Заробляємо в РМЯ і Адсенс

4558
  • Проблема вставки контекстної реклами в WordPress
  • Shortcodes для збільшення доходів в РМЯ або AdSense
  • Автоматично вставляємо блоки РМЯ і Адсенс в тіло поста
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні ми продовжимо розбиратися з нюансами і тонкощами роботи і заробітку в інтернеті (тут описано декілька реально працюючих способів заробити без вкладень) на контекстній рекламі Яндекса і AdSense ( тут описана робота в Гугл Адсенс з усіма нюансами).

    Заробляємо в РМЯ і Адсенс

    Як ми вже обговорювали в одній з попередніх статей цієї серії, присвяченій РМЯ, працювати і заробляти на рекламній мережі Яндекса (тут описано, як почати отримувати там відчутний дохід) можна як безпосередньо, так і через ЦОПа (Центру Обслуговування Партнерів).

    Проблема вставки контекстної реклами в WordPress

    На мій погляд, зараз найоптимальнішим варіантом є робота і заробіток через ЦОП (основний бонус тут — це можливість виведення доходів не тільки в Яндекс Грошах, але і в Вебмані, з яких мені найбільше сподобався ЦОП Profit Partner. Працюючи безпосередньо з РМЯ ви зможете виводити гроші на розрахунковий рахунок ІП .

    Ми вже розглянули досить багато запитань щодо роботи і заробітку в цій системі, починаючи з реєстрації Profit Partner) і закінчуючи тонкою настройкою блоків рекламної мережі Яндекса. Сьогодні ви дізнаєтеся, як можна вставити оголошення в тіло статті блогу на WordPress.

    Зробити це просто так, без будь-яких хитрощів, у вас не вийде. Оголошення показуватися не будуть. Можете переконатися самі. Переконалися? А адже це можете істотно підвищити ваш заробіток на контекстній рекламі.

    Що примітно, в статичну сторінку блогу (тут читайте про створення блогу на Вордпресс) ви зможете вставити блоки контексту без проблем і додаткових проблем. Під ними я маю на увазі сторінки «Про блог», «Підписка» (на прикладі мого блогу) та інші, які створюються в адмінці в пункті меню «Сторінки» -«Додати нову» .

    А ось вставити блок РМЯ або Адсенс в статтю, яка створюється в адмінці в пункті меню «Записи» -«Додати нову», у вас не вийде (Приступаємо до написання статті в HTML-редакторі WordPress). Так влаштований движок WordPress.

    Але це обмеження можна обійти досить зручним, елегантним способом, який виявиться так само дуже корисним для подальшого управління зовнішнім виглядом відразу великої кількості блоків контексту, які ви вставите в текст статей вашого блогу.

    Ви знайомі з поняттям Shortcodes (короткі коди Вордпресс)? Якщо ні, то трохи поясню, що це таке. Це відносно нова можливість, яка з’явилася в цьому движку, починаючи з версії 2.5.

    Суть цього нововведення досить проста і зрозуміла. Ви попередньо описуєте в спеціальному файлі Functions.php (знаходиться в папці з використовуваної вами темою оформлення) певну функцію на мові PHP (дрібниця, чи не правда?), яка буде виконувати потрібні вам у повсякденній роботі дії.

    При цьому ви привласнюєте цієї функції якесь ім’я (припустимо, Test), потім пишете, власне, ee вміст, а після цього дописуєте сходинку, яка дозволить викликати цю функцію прямо з тексту статті з допомогою Shortcodes:

    add_shortcode(‘Yandex’, ‘TEST’);

    Збережіть зроблені у файлі Functions.php зміни, і тепер, при написанні статті в потрібному місці, ви зможете вставити конструкцію коротких кодів:

    [Yandex]

    В результаті чого будуть виконані дії, передбачені функції Test, яку ви описали в Functions.php (тобто в нашому випадку з’явиться рекламна Яндекса або Google). Все дуже просто, чи не правда? А скільки зручності надасть вам такий спосіб вставки оголошень в статті WordPress. Поясню свою думку на прикладі.

    Ви просто відкриєте редагування Functions.php, внесете потрібні зміни в деякі рядки блоку РМЯ, збережіть зроблені вами зміни і зовнішній вигляд всіх рекламних оголошень (вставлених таким чином) зміниться у відповідності з виробленими вами параметрами. Краса і простота в дії.

    Так, звичайно ж, розміщення контекстної реклами в тексті статті WordPress не є оптимальний варіант розміщення, але він і не найгірший. Поясню більш детально. Тут вся справа в структурі вашого блогу і в розмірі постів. Якщо вони невеликі, то, природно, що ставити всередину їх рекламу буде зайвим. Чудово буде працювати розміщення блоків навколо невеликої статті (зверху, знизу, збоку).

    Але якщо статті на вашому блозі об’ємні і для їх перегляду потрібно прокрутка декількох екранів, то оптимальним саме блоки будуть вставлені всередині неї. Всі інші способи розміщення не принесуть жодного результату, оскільки люди, що прийшли за вашим унікальним контентом, будуть повністю поглинені його переглядом і блоки, розташовані по периферії величезною статті, залишаться ними практично непоміченими.

    Тому в цьому випадку доведеться йти на компроміс із зручністю відвідувачів та ефективністю рекламних оголошень. В цьому випадку ви зможете заробити значно більше, а не ті копійки, яких ледве вистачить на оплату хостингу.

    Shortcodes для збільшення доходів в РМЯ або AdSense

    Ну, а тепер давайте, нарешті, розглянемо на конкретному прикладі, як вставити блок РМЯ або Адсенс в статтю за допомогою коротких кодів. В принципі, все, як я і описував вище, досить просто.

    Вам потрібно буде отримати доступ до блогу по FTP і відкрити папку з використовуваної в даний момент темою оформлення, яку ви знайдете за адресою:

    /wp-content/themes/Название_папки_с_вашей_темой_оформления

    Пошукайте в ній файл Functions.php. Знайшли? Якщо його немає, то вам потрібно буде його створити. Для цього відкрийте текстовий редактор (краще всього використовувати NotePad++) і збережіть порожній файл з допомогу можливостей Фалзилы (клацання правою кнопкою миші по каталогу на віддаленому хості і вибір пункту «Створити новий файл»), який назвете functions.php (саме малими буквами).

    Якщо ви створили Functions.php, тобто він в даний момент у вас порожній, то крім описаного нижче код вставки вам потрібно буде додати в нього символи початку і закінчення PHP. Це потрібно зробити обов’язково, інакше нічого працювати не буде. Для цього на початку потрібно буде вставити:

    а в кінець:

    ?>

    Функцію Shortcodes ви вже будете вставляти між цими символами. Якщо у вас Functions.php вже має вміст, то вам потрібно буде правильно вибрати місце для вставки між ділянками коду окремих функцій. Не варто вставляти всередину функцій, оскільки це може призвести до порушення їх роботи. Пошукайте в коді слово function і впишіть ваш фрагмент на попередньому рядку.

    Отже, якщо працюєте з блоками РМЯ, то потурбуйтеся екрануванням зустрічаються в його коді лапок (просто ставите перед кожною поодинокою лапкою символ зворотного слешу). У цьому випадку наша функція може виглядати так:

    function testovoe_nazvanie() {
    return ‘‘;
    }
    add_shortcode(‘yandex’, ‘testovoe_nazvanie’);

    Будьте уважні, кожна лапки важлива і її відсутність або наявність там, де вона не потрібна, може привести до непрацездатності. Ту ділянку, що укладений між відкриттям і закриваючих тегами Script, є кодом рекламного оголошення, який вам надав Яндекс (блок AdSense вставляється аналогічно, але там не буде лапок, які потрібно екранувати).

    Візуально оцінити, чи повністю екрановані лапки, ви зможете, якщо користуєтеся Notepad++. Якщо все зроблено правильно, то весь код буде написаний одним кольором — сірим:
    Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс
    Якщо ж ви пропустили одну або кілька одинарних лапок, то текст після не екранованої лапки змінить колір:
    Заробляємо в РМЯ і АдсенсЗаробляємо в РМЯ і Адсенс

    Слово testovoe_nazvanie означає ім’я створеної функції, а в останньому рядку коду цього імені ставиться у відповідність короткий код (в нашому випадку це yandex), який ви потім будете використовувати для вставки блоку рекламної мережі Яндекса або AdSense в потрібне місце статті свого блогу на WordPress.

    [yandex]

    Замість цього напису на сторінці вашого блогу буде виводитися блок з контекстною рекламою. Я раджу помістити цю конструкцію в контейнер DIV з визначеним класом. Це дозволить нам надалі уніфікувати, наприклад, налаштування положення всіх блоків реклами, вставлених у статті. Виглядати це буде приблизно так:

    [yandex]

    Саме таку конструкцію ви будете вставляти в свої статті. Назва класу leftxyz ви можете замінити на будь-яке інше, але для нього у файлі CSS вашої теми оформлення (/wp-content/themes/Название_папки_с_вашей_темой_оформления/style.css) потрібно буде додати CSS властивість margin (тут читайте докладніше про нього, а так само padding та border), що задає, наприклад, відступи блоку реклами від лівого краю сторінки, як у моєму випадку:

    div.leftxyz {
    margin: 0 0 0px -5px;
    }

    Хоча, звичайно ж, ви можете зробити це самому Functions.php просто уклавши блок РМЯ в контейнер DIV і прописавши відповідний клас:

    function testovoe_nazvanie() {
    return’
    Код РМЯ
    ‘;
    }
    add_shortcode(‘yandex’, ‘testovoe_nazvanie’);

    Точно таким же способом ви зможете вставити в статті і код рекламних блоків Google AdSense. Наприклад, так:

    function showads() {
    return’
    ‘;
    }
    add_shortcode(‘adsense’, ‘showads’);

    Ви можете створити кілька різних функцій Functions.php для різних блоків Яндекса або Google і призначити для них різні Shortcodes для вставки в тіло статей. Загалом, використовуючи цей спосіб ви зможете істотно підвищити кількість кліків і рівень вашого доходу.

    Автоматично вставляємо блоки РМЯ і Адсенс в тіло поста

    Описаний вище спосіб чудовий всім, окрім того, що це напівавтомат, бо короткі коди в кожну статтю вам доведеться вставляти вручну. Однак, існують повністю автоматичні способи вставки, які реалізуються знову ж таки через горезвісний файл Functions.php.

  • Рекламні блоки Яндекса або Гугла будуть відображатися після кожного підзаголовку зустрінутого в статті. Причому, можна буде задати рівень заголовків, за які буде чіплятися скрипт (від H1 до H6 — тут про ці Html теги читайте детальніше). У моєму випадку це рівень H3. Кількість вставок в межах однієї статті можна регулювати числом після змінної $content (у мене там трієчка прописана).

    function ads_h3($content) {
    $ads=’Отриманий вами код AdSense’;
    $content=preg_replace(‘##’,’ ‘.$ads.’
    ‘,$content, 3); return $content; } add_filter(‘the_content’, ‘ads_h3’);

  • Гарним орієнтиром може служити тег More. Щоб після нього виводився блок Адсенс або РМЯ, досить буде додати в Functions.php наступну функцію:

    function adsgoolge_ssd($content) {
    $google_ads=’
    тут ваш рекламний код
    ‘;
    $content=preg_replace(‘##’,’

    ‘.$google_ads.’

    ‘,$content);
    return $content;
    }
    add_filter(‘the_content’, ‘adsgoolge_ssd’);

  • Ну, і ще один зручний, на мій погляд, спосіб полягає у вставці рекламного блоку на відстані певної кількості символів від початку статті. Скрипт відрахує це число, знайде найближчий закриваючий тег абзацу P і вставить туди оголошення рекламної мережі Яндекса або Гугл Адсенс.

    function kama_content_advertise($text){
    //через скільки символів шукати перенесення рядка і вставляти рекламу?
    $nu = 1800;
    //Код реклами
    $adsense = <<)@’, «\\1$adsense\\2», trim($text), 1);
    }
    add_filter(‘the_content’, ‘kama_content_advertise’, -10);

    В Functions.php можна буде вставити кілька таких функцій, але з різним числом символів (задається у змінній $nu = число;), які потрібно буде пропустити від початку статті.

  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу