Способи заробітку в мережі

3497

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Короткий пост на вічну тему монетизації. Я вже не раз говорив, що у мене є кілька невеликих проектів, які практично не дають ніякого грошового вихлопу ні з контекстної реклами (РМЯ, Адсенс), ні з банерів, ні з CPA партнерок. Більш-менш тільки виходить трохи заробити на них в Миралинксе і Гогетлинксе, ну і ще в Вебартексе.

А ось тут прийшла чиясь розсилка (зразок сеопульта, вже не пам’ятаю) з пропозицією спробувати новий сервіс для монетизації сайтів MaxTarget. Заробляти пропонують традиційно (можна сказати, нудно) — на показ банерів. Але от тільки середній чек за 1000 показів у них звірячий (в рази вище середнього по лікарні). Причому це не обман — і в мене, і в інших такий високий дохід підтверджується.

Способи заробітку в мережі

Але чудес, як ви знаєте, не буває. Високі доходи обумовлені тим, що власники сервісу досить вправно камуфлюють під продаж посилань показ банерів. Тобто в блоках на ваших сайтах будуть розміщуватися відкриті для індексації посилання (при розміщенні просто банерів посилання закривають) і їх не можна буде закрити за правилами системи.

Для білих проектів я б цю систему не рекомендував, але ось для сірих або тих, на долю яких вам, по суті, наплювати — це те, що потрібно. У МаксТаргет досить цікавий алгоритм прив’язки і посилання зазвичай розміщуються на тих сторінках, де є трафік, що робить їх трохи більш природними в очах пошуковиків (з них будуть переходити).

Але ризик АГС або Пінгвіна все одно є, тому це хороший спосіб монетизації «некондита», але не білих і пухнастих звіряток.

Скільки можна заробити в МаксТаргет?

В принципі, ви можете і самі спробувати. Потрібно лише зареєструватися в системі, встановити їх код згідно інструкції (іноді з цим виникають проблеми, у всякому разі мені довелося звертатися до техпідтримки) і почнеться автоматичне розміщення.

У них є калькулятор доходу. Правда, мій блог він обраховувати відмовився (?) і я порахував, скільки міг би заробляти Сергій Кокшаров на своєму блозі (сподіваюся, це не виходить за рамки пристойності), зважся він його монетизувати через МаксТаргет:

Способи заробітку в мережі

В плані грошей виходить досить пристойно (не по калькулятору, а в реальності), маючи на сайті багато сторінок придатних для розміщення. Навряд чи в якій банерної мережі ви зможете отримати хоча б порівняти доходи. Але тут ризики все ж великі, бо посилання продаєте по суті, а не банери откручиваете (хоча останні теж можуть викликати негатив у пошукачів, особливо при використанні агресивних форматів і неправильному розміщенні).

У мене ця система стоїть на двох сайтах з маленьким загальним трафіком. Банери (правильніше, мабуть, говорити «блоки посилань») розміщуються не на всіх сторінках, а на самих для цієї справи перспективних в плані трафіку і оптимальних у плані тематики і т. п. загалом, У мене така картина спостерігається:

Доходы в MaxTargetСпособи заробітку в мережі

У когось більше виходить:

Заработок в МакстаргетСпособи заробітку в мережі

Вывод заработанных в MaxTarget денегСпособи заробітку в мережі

Я виплати поки не замовляв, але в цій гілці Серч пишуть, що з цим проблем немає. Так само пишуть, що блоки кілька знижують швидкість завантаження сторінок, але у мене ці сайти і так ті ще «гальма» (дешевий хостинг), тому не відчутно.

Бути чи не бути?

Вічне питання. По мені, так на основні проекти я б MaxTarget не ставив (хоча, господар-пан). Ризик повинен бути виправданий.

Ну, а на що-небудь сіре, другорядне і сателітне — запросто. Інша справа, що кількість розміщуваних оголошень (банерів або, як ми з’ясували, посилань) сильно залежить від якості сайту. З іншого боку, менша кількість посилань призводить до зниження ризику санкцій з боку пошукових систем. Загалом, все взаємопов’язане.

Як завжди чекаю ваших коментарів по суті.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу