Використовуємо соцмережі

1272

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Всі власники інтернет-проектів розуміють, що ведення групи в соціальних мережах є чи не обов’язковою умовою його успішного розвитку. Звичайно ж, туди можуть відправлятися анонси новин з вашого ресурсу, але вони з’являються не часто, а значить потрібно публікувати додаткові посади для підтримки інтересу та залучення нових передплатників в паблік.

Однак займатися цією справою самому не завжди зручно і можливо в силу зайнятості (у мене, наприклад, не виходить). Крім цього існують люди, які ставлять заробіток на пабликах під Вконтаке (а також у Фейсбуку чи Твітері) на потік (після розкрутки вони серед інших постів розміщують пряму або партнерську рекламу). У них є десятки груп і в кожну з них потрібно додавати матеріал не те що щодня, а щогодини.

Використовуємо соцмережі

Тут потрібно або наймати адміністраторів, або налагоджувати автоматичне додавання нових публікацій, наприклад, з допомогою граберів. У першому випадку ви ризикуєте нарватися на недобросовісного виконавця, а в другому — не так все просто налаштувати і велика ймовірність отримати повну ахінею з рекламними посиланнями, привітаннями з давно минулими подіями та іншими розбіжностями.

Ну і, природно, не було б цього поста, якщо б не було рішення у цієї проблеми. Онлайн сервіс Postio з’явився в цьому році, але вже встиг зібрати свою армію прихильників, підкупивши їх тим, що повністю взяв на себе турботу про ведення їх пабликов у згаданих трьох соціальних мережах.

Особливо напередодні Нового року актуально мати інструмент, яким можна довірити ведення групи під час свят і не турбуватися про це. Ну і до того ж, усім читачам надається 10 безкоштовних публікацій в потрібну соцмережа, щоб протестувати сервіс та скласти про нього власну думку.

Автоматичне ведення пабликов в соцмережах через Postio

Насправді, необхідність регулярних публікацій в паблики в свій час мене повністю відвернула від розвитку цього напрямку просування сайту, і я задовольняюся тим, що туди відправляються тільки анонси моїх нових статей. Все ж це краще, ніж нічого. Але багато хто намагається зробити свої групи «живими», а значить привабливими для передплатників. А це не тільки трафік, але і підвищення авторитетності посилань з провідних пабликов на ваш сайт в очах пошуковиків.

До речі, якщо спробувати сформулювати список тих, кому потрібна своя група в Контакті, Фейсбуці, Однокласниках або Твіттері (навіщо-то все-таки створюють, та ще в таких величезних кількостях, а потім ще й продають за величезні суми, наприклад, на Серч), то вийде приблизно так:

  • Створення групи виключно для заробітку на ній (партнерки, прямі рекламодавці та інше). Публікації в ній належним бути цікавими і частими, бо від кількості передплатників безпосередньо залежить і заробіток.
  • Інтернет-магазин на базі групи — роль каталогу товарів у цьому разі виконує галерея фотографій. Пам’ятайте я недавно писав про b2b.filecloud.me.
  • Група в ролі форуму. Створюється для спілкування однодумців на конкретну тему, наприклад, коли мешканці району обурені чимось, то кращого способу об’єднання і миттєвого поширення інформації, ніж паблік у Вконтакте або Facebook, знайти важко.
  • Група в ролі сателіта/представництва для веб-сайту. Інтернет проект може бути будь — який-від розважальних до комерційних. Контент теж варіюється — іноді група є просто форумом, іноді — джерелом новин сайту.
  • Бренд-група. Найчастіше вона нікуди не перенаправляє трафік, а просто просуває той чи інший бренд — популяризує його (брендування, іншими словами).
  • Група для програми в соціальних мережах. Вона створюється в якості офіційного представництва ігор і додатків і часто несе як розважальну роль, так і роль форуму.
  • Однак, в будь-якому випадку, паблік повинен жити і підживлювати новими і цікавими публікаціями. По хорошому, для кожної групи потрібен свій адміністратор (а то і не один), який буде все це знаходити або створювати сам, а потім публікувати з певним інтервалом (тут, до речі, можете допомогти СммПланер). Виходить не дешево.

    Однак, можна віддати всю роботу з адміністрування пабликов під Вконтаке, Фейсбуці, Твіттері (а незабаром і в Однокласниках) на аутсорсинг в Postio. Зрозуміло, що повністю ручна праця знову ж коштував дуже дорого, але тут поєднується автоматизація та ручна модерація додаються публікацій.

    Аутсорсинг (що це таке, простими словами?), до речі, дуже популярний в буржунете, бо одна людина чи група людей не може вміти все і, що найголовніше, не завжди рентабельно буває це робити самому. Наприклад, при створенні інтернет магазину ви можете віддати на аутсорсинг прийом дзвінків від клієнтів, доставку і навіть розкрутку (Викимарт або Яндекс Маркет).

    Потихеньку цей принцип проникає і в інші сфери діяльності рунета, в тому числі і у веденні груп у популярних соціальних мережах. На це є попит і цілком логічно, що з’являються пропозиції які реалізовують його. До речі кажучи, попит схоже дійсно високий і сервіс користується великою популярністю:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    Отже, аутсорсинг ведення вашого пабліка у Вконтакті, Фейсбуку чи Твітері через Postio надає наступні можливості:

  • У сервісу є величезна кількість готових постів (текст плюс графіка), які були все вручну переглянуті на предмет наявності в них чогось ненормативного, а також були відсіяні пости містять чужі рекламні матеріали, які відповідають поточній даті.
  • Все це багатство лежить не просто скопом, а розбито на десятки тематик, шляхом комбінації яких можна отримати ще масу варіацій цікавого наповнення.
    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі
  • Крім цього у вас буде можливість подивитися зміст чергових шести десятків постів, які будуть призначені для публікації у вашій групі. Якщо щось не влаштує, то можна буде видалити, щоб вже напевно нічого небажаного не просочилося в ваш паблік. Ну, це для особливо недовірливих або просто відповідальних.
  • Можна гнучко налаштувати графік публікації — вибрати інтервал (від кожні 15 хвилин до рази в день), встановити проміжки, коли публікація не потрібна. Крім цього у вас завжди буде можливість поставити все це справа на паузу, наприклад, щоб ваша реклама повисіла вгорі топіка довше.
  • Ціна за одну публікацію складаєте 99 копійок, але може бути знижена при великому обсязі замовлення:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

    На головній сторінці ви можете розрахувати вартість автоматичного ведення вашого пабліка через Postio за базовою ставкою:

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Постинг в групи здійснюється з допомогою додатків, права на які узгоджені з адміністрацією соціальних мереж, що гарантує безпеку даного способу наповнення, не побоюючись санкцій з боку соціалок.
  • Дуже простий спосіб додавання своїх акаунтів — погоджуєтеся з тим, що додаток буде мати необхідні йому прерогативи щодо внесення змін в групу і все.

    Використовуємо соцмережіВикористовуємо соцмережі

  • Є досить-таки щедра партнерська програма (10 відсотків від коштів, витрачених вашими рефералами). Завжди приємно буде вводити менше коштів або не вводити їх зовсім, а витрачати реферальні накопичення. В принципі, їх можна буде і виводити з системи, але за попереднім погодженням з адміністрацією.
  • Загалом, напередодні святкування Нового року можна буде зітхнути вільно, бо є на кого перекласти все тяжкості постінга у ваші паблики. Можна розслабитися, але тільки щоб без шкоди для здоров’я, бо всі добре в міру.

    Всі новини з приводу нововведень в Postio можна прочитати в їх групі під Вконктакте. Судячи з публікацій вони розвиваються стрімко. Власне і тут, напевно, можна задати питання розробникам.

    Ах, так. З приводу 10 безкоштовних публікацій у Postio. Для їх одержання достатньо буде відправити в їх техпідтримку запит з секретним словом «КтоНаНовенького». Приємної роботи.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу