Як розкрутити сайт самому

3582
  • Чому саме Wizard.Sape, а не інший агрегатор
  • Створення проекту для просування сайту в SeoWizard
  • Швидка складання семантичного ядра в Візарді
  • Налаштування посадкових сторінок і бюджет
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Я вже досить багато писав про різні сервіси, що дозволяють впливати на просування сайту в пошукових системах за рахунок отримання зворотних посилань з інших проектів.

    До цього я розглядав виключно біржі вічних посилань, де ви платите за розміщення один раз і далі продовжуєте сподіватися, що вебмастер не зніме ваш беклинк після закінчення того терміну, який вам гарантує біржа (ну, звичайно це кілька місяців).

    Як розкрутити сайт самому

    Сьогодні ж хочу відійти від традиції і розглянути інструмент для просування, який оперує часовими (орендними) посиланнями (вічні він теж використовує, але з новинних ресурсів, щоб дати інформаційний привід або іншими словами обґрунтування для появи такого обсягу посилальної маси).

    Найбільшим гравцем на цьому ринку є Сапа, тому було б цілком логічним написати про неї. Але працювати з нею в ручному режимі зможе не кожен, бо потрібен досвід в SEO, навички і ще багато чого.

    Тому сьогодні я буду говорити не про Сапі у її основному розумінні, а про відносно нову надбудову над нею під назвою Wizard.Sape, яка дозволяє не заглиблюючись в нетрі автоматично підібрати семантичне ядро для вашого сайту (ключові слова плюс сторінки, які будуть просуватися по них), а потім закупитися ссылочками в потрібній кількості і з потрібною швидкістю, щоб ви в результаті стояли за цими словами в Топі.

    Чому саме Wizard.Sape, а не будь-якій іншій агрегатор

    Насправді, Wizard.Sape (живе він на домені SeoWizard.ru, що мене дещо спантеличує) є нічим іншим, як агрегатором. Справа в тому, що ідея автоматизувати багато рутинних процесів з відбору та відстеження куплених посилань в Сапі прийшла в голову досить багатьом заповзятливим людям, і перші реалізації посередників між власниками сайтів і сапою з’явилися ще кілька років тому.

    Це, наприклад, СеоПульт, МегаИндекс, так і ще кілька найбільш успішних гравців на цьому ринку. Ідея була досить проста — знизити поріг входження в SEO і дозволити власникам комерційних проектів самим (без посередництва Сео компаній) здійснювати повністю автоматичне просування.

    Правда, купуючи посилання в Сапі вручну, можна було б заощадити, але це палиця про два кінці, бо при аналізі донорів потрібно враховувати десятки (якщо не сотні факторів). Людині для цього потрібно або вже заздалегідь зібраний список працюючих донорів, або мати хорошу інтуїцію і досвід роботи. Але за будь-якого рутину в цій справі ніхто не відміняв.

    Алгоритми ж агрегатора здатні (якщо програмісти були не пальцем роблені і при цьому у них був доступ до необхідної статистичної бази) купувати посилання тільки на завідомо перспективних майданчиках, а так само можуть в динаміці відстежувати ситуацію з ними (знімати при випаданні сторінки донора з індексу або, наприклад, збільшення його заспамленности).

    От як раз на доступ до даних я і хочу загострити увагу. По суті, якщо брати рівень програмістів і аналітиків у різних агрегаторах однаковими (що, швидше за все, не так, але нехай буде), то визначальним фактором в якості роботи і ймовірності попадання сайтів в Топ буде у того, хто володіє більшою повнотою знань.

    Якщо взяти до уваги, що всі агрегатори використовують Sape (бо по іншому набрати достатню кількість майданчиків для розміщення на них посилань на просувні проекти просто не реально), то висновок напрошується однозначний. Який? Ну, як який? Очевидний. Аналізуючи акаунти агрегаторів великих SEO компаній і фрілансерів розробники Сапи можуть врахувати все, що тільки можливо.

    Не зрозуміло тільки одне — чому Сапа так довго тягнула з запуском свого власного агрегатора? Мабуть, були інші турботи й найближчі цілі, але зараз, напевно, питання про вибір інструменту для просування сайту особливо стояти і не має. Це, звичайно ж, моє ІМХО, але цілком логічно було думати саме так.

    Трохи згадавши, що цей блог орієнтований насамперед на новачків в вебмастеринге та просуванні, буквально в двох словах опишу суть методів просування, які пропонують агрегатори і Wizard.Sape зокрема.

    Грубо кажучи, існує три кити SEO — внутрішня оптимізація і перелінковка, поведінкові характеристики і зовнішні фактори. Агрегатори і Сапа дозволяють впливати на останнє, купуючи посилання на ваш сайт з потрібними текстами (анкорами).

    Однак, чим мені сподобався SeoWizard — він намагається також давати рекомендації та поради з внутрішньої оптимізації (додати і відняти входжень ключових слів в тайтл, текст або заголовки). Ну, це і зрозуміло, бо має під собою явну зацікавленість в тому, щоб витрачені вами гроші не вилетіли в трубу — ви ж після цього підете, навіть не розбираючись в причинах невдачі.

    Біда в тому, що зараз одними посиланнями сайт в Топ не витягнути — потрібно обов’язково мати контент повністю відповідає (не копіює, а саме відповідний) тим сайтам, яким вже пощастило влаштуватися в Топі Яндекса або Гугла по потрібним вам пошуковим запитам. Ключові слова повинні згадуватися, але не повинно бути переспама.

    На жаль, агрегатори (програми) не можуть повністю оцінити якість контенту, але здатні давати більш-менш прості рекомендації. Звичайно ж, чим ближче ваш сайт буде відповідати ідеалам внутрішньої оптимізації, тим більше ймовірність його успішного просування в Wizard.Sape і тим дешевше вам обійдеться (закупівля посилань буде зупинена при досягненні бажаної позиції в Топі).

    Наскільки я зрозумів, SeoWizard вміє навіть аналізувати тривалість перегляду і інші характеристики (якщо ви при створенні проекту надасте йому доступ до свого лічильника), які дозволяють зрозуміти, наскільки просувається сторінка задовольняє користувача прийшов з видачі за просувається запитом. Що це?

    А це горезвісні поведінкові фактори, які при невдалому збігу обставин можуть поламати всю малину. Якщо така ситуація виникне, то потрібно буде обов’язково дивитися або в бік переписування тексту, або додавання якого-небудь інструменту (сервісу), або переробки або доопрацювання навігації (юзабіліті в загальному розумінні).

    SeoWizard обов’язково поділиться з вами своїми спостереженнями і знайденими недоліками, бо він кровно зацікавлений, щоб ви залишилися в його лоні і були повністю задоволені співвідношенням витрачених на просування грошей і тих позицій (цільової аудиторії), яких вдалося досягти завдяки йому. Фактично він проводить аудит вашого сайту (в усякому разі тих її сторінок, які просуваються) на предмет їх відповідності мінімальним вимогам внутрішньої і користувальницької оптимізації.

    Правда, не можу з усією впевненістю судити про коректність роботи цього інструменту аудиту, але думаю, що раз є пряма зацікавленість, то толк буде. Та й до того ж Wizard.Sape, по суті, потрібно пробивати дорогу до сердець користувачів, підсіли на інші агрегатори, зацікавлювати їх тим, чого немає в інших. Зрозуміло, що виводячи свою надбудову в інтерфейс Сапи вони вже отримали не кволу аудиторію, але все ж.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    До речі, знаєте яке ще є перевага, на мій скромний погляд, у SeoWizard перед іншими агрегаторами? Він вміє враховувати всі куплені раніше в Сапі посилання на ваш сайт (ким завгодно і де завгодно).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Ну, і ще мені сподобалися ті можливості, що надає SeoWizard при підборі запитів, які варто просувати. Звичайно ж, якщо ви вже все чітко для себе визначили, то достатньо буде завантажити свій список ключів (можна навіть з Урлами цільових сторінок), але все ж раджу випробувати їх можливості.

    Наприклад, якщо ваш сайт новий і фактично не бачимо в Яндексі і Гуглі, то можете вставити Урли декількох проектів з Топа (ваших конкурентів) і запозичити ключі у них. Чудово! І робиться це за лічені секунди (або хвилини). Ніякої рутини. Вам цього мало?

    Немає проблем. Підключайте свій лічильник до Wizard.Sape і він витягне з його статистики ті запити, які вже близькі до Топу, але не вистачає зовсім трохи посилальної маси, щоб вони туди заскочили. Колись давно ця фішка поширювалася під ярликом «палю тему» або «реальний кейс». Просунути такі запити в Топ не буде накладно, зате ефект у вигляді збільшеної відвідуваності буде відчутний.

    Ну, а головна принада Візарда в тому, що найбільший ефект можна досягти саме автоматичним методом. Ні, звичайно ж, ви можете підкоригувати створювані їм анкор, але це не те ж саме, що писати їх самому. Та й стратегії він вибирає виходячи з величезного досвіду накопиченого цією біржею (оптимальна швидкість нарощування посилальної маси, донори з вашої тематики та регіону і багато іншого).

    На одному з видеосеминаров я чув виступу представника Wizard.Sape, де він сказав, на мій погляд, дуже цікаву річ (тоді Візард був ще, по-моєму, на стадії бета тестування). Їх система при підборі донорів в Сапі відсіває приблизно 95-96 відсотків майданчиків. Вдумайтеся!

    На думку офіційної надбудови над Сапою, в ній всього лише п’ять відсотків добре працюють донорів. Ви уявляєте, яку фантастичну роботу вам потрібно буде провести вручну, щоб спираючись на десятки факторів переглянути і відсіяти таку масу?

    Це просто не реально, якщо у вас немає готового білого списку. А у Візарда він є і при цьому постійно оновлюється, бо якась майданчик заспамливается, а якась відбілюється. Вже одне це багато чого варте, бо саме статистика по працездатності майданчики є однією з найголовніших в цій справі, а у Сапи вона, природно, сама повна.

    На тому ж семінарі я чув і про те, що за даними Сапи тематичність посилань (особливо для Яндекса) є не головним фактором, що впливає на успішність просування. Ні, вона важлива, але не є переважаючою. Тобто по мірі можливості і при інших рівних умовах закуповуватися потрібно з тематичних майданчиків, але зациклюватися на цьому не варто.

    До речі, там же озвучувалася думка, що не стільки важлива навіть тематика всього сайту донора, скільки тематика сторінки, з якої проставляється посилання. У них є статистика, що тематична сторінка на нетематичном донорі можете бути більш ефективною.

    Створення проекту для просування свого сайту в SeoWizard

    Ну, гаразд, це мене в бік забрало. Давайте знайомитися з SeoWizard. Загалом-то навіть реєструватися не обов’язково, хоча, якщо у Вас є акаунт в Сапі, то він підійде для входу в Візард. У загальному випадку, спочатку потрібно буде лише ввести Url свого сайту, який ви хочете просувати, визначити його регіональну приналежність і основну ключову фразу:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    В результаті ви потрапите в звичний багатьом інтерфейс біржі Sape, але на вкладку «Wizard» та «Новий проект»:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Тут потрібно буде дати проекту назва (чисто для вашої зручності), при необхідності змінити Урл просувається проекту і регіон, до якого він належить. Насправді, регіон досить важливий, бо алгоритм Wizard.Sape буде намагатися в першу чергу купувати посилання з сайтів того ж регіону, в якому ви рухаєтеся. Як правило, це приносить більший ефект.

    Теж саме стосується і тематики вашого проекту (з допомогою затиснутого контрола або шифт можна буде вибрати кілька варіантів). Саме на основі вашого вибору будуть підбиратися донори. В Сапі є своя класифікація всіх доданих до неї майданчиків за тематиками, крім цього може використовуватися і тематика проекту з Яндекс Каталогу, якщо ваш проект в нього доданий.

    Далі ви вказуєте мета, яку бажаєте досягти, вкладаючись в покупку посилань через SeoWizard. Вона формулюється як потрапляння в Топ (1http://goo.gl/2ycNPF, 2, 3, 5, 10, 20) Яндекса або Гугла. Якщо якась з пошукових систем вас не цікавить, то вибирайте «Ні» навпроти неї. Саме по досягненні цієї мети агрегатор припинить закупівлю посилань з того запитом, який позначений вами Топ потрапить.

    Правда, слід перевірити, щоб у налаштуваннях по цьому ключовому слову в поле «При досягненні мети» був обраний варіант «Припиняти покупку» (за замовчуванням використовується «Продовжити покупку»):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Трохи вище я згадував про чудової можливості підбору запитів на основі аналізу показань лічильника відвідувань. Клацнувши по посиланню навпроти «Лічильник відвідуваності», ви зможете відкрити доступ для Wizard.Sape до статистики своїй Яндекс Метрики, Аналитиксу або лічильником Лайвинтернет.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    У разі надання доступу до сервісу Ливинтернет вам знадобиться лише вказати пароль:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    У разі Метрики потрібно, щоб у цьому браузері ви увійшли в свій аккаунт Яндекса зі своїм логіном та паролем, під яким ви створювали лічильник. В результаті вам запропонують дозволити доступ додатком WizardSapeMetrika до статистики:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Коли підтвердіть можливість отримання статистики, то вам буде запропоновано вибрати, який саме лічильник підключати:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Теж саме можна сказати і по Аналитиксу — потрібно спочатку увійти в свій аккаунт в Гуглі, а потім надати доступ для цього додатка. Всі три лічильника додати не можна, бо їм і одного цілком достатньо для виконання поставлених завдань.

    Далі йдуть галочки, які ви можете зняти чи поставити. Перша дозволить не купувати повторно посилання на просувний вами сайт, якщо вони вже були куплені в Сапі безпосередньо або ж через агрегатор. По-моєму, знімати її не має сенсу. Друга галочка актуальна при наявності контенту на піддоменах вашого проекту.

    Ну, а третя дозволить вам істотно заощадити час на складанні анкорів. У разі встановлення галочки, Wizard.Sape, на основі підібраного вами семантичного ядра (трохи нижче про це мова піде), сам складе правильний з точки зору кількості прямих і розбавлених входжень анкор-лист, а так само додасть до них текст навколо посилань.

    У тому ж семінарі я почерпнув інформацію, що за статистикою Sape краще, якщо текст навколо посилань буде стояти по обидві сторони від анкора (тобто перед ним і після). Власне, саме так і зробить автомат, якщо ви йому це довірите встановленням останньої галочки.

    Якщо раптом на цьому етапі ви відчуєте, що починаєте чогось не розуміти, а так само сумніваєтеся у своїх здібностях щодо самостійного підбору семантичного ядра (це ми зараз розберемо), то тисніть на кнопку «скористайтесь помічником».

    Всього за тисячу рублів професіонал, набив на цьому руку, збере для вас семядро. В принципі, непоганий варіант для власника комерційного сайту, якого більше хвилюють продажу, доставка, логістика та інша рутина і яким просто в лом занурюватися в цю машинерію.

    Ну, ми з вами люди підковані (собаку з’їли на спробах самостійно просунути свій сайт), тому сміливо тиснемо на кнопку «Далі» і намагаємося вивчити можливості SeoWizard з підбору найбільш підходящих нам пошукових запитів. Тиснемо.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Є п’ять можливостей щодо складання та розширення семантичного ядра сайту, що просувається, або, іншими словами, з підбору пошукових запитів, на основі яких і буде формуватися анкор майбутніх посилань.

    Швидка складання семантичного ядра в Візарді

    Спочатку варто подивитися, що знайде Wizard.Sape за вашим проектом, натиснувши на кнопку «Почати підбір». Він при цьому оцінить так звану видимість вашого сайту в Яндексі і Гуглі, тобто знайде ті запити, які в разі просування зможуть привести на нього досить відвідувачів та за яким ви вже потрапляєте в Топ 100 якої-небудь з пошукових систем.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Єдине, частотність запитів береться з статистики Яндекс Вордстата, але без укладення його в лапки. У цьому випадку можна запросто вибрати для просування пустушку, тобто запит, який входить в масу інших (з великою кількістю слів, що включають ці), але сам по собі запитується користувачами пошукової системи рідко.

    Тому раджу перевіряти частотність шляхом укладення фрази в лапки в Вордстаті і почитати наведену вище статтю, а так само ту, що я наводив ще вище (про семядро).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Якщо запит не є пустушкою, то клацаєте по ньому лівою кнопкою миші і він копіюється в правій вікно, яке і буде акумулювати збиране нами ядро. Якщо щось не то скопіювали, то в правому вікні поруч з кожним ключовим словом є хрестик для його видалення.

    Для молодих сайтів може виявитися, що видимість в Яндексі і Гуглі відсутня геть, а значить зачепитися за що-то при підборі запитів у SeoWizard не вийде. Як бути? Ну, тут нам допоможуть конкуренти, як не парадоксально це звучить.

    Для цього повертаєтеся на вкладку «рекомендовані» і клацаєте по посиланню «вказати сайти конкурентів»:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Вводите в запропоновану форму Урли ресурсів, які ви, наприклад, можете взяти з Топ-10 пошукової видачі по тому запитом, який визначте для себе, як головний. Ну, або ж можна спробувати ввести Урли проектів схожої тематики, які ви знаєте.

    В результаті, крім видимості свого ресурсу, ви отримаєте зведення і про тих запитах, за якими ваші конкуренти займають позиції в Яндексі і Гуглі. Їх теж можна буде відправити у своє семядро (праве вікно) за допомогою клацання мишею (відсіваючи пустушки):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Далі переходимо на вкладку «З статистики» і через деякий час отримуємо список запитів, які Wizard.Sape вдасться витягнути з статистики зазначеного вами на попередньому кроці лічильника відвідувань.

    Для Лайвинтернета зведена таблиця буде виглядати так:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    А ось для Метрики вже набагато більш цікаво, бо там будуть дані не тільки про кількість переходів по цьому запиту з видачі, але і середнє час проведений цими користувачами на сайті, кількість відмов (можна оцінити перспективність просування з точки зору поведінкових факторів):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Всі цікаві вам запити теж переносите в праве вікно клацанням миші (ваші відібрані для просування запити).

    Вкладка «З сайту» дозволить зібрати ключові слова з деяких значущих сторінок вашого проекту, які SeoWizard такими порахує. Знову ж таки, тут теж можна буде знайти досить-таки важливі ключі, які варто просувати — кидаєте їх у праве вікно клацаннями миші.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Вкладка «Хвости» переносить всі відібрані вами раніше ключові фрази з правого вікна, залишається тільки натиснути на кнопку «Почати підбір»:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    В результаті ви отримаєте з декількох десятків ключових слів кілька сотень із зазначенням їх частотності. Вони виходять шляхом додавання до базових ключів додаткових слів. Перевіряєте їх на пустушки і кидаєте клацанням миші в праве вікно.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Ну і, нарешті, вкладка «Список» може знадобитися, якщо у вас вже є список ключів, за якими плануєте просуватися і або хочете доповнити ними зібране описаним вище способом семантичне ядро, або взагалі можна пропустити чотири попередніх вкладки і відразу ж завантажити свій список ключів.

    Причому писати ключові фрази потрібно прямо тут, розділяючи їх переносом рядка, або вставити їх перелік через буфер обміну копіюванням.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Також можна буде кожну фразу укласти в Html теги гіперпосилання A і прописати в них відносний або абсолютний Урл адресу до цільової (релевантної) сторінки вашого сайту. У цьому випадку системі не потрібно обчислювати ці сторінки на черговому кроці, після натискання на кнопку «Далі», розташовану нижче.

    Налаштування посадкових сторінок, бюджет і інші налаштування

    Система на деякий час задумається, а потім видасть дані по тим запитам, які ви намітили для просування на попередньому кроці:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Тут будуть вказані найбільш релевантні запиту сторінки (цільові — на них і будуть проставлятися посилання з Сапи) вашого сайту. Власне, той же результат можна отримати, якщо шукати по вашому сайту в Яндексі і взяти перший з випали результатів.

    Обов’язково перевіряйте коректність їх визначення (для цього служить синя стрілочка), бо для молодого проекту, наприклад, може ще не бути в індексі всіх сторінок або ж ранжування Яндекса може бути помилковим з яких-небудь причин.

    Важливо саме на цьому етапі визначитися з відповідними сторінками і ні в якому разі не змінювати їх потім (після початку просування), бо ви просто розпиліть посилання і доведеться використовувати 301 редирект для перенесення посилального ваги, та й то навряд чи це істотно полегшить проблему. Краще буде одразу не косячить.

    Далі йдуть зняті в Яндексі і Гуглі позиції вашого ресурсу даними пошуковим запитам, а при підведенні до них курсора миші вам повідомлять мета, якої ви прагнете досягти.

    В самому кінці наводиться рекомендований бюджет на просування, який потрібно витрачати щомісяця на оренду посилальної маси. І це тільки для одного цього запиту і кожен місяць. Ви, звичайно ж, вільні змінити цю цифру, але вона береться не із стелі (а з аналізу ваших конкурентів), тому може банально не вистачити грошей для виконання заданої вами мети (Топ 1 або Топ20).

    Ті запити, ціна просування яких вас не влаштовує, ви можете видалити хрестиком в кінці рядка, або просто зняти з них галочку. Ну, а в інших потрібно буде перевірити посадочні сторінки та бюджети просування. Після цього у відкритому вікні, в нижньому правому куті, можна буде натиснути на кнопку «Створити проект».

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Там же ви вільні буде визначитися, скільки витрачати грошей на закупівлю вічних посилань і робити це взагалі. У розумінні Wizard.Sape це посилання з сайтів новин, які беруться з PRSape. Вони не дешеві, але платите ви за них всього один раз. Інше питання — навіщо вони потрібні і чи потрібні взагалі?

    Потрібні. Є таке поняття в сучасному SEO, як інформаційний привід. Служить він для двох цілей — отримати можливість закуповувати посилання більш високими темпами і не боятися потрапити під фільтр за посилальний вибух, і зробити орендовані в Сапі посилання більш вагомими для пошуку.

    Грубо кажучи, пошукові системи бачать, що новинні сайти пишуть і посилаються на ваш проект. Отже, поява посилань з інших ресурсів (Сапи) буде сприйнято ними більш лояльно, бо для цього є привід (інформаційний). А от коли приводу немає, то Яндекс і Гугл починають терзати смутні сумніви, а чому, власне, у вас росте посилальна маса, коли про вас ніхто не повинен знати взагалі.

    Так, ось вони самі пишуть приблизно те ж саме, але іншими словами:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Насправді, таку практику використовують багато SEO фахівці і просто любителі. У мене є можливість стежити одним з невеликих новинних проектів і там спостерігається дуже явне бажання розміщуватися на ньому при тому, що співвідношення ціна/пузомірки не занадто гарна для оптимізатора.

    До речі, за швидкість закупівлі відповідає SeoWizard і навряд чи може скластися така ситуація, щоб він, маючи в своїх руках всю необхідну статистику, міг би вести закупівлю надто високими темпами.

    Ну, а з приводу використання PRSape, то тут вирішувати вам. Ви можете взагалі зняти галочку «Витрачати … «, а можете її залишити, але змінити відсоток бюджету, який виділяється на закупівлю вічних посилань, просто переміщаючи движок показаний на розміщеному трохи вище скріншоті. Т. к. коштувати вони будуть не мало, то ви можете залишити галочку про обов’язкову їх модерації, щоб своїми очима бачити, за що ви платите такі денжищи.

    Ну, нарешті, тиснете на кнопку «Створити проект». На самому початку опису роботи з цим сервісом я згадав, що реєстрація не обов’язково. Само собою, що користуватися Wizard.Sape повністю анонімно буде не можливо, бо тут замішані великі гроші. Просто цю неприємну процедуру вони відсунули максимально далеко, щоб розширити «воронку замовлень», тобто число активних користувачів системи. Цікавий хід, до речі кажучи.

    Тому перед остаточним створення проекту вас все ж попросять або авторизуватися (підійдуть ваші даний з Сапі), або вказати свій e-mail, а потім пройти всю процедуру реєстрації на Сапі (представитися, погодитися і вказати бажаний логін з паролем).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Після реєстрації вам запропонують перейти за посиланням із прийшов листи і вас автоматично авторизує на Wizard.Sape.

    Відкрита сторінка з вашими проектами, де ви зможете створити новий самі або з використанням послуги помічника, а так само зможете стежити на нюансами просування запитів з тільки що створеного проекту, дані якого розташовуються в самому низу.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Якщо захочете щось змінити, то тисніть на гайковий ключ в кінці рядка проекту. Крім щойно описаних налаштувань там буде дещо новеньке:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Можна буде не покладатися на SeoWizard в контролі над непотраплянням під посилальний вибух, а самим поставити число посилань, яку можна буде купувати в добу. Можна активувати автоматичне збільшення бюджету при його одночасному виснаженні і не виконанні заданої мети (наприклад, потрапили в Топ3 замість Топ1).

    Можна буде і перерозподіл бюджету між запитами активувати, якщо одним знадобиться для досягнення мети менше коштів, а іншим більше. Ну, і так само можна буде використовувати свій чорний список майданчиків, з яких ви не хотіли б здійснювати закупівлі.

    Ще в кінці рядка з вашим проектом зможете додати нові ключові фрази, за якими потрібно буде здійснювати просування (кнопка +URL) і подивитися різні графіки, зведені графіки і, власне, ті посилання, що Wizard.Sape вже купив. На мою думку, все досить просто і прозоро.

    Через деякий час після запуску проекту вам почнуть приходити повідомлення із зауваженнями та рекомендаціями, на які система вважає за потрібне звернути вашу особливу увагу.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Зазвичай вони стосуються додавання ключових слів в тайтл або текст сторінки, або ж, навпаки, зменшення їх кількості. Хоча можуть повідомити про не повній відповідності сторінки побажанням тих користувачів, що приходять до вас по тому чи іншому пошуковому запиту.

    Ну, далі залишиться тільки підливати гроші на свій аккаунт в SeoWizard і стежити за позиціями вашого проекту по просуваються запитам, насолоджуючись їх підйомом. У разі зворотного ефекту можна сміливо писати в службу техпідтримки і вимагати сатисфакції.

    Насправді, їх аналітик вивчить ваш проект у всіх деталях і допоможе виправити ситуацію. В усякому разі саме так запевняв представник системи на тому самому видеосеминаре. Власне, все. Вдалого просування і «зеленим».

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу