Способи заробітку в мережі

5464

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Перший спосіб інтернет заробітку (тут про інші 17 можна дізнатися), який я випробував на власній шкурі, це були инфопродукты, а саме продаж курсів Євгена Попова. Останнім же з використаних методів був агрегатор партнерок Адмитад.

Що примітно, сьогодні я хочу розповісти про щось середнє або навіть об’єднує инфопродукты і CPA партнерки. Цей сервіс називається RuInfoSale і він з’явився відносно недавно (в кінці минулого року). Можливо, ви ще з ним не знайомі. Це агрегатор партнерських програм виключно за инфопродуктам.

Способи заробітку в мережі

Зараз там зібрано близько п’яти десятків інфопродуктів, які ви можете почати продавати на своєму сайті або ж залучати покупців шляхом арбітражу трафіку (трохи нижче поясню цей і всі інші використовувані в статті терміни). Але там не буде таких тематик, як вебмастеринг або просування сайтів, на які зазвичай я орієнтувався і про яких писав.

Там буде чистої води попса (в хорошому сенсі цього слова), тобто теми, цікаві гнітючому числу обивателів, яким не в лом розлучитися з однією або двома тисячами рублів в обмін на розгорнутий огляд і відповідь на їх питання (деколи конфіденційного характеру).

Які офферы є в RuInfoSale і за що вам будуть платити

Мене цей сервіс зацікавив у плані монетизації одного проекту, на якому мені ніяк не вдається налагодити гідний заробіток. Контекстна реклама від Рмя (тут), ні від Адсенс взагалі нічого не приносить. Тизери викликають інтерес у відвідувачів, але не дуже сильний.

Товарні партнерки на цьому проекті по ефективності виявилися близькі до контексту. Правда, для мене стало відкриттям, що на ньому непогано продаються посилання через ГГЛ і розміщуються статті через Міралінкс, але хотілося б чогось ще.

Ось і прийшов я, щоб спробувати новий аргегатор інформаційних товарів, тим більше, що аудиторія як раз і підходила під визначення дозвільно шатающегося по мережі громадянина, що бажає розважитися, ну, і готового при належній обробці (за це продажні сторінки авторів інфопродуктів відповідають) придбати що-небудь з асортименту RuInfoSale.

А давайте вже подивимося, що там, власне, за асортимент. Головна сторінка у них днями змінилася і на неї додали слайдер з наявними офферами (інформаційними продуктами), трохи нижче все це оформлено у вигляді каталогу, а праворуч з’явився калькулятор доходів:

Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

Клацаючи по рубриках каталогу ви зможете побачити список інфопродуктів і перейти на продають сторінки їх авторів (в термінології це називається лендінгем). Якщо ви спробуєте калькулятор доходу, то з’ясується (принаймні у мене так вийшло), що найвигіднішою тематикою буде схуднення і трафік у цьому випадку, краще всього буде наганяти або зі свого власного сайту, або з контексту:

Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

Тобто виходить, що з тисячі переходів на лендінгем ви зможете заробити приблизно двадцять тисяч рублів, працюючи по сплаченим замовленням або ж трохи поменше, працюючи за підтвердженими заявками (нижче поясню, що це означає). Припустимо, що ви розмістили банер даного оффера (практично всі інформаційні продукти наявні у RuInfoSale укомплектовані промоматериалами — банерами різних розмірів і виду) у себе на сайті.

Якщо ваш ресурс співпадає або перетинається з тематикою схуднення, то можна припустити, що по ньому будуть клікати. Припустимо, що хоча б один з двохсот переглядів банера увінчається кліком (CTR 0.5). Тоді, маючи пару десятків тисяч переглядів на добу ви зможете розраховувати на сотню кліків по промобаннеру. Чудово, бо виходячи з даних калькулятора ваш середньодобовий дохід повинен буде скласти пару тисяч рублів.

Якщо ви прокрутіть головну сторінку RuInfoSale до кінця, то побачите добову і місячну статистику за кількістю лідів (пояснення цьому терміну дивіться трохи нижче). Можна припустити, що навіть при середній вартості ліда в 500 рублів, місячний дохід у лідера другого списку перевищив кілька сотень тисяч рублів.

Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

Можливо, що він займався арбітражем та частина доходу можна списати на покриття витрат, але все одно багато виходить (трохи нижче дивіться непідтверджений приклад співвідношень доходу і витрат у одного з арбітражніков цієї системи).

Можливо, що переглянувши тематики інфопродуктів ви згадайте про набили оскому СМС-партнерки. Навіть доходи, швидше за все, будуть однакові, але тут ви маєте справу з повністю білими методами, а значить ваші заробітки придбають дуже важливий фактор — стабільність і сталість.

Ви продаєте реальний продукт (нехай і інформаційний). Якість всіх інформаційних товарів знаходиться на рівні, у всякому разі адміністрація RuInfoSale гарантує це (у всіх офферов є техпідтримка, безкоштовний телефон, який починається з вісімсот і всі інші регалії). Та, власне, вони в цьому кровно зацікавлені. Налагодивши злив трафіку або вибравши найбільш робочі банери для свого сайту, ви можете і надалі розраховувати на той рівень доходу, якого досягли. Мені здається це важливим.

Отже, давайте, як обіцяв, розберемося з термінологією, а потім вже продовжимо розгляд. Люди заробляють на CPA партнерках зазвичай використовують наступні фразеологізми (що це?):

CPA партнерки — у них виплати виробляються за обумовлену дію, наприклад, за оплату товару або послуги клієнтом, за заповнення анкети, заявки або форми замовлення.

Ліди — власне, це і є відбулося діяння, за яке платять в CPA партнерках.

Стосовно до RuInfoSale виділяють наступні дії (ліди), які можуть бути сплачені:

  • Оформлення замовлення — користувач заповнює форму заявки, де вказує обов’язково ПІБ, адресу та телефон
    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі
  • Підтверджений замовлення — якщо користувачеві заповнив заявку передзвонює оператор з RuInfoSale і той йому підтверджує свій намір купити даний продукт, то дія вважається виконаним.
    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі
  • Оплата інфопродукта (через платіжні системи, наликом кур’єру або ж післяплатою на пошті) — найкращим варіантом для вас буде, якщо покупець здійснить онлайн оплату (галочка на попередньому скріншоті) і отримає таким чином можливість завантажити даний курс в електронному вигляді. Тоді ця дія буде виконано дуже швидко і оплату ви отримаєте за нього теж без особливих затримок.

    Інша справа, якщо покупець вибере доставку кур’єром, а ще гірше, якщо звичайною поштою — оплату можна буде чекати від декількох днів до місяця. Але така специфіка роботи з инфопродуктами.

  • Холд — час, на який заморожуються кошти отримані вами за реалізацію ліда. Цей інтервал потрібна рекламодавцю, щоб зібрати підтверджує лід інформацію, перевірити можливі накрутки і т. п. речі. Не дуже приємна штука, але вона, як правило, неминуча.

    Однак, в цій партнерській мережі Холд використовується тільки в тому випадку, якщо ви працюєте за оформленим, або за підтвердженими замовленнями (дивіться їх визначення вище). Складати він може від 25 до 35 днів. У той же час, якщо працювати за схемою «Оплачене замовлення», то мало того, що дохід з одного ліда буде вище, так ще й Холд на нього не поширюється.

    Оскільки не всі замовлення надсилаються післяплатою, то в багатьох випадках і гроші за схемою оплаченого замовлення можна буде отримати раніше (і в більшому обсязі при тій же кількості лідов), ніж по іншим, саме дії холда. От тільки я не зрозумів, чи діє холд при роботі за схемою «підтверджений замовлення + оплата», яка буде згадано нижче.

    Як і скільки можна заробити

    Повертаємося до опису термінології. Я новачок в цій області і тому прошу поправити мене, якщо щось не так розумію. Спасибі.

    Оффер — конкретний інфопродукт, який ви вибрали в адмінці RuInfoSale і який будете намагатися продавати шляхом розміщення посилання на цільову сторінку, або ж банера з такою посиланням на своєму власному сайті.

    Так само можна використовувати і рекламну кампанію в Яндекс Директе (тут описано, як створити компанію в Директе) або Гугл Адвордс, трафік зі своїх дорвеїв, або покупної тарфик з тізерних або соціальних мереж.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    В адмінці РуИнфоСейл для додавання вподобаного оффера (курсу) у свою обойму досить буде клацнути по кнопці «Рекламувати».

    Лендінгем — за визначенням це перша сторінка, на яку потрапляє залучається користувач (вона ж і єдина в нашому випадку, а так само цільова). Щоб подивитися вже наявний лендінгем для будь-якого оффера в адмінці достатньо буде натиснути на кнопочку із зображенням чого-то (третя у верхньому правому кутку картки інфопродукта) — на попередньому скріншоті я на неї стрілочку навів.

    Лендінгем у курсів з обойми RuInfoSale досить-таки вдалі, на мій погляд. В більшості своїй крассочные, викликають довіру, не довгі (більшість користувачів рунета не любить багато читати, особливо в наш час). Ось верхня частина одного з них:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Особливо просунутим партнерам дана система дозволяє створювати свою лендинговую сторінку і навіть надає API з формою підписки, але для цього вам потрібно звернутися в техпідтримку за консультацією.

    Арбітраж трафіку — перепродаж або ж, іншими словами, спекуляція трафіком. Трафік — це потік відвідувачів, яких можна брати з різних джерел. Наприклад, з пошукової видачі Яндекса, беручи участь в аукціонному розміщення своїх оголошень в Директе. Припустимо, що ви розміщуєте там оголошення про схуднення, за якими користувачі переходять на лендінгем оффера 25turbo (в оголошенні ви, природно, використовуєте рефссылку отриману у RuInfoSale).

    В налаштуваннях свого аккаунта в адмінці цієї системи можете вказати всі джерела трафіку, які мають намір використовувати:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Натиснувши на плюсик і вибравши в першому списку, що випадає, «Арбітраж», ви вільні вибрати контекстну або тизерну рекламу, або медійну (напевно, це банери на чужих сайтах):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Особисто я ніколи арбітражем не займався, та і взагалі роботу з цієї патнеркой тільки починаю — розбираюся в інтерфейсі, питаю службу підтримки (вчора їм ввечері питання задав, однак, відповіли швидко). Своєю статистикою похвалитися не можу, тому похвалюся чужий. Але спочатку поясню про рівні партнерства.

    У RuInfoSale є чотири рівня партнерів:

  • Стандартний — зрозуміло, що спочатку ви потрапляєте на першу сходинку, а потім вже все залежить від кількості здійснюваних вами лідів в добу
  • Просунутий — якщо ліди є (нехай навіть 1-2 на добу), але регулярно, то вас чекають з розпростертими обіймами в лізі Просунутих
  • Професійний — якщо вийде хоча б раз отримати 20 лідов за добу, то ви Профі
  • VIP — ну, а якщо і 50 лідов вам підкоряться, то ви або мошенниик, або Віп-партнер
  • Природно, що рівень доходів і можливостей заробітку у вас буде тим вище, чим вище ваш рівень (в перерахунку на однакову кількість лідов). Дивіться самі. Беремо будь-оффер і клікаєм по середній кнопці в правому верхньому куті картки, ну, або просто підводимо курсор до напису «Схеми оплати»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Бачите, як все шоколадно у Віпа, ну, і в Профі теж. По-перше, для них оплата за ті ж ліди буде вище. А по-друге, з’являються два додаткові види лідов, яких немає у першій щаблі — оплата за просте заповнення заявки на інфопродукт (без очікування підтвердження замовлення по телефону залишеного клієнтом).

    Ще є можливість отримувати оплату за сумою двох лідов — підтвердження замовлення плюс його оплата. Тобто якщо замовлення підтверджений, то капає перша частина суми, а якщо його ще потім і сплатять, то і друга негайно ляже на рахунок.

    Ось тепер, думаю, вам зрозуміло, хто такий VIP і чим він відрізняється від простих смертних. Скріншот заробітку одного і Віпів за травень місяць цього року ви можете бачити трохи нижче:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Дохід вийшов пристойний, на мій погляд. Трафік він брав не зі свого сайту, а з контекстної реклами, а так само з банерів, розміщених на чужих (тематичних) сайтах. Під кожен з трьох офферов (про схуднення) він створив свої лендинговые сторінки. На все про все (контекст плюс медійка) у нього пішла половина від заробленої суми. Перевірити це не можливо, але залишається тільки повірити на слово.

    Що примітно, якщо покопатися в новинах RuInfoSale, то можна виявити повідомлення, що в деяких випадках вони готові взяти на себе ризики за вашим арбітражу трафіку. Правда, для цього доведеться зв’язатися з їх підтримкою і переконати їх у тому, що ваш джерело трафіку надійний і перспективний.

    Загалом, вони готові розділити ризики арбітражніков при їх попаданні в мінус (це коли витрати на залучення відвідувачів не зможуть покритися доходами від продажу курсів). Але якщо вам вдасться наарбитражить в плюс, то він повністю залишиться за вами.

    Так, ще. Поки вони тільки розкручуються, діє правило — за кожні 10 лідов вам нараховую за додатковою тисячі рублів на рахунок. Це правило буде діяти до досягнення вами планки в сотню лідов.

    Ну, і мінімальна сума на висновок (він можливий поки тільки виключно через WebMoney) теж дорівнює одній тисячі рублів (забагато, але й ліди у них одні з найбільших, якщо не найбільші в сегменті).

    Як почати заробляти в RuInfoSale

    А тепер швидко пробіжимося по можливостям адмінки цієї партнерки і того, як, власне, почати на цьому заробляти.

    Очевидно, що починати варто з реєстрації. На головній сторінці RuInfoSale тиснете на саму здорову оранжеву кнопку. На сторінці традиційно заповнюєте поля (включаючи номер свого гаманця в WebMoney):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Потім просто авторізуетесь і потрапляєте в адмінку партнерки. У правому верхньому куті побачите потай зроблену з камери вашого ноута вашу фотку (як правило, виходить не дуже), а зліва, власне, і зосереджені всі інструменти.

    Напевно, першим кроком після реєстрації буде вибір офферов, які найкращим чином підійдуть тематиці вашого сайту, ну, або які ви вважаєте найбільш перспективними для зливу на них трафіку. Для цього потрібно перейти на вкладку «Каталог офферов»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Праворуч з’явиться фільтр за тематиками, а вгорі ви зможете відсортувати їх по новизні (використовується за замовчуванням), а так само за:

  • EPC — береться дохід за цим офферу і ділиться на число відвідувачів залучених на його лендінгем. Виходить своєрідна ціна за клік (по банеру з промоматеріалом, по оголошенню контексту тощо). Побічно допомагає оцінити рентабельність роботи з цим курсом, що, напевно, важливо для арбітражніков
  • CR — показує, яка частина всіх залучених на даний оффер відвідувачів все-таки зробить лід (придбання, оформлення чи підтвердження замовлення)
  • Для кожного оффера можна буде перейти на його сторінку лендинга, подивитися схему оплати, а так само додати його в свою обойму (вкладка «Мої офферы»), натиснувши на кнопку «Рекламувати».

    Далі перейдіть на вкладку «Запис» і вказуєте всі джерела трафіку, які плануєте використовувати для заробітку в цій партнерці. Скріншоти цього дійства дивіться трохи вище.

    Для досвідчених користувачів, які використовують різні схеми та джерела трафіку, передбачена можливість створення субаккаунтов, щоб зручніше було потім аналізувати результати і вносити корективи. Використовується для цього вкладка «Субаккаунты», де за замовчуванням вже буде додано ваш основний ак.

    Ось. Тут все зрозуміло. Однак я уважно читав текст на головній сторінці RuInfoSale і помітив, що вони сподіваються на те, що у них є промоматеріали для всіх офферов (або майже всіх). Звичайно ж, банер можна і самому зробити, але все ж це не те, так і було обіцяно. Але в адмінці то нічого подібного я не бачу.

    Написав в технічну підтримку з питанням — а де, власне? Та й ротатор банерів чомусь теж нічого не дозволяв зробити.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Відповіли в техпідтримці RuInfoSale досить швидко і коротко:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Ось коли створите — тоді все й буде. Трохи плутано для новачка, як я, але коли знаєш де шукати, то все спрощується. Поліз розбиратися на вкладку «Потоки» і, природно, все знайшов.

    P. S. Мабуть розробники мене почули, а точніше увійшли в положення новачків, які губляться в пошуках промоматеріалів. Тепер при додаванні оффера до себе в кошику у вас відразу створюються потоки під кожен тип рекламного матеріалу (під всі розміри банерів, що дозволяють рекламувати даний інфопродукт). Якщо у вас вже є додані офферы, то їх треба видалити і заново додати (натиснути на кнопку «Рекламувати»), щоб це спрацювало.

    Тобто тепер у списку потоків у вас буде величезна кількість, а вам достатньо лише скопіювати код потрібного банера або ж просто реферальне посилання.

    Проте, як і раніше, можливо ручне додавання потоку або редагування вже існуючого, тому я залишу опис цієї операції. Т. о. для початку нам потрібно натиснути на кнопку «Додати потік» у правому верхньому куті вікна і заповнити хоча б частину з наявних полів у вікні:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Даєте назва потоку, вибираєте джерело трафіку (можна додати новий джерело прямо тут, натиснувши на плюсик розташований праворуч) і вибираєте оффер (з тих, що ви вже додали в свою обойму). Потім вибираєте тип ліда, за що вам будуть платити гроші (для початківців доступно тільки два варіант — за фактом оплати або за фактом підтвердження замовлення).

    У деяких офферов, очевидно, може бути більше однієї сторінки лендинга, тому є можливість вибирати і переглядати. Як-то можна ще підключати і універсальний лендінгем ДВДПон, який пропонує знижки на багато офферы з обойми цієї мережі.

    До речі, вікно створення потоку ще не закінчилося, після прокручування з’явилися ті поля, сенс яких я з ходу не зрозумів (та й з розгону навіть не дуже вийшло):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Хоча, ні. Призначення поля «Тип» я все зрозумів. Тут ви можете вибрати, що вам буде запропоновано на виході: реферальне посилання або код промобаннера потрібного вам розміру. Ось вони де промоматеріали сховали! Вибираєте зі списку варіант «Банер» і клацаєте по з’явився праворуч гаечному ключика:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Відкриється вікно з можливістю вибору розміру, а потім і конкретних банерів потрібного формату (знімаємо галочки з непотрібного):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Ну, і все. Тиснемо кнопку «Вибрати». Що робити з іншими полями налаштування потоку я так толком і не зрозумів (залишив їх порожніми), хоча від техпідтримки отримав відповідь з цього приводу:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Ви розібрали призначення полів? Відмінно, адже це найголовніше — щоб ви зрозуміли, а мені вже потім розтлумачили як небудь.

    Ну, власне, тепер можна повернутися на вкладку «Потоки» і або скопіювати свою реферальне посилання, яку, наприклад, можна буде вставити в статтю про схуднення, подорож або знайомства, щоб по ній переходили зацікавлені відвідувачі (тематичний трафік), або гнати по ній трафік якимись засобами арбітражу.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Якщо при налаштуванні потоку ви вибрали банер (або набір банерів), то вам буде запропоновано отримати його код, натиснувши на відповідну кнопочку. Будь потік можна буде видалити за непотрібністю хрестом або відредагувати за допомогою розташованої поруч кнопки.

    Так, звичайно ж, можна використовувати і ротатор банерів. Припустимо, що у вас десяток потоків за різними офферам, але однакової або близької теми. Ви хочете всі ці банери крутити на своєму проекті в одній і тій же рекламної позиції (ну, не розташовувати ж їх все рядком або в стовпчик). Можна і свій скрипт використовувати, але набагато простіше скористатися наявними в RuInfoSale инстурументарием.

    Перейдіть на вкладку «Ротатори» і тиснете на кнопку «Створити ротатор» у правому верхньому куті. Ображаєте його, вибираєте розмір банерів, які в нього будуть включені, і ставите галочки навпроти тих потоків, які потрібно додати в цей ротатор (природно, що це буде можливо, якщо в потоці ви вибрали для цих офферов банери саме такого формату).

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Можна буде так само вказати відсоток показів промоматеріалів для кожного з доданих до ротатор потоків.

    Ну, ось, вставляєте код ротатора на свій сайт і періодично заходьте на вкладці «Статистика», щоб спостерігати зростання продажів і доходів, як на наведеному трохи вище скріні Віп-партнера. А коли пройдете тисячний рубіж, можна буде запитати виплату на вкладці «Фінанси».

    На вкладці «Реферали» можна буде отримати партнерську посилання для залучення користувачів в цю систему. Не зрозумів тільки, який відсоток вам буде виплачуватися за цією програмою. Так, до речі, щоб написати тиккет в техподдерхку, можна буде клацнути по конвертику під своєю аватаркою (у правому верхньому куті) або ж зайти на вкладку «Запис»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу