Способи заробітку в мережі

2627
  • Як перейти на роботу в інтернеті?
  • Тематичні проекти
  • Онлайн продажу і инфопродукты
  • Вміння працювати з трафіком — запорука успіху
  • Так з чого почати пошук онлайн-роботи новачкові
  • Варіанти онлайн-підробітку без вкладень
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу поговорити про онлайн-роботу в інтернеті. Це заняття має ще більш красиву назву онлайн-маркетинг, але воно надто лякає, тому використовуємо старий, добрий і всім зрозумілий термін — робота.

    Способи заробітку в мережі

    Напевно, найбільш частий і головне питання цієї тематики — з чого почати? Як до цього всього підступитися? З якого боку? Насправді питання дуже непросте, і вам доведеться дочитати до кінця цю публікацію, щоб у вас в голові склався більш-менш осмислений погляд на проблематику онлайн-зайнятості.

    Як перейти на роботу в інтернеті?

    Ну, власне, спочатку, може бути, навіть краще буде поєднувати онлайн і оффлайн роботу, але в будь-якому випадку часу і зусиль від вас це зажадає пристойно. Іноді доводиться вирішуватися і кидати оффлайн-роботу, бо по іншому неможливо викроїти час. Але це дуже радикальний варіант і я б вам порекомендував все ж не «кидатися у вир з головою».

    Знову ж таки головне питання — з чого почати? На жаль, відповісти на нього практично не можливо. Навіть якщо б я став на якийсь час вами, то все одно це мало що прояснила б, бо для повної ясності потрібно буде ще й зазирнути в майбутнє, щоб воотчию переконатися, що обраний шлях приведе до бажаних результатів.

    Ні, правда, я не рисуюсь. Будь — яке починання- це ризик. Наприклад, з усіх відкриваються в світі стартапів лише відсотків двадцять призводять до результату, який хоч якоюсь мірою можна назвати успіхом. Інша справа, що неможливість гарантувати результат зовсім не означає, що я не можу дати кілька простих порад, що дозволяють підвищити шанси на успіх.

    Де працювати мені в мережі, чим займатися? Перше, що потрібно зробити — це дізнатися і визначити для себе основні напрямки, які використовують для заробітку в мережі інші люди, тобто спиратися на чужий досвід. З одного боку, це дає якісь шанси повторити успіх інших, з іншого — цим же шляхом йдуть і всі інші, бажаючі почати працювати онлайн. Конкуренція, однако.

    Тим не менше ці самі основні напрямки додатка зусиль я перерахую.

    Тематичні проекти — робота на довгі роки

    Тематичні проекти — створення сайту; блогу; пабліка у ВК, Инстаграмме, Фейсбуці; канал на Ютубі і чогось ще такого, де ви будете періодично публікувати цікавий, розважальний, пізнавальний і будь-який інший контент (що це?) — статті, пости, відео, подкасти (що це таке?), картинки та все що завгодно, лише б це користувалося попитом.

    Работа в онлайнеСпособи заробітку в мережі

    Слово «проект» означає, що це довгострокова перспектива, що дає можливість тривалий час годуватися такої онлайн-роботою. В той же час це слово говорить про те, що очікувати швидких результатів тут не доводиться. Розкрутка подібних проектів вимагає часу (багатьох місяців і навіть років), перш ніж вони дозволять вам заробляти в інтернеті досить багато.

    Контентний проект можна порівняти з відкриттям нового каналу на телебаченні. Перші рік-два у нього буде мало рекламних пропозицій (будуть розкручувати в основному самі себе, рекламуючи свою сітку мовлення), але потім, в разі успіху, проблем із заробітком вже не буде. Головне — це видавати на гора якісний і затребуваний відвідувачами контент.

    Я, як ви можете спостерігати, пішов саме цим шляхом — створив контентний проект у вигляді сайту (блога) і це стало з часом моїм основним заняттям приносить гроші.

    Хто платить гроші за таку роботу? Тут ви самі собі роботодавець і способи монетизації свого проекту вільні вибирати самі:

  • Рекламодавці — будь розкручений проект має всі шанси отримувати гроші з розміщення на ньому реклами. Це можуть бути прямі рекламодавці, які розміщують банери, посилання або цілі пости. А так само це може бути якась велика рекламна мережа, наприклад, Гугл Адсенс, з допомогою якої монетизуються багато сайтів і ютуб-канали.

    Як я вже говорив, контентний проект — це робота на довгі роки. А тому в самому початку шляху доведеться працювати практично за так, щоб проект мав хоча б мінімальну популярність. Тому можна або самому шукати рекламодавців, або вони самі вас знайдуть (я йду саме по другому шляху).

  • Власники товарів — маються на увазі прямі продажу будь-яких товарів, співзвучних з тематикою вашого тематичного проекту. Це можуть бути ваші товари (багато проекти якраз під це і створюються, наприклад, інтернет-магазини), або чужі, які ви продаєте отримуючи відсоток від прибутку (наприклад CPA-партнерки, де ви виберете підходять по тематиці товари).

  • Яке ж саме напрямок з можливих тематичних проектів вибрати? Створювати сайт або відкривати канал на ютубі? Та хто його знає. У вас може на заладиться з сайтом, але відмінно піти справи на Ютубі. А може бути навпаки. Або взагалі нічого не вигорить, але зате вистрілить в паблік ВК або Инстаграме. Хто може прорахувати лінії ймовірності?

    Ясно одне — не варто кидатися на все відразу. З досвіду скажу, що можна надірватися. Спочатку начебто буде здаватися що нічого, робота як робота і ви впораєтеся. Але запал треба розраховувати на багато років і не варто заганяти себе на самому старті. Якщо вибрали сайт, то над ним і працюйте. Не треба створювати їх десяток — не потягніть. Вибрали Ютуб — зосередьтеся на розкрутку одного каналу.

    Кожну область доведеться детально вивчати. Розкрутка сайту — це одне, розкрутка пабліка — це зовсім інше, розкрутка ютуба — третє. По суті, кожен напрямок — це невелика наукова дисципліна зі своїми законами, правилами та нюансами.

    Онлайн продажу і инфопродукты

    Взагалі, строго кажучи, будь-яка робота в інтернеті з будь-якого пов’язана з продажами, нехай іноді й не безпосередньо, а опосередковано, як це відбувається у випадку тематичних проектів, про які йшлося вище.

    Щоб ви отримали гроші з інтернету, треба щоб хтось їх там витратив. Багато новачків думають, що інтернет — це щось чарівно-незрозуміле, де гроші існують як «сферичний кінь у вакуумі». Але інтернет — це та ж сама життя, і щоб ви отримали гроші, потрібно щоб їх хтось там витратив.

    Онлайн продажиСпособи заробітку в мережі

    Продавати онлайн можна як свої, так і чужі. Свої товари — це просто реалізація в інтернеті ще одного (або єдиного) каналу продажів. Наприклад, через створення інтернет-магазину, або шляхом створення рекламних компаній у всіх можливих в мережі формах (контекст, таргетинг, арбітраж, банери, соцмережі та багато іншого).

    Чужі товари продають, як правило, за так званим партнерськими програмами. Є товар (матеріальний або віртуальний) і за його продажу ви отримаєте або фіксований прибуток або відсоток від його вартості.

    Наприклад, у когось є інтернет-магазин і йому потрібні продажу. При цьому ви починаєте вивчати рекламу (докладно розбираєтеся в якомусь вигляді трафіку) і укладаєте з ним договір про співпрацю (найчастіше для цього достатньо буде лише зареєструватися їх партнерці). Ви займаєтеся продажем, але товару як такого у вас по суті немає.

    Як вам вже, напевно, стало зрозуміло, робота з продажу товарів і онлайн-робота по створенню тематичних проектів може сильно перетинатися. Ви можете продавати товари не арбітражем трафіку (купівлею реклами і зливу трафіку на партнерку), а використовуючи аудиторію вже наявних у вас проектів (наприклад, все той же Instagram можна використовувати як вітрину магазину), якщо там є для них цільова аудиторія.

    У результаті виходить відмінна онлайн-робота, але при цьому важливо завчасно отримати потрібний обсяг знань (про арбітраж) і знайти підходящого партнера з відповідними товарами. Знову, як бачите, все не так швидко, як хотілося б.

    Інфо-бізнес — продаж інформації або навчального контенту в форматі книг, відеокурсів, коучингов (що це?), платних семінарів, курсів тощо). За посиланням ви знайдете докладну статтю по цій темі. Тут я скажу коротко.

    Інфобізнес — це дуже широке і гідне поле для докладання своїх зусиль. По суті, ця інтернет-робота пов’язана з продажем ваших знань. Є основна схема побудови інформаційного бізнесу (докладно описана в статті) і різні її варіації применительные до різних типів тематичних проектів, які під цей бізнес створюються.

    Инфо бизнесСпособи заробітку в мережі

    Так, тут знову ж таки без контентних проектів не обійтися. Раджу звернути на це увагу, бо маючи в основі контентний проект ви вже маєте можливість вибирати з чим далі працювати (на чому заробляти). Тут і реклама, і продаж, і інфобізнес. Не факт, що потрібно використовувати всі, але можливостей для маневру буде істотно більше.

    Повертаючись до питання — з чого почати роботу в інтернеті? Перш за все вам потрібно прислухатися до себе — чого ви хочете. Продажі — це ваше? Якщо так, то робіть інтернет-магазин. Закуповуйте товар при наявності грошей або працюйте по дропшипингу, хоча це не так вже й здорово при всіх плюсах цієї схеми.

    Щоб ви не вибрали, насамперед прислухайтеся до себе — це ваше взагалі? Хочете ви цим займатися тривалий час? Може бути все-таки є сумніви щодо продажу та вас як «продажника» (як у мене, наприклад)?

    Тоді може бути є тема, яку ви хотіли б висвітлювати? Відмінний привід створити інформаційний ресурс (сайт, паблік, канал). Адже онлайн-робота тільки в тому випадку буде успішною, якщо вона вам буде приносити радість і задоволення. Робити це з-під палиці тривалий час все одно не вийде, або вийде погано. Від цього потрібно ловити кайф.

    Головне — це знайти цікаве вам напрямок, а там, якщо все піде як треба, то сам інтернет вже покаже вам, звідки у вас підуть чи можуть піти гроші (як всі ці ваші труди монетизувати). Тобто спочатку прислухайтеся до себе і визначитеся в яку сторону йти.

    Вміння працювати з трафіком = високооплачувана робота

    Якщо ж ви не можете визначитися в який напрямок піти в плані створення тематичного проекту, то можна спробувати розглянути варіанти роботи в інтернеті як би з іншого боку. Спробуйте для початку вивчити основні джерела трафіку (що таке трафік), тобто зрозуміти, як і звідки можна в інтернеті залучати користувачів, щоб вони що-то по ходу справи купували, а ви на цьому заробляли.

    Будь-яка робота і заробіток в мережі пов’язані з трафіком (потоком людей). Це як і в реальному світі. Ларьок з товарами або книгами потрібно розміщувати в людному місці, де є трафік (перехожі). В інтернеті ж перехожих іменують відвідувачами, але суті це не змінює.

    Работа с трафикомСпособи заробітку в мережі

    Всім мережевим працівникам потрібні відвідувачі (двіжуха, трафік, потік відвідувачів). Без них не буде продажів, не буде грошей за розміщення реклами, не буде прямих рекламодавців, не буде нічого. А що це за робота така без грошей. Будь-яка праця має оплачуватися.

    До чого це все? Ну, не всім же дано, і не всім і душі відкривати і підтримувати тематичні проекти або створювати инфопродкуты. Для цього потрібен певний склад характеру. Комусь більше до вподоби буде працювати з трафіком без обтяження себе навантаженням по створенню контенту.

    І це теж відмінний варіант дає гарантію, що без роботи сидіти не будете. Для цього, щоправда, доведеться знову ж таки витратити чимало часу на вивчення джерел трафіку та вибору тих з них, в яких ви захочете стати профі. При цьому кожен окремий джерело трафіку — це маленька наука.

    Що це можуть бути за джерела трафіку для заробітку на них? О, їх досить багато:

  • Пошукові системи (органічний трафік) — для власників сайтів це найголовніший джерело відвідувачів. Але далеко не всі вебмастера вміють ним користуватися. Якщо ви станете хорошим (а ще краще — класним) СЕО-шником (що таке СЕО?), роботою в інтернеті ви будете завалені по саме «не можу». Навіть мені часто надходять подібні пропозиції, хоча я таких послуг і не надаю зовсім (кожному своє, і це «своє» забирає весь час).
  • Контекстна реклама — в рунеті це насамперед Адворс і Директ, тобто реклама в пошукових системах і на сайтах (це вже Адсенс і РМЯ). Конкуренція там зараз настільки висока, що новачок практично не здатний вигідно вкласти гроші в контекст, щоб отримати з цього підприємства вигоду.

    Якщо ви профі, то відбою від замовлень у вас знову не буде. Є ще й варіант роботи, коли ви можете самі купувати трафік з контексту лити на партнерські програми для того, щоб на виході отримати більше, ніж вклали (виходити в плюс, що називається). По суті, це різновид так званого арбітражу трафіку.

  • Тизери — менш блискуча альтернатива контекстної реклами, але в ряді випадків відмінно працює. Знову ж таки, щоб не злити даремно всі гроші, тизерної рекламі потрібні знання і досвід (причому чималий). Якщо він у вас буде, то ви зможете його потім застосувати, працюючи на арбітражі або на фрілансі.
  • Таргетинг в соцмережах — це вбудовані в різні соціальні мережі рекламні можливості. Тут дуже тонко можна таргетироваться (націлити показ реклами) тільки на потрібну аудиторію. Не всі це вміють, а ті хто вміє — у пошуках роботи довго не сидять.
  • Реклама в соцмережах — мається на увазі робота з пошуку відповідних груп, пабликов і каналів з метою розміщення на них потрібної вам реклами на договірних засадах з їх власниками (рекламних постів, посилань тощо). Знову ж таки, таким чином можна працювати на дядька (замовника), або самому перепродувати трафік (арбитражить).
  • E-mail розсилки — ціле мистецтво з допомогою серії листів продати щось або залучити трафік на потрібний вам напрямок. Сюди входить і всіма нелюбимий спам, але нікуди не дітися, бо це просто невичерпне джерело трафіку і багато працюють у цьому забороненому напрямку інтернет-маркетингу.
  • Дошки оголошень (типу Авіто) — відмінний варіант цільового і часто безкоштовного трафіку. Багато в мережі працюють як раз за схемами перетворення його у дзвінку монету.
  • У чому сила брат? В трафіку…

    Ще раз хочу сказати, що якщо ви відчуваєте, що робота в інтернеті — це ваше, то настійно рекомендую вивчити джерела трафіку. Ви повинні хоча б приблизно уявляти, що ви будете робити і як це все влаштовано. Як працюють пошукові системи, як працює система контекстної або тизерної реклами, як і будь трафік можна отримати з соцмереж і т. д.

    Кожен джерело трафіку потрібно вивчати. По суті, як і в реальному житті, перш ніж розпочати роботу в інтернеті потрібно буде пройти свої «університети». Запам’ятайте, що добре оплачується лише ту працю, виконувати який може не кожен зустрічний-поперчный, а лише кваліфікований фахівець. І чим таких спеців буде менше, тим більше можна буде отримувати.

    Там же де не потрібно думати, не потрібно вчитися, там все простіше, але і грошей там особливо немає (хоча і про такого виду онлайн-роботі я розповім в кінці цієї публікації). А ось стати фахівцем у якійсь галузі онлайн-маркетинига — це значить забезпечити себе на майбутнє гарантованою роботою. Чи Будете ви при цьому працювати на себе, або на дядька (фрілансером) — не важливо. Важливо, що це буде затребувано і буде приносити хороші гроші.

    Розуміючи де, звідки і як можна отримати трафік, ви завжди будете при справі. Не захочете самі монетизувати свої вміння — шукайте клієнтів, яким потрібен такого роду трафік (серед знайомих або на біржах фріланса).

    Створюйте, нарешті, инфопродукты на цю тему, проводите онлайн-семінари, коучинги, тренінги, індивідуальне навчання. При цьому розмір вашої заробітної плати не буде нічим обмежений і можна досягти таких фінансових успіхів, про яких на початковому етапі навіть мріяти не доводиться.

    Ось вам і сотні варіантів роботи в інтернеті. Головне, щоб це було затребувано, тому що клієнти потрібні всім. А клієнти — це насамперед уміння залучити потрібний цільовий трафік, який можна з легкістю конвертувати у продажу (я якось навіть писав про таку річ як воронка продажів).

    Так з чого ж почати пошук роботи в інтернеті новачкові?

    Для початку вам потрібно буде визначитися з тим, які взагалі бувають напрямки роботи, і приблизно уявити собі, щоб ви хотіли з цього всього спробувати.

    Якщо ви не розумієте або не маєте схильність до всього цього, то вивчайте джерела трафіку. Це універсальний рада. Можна сказати — панацея від безгрошів’я. Якщо ви будете добре знайомі хоча б з одним джерелом трафіку, то безбідне існування в мережі вам буде забезпечено. Вважайте, що у вас з’явиться затребувана і добре оплачувана спеціальність.

    Поиск работы в интернете для новичкаСпособи заробітку в мережі

    Зараз дуже мало навчальних закладів які готують таких фахівців, а попит на їх послуги величезний (безмежний, можна сказати). Клієнти потрібні всім, і чим далі, тим більше. А люди, які можуть залучати готових платежеспосмобных клієнтів, цінуються на вагу золота. Тому вивчайте джерела трафіку і це можна вважати універсальною відповіддю на питання про те, з чого ж все-таки почати пошук роботи в мережі.

    Так само в інтернеті затребувані не тільки фахівці вміють залучати трафік, але і фахівці вміють генерувати природний трафік або вміють підвищувати його конвертацію в продажу. Це і контент-менеджери, і веб-аналітики, і юзабелисты, і менеджери соцмереж, і аудитори сайтів. Варіантів багато, але все знову ж зав’язано на трафік — небудь на його кращий залучення, або на його кращу конверсію.

    Але так само я б порадив вам прислухатися і до самих себе. Що вам ближче? Про що ви мрієте? Чого ви хочете? Що у вас виходить краще всього? Наведу в приклад себе. У мене завжди відмінно виходило писати реферати, тобто зводити воєдино розрізнені відомості отримані з різних джерел. Мене від цього «перло» і саме цим я зараз і займаюся на сторінках цього блогу.

    Відповісти ж напряму, чим саме зайнятися конкретно вам, щоб, нарешті, кинути осоружну оффлайн-роботу і почати успішну кар’єру в онлайні, вам ніхто не зможе. Трохи вище я зробив начерки, а вже зачеплять вони вас чи ні, сказати важко. У будь-якому випадку, якщо не хочете і не готові вчитися, то онлайн-маркетинг для вас буде закритий. В цьому разі залишається тільки разова подработка в мережі для підтримки штанів, про яку я коротко згадаю нижче.

    Варіанти підробіток в інтернеті без вкладень

    Як я вже згадував, інтернет — це не країна чудес. Гроші тут не беруться з повітря, а тому халяви не буде. Ви або довго і наполегливо вчіться, потім довго і наполегливо йдете до своєї мети без будь-яких гарантій дійти до неї. Або не вчіться зовсім, але отримуєте копійки.

    Подработка в сетиСпособи заробітку в мережі

    Якщо ви потрапили на цю сторінку саме з метою дізнатися як знайти в мережі невелику підробіток, то як раз для вас я перерахую більш-менш робочі варіанти:

  • Підробіток в соціальних мережах — поставити лайк, розшарити пост, додати в друзі, підписатися на канал, вступити в групу тощо. Акаунти в соцмережах є у всіх і не буде нічого поганого, якщо ви на них і трохи подзаработаете.
  • Опитування з оплатою — витратити десяток хвилин на проходження простих опитувань. Платять тут ті, хто проводить дослідження. Якщо є вільний час, то буде саме те.
  • Текстові біржі — якщо є схильність до бумагомаранию, то тут можна підробити, або отримати постійну і навіть добре оплачувану роботу. Останнє вдається не всім, а тільки умільцям і трудоголікам. І це, напевно, кращий в плані перспектив варіант підробітку.
  • Платні відгуки в інтернеті все продається і все купується. Навіть відгуки. Є такі сервіси, які платять за написання відгуків про товари, послуги та інші речі. Знову ж таки якщо є час і бажання — милості просимо.
  • Підробіток на установці додатків — розробникам додатків важливо мати якомога більше завантажень і використання їх продукції, а значить вони готові за це платити. Якщо є смартфон і трохи часу — вперед.
  • Биткоин крани — платять просто за відвідування сайту. Небагато, але таких сайтів багато і що-то можна одержати замість витраченого часу.
  • Біржа фріланс для новачків — тут не треба знати програмування, веб-дизайн і т. п. Є купа завдань доступних більшості непідготовлених користувачів. З неприємного — є невелика плата за вхід в клуб», але це не той випадок, коли вас потім кидають. Мабуть намагаються таким чином втягнути новачків в процес, щоб вони не йшли раніше, ніж хоча б відіб’ють вступний внесок.
  • Всяко різно. Наприклад, гроші за розгадування капчі і за установку програми у свій браузер. Знову ж грошей отримаєте трохи, але не потрібно думати, вчитися, а гроші отримувати можна відразу без довгих місяців очікування на розкрутку тематичного проекту.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу