Тестуємо онлайн-сервіси

2321
  • Що таке перископ і навіщо він потрібен?
  • Мінуси соц мережі Periscope
  • Як скачати?
  • Реєстрація і початок пригоди
  • Підводимо риску
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Мене звати Роман і сьогодні мова піде про не слабо відомої соціальної мережі – Periscope. Я спробую пояснити вам, що ж це таке, а також як і навіщо їм користуватися.

    Перископ — це мобільний додаток, яке дозволяє гранично просто вести трансляцію (або стрім, від слова stream – протягом, тобто знімати і одночасно транслювати відео в прямому ефірі) будь-якому охочому — від Ганни Іванової, до відомого відео-блогера.

    А також, природно, можна дивитися чужі стріми і взаємодіяти з їх власниками. Без удаваної скромності, це нове слово в соціальних мережах та можливості воістину безмежні.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Сама мережа була розроблена двома друзями — Кейвоном Бейкпуром і Джозефом Бернштайном, а пізніше була викуплена Твіттером за 100 000 000 доларів. До кінця літа 2015 року число «Перископовцев» вже перевалила за 10 000 000 користувачів, і зараз все ще набирає обертів.

    Навіщо мені потрібен цей Перископ?

  • Ви хочете скоротати час, наприклад, в пробці? Створіть стрім і розкажіть роззявам про вашу нелегку долю.
  • Ви вчите мову і потребуєте практиці? Знайдіть стримерів через Periscope з інших країн та листуйтеся з ними, слухаючи їх рідну мову.
  • Хочете безкоштовно рекламувати ваш продукт?
  • Або почати кар’єру стримера?
  • Хочете задати питання цікавого вам людині?
  • Відвідати екскурсію в Берліні допомогою Перископа в реальному часі, при цьому не встаючи з канапи?
  • Поспілкуватися з людьми будь-якого віку та соціальної групи?
  • Дізнатися «че там у них» прямо від них? Просто через екран свого телефону з піднятим перископом».
  • Так цей список можна продовжувати до нескінченності! Хочете? Ну, тоді читаємо далі…

    Інша сторона медалі…

    Раз вже звучали плюси, поговоримо і про мінуси. Вони, насправді, перекочували сюди з інших соціальних мереж, і залишилося їх два: дурні і дороги. Кажу я про контингент і жахливу здатність Перископа вбивати час.

    Про людей і так все зрозуміло. Що зробить з Васею з 5Б безкарність і можливість писати все, що йому заманеться в чаті? Очевидно, нічого доброго. Але на цей випадок є можливість блокувати глядачів, говорячи сленгом – кикать. Я, звичайно ж, навчу вас такого мистецтва, але пізніше.

    Що про час, то це стосується обопільно як стримерів, так і глядачів, бо сядеш на пів годинки поговорити з ким-небудь в Перископі, а очнешься ближче до вечора, охаючи з приводу даремно витраченого часу. Во-Во, саме так найчастіше і буває. А що робити, затягує!

    Але ж це все дрібниці, неправда?

    Скачати можна таки безкоштовно

    Додаток абсолютно безкоштовно, а також не засмічено якоюсь рекламою, не рахуючи тієї, що можуть підкинути вам самі користувачі. Щоб ви легше освоїли додаток, пропоную вам встановити його за посиланням нижче і продовжити читання статті, паралельно пробуючи все, про що в ній говориться, самостійно.

    Periscope можна безкоштовно завантажити для Android, IOS і навіть на ПК, хоча сам сенс мобільного додатку в тому, що у кожного на смартфоні є камера і мікрофон, але все ж це можна зробити без танців з бубном з офіційним софтом. Інструкція по установці Перископа на комп’ютер є на офіційному сайті.

    Шлях стримера. Реєстрація в Перископі і початок «роботи».

    Отже, ви, я сподіваюся, ви завантажили додаток за наведеними трохи вище посиланнями. Ну, давайте я ще і QR-коди наведу, щоб ці посилання можна було з стільникового розпізнати, хоча простіше в магазині додатків на своєму телефоні пошукати по слову «Periscope».

    Скачати перископ на Андроїд можна за посиланням (просто распознайте код телефоном):

    Periscope для АндроидаТестуємо онлайн-сервіси

    Для iOs за цим посиланням:

    Скачать на IosТестуємо онлайн-сервіси

    Тепер можна приступати. Ось, що ви повинні побачити після запуску додатка:

    Вход в ПерископТестуємо онлайн-сервіси

    Щоб користуватися додатком Periscope, вхід обов’язковий. Зробити це можна двома способами:

  • Через ваш обліковий запис твіттер. Це найбільш зручний варіант з очевидних причин, адже це сервіс твіттера.
  • Якщо у вас виникли складності в реєстрації, то можу порадити вам ознайомитися зі статтею, цілком і повністю присвячена цій соціальній мережі.

    Вход в Перископ через твиттерТестуємо онлайн-сервіси

  • Через ваш номер телефону. Цей спосіб незручний тим, що вам доведеться вводити код підтвердження з смс при кожному вході в додаток.
  • Вход в Periscope по номеру телефонаТестуємо онлайн-сервіси

    Після входу в Перископ перед вами відкриється нехитрий інтерфейс з чотирма вкладками: зомбоящик, глобус, об’єктив камери і людські силуети.

    Також при першому запуску перед вами з’явиться вікно з пропозицією включити повідомлення. Чи вам потрібен гучний дзвінок, як тільки хтось з тих, на кого ви підписалися, почав стрім? Чи ні? Вирішувати вам. Але в будь-якому випадку в налаштуваннях вашого гаджета в будь-який момент можна буде змінити рішення.

    Уведомления на вашем смартфонеТестуємо онлайн-сервіси

    Перша вкладка відображає поточні стріми ваших підписок, а також історію переглядів трансляцій.

    Главная вкладка в приложении PeriscopeТестуємо онлайн-сервіси

    Наступна вкладка куди цікавіше, тут в наших руках (*зловісний сміх*) всі перископ-стримери світу.

    Карта стримовТестуємо онлайн-сервіси

    Звичайна, здавалося б, фізична карта світу, але не тут-то було. Якщо з вашим інтернетом все в порядку, то вся карта буде обліплена кружечками, червоні – це поточні стріми, а сині – їх запису.

    Карту можна масштабувати аж до конкретного будинку (так, всі знають де ви знаходитесь, бо без включеної геолокаціі стримить не можна, а це значить, дорогі дівчатка, які транслюють свої прогулянки по парку в самоті ввечері, що … ну ви зрозуміли, загалом так собі ідея це робити).

    Маштабирование картыТестуємо онлайн-сервіси

    Про що це я? Ах да, там зверху є вкладка, в якій всі йдуть трансляції списком, якщо вам це здасться зручніше.

    Список трансляций в ПереископеТестуємо онлайн-сервіси

    Вже не терпиться засвітитися на картах тисяч людей? Ну, тоді ласкаво просимо в третю вкладку програми Periscope, де ви самі можете побути в шкурі стримера.

    Начать собственный стримТестуємо онлайн-сервіси

    Зверху вам пропонують ввести назву стріму, яке всі будуть бачити, а знизу — натиснути кнопку і почати вже трансляцію!

    Після натискання вам запропонують включити геолокацію — без цього, як я говорив, ніяк. І якщо ви ще не готові до такої відповідальності, то можете натиснути на іконку замочка і стримить тільки обраним, а оскільки ви новачок – собі.

    Якщо ви досі читаєте ці букви, а не розповідаєте божевільні історії всім навколо, то прошу вас пройти зі мною в наступну вкладку.

    Хоча стоп, не можемо ж ми просто так піти в налаштування, не подивившись на людей! Давайте знайдемо якийсь стрим і зайдемо в нього, щоб зрозуміти, що ми можемо там накоїти. О, ось один.

    Написать комментарий в чатеТестуємо онлайн-сервіси

    Тут, натиснувши на поле для вводу, ми можемо писати повідомлення, правда не завжди. Наприклад, якщо у стримера глядачі перевалили за кілька сотень, то чат може бути відкритий тільки для встигли зайти раніше користувачів. Також ви можете бути позбавлені писати до жаху дотепні коментарі, якщо користувач дозволив чат тільки для певних людей (за допомогою іконки з замочком).

    Пример комментарияТестуємо онлайн-сервіси

    Якщо ви втомилися від суспільства інтелектуальної еліти населяє Перископ в коментарях, ви можете приховати чат і спостерігати за стримером. Так, до речі, тут ще можна ставити лайки, для цього достатньо натиснути на порожній простір екрану стріму. Ставити їх можна нескінченно багато, хоч всю трансляцію. Відображаються вони кілька секунд на екрані й накопичуються у профілі стримера.

    Щоб заблокувати чат, де одні негідники, зробіть свапо вправо (проведіть пальцем по екрану смартфона).

    Информация о стриме в перископеТестуємо онлайн-сервіси

    Тут буде знаходитися посилання на профіль провідного трансляцію, його місцезнаходження на карті, а також кнопочки «поділитися» (щоб запросити друзів в цю трансляцію) і «приховати чат» (яка, не повірите, приховує чат).

    У разі, коли ведучий трансляції ви, то від окремих користувачів можна позбавлятися, якщо потримати палець на їх повідомлення і вибрати відповідну (єдину) кнопку у випадаючому меню.

    Список зрителейТестуємо онлайн-сервіси

    Далі буде список всіх глядачів і в самому низу можливість поскаржитися на стрім.

    Останній розділ програми Перископ демонструє нам найпопулярніших стримерів, а також рядок для пошуку.

    Популярные стримерыТестуємо онлайн-сервіси

    Ну, і наостанок давайте зайдемо у вкладку налаштувань Periscope (іконка чоловічка в правому верхньому куті).

    Настройки вашего профиля в PeriscopeТестуємо онлайн-сервіси

    В іншому досить прості налаштування. Праворуч зверху є кнопка «редагувати». Тут можна змінити аватарку, ім’я профілю і його опис.

    Редактировать логин и аватаркуТестуємо онлайн-сервіси

    Трохи нижче йде вкладка «налаштування», в якій можна вибрати мову, увімкнути\вимкнути повідомлення про передплатників та автозавантаження ваших трансляцій в галерею. У самому низу знаходиться вкладка для виходу зі свого перископ-аккаунта.

    Нижняя часть настроекТестуємо онлайн-сервіси

    Всі. Вважайте, що ви вже освоїли це чудо-техніки. Як і обіцяв — простіше простого. А ви боялися…

    Підведемо риску.

    Сподіваюся, ви відкрили для себе щось нове, прочитавши статтю. В цілому, дуже цікаве додаток. Щоб скоротати час, поспілкуватися або спробувати себе в ролі відео-блогера – гідний варіант. Удачі вам в освоєнні Перископа, побільше передплатників та цікавих ідей!

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу