Добуваємо посилання на сайт

2816
  • Де можна розмістити безкоштовну посилання і навіщо
  • Безкоштовні беклінків з каталогів RSS стрічок
  • Отримуємо безкоштовні посилання на сайт з рейтингів блогів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Посилання на сайт безкоштовно і без особливих турбот хочуть отримати все вебмастера. Адже всі розуміють, що практично будь-яка з них, нехай навіть сама завалящаяся, буде врахована пошуковими системами і піде в актив вашого проекту.

    Добуваємо посилання на сайт

    Якщо, звичайно ж, не будуть закриті від індексації пошуковиками. Закривають їх з різних причин, але в основному це пов’язано з тим, щоб уникнути витоку статичної ваги (PageRank) з ресурсу.

    Де можна розмістити безкоштовну посилання і навіщо

    Дана стаття присвячена в першу чергу проблемі пошуку форумів, блогів, рейтингів, каталогів і інших ресурсів, на яких можна буде розмістити безкоштовне посилання на свій проект. Взагалі, якщо ви знаєте, то існує два основних положення пошукового просування сайту (SEO), про який йшлося тут — внутрішня оптимізація і зовнішня оптимізація.

    Я роблю акцент в основному на внутрішню, яка в першу чергу полягає в оптимізації текстів і створення правильної внутрішній перелінковці сторінок.

    Виходить своєрідна аналогія з розгалуженої кровоносної системою. При введенні ліків (уколом) в будь-яку вену, через деякий час воно рівномірно розподілиться по всьому організму. Так і при грамотній перелінковці — статична вага зворотних посилань рівномірно розподілиться по всіх сторінок зі статтями, в результаті чого вони трохи підростуть в пошукових ведучих по тим чи іншим запитам.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Крім цього вона дозволить найбільшою кількістю сторінок вашого проекту потрапити в основний індекс Google, про який ми говорили тут, а отже більшу їх кількість буде брати участь в пошуку і до вас прийде більше відвідувачів. Завдяки тільки контенту і внутрішньої оптимізації, за деякими низькочастотним запитам ви зможете потрапити в топ, а так само зможете отримати досить високе значення PageRank.

    Але все ж тільки внутрішньої оптимізації буде недостатньо. Потрібно буде отримати хоча б трохи зворотних посилань. Вони допоможуть отримати статична вага сторінки зі статтями, що допоможе піднятися вашого проекту в пошуковій видачі по тим чи іншим запитам. Але, правда, тільки в тому випадку, якщо беклінків будуть містити ключові слова, по яких просувається та чи інша ваша стаття.

    Але навіть безанкорниє беки (без тексту) передають статично вага і збільшують його траст. Звичайно ж, самий популярний і простий спосіб їх отримання — це купівля на біржах подібних Sape або ж на біржах вічних посилань, подібних GoGetLinks, Міралінкс, РотаПост або ГетГудЛинкс. Сапою, звичайно ж, краще не користуватися, а ось останні чотири біржі це те, що треба.

    Спосіб простий, але вам доведеться при цьому розлучитися з деякою кількістю грошових знаків, а це не завжди прийнятно для молодих проектів, перспективи та фінансові можливості яких ще не дуже високі.

    В «проклятому буржунете», до речі, біржі грають зовсім не таку велику роль в отриманні беклінків, як в рунеті. По-перше, їх біржі не дуже розвинені, а по-друге, ціни на них дуже високі і не порівняти з нашими. Як же «кляті буржуїни» виходять із становища та набирають все ж необхідну посилальну масу?

    Все досить просто — буржуїни вишукують можливості безкоштовно розмістити посилання на свій проект в різних соціальних мережах, блогу, порталах, форумах і подібних ресурсах. Правда у них набагато простіше йде справа з цим. У рунеті вебмастера або більш злі, або більш жадібні, але вони вкрай рідко (ніколи) безоплатно можуть поставити посилання на який-небудь ресурс, а ось в буржунете це в порядку речей.

    Знаю про це, правда, лише з чуток, але ця інформація доходила до мене з різних джерел, тому їй можна в якійсь мірі довіряти.

    Так давайте ж будемо уподібнюватися скупим і прагматичним (що це?) буржуїнам, і теж будемо вирішувати питання як і де можна розмістити безкоштовне посилання на свій проект. Питання це не тривіальний в силу нашої національної рунетовской риси, але зате його рішення стає тим цікавіше і ви з великим задоволенням будете класти в скарбничку чергову халявку, здобуту в нерівному бою з жадібністю і шкідливістю рунетовських вебмайстрів.

    До речі, хочу з вами поділитися і іншими чутками, які зараз циркулюють в колі оптимізаторів і вебмастерів. Найближчим часом очікується деяке зміщення акцентів щодо Яндекса до бэклинкам, отриманим з форумів і гостьових книг, а так само з блогів. Пов’язано це, в першу чергу, з бажанням притиснути біржі аля Блогун. В чому ж буде виражати зміщення акцентів?

    Зворотні посилання з блогів найближчим часом можуть втратити свій поточний вагу, як це було зроблено з форумами і гостьовими книгами. У той же час беки з форумів і гостьових книг, навпаки, отримають ту ж вагу, що і з інших ресурсів. Цю інформацію я наводжу в пику тим, хто в коментарях до попередніх статей говорив, що посилання з профілів форумів зараз нічого не варті і не враховуються.

    Безумовно, що вони враховуються пошуковими системами, але от вага їх на даний момент дещо занижений. Але, як я говорив вище, все може змінитися найближчим часом, а зміниться чи ні — це тільки Яндекс знає. Та й не один Яндекс дає нам пошуковий трафік. Особисто у мене, Google і Яндекс дотримуються певний паритет у плані залучення відвідувачів на мій блог.

    Безкоштовні беклінків з каталогів RSS стрічок

    Якщо ви просуваєте проект, який має таку річ як RSS стрічку, про яку ми говорили тут, то безкоштовні беклінків ви зможете отримати з так званих агрегаторів стрічок (каталогів) або ж з рейтингів блогів.

    Звичайно ж, не всі з них дозволять вам отримати бажане, але з деяких все ж вийде. Саме про таких RSS каталогах і рейтингах блогів, багато з яких були розглянуті тут, і піде мова в цій частині статті.

    Для того, щоб при додаванні свого ресурсу в ці рейтинги у вас не виникло проблем, раджу попередньо налаштувати трансляцію своєї RSS стрічки через сервіс Feedburner, як говорилося тут. У вашої RSS стрічки зміниться адреса на подібний цьому:

    http://feeds.feedburner.com/Ktonanovenkogoru

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    а так само ви отримаєте можливість підраховувати і відображати на своєму сайті кількість передплатників на ваш новинний канал, а ця інформація буде доступна і рейтингам, які використовують кількість передплатників на RSS, як критерій ранжирування вашого проекту.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Додавання в них досить просто здійснюється і не вимагає яких або хитрощів, які нам траплялися при спробі отримати безкоштовні посилання на сайт з профілів.

    Пошукачі самі знайдуть сторінки з вашими зворотними посиланнями на цих рейтингах або RSS каталогах і проіндексують їх, у тому випадку, якщо вони не будуть закриті від індексації. Давайте почнемо з каталогів RSS стрічок, бо все одно з чого починати.

    Спочатку почну з тих каталогів, які дозволяють отримати відкриту для індексації пошуковими системами зворотне посилання, а потім наведу список всіх інших.

  • Каталог російськомовних стрічок LiveRSS має непоганий ТІЦ=350. Ось скріншот:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Якщо ви пам’ятаєте з попереднім статтям рубрики, то світло-коричневий фон бэклинка означає, що вона не закриті від індексації. Підсвітити і побачити, які з них закриті від індексації пошуковиками, а які відкриті, ви можете за допомогою спеціально заточеного плагіна для Опери під назвою SEObar, детально описаного тут.

    Для додавання своєї стрічки в каталог LiveRSS вам достатньо на головній ввести її Url в полі «Перевірити/додати RSS-канал» і натиснути на кнопку праворуч від цього поля. Власне все, можна переходити до наступного каталогу.

  • RSSReader має ТІЦ=100. Додати свою стрічку ви зможете тут. Для того, щоб довідатися адресу сторінки з нею, можете скористатися вбудованим пошуком, вибравши область пошуку «У стрічках».

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    URL сторінки можете прогнати при бажанні в IndexGator або GetBot .

  • Можете так само додати свій ресурс і в інші каталоги, список яких знайдете тут. Можливо, що частина з них буде закрита для індексації пошуковими системами, але все ж якісь будуть проіндексовані.

    Отримуємо безкоштовні посилання на сайт з рейтингів блогів

  • Epochta має ТІЦ=650. Додати свій вебсайт можна на головній в правій колонці, де вам потрібно буде вказати Урл і назва вашого ресурсу, а так само адресу RSS стрічки. Для того, щоб знайти сторінку із зворотного посиланням, ви можете скористатися вбудованим пошуком.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Сторінка з безкоштовними бэклинками буде виглядати приблизно так. Її URL можна буде прогнати по IndexGator або GetBot.

  • BlogRate має ТІЦ=140. Додати свій вебсайт можна в правій колонці головної рейтингу, а знайти сторінку з бэклинками можна, скориставшись вбудованим пошуком і натиснувши в результатах пошуку по іконці схожою на RSS із зеленим знаком «Подивитися відомості про учасника»:
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Блогус має ТІЦ=160 і само собою дозволяє отримати безкоштовні посилання, інакше б його не було в цьому списку.
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу