Як розкрутити сайт самому

3771

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Приблизно рік тому я писав про онлайн-сервіс Топвизор, основним завданням якого було зняття позицій цікавлять користувачів запитам та допомога в підборі ключових слів для просування по ним сайту. У налаштуваннях Топвизора можна вибрати перевірку позицій після чергового апу в цікавій пошуковій системі, що дозволяло економити кошти, бо змін у позиціях, як правило, варто було чекати лише після проходження чергового апдейта.

Як розкрутити сайт самому

Так от, розробники Топвизора вирішили винести інформацію про поточний стан справ з зміною видачі таких пошукових систем як Яндекс, Гугл, Супутник (державний пошуковик), Go.mail, Бінг і Яху у вільний доступ, створивши онлайн-додаток Апометр. Крім самого онлайн-сервісу є можливість установки віджета на свій сайт і доступна підписка на стрічку з новинами про настання чергового апдейта. Давайте трохи уважніше подивимося на цей інструмент.

Можливості Апометра від Топвизора

Найцікавіше, що Апометр досить-таки функціональний сервіс. Тут не просто можна відстежувати апи в згаданих вище пошукових системах, але і дивитися окремо зміни по регіонах (на даний момент, щоправда, доступні тільки варіанти: Москва, Пітер і Росія цілком) і окремими тематиками (зараз виводяться дані по 14 найбільш популярним).

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

При аналізі видачі в Яндексі (перша вкладка з верхнього меню) у вас з’являється можливість обрати перегляд змін в SERP (безпосередньо в пошуковій видачі), або подивитися аналіз зібраних даних через XML.

Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

Що таке SERP, думаю, пояснювати не варто (хоча на всяк випадок пояснюючу ссилочку навів), ну а видачу у форматі XML від Яндекса використовують оптимізатори, щоб легальним шляхом перевіряти позиції сайтів, які вони просувають (при цьому не буде вилазити капча не відбуватиметься спотворення даних перевіряється за ключовими словами Вордстаті, а також не буде бана від Яндекса за надмірну активність). Щоправда, для кожного сайту виділяються так звані ліміти (число доступних перевірок за добу), але це вже нюанси описані в цій статті.

Зміни у видачі Яндекса, Гугла, Супутника, Go.mail, Бінга і Яху в Апометре знімаються кожні три години, що дозволяє вчасно помітити прихід чергового апа. Трохи нижче на сторінці сервісу ви знайдете календар, де відображена динаміка змін видачі обраної пошукової системи.

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

Дні апдейтів там позначені зеленими галочками (у всякому разі для Яндекса).

Розробники Апометра за основу взяли десятибальную шкалу для оцінки рівня сталися у видачі змін. Т. о. значення близькі до нуля означають повний штиль, а близькі до десятці — вкрай сильний шторм. До речі, і візуальну індикацію апдейтів вони вибрали пов’язану з погодою, бо відсутність змін відображається як сонячна погода, а апдейт — як дощ з грозою (в середині шкали ще зустрічається хмарність та дощі без гроз).

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

Підхід досить оригінальний, бо відступає від звичної колірної диференціації штанів.

Ще трохи нижче на сторінці онлайн-сервісу вам буде запропоновано скопіювати код інформера для установки його на свій сайт. Якщо ваш ресурс має пряме відношення до тематики SEO, то який інформер може сподобатися вашим читачам, що стимулюватиме їх до більш частим заходами на ваш ресурс (хоча б для того, щоб поточне положення справ з видачею відстежити).

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

Інформер Топвизора буде показувати зміна видачі для тієї пошукової системи, на вкладці якій ви цей самий код скопіювали (вкладки розташовані в самому верху вікна сервісу). Також буде враховано і регіон, який ви вибрали з випадаючого списку. Наприклад, для відображення стану справ по всій Росії для Яндекса і Гугла потрібно вставити два код інформера, щоб вийшло щось на зразок цього:

Ще є можливість стежити на апдейтами через спеціально створену для цих цілей RSS-стрічку. Ось тільки вона не пропущена через Фидбернер, що особисто для мене є проблемою, бо я по-старому віддаю перевагу отримувати стрічку новин на пошту.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу