Способи заробітку в мережі

4422
  • Способи заробітку на CPA партнерках
  • Реєстрація в Адмитад і додавання майданчиків
  • Вибір відповідних офферов
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хотів би сказати пару слів про такий спосіб заробітку, як партнерські програми з оплатою за дію (CPA партнерка означає Cost Per Action — тобто ви отримуєте профіт з оплачених вашими рефами товарів або послуг, за реєстрацію тощо).

    Одним з найяскравіших представників каталізатора подібних партнерських програм є сервіс Admitad, який має німецьке коріння, що, напевно, відображається в першу чергу в його дуже лаконічному дизайні і функціонал. Хоча інші агрегатори CPA партнерок я поки щільно не юзал, тому думка це можна вважати однобоким.

    Способи заробітку в мережі

    Почалося все з того, що один з моїх нових проектів не взяли в рекламну мережу Гугол Адсенс, а реклама від Рмя (Яндекса) не показується на добрій половині сторінок (є тематики, з якими Рмя не хоче мати справу з етичних міркувань).

    Залишаються за великим рахунком тільки тизери (обережніше з шокуючими тизерами, за встановлення яких Яндекс став карати пессимізації), ну і партнерські програми. Ними я займався, але не дуже часто працював з їх агрегаторами, тому хочу на цьому сьогодні зупинитися і подивитися як це все організовано на прикладі Адмитада. Буду радий вашим зауваженнями і доповненнями.

    Способи заробітку на CPA партнерках (офферах) в Admitad

    Суть цього дійства зводиться до використання так званих реферальних посилань, які ведуть на сайт партнера і мають спеціальне закінчення, яке зберігається в куках браузера користувача, який перейшов з посиланням на цільову сторінку (лендінгем пейдж — що це).

    Завдяки цьому досить легко буде потім відстежити — купить цей користувач на сайті партнера або ж виконає будь-яку іншу дію, обумовлену в правилах і сплачується за встановленою таксою. Термін придатності куків обмовляється для кожного оффера окремо.

    Слово оффер, стосовно до партнеркам, має на увазі всю програму або окрему її кампанію, де обумовлюються умови співпраці і виходить рефссылка та інші рекламні матеріали. Якщо поглянути з точки зору власника, то оффером буде кампанія, спрямована на збільшення продажу шляхом поділу доходів з партнерами (веб-майстрами, дорвейщиками і асами арбітражу трафіку).

    Ваша ж завдання полягає в умілому розпорядженні реферального посиланням. Самим білим і пухнастим варіантом буде використання партнерської посилання на своєму власному сайті, або у вигляді звичайної гіперпосилання (з href), або у вигляді банера (як самому зробити банер) з повішеною на нього рефссылкой.

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Причому банери вам самим можна і не робити, бо в Адмитаде для кожного оффера є безліч (різних розмірів і змісту) банерів, а поряд з кожним буде стояти значення його середньої ефективності (eCPC — середній заробіток з одного переходу — читайте що таке CPM, CPC, CPL, CPS, CTR і CR):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    У Admitad є також цікава можливість створити Автобаннер, який буде виступати ротатором рекламних банерів тих офферов, яких ви прикрутіть до своєї рекламної майданчику. При створенні Автобаннера ви зможете вказати потрібний вам розмір і вибрати ті CPA партнерки, які там будуть крутитися (з тих, у кого банери заданого розміру мають місце бути серед рекламних матеріалів):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    В результаті ви отримаєте фрагмент коду, який потрібно вставити на то місце шаблону вашого сайту (для цього можна використовувати файли шаблонів оформлення в WordPress, а в Joomla — модуля), де він і буде викручуватись.

    По ходу справи, частіше будуть показуватися ті банери, за якими буде відбуватися більше кліків. Нові офферы будуть додаватися автоматично, якщо ви поставите відповідну галочку. До речі, буде корисним підписатися на розсилку інформації про появу нових компаній в Admitad, щоб бути серед перших, хто спробує зняти з них вершки.

    Проте, з власного досвіду роботи з CPA партнерками (в основному від Євгена Попова) скажу, що банери, за десятиліття їх повсюдного використання, перестали сильно привертати на себе кліки (але зате вони як і раніше дуже добре слугують ідеї закріплення бренду в умах користувачів і сервіси типу РотаПоста і Vpodskazke раніше не порожні), так і різні рекламорезки для браузерів роблять свою чорну справу.

    Тому оптимальним варіантом, на мій погляд, буде вміле використання звичайних гіперпосилань з реферальним закінченням, як у тексті статей сайту, так і в спеціально відведених для цього наскрізних блоках. Деякі примудряються рефссылки залишати і на чужих ресурсах (наприклад, форумах чи в коментарях блогах, які не помітить власник).

    Але це лише вершина айсберга можливостей заробітку на CPA партнерках з Admitad (та й з будь-якого іншого місця). Більшість успішних трудівників партнерського фронту взагалі не мають своїх сайтів і примудряються заробляти сотні тисяч рублів щодня (ключовим є останнє слово).

    Власне, і сам Адмитад не забуде похвалитися доходами своїх кращих трудівників, коли ви відвідаєте цей сайт партнерської мережі:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    На партнерках багато заробляють за допомогою так званого «арбітражу трафіку». Говорячи мовою «радянських часів» — шляхом спекуляції трафіку (перенаправлення потоку відвідувачів), який купується в системах контекстної реклами Директ або Адвордс, а так само в соціальних мережах (наприклад, Вконтакте) і тізерних мережах (наприклад, в AdLabs, Direct/ADVERT, Pay-click , TeaserNet або Ladycash). Тонкість полягає в тому, щоб не перейти межу ефективності і не піти в мінус.

    Пару років тому я прослухав відеокурс одного професійного фокусника, який досить детально розповідав про арбітраж трафіку з Яндекс Діректа і подальший його злив на партнерські програми різних інфопродуктів (наприклад, такі).

    Вся суть полягала в тонкому підборі (довгі ключі з ціною в кілька центів) і відсіювання неефективних оголошень, щоб максимально відсікти сміттєвий трафік, тим самим забезпечивши високий відсоток покупок серед усіх що прийшли з Діректа користувачів.

    Займатися арбітражем по суті може кожен, але успіх тут залежатиме, безумовно, від досвіду і правильного вибору сегмента (фінанси-кредити, товари, ігри тощо), а одержуваний прибуток ще й від наявних у вашому розпорядженні вільних коштів, бо віддача від СРА партнерок буде йти з деяким лагом і спочатку доведеться просто вкладати, не маючи можливість оцінити прибутковість і доцільність. Для новачка піти в мінус буде пліви справою.

    Якщо плануєте глибше зануритися в тему арбітражу трафіку (не обов’язково стосовно Адмитаду), то раджу переглянути наступний майстер-клас, де все розкладено по поличках і зазначається маса важливих нюансів:

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    У Admitad для кожного оффера обговорюються можливі варіанти залучення трафіку. Хтось заперечує проти дорвеїв, хтось проти Діректа або ж проти згадки бренду при складанні рекламних оголошень (щоб не починали конкурувати з власником партнерки і не підвищували б тим самим ставки в Директе і Адвордсе):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Під позначенням Cashback в Адмитаде слід розуміти використання оплати дій певних користувачів, яких можна знайти в системах накрутки. Якщо в оффере платять за реєстрацію або заповнення форми, то Cashback цілком може бути ефективним, але власники партнерок найчастіше це забороняють (іноді дозволяють в ігрових офферах з копійчаною оплатою за реєстрацію в надії на те, що хтось з продажних користувачів все ж зацікавиться грою).

    Так само часто заборонений і трафік з попандеров. Трафік зі своїх або чужих сайтів окремо не обмовляється. Не всі способи арбітражу трафіку дозволять вам його зливати безпосередньо на лендинговую сторінку CPA партнерки по рефссылке.

    У деяких випадках рефссылки взяті вами проставити буде неможливо, вигідніше залучати користувачів через проміжний сайт. У цьому випадку використовуються «прокладки» — сторінки сайту, які оптимізовані під те, щоб користувач пішов куди треба і вчинив те, що вимагає партнерська програма (аналог MFA — ресурсів заточених під Адсенс).

    Дорвеї теж дозволено використовувати в багатьох офферах наявних у Admitad, хоча вони і відносяться до розряду «чорного Сео», з яким пошукові системи з поперемінним успіхом борються.

    Однак, дорвейшики дуже чуйно реагують на зміни алгоритмів пошуку і завжди знаходять спосіб впихнути свої псевдосайти в Топ пошукових видач. При переході на них користувачів з пошуку, йде їх автоматичне перенаправлення (стовідсотковий CTR) за однією з найбільш відповідних партнерських посилань.

    Для власника партнерки дорвеї не є чимось «бридким та мерзенним», бо вони перенаправляють реальних цільових відвідувачів з пошукової видачі (за цільовим пошуковим запитам) на сторінки інтернет-магазинів або будь-які інші продають сторінки.

    Тому цей тип трафіку в багатьох офферах дозволено. Хоча сам по собі бізнес на дорвеях досить складний для входження новачків, бо вимагає дуже серйозних пізнань в тонкощах роботи пошуку і віднайдення в ньому вразливих місць.

    Ще одним цікавим, на мій погляд, способом заробітку на CPA партнерках Адмитада є можливість вивантаження наявних там карток товарів для створення на основі них свого власного інтернет-магазину, на подобі Викимарта.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Під ці цілі навіть з’явився спеціальний платний движок сайту під назвою adCMS. Там же можна знайти посилання на демо-магазин, створений на базі даної CMS і товарів з CPA партнерки, а так само на приклади реально працюють за цією схемою магазинів і набір відеороликів, що пояснюють установку і налаштування даного движка.

    Взагалі я не знаю, чи є Адмитад кращою мережею CPA партнерок в рунеті, але однозначно можу сказати, що вона сама розкручена. Позаторік вони влаштовували конкурс серед блогерів, а в минулому замутили ще один марафон, переможцем у якому став той, хто більше заробить на абсолютно новому сайті з встановленим на ньому партнерським магазином adCMS. Першим учасникам цю ЦМС роздали безкоштовно, а іншим — з великою знижкою.

    Просувати створений на новому домені магазин дозволяється лише з допомогою SEO оптимізації (движок adCMS дозволяє змінювати title, description і keywords для будь-яких сторінок), контекстної реклами в Яндексі і Гуглі, а також за допомогою дорвеїв, які потім були винесені в окрему номінацію на увазі явної переваги на старті.

    Реєстрація в Адмитад і додавання майданчиків

    Реєстрація в Admitad цілком собі серйозна і вам потрібно буде вказати не тільки свою поштову скриньку, але і номер стільникового телефону, на який прийде код підтвердження для завершення цього процесу (дбають про безпеку користувачів). Все починається на цій сторінці, де вам запропонують заповнити досить-таки об’ємну форму, причому свої ПІБ потрібно буде вписувати на латиниці (правила транслітерації вам в допомогу), бо, як я вже згадував, агрегатор має буржуйські коріння:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Прокручуєте список умов до кінця, погоджуєтеся з ними і тиснете на кнопку «Зареєструватися». Далі традиційно переходьте за посиланням із прийшов листи, а потім ще й вводите присланий в SMS повідомленні код підтвердження.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Всі, реєстрація закінчена.

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Тепер можна відразу ж переходити до додаванню першого майданчика. Як я вже писав трохи вище, є маса способів роботи і заробітку на CPA партнерках з арсеналу Адмитада і в кожному випадку буде свій алгоритм додавання майданчики. Я не буду розглядати їх всі, а зупинюся на традиційному варіанті заробітку на своєму сайті, шляхом розміщення там рефссылок або партнерських банерів.

    Отже, переходьте на сторінку додавання нового майданчика в Admitad і вибираєте перший із запропонованих варіантів «Якщо Ви хочете додати вебсайт»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Далі вам запропонують вказати назву та Url-адреса вашого сайту, його добову відвідуваність, опис, тематику партнерських програм, які ви хочете рекламувати, а так же регіон, де ваш ресурс черпає аудиторію:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Після натискання на кнопку «Додати майданчик» ваш сайт піде на модерацію і зміна його статусу ви зможете відслідковувати на сторінці зі своїми майданчиками:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Про те, як додавати майданчики засновані на залученні трафіку з систем контекстної реклами, дорвеїв, соціальних мереж або чого-небудь іншого, можете дізнатися з цього короткого ролика:

    Способи заробітку в мережі«alt=»»>

    Якийсь час додана вами майданчик буде знаходитись на модерації. Після того, як її статус зміниться на «Активний», можна буде приступати до вибору найбільш підходящих вам офферов.

    Вибір CPA партнерок для майданчиків та інструменти Адмитада

    Підбирати їх не так вже і складно, бо на сторінці «Каталог програм», у лівій колонці, ви знайдете цілу групу фільтрів, що дозволяють сегментувати тематику офферов, вибрати потрібний вам тип прийнятого в CPA партнерці трафіку, а так само вказати необхідні вам інструменти:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Про можливі варіанти трафіку на CPA партнерки в Admitad ми з вами поговорили трохи вище по тексту. Що стосується категорій, до яких можна віднести ті чи інші офферы, то ковзаючи по поверхні можна сказати, що є три великі групи:

  • Онлайн ігри — саме з них і починалася ця партнерська мережа. Зазвичай, під ці партнерки створюють сайт (портал), де описують всі ігри з цих офферов, проставляють реффссылки або банери, а потім починають цей сайт просувати або ж лити на нього трафік.
  • Інтернет-магазини (товари) — на даний момент найбільша категорія офферов. Є варіант створення свого CPA магазину на основі згаданої трохи вище CMS з його подальшим просуванням або зливом трафіку. Але так само можна використовувати контекст і соціальні мережі без створення псевдомагазина.
  • Фінанси — потрібно продавати кредити, що не так вже й просто.
  • Всі ці категорії в Адмитаде постійно поповнюються новими офферами, а так само з’являються нові популярні розділи на кшталт туризму або інтернет послуг. Далі в колонці фільтрів йдуть «Інструменти». За допомогою галочки в полі «Товари» ви зможете побачити всі партнерки, де є можливість вивантажити картки товарів для свого CPA магазину.

    Всі підходящі вам офферы потрібно буде підключити до своєї майданчику. Для цього в каталозі програм торкнутися потрібної партнерці, читаєте її умови, дивіться варіанти прийнятого трафіку і пропоновані інструменти, після чого в самому низу ставите галочку у полі «Я прочитав…» і тиснете на кнопку «Підключитися»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    У деяких випадках внизу сторінки з описом CPA партнерки ви побачите іншу кнопку:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    В цьому випадку вам ще доведеться почекати модерації вашої майданчики представником цієї партнерської програми. Запросто можуть і не прийняти.

    Якщо вас все ж таки приймуть у партнерки, дозволяють вивантажувати картки товарів, то після цього можете переходити на вкладку «Товари», де за допомогою фільтрів в лівій колонці обираєте потрібні і здійснюєте їх вивантаження (експорт) у форматі Csv або Xml:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Досить прикольно. На сторінці Категорії програм» будуть доступні фільтри так само і по іншим інструментам Admitad. Наприклад, Deeplink, який дозволяє створювати рефссылки на будь-яку сторінку сайту власника CPA партнерки, а не тільки на головну або сторінку реєстрації.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Це може дозволити знизити витрати на контекст (оголошення на конкретні товари будуть коштувати дешевше, а конверсія за ним буде вище), та й не завжди власники офферов дозволяють використовувати свій бренд в контекстних оголошеннях.

    Якщо ви зайдете в розділ рекламних матеріалів тих CPA партнерок, де має місце бути інструмент Deeplink і які ви підключили до свого майданчика, то на відповідній вкладці зможете отримати реферальне посилання на будь-яку сторінку сайту оффера:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Ну, і зрозуміло, що «Купони/знижки» також можна активно використовувати для підвищення ефективності залучення покупців. В каталозі програм Адмитада ви зможете дізнатися, в яких партнерках ці самі знижки\купони передбачені, на вкладці «Інструменти» — «Знижки і купони» ознайомитися з конкретними пропозиціями.

    Розповісти про все в рамках статті все одно не вийде, тому раджу перед початком роботи з Admitad зайти на їх тематичний форум, щоб трохи заглибитися в тему і зрозуміти основні вектори. Ну, і їх блог, думаю, теж зайвим не буде переглянути.

    Так, зароблені на офферах грошики можна буде раз на тиждень виводити з Адмитада (мінімалка 300 рубликів або ж 10 вічнозелених). Висновок можливий на банківський рахунок, на свій гаманець в Вебманях або навіть в платіжну систему Пейпал, що, напевно, буде зручно проживають за бугром.

    Загалом, реєструйтеся і самі дивіться, треба воно вам чи ні.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу