Використовуємо соцмережі

3382
  • Сервіси соціальних закладок і просування
  • Bposter — автоматичний постинг в соціальні закладки
  • Одна кнопка для додавання в соцзакладки
  • Кнопки соціалок для Joomla та WordPress
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні мова піде про просування сайту (тут описана розкрутка сайту самостійно) методами SMO (Social media optimization).

    Суть цього методу полягає в залученні відвідувачів з соціальних мереж, блогів та інших місць, ніяк не пов’язаних з пошуковими системами. Коментування чужих блогів — це теж SMO, так само як і постинг в соціальні закладки, про який я і хочу сьогодні поговорити.

    Використовуємо соцмережі

    Сервіси соціальних закладок призначені для однієї основного завдання — зберігати посилання на вподобані вам інтернет-сторінки. Нічого нового в порівнянні з закладками в будь-якому з використовуваних вами браузерів. Так чому ж кількість таких проектів зростає, як гриби після дощу?

    Просто закладки, створені онлайн, будуть вам доступні абсолютно з будь-якого комп’ютера, лише б на ньому був доступ в інтернет, а ви не забули логін і пароль для доступу до свого облікового запису на використовуваному вами сайті соцзакладок.

    Сервіси соціальних закладок і просування

    Дуже зручно, що посилання на цікаві ресурси не зберігаються на вашому жорсткому диску, який може бути схильний до різних деструктивних дій (наприклад, у випадку падіння операційної системи), а на сервері в інтернеті. Крім того за умовчанням ваші посилання будуть доступні іншим користувачам цього онлайн сервісу. Та й ви так само зможете здійснювати пошук за чужим цікавим посиланнями використовуючи категорії або теги, ділитися ними з друзями.

    Соціальні закладки можна також з успіхом використовувати і для просування свого сайту і отримання з них трафіку (тут читайте про SMO). У моєму випадку, найбільше відвідувачів дає BobrDobr:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    При створенні закладок на сторінки свого сайту вам потрібно враховувати, що ключові слова (тут описано, де вживати ключові слова і їх виділяти), з яким ви плануєте просувати цю статтю, повинні бути присутнім і в заголовку створюваної посилання, і в її описі (можна кілька разів), а так само в мітки (теги) до неї.

    А якщо, окрім просування в пошукових системах ви хочете отримати ще й приплив відвідувачів з опублікованих вами посилань, то треба буде додатково попрацювати над заголовком і описом закладки. Заголовки повинні бути кричущими, а опис відзначити найцікавіші моменти, порушені у вашій статті. Обов’язково додайте до створюваної вами соцзакладке кілька міток, тим самим підвищуючи ймовірність її знаходження зацікавленими відвідувачами.

    Для нових проектів також буде вкрай цікава можливість соцзакладок щодо прискорення індексації нових статей. Для довгоіснуючих і популярних проектів (тут про рейтинги кращих з них читайте) такої проблеми, як правило, вже не існує, т. к. пошуковики практично миттєво будуть індексувати всі нові матеріали на такому ресурсі, а ось у новачків такого симбіозу з Яндексом і Гуглом, як правило, ще немає.

    А ось в соціалках пошуковики просто-таки живуть, і якщо там з’явиться посилання на статтю з вашого проекту, то рано чи пізно боти обов’язково прийдуть до вас і почнуть індексацію нових матеріалів. Загалом ясно, що постити в соціалки анонси ваших статей потрібно і корисно, але дуже вже клопітно це здійснювати вручну.

    Нехай навіть ви виберіть для постійного постингу, наприклад, всього десяток самих популярних сервісів соціальних закладок. Все одно після декількох прогонів вручну за ним, ви відчуєте сильне бажання забити на це все.

    На цей випадок є два основних способи вирішення цієї проблеми. Перший полягає в тому, щоб покласти роботу за додавання статей в соціалки на відвідувачів вашого ресурсу. Для цього потрібно буде запропонувати вашим читачам зручну систему для додавання статті в різні сервіси соцзакладок.

    Можна скористатися якимись скриптами або розширеннями для движка вашого проекту. Зазвичай в кінці статті створюють поле з набором кнопок найбільш популярних соціальних закладок. Якщо ваша стаття сподобається відвідувачу, то він зможе, натиснувши на кнопку використовуваної їм соціалки, додати туди посилання на вашу статтю.

    Причому поля з назвою статті та посилання на статтю вже будуть заповнені. Користувачу залишається тільки додати, при бажанні, опис і теги.

  • Виглядати це може, наприклад, так:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Для того, щоб реалізувати показаний приклад у себе на сайті ознайомтеся з цією публікацією: Плагін додавання кнопок соціальних мереж в WordPress (включаючи Вконтакте і Одноклассники).

  • Або так:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Це вже реалізовано за допомогою «Блоку Яндекса Поділитися«, опис роботи з якими ви знайдете за посиланням

  • Або навіть так:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Реалізується такий вид з допомогою UpToLike — конструктора соціальних кнопок для вашого сайту, про який я написав окрему статтю, бо можливості його дуже і дуже широкі.

  • Ну, і про Share42 (скрипт для додавання на сайт кнопок соціальних мереж) варто згадати, бо досить красиве і зручне рішення вийшло. Скріншоти можете подивитися безпосередньо в статті.
  • Спосіб зручний, але реально працювати він буде тільки при достатньо великій кількості відвідувачів (читайте як перевірити відвідуваність). У разі ж, якщо проект у вас новий, а постинг в соцзакладки робити потрібно хоча б для прискорення індексації нових матеріалів, то тут вам може допомогти спосіб автоматичного постингу в безліч подібних місць одночасно.

    Bposter — автоматичний постинг в соціальні закладки

    Онлайн ресурсів і програм, які надають послуги автоматичного постингу в сервіси соціальних закладок, напевно, в загальній складності стільки ж, скільки й самих соціалок (якщо не більше). Особисто я для цієї мети користуюся VIP акаунтом у IndexGator або GetBot.

    Чому я користуюся саме VIP обліковим записом, а не безкоштовним функціоналом IndexGator або GetBot. Ну, напевно, тому що при такому розкладі, на мою думку, він стає не багатьом зручніше ручного постингу в соцзакладки, а при покупці VIP аккаунта за невелику суму шістсот рублів, ви отримуєте дійсно функціональний, зручний і одночасно простий інструмент для швидкого постінгу по сотнях різних акаунтів на різних сервісах.

    У двох використовуваних мною ВІП акаунтах на BPoster, в сумі постинг проводиться за, приблизно, шестистам різних акаунтів на різних соціалках:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі
    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Звичайно ж, стовідсоткового постінга домогтися не виходить, але після додавання кількох десятків проксі сервісів частка вдалих додавань зросла приблизно відсотків до вісімдесяти — дев’яноста.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    На даний момент автоматичний постинг під VIP акаунтом можна здійснювати в IndexGator або GetBot. Капчі (захист від автопостинга), якщо вони є, BPoster успішно обходить.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Для початку прогону заходьте в Bposter і тиснете на кнопку «Сабміт», розташовану у верхній частині вікна. Відкриється форма, в верхній рядок якої ви вставляє Урл своїй новій статті, а в полі «Заголовок» пишіть її назву, після чого тиснете на кнопку «Відправити».

    В принципі, коли у вас буде з десяток вдалих додавань у соцзакладки (зелененькі цифри), то можна знову жати по кнопці «Самбит» вгорі вікна і починати прогін для наступної сторінки свого сайту.

    Загалом він мені подобається, особливо, ще раз повторюся, після появи можливості додавати свої проксі, що суттєво збільшило відсоток вдалого прогону. Тепер давайте докладніше розглянемо обидва способи полегшення додавання анонсів своїх статей в сервіси соціальних закладок і почнемо, мабуть, з надання відвідувачам можливості поклацати по кнопочках.

    Давайте спочатку розглянемо кілька універсальних варіантів, які підходять для будь-яких проектів, а потім я розповім про плагіни для WordPress, що дозволяють реалізувати додавання статті в найбільш популярні соцзакладки.

    Одна кнопка для додавання в соцзакладки

    Найпопулярніший скрипт, який найчастіше використовується для цих цілей — це, звичайно ж, так звана «Одна кнопка», яка на сайті буде виглядати приблизно так:

    Для того, щоб отримати код кнопки, потрібно зайти на сайт автора даного скрипта і пройти кроків майстра отримання коду потрібної вам кнопки. Вам потрібно буде вибрати, як буде виглядати ваша майбутня кнопка:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    На другому кроці майстра ви можете вибрати де вона буде, а на третьому кроці — скопіювати отриманий код. Цей код ви вставите в потрібне місце шаблону вашого сайту.

    Якщо у вас проект на Joomla (тут описана установка джумлы), то його можна вставити в місце, передбачене у вашому шаблоні для модуля. Для цього необхідно зайти в адмінпанель Joomla і вибрати з верхнього меню «Розширення»- «Менеджер модулів».

    На сторінці, що відкрилася, натисніть на кнопку «Створити», розташовану у верхньому правому куті вікна і виберіть з відкритого списку «Довільний HTML-код». У нижній частині відкритого вікна ви можете вставити отриманий код кнопки додавання в соцзакладки.

    Не забудьте при цьому відключити візуальний редактор на час вставки. Його можна відключити в налаштуваннях загальні Джумлы, вибравши з верхнього меню пункт «Сайт» — «Загальні налаштування» і перейшовши на вкладку «Сайт». В області «Установки» в полі «Візуальний редактор за замовчуванням» виберіть з випадаючого списку варіант «No Editor».

    Якщо серед передбачених у вашому шаблоні Joomla (читайте детальніше про теми та шаблони) місць для модулів (тут про види розширення для Джумлы огляд є) немає придатного для розміщення коду даної кнопки, то ви можете скористатися можливістю вставки вмісту модуля в текст статті.

    Для цього вам потрібно буде при створенні модуля «Довільний HTML-код не вибирати в полі «Позиція» будь-якого з передбачених у вашому шаблоні позицій, а вписати туди свою власну назву позиції, наприклад, zakladki.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Тепер в кінці статті ви можете вставляти конструкцію:

    {loadposition zakladki}

    В результаті чого в кінці статті буде виводитися кнопка для додавання в соціальні закладки. Якщо у вас раптом цей спосіб не працює, перевірте, чи плагін «Load Module». Це можна зробити, зайшовши в адмінпанель Joomla і вибравши з верхнього меню «Розширення» — «Менеджер плагінів».

    Знайдіть на сторінці рядок «Content — Load Module» і перевірте, чи варто зелена галочка навпроти назви плагіна. Якщо стоїть хрестик, то клацніть по ньому для активації плагіна «Load Module».

    Кнопки соціалок для Joomla та WordPress

    Ще один варіант універсального скрипта кнопок соцзакладок ви можете отримати на сайті SocialList. В самому верху сторінки можете зробити настройки.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Можете вибрати мову, розмір створюваної кнопки, кількість колонок і рядків у випадаючому списку соцзакладок. Після установки натисніть на кнопку «Оновити» і скопіюйте отриманий код. Приклад роботи цього віджета ви можете бачити зліва від тексту у вигляді плавющей панелі, яка залишається на місці при прокручування екрана. Код її вставки виглядає приблизно так:

    sociallist_url = location.href;
    sociallist_title = document.title;
    sociallist_text = «;
    sociallist_tags = «;
    Використовуємо соцмережі

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    По-моєму, чудовий скрипт. До того ж на цьому ж ресурсі ви можете завантажити вже готові плагіни для популярних движків: WordPress, Joomla, Drupal. Завантажити плагіни ви можете з цієї сторінки. Як встановлювати ці плагіни докладно розписано на сторінці для скачування, тому повторюватися не буду.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу