Добуваємо посилання на сайт

2151

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогоднішня стаття буде знову присвячена отриманню безкоштовних жирних зворотних посилань з трастових сайтів. Напередодні викладання і описи способів отримання нових беків, я за традицією хочу поговорити на тему SEO.

Добуваємо посилання на сайт

Власне, хочу почати саме з наших беклінків і свого ставлення до них, їх впливу на просування під Гугл і Яндекс. Зізнаюся, що півроку тому, коли я тільки починав публікувати статті про отримання зворотних посилань, то не дуже вірив в їх ефективність.

Яка користь для просування від безкоштовних посилань

Судіть самі, адже існують біржі (все той же ГоГетЛинкс або його брат-близнюк ГетГудЛинкс), мають у своїй базі тисячі майданчиків і ними користуються багато тисяч оптимізаторів. Виходить, що вони всі дурні і не розуміють життя, бо все теж саме можна отримати безкоштовно.

Тверезомисляча людина починає підозрювати, що тут щось не так, адже безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Правда, якийсь засідки з боку отримання таких зворотних посилань чекати не доводиться, значить виходить, що цей спосіб просто-напросто не працює.

Тобто ви хоч і безкоштовно, але все ж витрачаючи свій час і терпіння, займаєтеся марною роботою у вигляді одержання жирних беків, яка нічого вам не дасть в майбутньому. Адже якби цей спосіб хороший, то стали б десятки тисяч оптимізаторів просувати свої сайти саме через біржі, витрачаючи на це шалені бюджети і купу часу.

Питання цей дуже цікавий і особисто я спочатку схилявся до того, що всі ці танці з бубном, швидше за все, дадуть моєму блогу в плані просування дуже мало, ну або, в гіршому випадку, взагалі нічого не дадуть. Загалом-то, я особливо й не рекламував це дійство як стовідсотково робоче і дає залізобетонний результат (не договорювати — не значить обманювати).

Але з часом моя думка про корисність жирних посилань досить серйозно змінюється в бік оптимістичної точки зору. Так, вийшло досить дивно, але те, на що я особливо не покладав особливих надій, виявилося досить перспективним і таким, що відповідає сучасним трендам методом просування.

Виявилося, що цей метод практикують не тільки окремі вебмастера, пихающие в Топ свої власні проекти (на кшталт мене), але й окремі фрілансери, а так само і SEO компанії, що займаються просуванням сайтів на професійній основі.

SEO компанії, зазвичай, збирають свою власну базу трастових сайтів, на яких можна буде потім розмістити тим чи іншим способом зворотне посилання. Для цієї мети виділяються спеціальні працівники, що здійснюють пошук таких жирних ресурсів, а потім програміст пише, що дозволяє здійснювати автоматичний постинг туди потрібних посилань для просування замовлених ним проектів.

Фрілансери теж активно використовують беки з трастових ресурсів для здешевлення просування клієнтських сайтів (щоправда, клієнти навряд чи дізнаються про це, хто ж їм скаже).

Але думаю, що фрілансерам буде досить накладно збирати свою власну базу, тому вони, швидше за все, використовують спалені коли то в паблике. Тому, можливо, і були наїзди на мене за те, що я палю тему.

Тут, звичайно ж, варто обмовитися, що, напевно, не все безкоштовно отримані посилання будуть однаково корисні. З якихось вага буде йти не дуже великий, якісь з часом закриють від індексації (через rel=»nowollow» або у файлі robots.txt, про який йшлося тут).

Попадання бази в паблік, по ідеї, повинно призводити до поступової втрати її актуальності, як це не сумно звучить. Хоча, з іншого боку, практично всі безкоштовні зворотні посилання, які мною використовуються і які розміщуються в рубриці, я теж знайшов в паблике і вони поки що працюють.

Загалом, у мене сталася деяка переоцінка користі від усього цього шаманства. Так, профілі, це не стаття повністю відповідає потрібною вам тематики. Але і по іншому беклінків з таких ресурсів вам ніяк не отримати (або жаба задушить, або власник вас пошле). Кращим варіантом, звичайно ж, буде самостійний пошук ресурсів, де можна розжитися безкоштовним бэклинками і ні з ким ними не ділитися.

Але це забере у вас, напевно, дуже багато часу, який можна було б витратити більш раціонально. Тим більше, якщо у вас не дуже багато проектів на просуванні або проект взагалі один. У цьому випадку буде досить не рентабельно витрачати час на пошук і збирання.

Простіше буде скористатися тими базами, які вже були палені паблике (в тому числі і мною). У всякому разі, мені так здається. Вони ще, напевно, будуть працювати якийсь час і гріх ними не скористатися.

До речі, з деяких трастових ресурсів взагалі неможливо буде купити, але зате можна отримати їх безкоштовно. Можливо, що вага отриманої посилання буде дещо нижче тієї, яку б ви по-чесному купили би, але дарованому коню в зуби не дивляться. До речі, говорю про трастовий, але забув дати лінк на статтю про цей самий загадковий траст.

Взагалі, мені сподобалися сучасні тенденції розвитку ринку SEO просування і поступово приходить розуміння, що масова закупівля в Sape вже не принесе бажаного результату. Зараз вважається моветоном (тобто зовсім не комільфо) починати просування проекту із закупівлі величезної кількості ГС в Sape, агрегаторах та інших місцях.

Такі зворотні посилання, всупереч розхожій думці, можуть нести в собі певний негативний вагу, що може погано позначитися на позиціях. Звичайно ж, не все беки, закуплені в Sape, будуть негативно впливати на просування, але тут все залежить від вашого досвіду робота з цією та іншими подібними біржами (наприклад, ТрастЛинк, про яку я писав у статті про SeoPult.PRO) і здатності відокремлювати в промислових масштабах зерна від плевел.

Тенденції розвитку ринку SEO ведуть до акцентованою закупівлю дуже невеликого обсягу посилальної маси, нехай і за великі гроші, але здатних істотно вплинути на просування проекту. Тут добре працюють статті, що розміщуються через WebArtex або Міралінкс.

Ніхто не буде гидувати і нашими лінками. І тільки у разі, коли до бажаної позиції в топі залишається всього нічого, може допомогти обмежена закупівля в Sape і подібних їй біржах (трошки підсипати ГС для того, щоб потрапити в топ).

Знаєте, коли тільки думав про створення цього блогу, у мене була дилема вибору між створенням СДЛ (проекту призначеного та цікавого відвідувачам) або створенням купи ГС (наповнюються неунікальним або низькоякісним контентом і створюються винятково для отримання швидкої вигоди і подальшої смерті під фільтрами пошуковиків). У той час, здавалося, що безліч ГС буде кращим вибором, але я все ж вибрав варіант СДЛа.

Потім як раз вдарили АГСы і, можливо, що ГСы пали смертю хоробрих так і не приніс бажаного заробітку (читайте тут про різні способи заробити багато грошей в мережі, але не забувайте про легалізацію своєї підприємницької діяльності, тим більше в невмілих руках початківця вебмастера. А ось СДЛ, нехай і створений лише початківцям вебмайстром, здатний пережити будь-які (ну майже будь-які) АГС та інші способи боротьби пошукових систем за чистоту і якість видачі.

Нещодавно мене як раз відвідала ідея спробувати залучити біржі посилань типу Sape або які-небудь агрегатори (Сеопульт, Руки, МегаИндекс тощо) до просування свого блогу. В принципі, добре, що заздалегідь поцікавився перспективністю такої роботи, в результаті чого, зрозумів безглуздість цієї затії. Якщо і буду купувати зворотні посилання на свій блог, то тільки суто вручну і виключно з тематичних ресурсів.

Ну, а поки задовольняюся і, напевно, в найближчому майбутньому продовжу задовольнятися тими безкоштовними способами отримання зворотних посилань з трастових вебсайтів, про які я розповідаю в цій рубриці. Такі ось думки є у мене з приводу сучасно тенденції.

Безкоштовні зворотні посилання з трастових і жирних сайтів

  • Dkvartal — спочатку потрібно зареєструвати корпоративний блог (_http://dkvartal.ru/registration), після чого вас автоматично перекине на сторінку, де ви побачите перехід на редагування інформації про своєму щоденнику.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Обов’язково заповнити поле «ПІБ керівника», ну і можете довантажити якийсь логотип. Безкоштовну посилання з анкором, відкрите для індексації пошуковими системами, ви зможете проставити в області «Опис», скориставшись можливостями візуального редактора (можна вводити не більше 500 символів).

    Збережіть зроблені зміни і перейдіть в «Ваш профіль корпоративного блогу» вгорі сторінки або ж просто замініть мій логін наступного Урлі на свій:

    http://dkvartal.ru/dima73-25/info

    Не забудьте прогнати сторінку з безкоштовною зворотнім посиланням на IndexGator або GetBot (робота з ним описана в статті про соцзакладки) для того, щоб пошуковики змогли б її знайти.

  • Sportsdaily — реєструємося (_http://www.sportsdaily.ua/signup), потім авторізуємось і переходимо на сторінку редагування профілю по напису зі своїм логіном, розташованої у верхньому лівому кутку.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Гіперпосилання ви можете додати у полі «Трохи про себе», використовуючи для цього Html теги, наприклад, так:

    Веду блог — поради по створенню сайтів, форумів, блогів, інтернет магазинів

    URL публічної сторінки свого аккаунта (яку зможуть переглядати не зареєстровані користувачі, у тому числі боти Яндекса і Гугла) можна отримати, написавши відповідь на яке-небудь повідомлення на форумі (_http://www.sportsdaily.ua/forums). Проженіть цей URL по IndexGator або GetBot.

  • Privet — потрібно буде зареєструватися (_http://privet.ru/registration/step1?interests=27&backurl=http%3A%2F%2Fprivet.ua%2F).

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    На другому кроці реєстрації заповніть поле «Про себе» околоссылочным текстом і додайте зворотне посилання з допомогою Html-коду. Після закінчення реєстрації клацніть по своїм логіном у верхньому правому кутку і проженіть URL сторінці в IndexGator або GetBot.

  • Drupal — реєструємося (_http://www.drupal.ru/user/register), отримуємо пароль поштою і авторізуємось на ресурсі, після чого потрапляємо в свій аккаунт. Для його редагування перейдіть на вкладку «Змінити», а на сторінці, що відкриється, виберіть вкладку «Персональные_данные».

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Гіперпосилання можна буде вставити в поле «Що-небудь ще про себе», використовуючи Html теги. Після збереження внесених змін перейдіть на вкладку «Подивитися».

  • Rap — спочатку реєструємося (_http://www.rap.ru/forum/register.php), а потім переходимо з листа. На сторінці редагування облікового запису _http://www.rap.ru/forum/profile.php?) вам потрібно буде додати ваше посилання в полі «URL домашньої сторінки», а поля в області «Додаткова інформація» заповнити околоссылочным текстом, який додасть їй тематичність.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Клацніть по своїм логіном в правій верхній частині і проженіть URL відкритої сторінки в IndexGator або GetBot.

  • Media-atlas — реєструємося (_http://media-atlas.ru/forum/profile.php?mode=register) за традиційною схемою. Правда після закінчення реєстрації і при переході з підтвердження у мене вискакувала помилка, але авторизувати після цього вдалося без проблем.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Заходьте до редагування профілю (_http://media-atlas.ru/forum/profile.php?mode=editprofile) і вводите в поле «Сайт» ваше посилання, а в поля «Інтереси» і «Рід занять» можете додати околоанкорный текст. Після збереження, перейдіть на вкладку «Користувачі» і, відсортувавши список за датою реєстрації, знаходите публічний URL сторінки вашого облікового запису. Проганяє його в IndexGator або GetBot.

  • Pisali — реєструємося (_http://pisali.ru/registration/), одержуємо по пошті пароль і авторізуємось.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Перейдіть на вкладку «Редагувати профіль» і заповніть поле «Про себе», де можете ввести текст навколо посилань і поле «Сайт», де потрібно додати зворотний Урл без префікса «http://». Клацніть по своїм логіном, розташованому у верхній частині вікна, і проженіть відкриту сторінку з соцзакладкам.

  • Везе ж деяким або лотерея від Профіту

    P. S. Як раз перед публікацією цієї статті отримав приємну звістку від мого ЦОПа (центру обслуговування партнерів) Профіт Партнера.

    Ні, я, звичайно ж, писав тут, що працювати з контекстної рекламної мережею Яндекса (РМЯ) краще і саме через велику кількість різноманітних способів виведення зароблених коштів і з-за бонусів, на які можна буде потім придбати всілякі полезняшкі.

    Але писав я це особливо ні на що серйозно не розраховуючи, однак, виявляється, що мені вперше за майже 40 років життя вдалося щось виграти і саме в Профіті. Причому, виграти вийшло не аби що, а Джекпот у вигляді одного з двох Mac Book Pro — жекпот від Profit-Partner. Уф, аж мандраж пробирає.

    Акція полягала в тому, що ви можете поставити певну кількість бонусів на той чи інший приз. Бонуси в Profit Partner нараховуються за кожен зароблений в РМЯ рубль. За бонуси так само можна багато чого купити, в тому числі і безкоштовно зареєструватися в Яндекс Каталозі.

    Я ж, наприклад, конвертую їх у долари біржі копірайтингу Адвего, про яку писав тут (є, правда, й інші варіанти):

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Я зробив ставку на 16-гігабайтну флешку, а виграв у підсумку Mac Book Pro у вигляді Джекпота. Причому, виграв його я аж півтора місяці тому, але в той час у мене була тритижнева пауза в доступі до інтернету, у зв’язку з цим радісну новину дізнався тільки сьогодні.

    Спочатку подумав, що це розлучення або розіграш (ну не щастить мені ніколи в угадайке або лотереї), але зайшовши на форум Профіту дізнався, що дійсно 15 жовтня перший з двох Apple MacBook Pro виграв саме KtoNaNovenkogo:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Так що хлопці, якщо вирішите підключитися до РМЯ, то обов’язково робіть це через Профіт, як це описано тут. Та й перейти від іншого ЦОПа в нього завжди можна без проблем. Ну гаразд, піду нап’юся :). Блін, зовсім забув, що я не п’є, доведеться кави з коньячком задовольнятися.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу