Як розкрутити сайт самому

2033

* на правах реклами

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні буде не звичайний, а гостьовий пост від одного з клієнтів біржі контенту Etxt , в якій він розповість про свій досвід досягнення цієї позначки відвідуваності. Що було зроблено? Що виявилося ефективним, а що ні? Про все це нижче.

Як розкрутити сайт самому

Представники Etxt намагаються підтримувати теплі стосунки зі своїми клієнтами, тому не дивно, що один з них поділився історією розвитку свого інтернет-проекту. Правда за гроші — так як біржа викуповує історії клієнтів з оплатою до 200$ за історію. Отже, зустрічайте 🙂

Як я збільшив відвідуваність на сайті до 300 чоловік в день?

«Я так само як і ви при створенні нового сайту зіткнувся з проблемою, як нульова відвідуваність або відсутність трафіку. Особливо гостро питання стоїть у молодих проектів. Тому багато їх власники починають шукати ресурси в інтернеті про те, «як розкрутити сайт».

Мені стало шкода тих людей, які годинами вивчають різні статті та відеоматеріали, і я вирішив відкрити свої секрети, які допомогли підняти відвідуваність на моєму сайті до 300 осіб на добу. Проте так уже склалося, що коли я закінчував писати цю статтю, відвідуваність мого дітища вже перевалила за 500 унікальний відвідувачів на добу. Тому я вас прошу ознайомитися з цією статтею, а надалі чекати продовження, в якому я розповім вам, як збільшити відвідуваність сайту до 500 відвідувачів.

Перші кроки

Перше, з чого я почав розкрутку, так це додав сайт в найбільш популярні пошукові системи — Яндекс, Google. Про інших пошукових системах можна відразу забути, тому що тільки Яндекс і Google є в 90% випадків джерелами російськомовного трафіку.

Потім я додав посилання на мій проект в різні каталоги сайтів. Мета посилань – допомогти ресурсу проиндексироваться (багато хто думає, що це не ефективно — ну так це мій досвід і мій результат). Таким чином, у нього будуть великі шанси того, що Яндекс або Google знаходить і використовує ваше посилання. Але цей крок не приніс результатів. Всі мої лічильники і показники залишилися без змін. Крім цього, деякі замовні реєстрації в каталогах були пустушками.

Наступним, ніж я скористався, були тематичні форуми. Після того як я знайшов потрібні мені форуми, я зареєструвався на них, заповнив профіль і зайнявся постінгом. Потім, вибравши потрібну тему, залишив там посилання на свій сайт. Я вважаю, що достатньо відвідати 15 форумів. Головне, щоб вони були «живими» і щоб на них не були закриті зовнішні посилання тегом nofollow. Всі ці кроки принесуть вам перший ваш трафік.

Якщо ви будете залишати свої посилання на форумах безладно і нахабно, будьте готові до того, що більшість ваших повідомлень буде видалено, а профіль можуть забанити модератори.

Багато хто думає, що створити сайт – це єдине, що доведеться робити. Але я вас запевняю, що перші півроку доведеться віддаватися проекту цілком і безоплатно. Практично всі зусилля виявляться марними, за рахунок того, що молодий ресурс буде блокований пошуковою системою фільтром «пісочниця», який відразу ж відсіває порожні і непотрібні проекти.

Каталоги сайтів

Трохи згодом я пробував сам, а коли у мене не дуже-то виходило, замовив у фахівців прогін по каталогам сайтів. В результаті я не отримав нічого, крім того, що витратив марно свій час, так і гроші викинув на вітер. Вийшло так, що практично всі посилання (99%) так і не опинилися проиндексированными. А подібного роду фахівці запевняли мене в тому, що у мого ресурсу зростуть всілякі показники й прискоритися індексація, хоча самі мають проекти, з відвідуваністю всього лише 15 осіб на добу.

Соціальні закладки

Потім я вирішив скористатися прогоном по соціальних закладках. Але як виявилося, близько 80% всіх соціальних закладок були марними, порожніми. Інші ж закладки все ж дали посилання, але їх приймає лише Google, а от Яндекс чомусь їх не індексує.

Twitter

Першою несподіванкою стало для мене те, що з деяких акаунтів Twitter посилання на мій сайт стали просочуватися в Яндекс. Тому я вам раджу скористатися можливостями Twitter.

Каталоги статей

Я продовжував експериментувати, і вирішив спробувати скористатися каталогами статей. В цілому я залишився задоволений, але на це у мене пішло багато часу. Тому в цілях економії сил і часу, я вам раджу скористатися платною послугою, яка дозволить вам опублікувати вашу статтю практично на будь-якому сайті.

Посилання в профілях на форумах трастових

В один момент я дізнався про те, що можна просувати сайт за допомогою посилання в профілях користувачів на трастових форумах. Я відразу ж замовив прогін. Результат не змусив себе довго чекати: через два тижні я вже відчував його, а все через 1 місяць пошукова система Яндекс зафіксувала популярність в 1 тисячу згадок. Однак після деякого часу Яндекс починає чистити свою індексну систему, в результаті чого ваші показники згадок стабілізуються і придбають свій діапазон. Наприклад, через місяць мої показники популярності стабільно варіювалися від 200 до 250 згадок. Тому я всім раджу це метод збільшення відвідуваності сайту.

Сервіси відповідей

Трохи згодом, я натрапив в інтернеті на ще один спосіб просування сайту – сервіс відповідей Google, Mail.ru і т. д. В результаті я в ньому розчарувався. Убивши купу часу, я отримав штрафні бали від модераторів, а мої відповіді виявилися «спамом» і були видалені з системи. Я так і не зрозумів, у чому була проблема, адже я відповідав лише за фактом, а всі відповіді були написані мною особисто без використання шаблонів.

У чому секрет зростання відвідуваності? Внутрішня перелінковка і регулярно оновлюваний контент

Після того як я самостійно створив свій сайт, у мене не було ніякого поняття про те, як його просунути і що значать фільтри. Тому в перший рік життя мого ресурсу, його популярність зростала дуже повільно (70-100 осіб на добу). Як виявилося, вся справа в фільтрах, які блокують і викидають з пошукових систем нові проекти.

Але я знайшов один спосіб для вас, як їх обійти. Так як у мене домен був молодим і без історії, я вам раджу придбати на будь-якому з аукціонів домен з історією. Тоді ваш сайт буде набирати відвідуваність набагато швидше.

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

рис. Показано повільне зростання відвідуваності при малому оновлення сайту

Обійдеться вам такий домен приблизно в 10-15 доларів.

Але потім мені це набридло, і я вирішив докорінно змінити ситуацію. Я почав писати близько 15 статей в місяць (приблизно за 4 статті в тиждень). Потім замовляв статті по низькочастотних запитах (від 100 до 300 запитів в місяць). Замовляв тексти у богів контенту, так як вони спеціалізуються на текстах для збільшення відвідуваності. І тільки у них я знайшов історії клієнтів, у яких так само за 4-5 місяців відвідуваність виходила 300-500 чоловік в день.

Трохи згодом, коли на моєму сайті набралося 50 опублікованих статей, я почав використовувати внутрішню перелінковку. Я став користуватися Вікіпедією, так як саме його я вважаю найкращим у використанні внутрішньої перелінковки.

Моя Залізна Формула зростання відвідуваності сайту

Якщо все об’єднати в одне і вивести якусь формулу ефективності, то вона буде мати такий вигляд:

  • Якісний і хороший контент. Мені в цьому допоміг Etxt .
  • Постійне оновлення і поповнення контенту.
  • Аналізувати і виявляти правильні (тобто низькочастотні) запити для написання статей.
  • Новачкам раджу прочитати ось цю книгу: «15 порад як замовляти тексти для значного зростання відвідуваності сайт».
  • Раджу розмір текстів 2500-3500 знаків — вони більше користувачів і нч зберуть для вас.
  • Як розподіляти час для зростання відвідуваності?

  • 30% часу йде на те, щоб правильно підібрати ключевики і теми для статей. Як правило, це триває від півгодини до 2 годин. З часом я почав замовляти цю послугу у Etxt. За невелику плату з ними можна зв’язатися через скайп, і вони допоможуть вам підібрати ключові слова і підказати тему, якщо вам лінь.
  • 30% часу йде на написання статей. Одна стаття – це 1 або 2 години. Це, звичайно, якщо ви пишете самі. Є й інший спосіб: витратити 2 хвилини на замовлення, і стаття буде готова. Ваш сайт приносить прибуток, так як у вас хороша відвідуваність, а збільшують відвідуваність якраз ось такі статті 🙂
  • 30% часу йде на публікацію та оформлення статей. Приблизно від години до двох годин, якщо ви робите все самі.
  • 10% — це всякі дрібниці, які переслідують вас по ходу процесу.
  • Отже, тепер про витрати.

    300 чол/добу = 3 години*70 статей (середній час на створення однієї статті помножене на кількість необхідних статей) = 210 годин (2-4 місяці роботи). Приблизно на три місяці вам потрібно буде обзавестися 50 статтями. На кожен місяць ви будете витрачати від 60 до 90 доларів на тексти, у результаті відвідуваність вашого сайту буде вельми стрімко зростати.

    Не думайте, що це багато, адже дохід від нього буде перевершувати в багато разів тих витрат, які йдуть на його підтримку. Пройде лише трохи часу, і ви самі в цьому переконаєтеся. Таке вкладення грошей стає непоганим додатковим доходом для багатьох людей, адже сайт може приносити дохід роками.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    рис. Залежність кількості користувачів від частоти оновлення сайту

    Як тільки ви налагодите цю систему, результати прийдуть дуже швидко. На моєму особистому прикладі ви можете простежити, як росла відвідуваність мого сайту: тексти для збільшення відвідуваності від боговконтента + внутрішня перелінковка + хороші ключові слова + регулярне оновлення ресурсу.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    рис. Активний ріст пішов після частого оновлення сайту.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    рис. Загальна інформація про сайт

    P. S. Я шалено радий поділитися з вами моїм досвідом і при цьому сайті палити не буду. Бо самі б теж не палили б). Якщо ця стаття допомогла вам або ви отримали слушні поради, перейдіть за моїм реферальним посиланням і станьте моїм рефом! Реєструйтеся і користуйтеся!

    від ще раджу програму вбивця лені від Etxt — мені вона допомогла добитися хорошого результату особливо при сильній мій вебмастерской ліні.

    Як вам пост? Хто-небудь вже з вас працював з Etxt ? Поділіться своєю думкою про біржі і про формат сьогоднішньої публікації в цілому. Чекаю на ваші коментарі 😉 !

    Можливо, що це буржуйське бачення успішної розкрутки блогу вам знадобиться (виступає автор популярного блогу за тематикою SEO в буржунете):

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу