Освоюємося з інтернет-грошима

3977
  • Реєстрація через WebMoney Keeper Mini
  • Вхід і робота в Міні Кіпер
  • Безпека Mini — змінюємо спосіб входу (E-NUM, SMS)
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні ми продовжимо розмову про способи управління своїми грошима в Вебмані і докладно зупинимося на плюси і мінуси використання WebMoney Keeper Mini. Раніше ми вже встигли у всіх подробицях розглянути всі нюанси реєстрації у Веб Мані і отримання WMID, а так само роботу зі своїми гаманцями допомогою програми Keeper Classic і через Кіпер Лайт.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Тепер прийшла черга розгляду ще одного способу управління електронними грошима (наприклад, зароблених вами в інтернеті описаними тут способами без вкладень), який був придуманий саме для спрощення цього процесу, бо багатьох відлякувала і продовжує відлякувати складність входження в тонкощі налаштувань веб манею. Саме використовується за замовчуванням відразу після проходження реєстрації.

    Реєстрація через WebMoney Keeper Mini

    Всякі там кіпери, файли ключів, паролі до кіперу, паролі до файлів ключів, сертифікати і інша нісенітниця, так необхідна для забезпечення належної безпеки і захисту, здається зовсім незрозумілою і навіть лякає починаючому користувачеві.

    Я не раз чув невтішні висловлювання користувачів про складність роботи з WM валютами, порівняно хоча б з тими ж Яндекс Грошима, у яких є зараз один єдиний варіант роботи, а саме через веб інтерфейс, тобто повний аналог Кіпер Міні. Останній дозволяє залучити до цієї системи нових користувачів і саме тому він стає способом управління за замовчуванням.

    Як я вже неодноразово згадував, процес реєстрації в WebMoney дещо змінився з тих пір, як я його проходив в перший раз. Зараз вам вже не потрібно буде відразу визначатися, який саме спосіб управління електронними грошима вибирати: WM Keeper Classic, Кіпер Лайт або Міні.

    Мабуть власники, нарешті, зрозуміли, що зробити цей вибір починаючому користувачеві самому початку етапу знайомства з системою виявляється не так-то просто. І часто користувачі взагалі відмовляються від цієї ідеї або ж відкладають реєстрацію в Вебмані на потім (в довгий ящик).

    Зараз для нових користувачів системи автоматом здійснюється реєстрація в вебмані Mini, а вже потім, зваживши всі за і проти, а так само осмисливши нюанси роботи з електронними валютами WM, користувачі зможуть, отримавши попередньо Формальний атестат, вибрати для себе інший кіпер (Classic або Light).

    На мій погляд досить-таки виправдане рішення, що знижує складність входження в нову для користувачів тему (робити осмислений вибір на першому ж кроці знайомства з WebMoney було набагато складніше, ніж сьогоднішня примусова, але прямолінійна реєстрація в Keeper Mini).

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Отже, на сторінці реєстрації вам потрібно вказати номер свого мобільного телефону і натиснути кнопку «Продовжити».

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    У разі, якщо на вказаний вами номер мобільного телефону вже проводилася реєстрація в системі WebMoney Transfer (ви побачите повідомлення про це), то для підключення Keeper Mini ви можете скористатися сторінкою повторної реєстрації, але для цього доведеться попередньо авторизуватися за допомогою використовуваного вами кіпера або ж скористатися авторизацією через E-num.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    У разі ж, якщо ваш номер мобільного телефону ще не встиг засвітитися у WebMoney, то на наступному кроці реєстрації буде запропоновано заповнити поля зі своїми особистими даними. У уникнення подальших проблем при відновленні втраченого доступу до своїх гаманців (можуть попросити вислати скан паспорта) рекомендую вам вказувати свої реальні дані.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    На наступній сторінці майстра реєстрації вам запропонують перевірити введені особисті дані і натиснути кнопку «Продовжити». Далі система Вебмані почне перевіряти вас на чесність по повній програмі — спочатку на вказаний вами E-mail буде висланий код підтвердження, а потім ще й на вказаний номер мобільного телефону прийде SMS на кодом підтвердження.

    Якщо ви були чесні з нашої улюбленої Вебмани, то всі перевірки пройдете на раз і перейдете до останнього кроку реєстрації, де потрібно придумати пароль, який потім будете використовувати для входу в ваш Keeper Mini (в якості логіна зможете використовувати або вказаний при реєстрації E-mail, або свій WMID-ідентифікатор, або номер мобільного телефону).

    Після авторизації натиснете на кнопку «OK» і потрапите на сторінку свого WebMoney Keeper Mini.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як я зрозумів, при заході на сайт Keeper Mini через мобільний пристрій, вам буде надаватися відповідна мобільна версія кіпер міні, якою зручно користуватися при будь-якому розмірі екрану вашого гаджета.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    При вході на сайт Mini зі звичайного комп’ютера або ноутбука ви побачите інтерфейс, показаний на приведеному вище скріншоті.

    Вхід і робота в Міні Кіпер

    В принципі, його можливостей вам повинно вистачити практично для вчинення будь-яких дій з вашими WM грошима. Ви можете створювати «Вебмані кіпер міні» будь-яку кількість гаманців для будь-яких електронних валют.

    Для створення гаманця Keeper Mini, навпроти поля «Гаманці» клацніть по напису «можна створити» або по плюсику, якщо у вас вже були створені якісь гаманці. Далі вам потрібно запропонують вибрати валюту для майбутнього кошеля (рублевий — R, доларовий — Z і т. д.). Погоджуєтеся з умовами і натискаєте на кнопку «Створити».

    Клацнувши по тільки що створеному WM гаманця ви потрапите на сторінку «Властивості», де зможете побачити його номер, баланс на рахунку і ліміт суми, яка може зберігатися на ньому.

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Ліміт для гаманців у кіпер міні буде діяти тільки в тому випадку, якщо після описаної трохи вище процедури реєстрації ви не зволите підключити до нього WM Keeper Classic (для цього потрібно перейти на вкладку «Меню» і у полі «Classic» натиснути на «включити»).

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    З цього ж меню гаманця WebMoney Keeper Mini ви зможете зробити переклад (виставити рахунок) або ж поповнити цей гаманець, або наявні в ньому електронні гроші обміняти на інші валюти Вебмані (іноді, правда, буває вигідніше скористатися стороннім обмінником або кращим з них — BestChange, який представляє з себе моніторинг обмінників).

    Ще ви можете використовувати кошти на своїх гаманцях для оплати будь-яких товарів і послуг. Це можна буде зробити в нижній частині вікна сайту «Кіпер Міні».

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    За допомогою логіна і пароля, які використовуєте для входу в Keeper Mini, ви тепер зможете авторизуватися на різних сайтах і сервісах Вебмані (їх кілька десятків), а так само підтверджувати оплату послуг або товарів. Для цього у вікні авторизації вам необхідно вибрати спосіб Mini і ввести свій E-mail та пароль:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Але можна вибрати й інший спосіб входу, крім згаданих вище логіна і пароля. Я б навіть настійно вам радив зробити це, бо використовуваний за замовчуванням у Кіпер Міні спосіб входу не зможе забезпечити максимальну безпеку ваших електронних грошей.

    Якщо ви ще нещодавно варитесь в інтернет котлі і не чули маси історій про крадіжку і повальне злом WebMoney гаманців, то почитайте про моїй сумній історії халатного відношення до безпеки.

    Краще вчитися на помилках інших, ніж на своїх, бо це буває досить накладно, знаєте (досі страшенно шкодую про свою безпечності). В принципі, забезпечити дуже високий рівень захисту для Вебмані грошей зовсім не складно — буквально справа кількох хвилин. Суть підвищення безпеки ваших електронних грошей буде зводитися до зміни способу входу.

    Безпека Mini — змінюємо спосіб входу (E-NUM, SMS)

    Замість логіна і пароля для входу, авторизації на сайтах і для оплати послуг, ви можете налаштувати вхід допомогою мобільного телефону (SMS з кодом підтвердження або ж маленька програмка для вашого телефону — виходить аналог сучасного QIWI) або за допомогою сканера відбитків пальців, але це вже зовсім екзотичний спосіб.

    Отже, нам потрібно для цього змінити спосіб входу в Веб мані міні. Для початку зайдіть в свій Mini і перейдіть на вкладку «Меню». У полі «Способи входу» ви побачите, що використовується за замовчуванням. Вам потрібно буде клацнути по подвійний трикутної кавычке в кінці цього поля, в результаті чого з’явиться можливість вибрати найбільш підходящий вам безпечний спосіб:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Отже, крім простого, але не безпечного варіанта, у нас є три додаткових варіанти (SMS-пароль, E-NUM, Відбиток пальця), які забезпечать набагато більший рівень захисту від злому. Для того, щоб скористатися способом «Відбиток пальця», у вас повинен бути відповідний сканер, який є далеко не у всіх, тому і розглядати цей варіант входу я серйозно не буду.

    Варіант «SMS-пароль» досить простий і одночасно зручний. У разі його вибору кожного разу на ваш мобільний телефон прийде SMS-повідомлення з кодом, який вам потрібно буде ввести для входу в кіпер міні або ж для авторизації на сайтах WebMoney, або при оплаті будь-якої послуги або товару WM грошима. Спосіб зручний, але можуть виникнути непередбачені затримки SMS повідомлень з вини стільникового оператора (що малоймовірно).

    Варіант «E-NUM» був мною вже досить докладно розглянуто в наведеній вище статті. Суть його зводиться до трьох способів авторизації в киперах і сайтах системи, два з яких здійснюються з допомогою SMS та відбитка пальця, і, отже, нам не особливо цікаві, бо ми можемо вибрати ці ж варіанти у налаштуваннях Keeper Міні без реєстрації в сервісі E-num.

    Але от якщо ваш мобільний телефон дозволяє встановити на нього програму
    «Мобільний клієнт», то є сенс морочитися з реєстрацією в E-num сервісі і установкою цієї програми на свій телефон. Таким чином ви зможете ще велике убезпечити від крадіжки і злому свої рахунки. Про реєстрацію і роботу з E-NUM читайте докладніше у згаданій вище статті.

    У зв’язку з тим, що цей спосіб управління електронними грошима досить зручний і простий в порівнянні з двома іншими, то в системі Вебмані передбачена можливість підключення Кіпера Міні для управління гаманцями, зареєстрованими в Keeper Classic або Light.

    Цією можливістю, до речі, користуються злодії при неможливості зламати основний кіпер, наприклад, у разі захисту за допомогою E-num авторизації. Зловмисники пишуть листа від імені системи на поштову скриньку атакується чола і просять його підключити WebMoney Keeper Mini для управління гаманцями (можливо, що навіть приводять інструкцію по виконуваних дій).

    Не відчуваючи підступу, користувач може прийняти все за чисту монету і підключити Міні, забувши, природно, активувати в ньому вхід через E-num, тим самим давши можливість зломщикам відвести свої грошики. Тому будьте пильні і зв’язуйтеся з техпідтримкою системи для уточнення і з’ясування всіх обставин. Товстих гаманців вам.

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу