Як створити сайт

3858

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Wix як і раніше залишається одним з найпростіших, комфортних в обігу і сучасних конструкторів, за допомогою якого створити сайт безкоштовно можна без проблем навіть і освоюючи веб-мастеринг людині.

Як створити сайт

Не так давно провідні розробники Wix представили на суд публіки кілька важливих оновлень, які розширюють можливості основних сервісів конструктора. Одночасно поповнилася колекція шаблонів, – тепер для свого сайту можна підібрати легкий, освіжаючий стиль весняно-літнього настрою.

Давайте розглянемо, що ж все-таки такого конкретного пропонує в останніх оновленнях Wix.

Загальні оновлення для Facebook Store, Dropbox і кадрування фотографій

З офіційного блогу онлайн-конструктора можна дізнатися, що поліпшення торкнулися кількох основних функціональних можливостей: відео, форумів і клієнтських баз передплатників.

Оновлення торкнулися також підключаються до особистого сайту Facebook Store і папки Dropbox. Підключивши свій Facebook-магазин безпосередньо до інтернет-магазину, створеному на базі інтернет-конструктора, можна залучати додатковий трафік з цієї всесвітньо відомої соціальної мережі.

З підключенням власного сховища Dropbox до Wix-сайту у користувача з’являється можливість отсматрівать та скачувати всі завантажені в папку файли в один клік.

Dropbox к WixЯк створити сайт
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Серед нових приємних доповнень можна не відзначити і з’явилася можливість кадрування фотографій для мобільної версії інтернет-сторінки. Тепер картинки можна обрізати таким чином, що на екранах планшетів і смартфонів вони будуть виглядати просто ідеально (і це ніяк не відіб’ється на їх якості в повноцінній версії сайту).

Wix Video – ролики відмінної якості і в десктопі, і на смартфоні

Для цього функціонального розділу розробники запропонували оновлений макет для мобільних версій сайту, який покращує якість зображення при перегляді з гаджетів.

Щоб налаштувати оновлений макет або просто відформатувати параметри вже наявних відео під мобільну версію потрібно:

  • Натиснути в редакторі на будь-яке відповідне відео
  • Клікнути по іконці «Макети»
  • Вибрати з наявних макетів будь-який доступний варіант
  • При цьому у веб-майстра є можливість приховати або залишити доступним для глядача назва відео. Для роликів з YouTube передбачена додаткова можливість вибору кольору панелі – її можна зробити темною або світлою.

    wix videoЯк створити сайт
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Варто відзначити, що сервіс Wix Video залишається одним з найбільш затребуваних серед користувачів онлайн-конструктора. Що, втім, не дивно, оскільки вбудовані відеоплеєри надають все багатство функціоналу найбільших хостингів YouTube, Vimeo, Facebook (нітрохи і нічим не обмеженого в мобільних версіях). Оновлені відео-макети дозволяють навіть скористатися можливостями онлайн-трансляцій та панорамних оглядів в 360°. Стрімінг найвищої якості при цьому відмінно виглядає з екрану будь-якого гаджета.

    В преміум-версії Wix Video, яка оцінюється всього у 9 доларів, користувач отримує додаткове місце в сховище файлів (від 100 ГБ) і можливість додавання інтернет-магазину, через який можна продавати товари, в тому числі і за допомогою відео-контенту.

    Wix Forum – популярна майданчик для спілкування навіть в епоху соцмереж

    Не обійшли оновлення стороною і форуми Wix. Тепер на сторінці учасників власнику прикріпленою до сайту майданчика для спілкування доступний загальний список всіх зареєстрованих на форумі людей.

    Через форумний функціонал Wix можна не просто бачити логіни передплатників, але і призначати модераторів на ту чи іншу тему. Також в один клік доступна і можливість блокування будь-якого порушника правил.

    wix форумЯк створити сайт
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Налаштовані фільтри передплатників після оновлення дозволяють швидко знаходити необхідні користувачів. Ранжування вибудовується за різними параметрами – за кількістю постів, передплатників, по даті реєстрації акаунтів і т. д.

    Варто відзначити, що підключити форум Wix до будь-якого з своїх сайтів можна безкоштовно. Для цього після кліка на значок App Market (в панелі редактора) потрібно ввести в рядку пошуку запит «Wix Forum» і просто додати знайдене додаток. Будь створений через Wix форум без проблем настроюється і під десктопну, і під мобільну версію.

    Швидка реєстрація, зручні в управлінні акаунти, автоматична email-розсилка – всі ці переваги форумною платформи дозволяє утримувати такій формі спілкування пальму першості навіть в еру соціальних мереж і месенджерів.

    Wix Bookings – управління клієнтською базою на новому рівні

    Торкнулися функціональні новації і досить популярний додаток Wix Bookings.

    Через розділ «Клієнти» можна без праці конструювати власні клієнтські бази, збираючи в одному місці безліч корисної інформації. Сукупність контактних даних, особиста інформація про людей, замітки про кожну конкретну людину, історії зустрічей і дзвінків, – все це цілком замінює робочий щоденник (що особливо важливо для комерційних сайтів на платформі Wix).

    Wix BookingsЯк створити сайт
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Після оновлення Wix Bookings спрощено і процес реєстрації відвідувачів. Зареєструвалися за допомогою програми користувачі через особистий кабінет можуть записатися на зустріч, розрахуватися за той чи інший замовлення, керуючи при цьому власними записами з максимально функціональним комфортом.

    Додати додаток Wix Bookings можна через відповідне меню App Market конструктора. Варто мати на увазі, що на сьогодні все меню управління для цього додатка раніше англоязычно. Хоча в загальному-то навігація і основні команди, налаштування, зрозумілі будь-якому досвідченому веб-майстру, знайомому з англійською мовою лише на рівні любителя.

    Wix ShoutOut – свобода і зручність розсилок по клієнтських баз

    Комерційна розсилка через спеціальний модуль Wix ShoutOut допомагає збирати релевантні бази передплатників для будь-якого соціального або бізнес-проекту.

    З допомогою Wix ShoutOut можна індивідуально створювати і настроювати різні форми підписок. Додаток також дозволяє експериментувати з дизайном, шрифтами і кольорами фону. В якості вигідного додаткового бонусу пропонується синхронізація підготовленої бази з відправкою розсильних повідомлень (цю функцію можна підключити через меню «Керування», поставивши галочку навпроти команди «Розсилки»).

    Wix ShoutOutЯк створити сайт
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Створити власну розсилку і відправити її по email-адрес згенерованої бази можна через панель керування у відповідному меню «Розсилки ShoutOut». Стандартний тариф ShoutOut дозволяє відправляти щомісяця три безкоштовні цілеспрямовані розсилки на 5000 адрес, в преміум-акаунті число відправлень нічим не обмежена.

    Висновки

    Незважаючи на величезну кількість проектів, що пропонують послуги конструювання сайтів, Wix, один з першопрохідців ніші, як і раніше, залишається в лідерах. І досі, через 10 років після старту, пропонує на ринку дуже потужний, сучасний продукт, що допомагає зробити буквально за годину хороший, цікавий і працездатний сайт.

    Функціонал основних додатків і сервісів у Wix при цьому оновлюється мало не щомісяця. І це говорить про те, що творці віртуальної Wix-імперії до дітища свого небайдужі, готові вкладатися в розвиток і далі.

    Стежити за з’являються оновленнями, до речі, можна через розділ «Функції» на офіційному російськомовному сайті проекту – в самому внизу сторінки тут розташована велика кнопка «оновлення по датах».

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу