Просуваємо свій сайт

3391
  • Перевірка позицій сайту і інші можливості MegaIndex
  • Видимість і безкоштовний аналіз сайту в МегаИндексе
  • Можливості MegaIndex по платного просування сайтів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про набирає останнім часом популярність сервіс Мегаиндекс. Він являє собою автоматизовану систему просування сайтів, де ви можете орендувати посилання для просування свого проекту, але також ви можете провести там абсолютно безкоштовний аналіз вашого ресурсу на предмет його видимості в пошукових системах.

    Ну, і ще у MegaIndex є ряд безкоштовних булочок, здатних привернути до себе увагу вебмайстрів. Чи ви Будете просувати сайт в цьому сервісі чи ні — вирішувати, звичайно, вам, але от скористатися набором безкоштовних Seo інструментів найвищого рівня і якості виконання потрібно обов’язково, бо це реальна халява.

    Просуваємо свій сайт

    Сьогодні ми поговоримо про безкоштовний аналіз видимості вебсайту, але також я вже писав про повний аудит сайту в цій системі (знову ж безкоштовний, бо ви платите лише за просування, а все інше на халяву). Ще у них з’явився не так давно набір інструментів для вебмайстрів і оптимізаторів і навіть можливість отримання Free хостингу.

    Ще у них є спеціальне розширення для всіх популярних браузерів MegaIndex-Bar, яка допоможе в аналізі ресурсів донорів, наприклад. Ну, а крім традиційного посилального просування вони ще пропонують і SMM просування через Socialtask, що теж досить цікаво, особливо сьогодні, коли багато старі методи вже не так ефективно працюю.

    Перевірка позицій сайту і інші можливості MegaIndex

    При цьому достатньо буде тільки зареєструватися в Мегаиндексе і можна відразу ж подивитися, за яким саме пошуковим запитам ваш сайт має переходи з Яндекса і Гугла.

    Причому, можна буде провести аналіз не тільки свого ресурсу, але і будь-якого іншого інтернет-проекту. Це може знадобитися, наприклад, для перевірки видимості сайтів конкурентів і колег по цеху на предмет пошуку та підбору ключових слів, за якими їм вже вдалося просунутися, а ви ці ключі чомусь випустили з уваги. Особисто я це робив неодноразово — дуже зручно і наочно.

    Крім цього, MegaIndex можна використовувати для безкоштовного визначення позицій вашого сайту (видимості в пошукових системах) за практично необмеженій кількості ключових слів. При цьому у вас буде можливість відстежувати динаміку зміни позицій у порівнянні з тим проміжком часу, який ви поставите самі (буде відображатися зниження або підвищення позицій поруч з кожним значенням).

    Природно, що перш, ніж почати користуватися всіма цими благами, вам потрібно буде зареєструватися в Мегаиндекс. Далі, на сторінці «Мої сайти» додати Url свого або чужого проекту (підтверджувати право володіння тут не потрібно):

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Наступним кроком буде додавання в MegaIndex списку пошукових запитів, за якими ви хочете просувати свій проект (див. статтю про Seo-оптимізацію сайту). При бажанні ви, звичайно ж, можете почати закупівлю посилань за цим запитам через цей агрегатор, але ніхто вас це робити примусово змушувати не буде.

    Мій проект, наприклад, висить у Мегаиндексе вже кілька місяців, і це мені потрібно в першу чергу із-за дуже зручного перегляду позицій в Яндексі і Google, а також для отримання інформації по видимості сайту в цих пошукових системах.

    Отже, для додавання потрібних вам пошукових запитів достатньо перейти по посиланню «Додати», показаної на попередньому знімку вікна, і ввести список ключових слів, за якими ви навіть якщо не плануєте просуватися в цій системі, то хоча б дізнаєтеся поточні позиції та правильність вибору цільових сторінок (по одній фразі на кожному рядку):

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Після цього MegaIndex проведе первинне визначення позицій вашого ресурсу в Яндексі і Google за цим ключовикам (це набагато зручніше і швидше, ніж перевіряти позиції через Site-Auditor), а також розрахує ще масу параметрів, які мені, за великим рахунком, не важливі (крім частотності ключових слів Yandex WordStat), хоча, можливо, вам вони що-небудь скажуть:

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Зрозуміло, що якщо дана статистика Мегаиндекса вам потрібна не просто для інформації і ви хочете почати посилальне просування, то потрібно буде, напевно, ще додати для кожного запиту цільову сторінку вашого вебсайту (у стовпці «Сторінка для просування»), на яку будуть вести закуповуються посилання, а також поставити галочку в стовпці «Активний» для початку процесу закупівлі.

    Так, але нас зараз цікавить не посилальне просування, а безкоштовні методи аналізу та аналітики успішності просування сайту. Подивимося, що ще може нам запропонувати зі свого арсеналу цей агрегатор. Використовуємо його, так сказати, по повній.

    Видимість і безкоштовний аналіз сайту в МегаИндексе

    Давайте будемо вважати, що перевірку позицій за потрібне нам ключовими словами ми в загальних рисах розібрали. Тепер хочу сказати пару слів про інших абсолютно безкоштовних можливості Мегаиндекса, які можуть в тій чи іншій мірі стати в нагоді.

    Почати, напевно, варто з уже згаданого трохи раніше сервісу перегляду видимості сайту. Там нам покажуть перші 1000 пошукових запитів, за якими ваш web-проект займає хоч скільки-небудь значимі позиції в Яндексі і Google.

    Для того, щоб оцінити видимість, вам потрібно клацнути по вкладці з верхнього меню під назвою «SEO сервіси» і вибрати з випадаючого списку варіант «Видимість»:

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    У запропоновану форму вводите Url свого або чужого ресурсу і тиснете на кнопку «Знайти». Знайдені ключові фрази будуть відсортовані по такому параметру, як кількість ефективних показів, який показує їх потенціал. Тобто просування за більш високо розташованим у цьому діалоговому вікні сервісу MegaIndex запитів буде більш рентабельним в плані отримання більшої кількості відвідувачів.

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Що примітно, ви можете вибрати зі списку «порівняти з» потрібну вам дату в минулому і відстежити динаміку зміни позицій вашого web-проекту за ключовими словами (зелені та червоні статечні числа, що відображають зростання або спад позицій).

    У Мегаиндекс можна також подивитися вхідні посилання на домен із зазначенням донора, тексту посилання і показником Тіц:

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Є і ще один безкоштовний інструмент для швидкої перевірки веб-сайту, який за своїм функціоналом дуже схожий на описані мною колись онлайн сервіси для аналізу сайтів, але в той же час він має і ряд своїх особливостей.

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Напевно, в цьому посередництва є ще що-небудь безкоштовне, цікаве і корисне (крім того, що було згадано на початку цієї публікації), але я в цьому поки ще не розбирався. Може ви мені щось підкажіть, шановні читачі.

    Хоча, ось ще відео знайшов по тому, як використовувати рейтинг від Мегаиндекса, який дозволить зрозуміти, чи варто починати битися в будь-якої тематики за місце під сонцем або ж ваших ресурсів свідомо на це не вистачить:

    Можливості MegaIndex по платного просування сайтів

    Все, про що я говорив вище, було доступно в MegaIndex абсолютно безкоштовно і направлено було, швидше за все, на те, щоб користувачі захотіли познайомитися з цією системою просування детальніше, а можливо, що і захотіли б витратити в ній якісь гроші на покупку посилань. Ось.

    Нещодавно я подивився відео по тому, як Мегаиндекс вміє підбирати саме до вашого сайту найбільш перспективні пошукові запити, що задовольняють вимозі «дешево і сердито» (з ним можна буде потрапити в Топ за порівняно невеликі гроші)

    Спробував все це подивитися стосовно до свого блогу і виникла єретична думка про невелику закупівлю посилань за деякими з них. Тобто на початку на вкладці «Мої сайти» я перейшов по посиланню «Просування»:

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    На сторінці перейшов по посиланню «Рекомендовані запити«, яка розташована над основною таблицею:

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Ну, а далі вже ви побачите список з двадцяти рекомендованих ключових фраз із зазначенням їх частотності за статистикою Яндекс Вордстат та рекомендованої вартості просування в місяць, якою на думку MegaIndex буде достатньо для потрапляння в Топ.

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Співвідношення частотності запитів (пропорційній очікуваному кількістю відвідувачів після попадання в Топ) і вартості просування по деяким з цих ключових слів мені здалися дуже навіть привабливо. Не знаю навіть, чи зможу втриматися від того, щоб не витрачати гроші за закупівлю посилань ще і в Мегаиндексе.

    До цього я пробував закуповуватися поки тільки у:

  • Міралінкс, описаний тут
  • ГоГетЛинкстут читайте про нюанси роботи з ним
  • ГетГудЛинкстут опис можливості щодо купівлі посилань в ГетГудЛинкс зі сторінок мають PR (великий статична вага)
  • РотаПосттут повний огляд можливостей біржі
  • Ну, як би, якщо вам лінь дивитися, то відповім, що розробник сервісу MegaIndex вважає покупку декількох посилань з одного і того ж донора цілком доречним дією, і це цілком може принести таку ж користь, як і покупка з різних.

    Багато в чому ця точка зору обумовлена ще й тим, що по-справжньому хороших донорів, які торгують посиланнями в рунеті, зовсім не так вже і багато. Інше питання: а як відшукати ці самі чудові майданчики? Можливо, що Мегаиндекс це знає.

    Ну, і на завершення хочу сказати, що цей агрегатор намірився останнім часом повністю замінити собою Seo контори, особливо в плані обслуговування клієнтів із середніми і малими бюджетами. До ваших послуг тепер меню та налаштування реклами в Яндекс Директе і навіть надання послуги персонального менеджера

    Думаю, що знайдеться досить багато клієнтів, які не захочуть платити дуже велику маржу Сео компаніями і віддадуть перевагу скористатися послугами MegaIndex, бо це буде порівняно дешевше при практично такій же кінцевому результаті. ІМХО.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу