Занурюємося в інфобізнес

3064
  • Що таке інфо-бізнес і чому за ним майбутнє
  • Варто вам починати створювати свої инфопродукты
  • Схема інфобізнес — створення конвеєра продажу
  • Можливі варіації реалізації
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Інфобізнес — це дуже цікавий і перспективний напрямок онлайн-маркетингу, а простіше кажучи — заробітку в мережі.

    Занурюємося в інфобізнес

    У цій невеликій публікації я хочу розповісти, що таке взагалі інфо-бізнес, які варіанти його реалізації нині найбільш популярні і дають практично гарантований позитивний результат.

    Що таке інфобізнес і чому за ним майбутнє

    Що таке інфо-бізнес взагалі? Це продаж інформації (інформаційний бізнес). Причому інформація може продаватися в різних форматах — книги, відео-уроки, консультації по скайпу, вебінари, тренінги (індивідуальні або колективні), коучинги і т. п. В будь-якому випадку інформація тут виступає як товар, і товар може бути упакований в абсолютно різні формати.

    Чому інфобізнес це дуже перспективний напрям

  • Тому що я вважаю (і, швидше за все, так воно і є насправді), що немає нічого ціннішого, ніж якісна (потрібна) інформація отримана вчасно. Найчастіше це дуже багато дає і може визначити весь подальший вектор розвитку подій. І на таку інформацію завжди буде попит, до якої б галузі життєдіяльності вона ставилася.
  • Продовжуючи думку скажу, що абсолютно у будь-якої інформації є своя цільова аудиторія (люди, яким це в тій чи іншій мірі цікаво). Якої б теми ви не торкнулися — обов’язково виявите навколо неї вже розвинений інфобізнес.
  • Створення сайтів, заробіток в мережі, дієти, фітнес, комп’ютери, кріптовалюти і будь-яка інша сфера докладання людських зусиль — все вже охоплено инфопродуктами, допомагають щось зробити краще, швидше, ефективніше. А якщо знайдете таку тему, то вже тут вам і прапор руки — треба буде займати поки ще ніким не зайняту нішу.
  • У наше століття гаджетів і мобільників люди стають повільнішою, і навіть якщо цю інформацію можна знайти в мережі у вільному доступі, то багато хто віддасть перевагу купити інфопродукт просто тому, що нічого шукати буде непотрібно. Все вже зібрано в одному місці удобоваримом вигляді.
  • Інфобізнес (інфопродукт) — це конкретика (витримка, свого роду дайджест). А спробуйте самостійно щось виловити з того моря інформації в інтернеті!
  • Будучи новачком, як зрозуміти яка інформація актуальна, а яка ні? Адже інформація як товар — має термін придатності (іноді це роки, а іноді лічені дні).
  • Новачкові дуже зручно, щоб хтось за нього всю цю інформацію перелопатив, відсортував, відсіяв сміття і більш-менш виразно підніс (пояснив на пальцях, розклав по поличках). За це люди готові платити.
  • А якщо ще й з автором інфопродукта можна буде оперативно зв’язатися потім для роз’яснення проблем, то ціни взагалі немає цього інфо-бізнесу. І за це можна заплатити цілком вагомі гроші (і платять).
  • Іноді у людей просто «тупо» не вистачає часу, щоб длубатися в інтернеті (де все є, але зібрати потрібну і відсіяти неактуальне буває проблематично, і це ще м’яко сказано).
  • І навіть при наявності часу (його можна було б витратити більш продуктивно), бо життя йде і ми не молодшаємо. Навіщо винаходити велосипед, коли його можна просто купити? Та ще й порівняно недорого.
  • Варто вам починати створювати свої инфопродукты

    Тому платний контент буде завжди, навчальні курси будуть завжди, і в рунеті ми переживаємо зараз тільки початок буму цього напрямку бізнесу. Та й сам по собі інтернет явище дуже молоде (коли він з’явився?), і тут зараз все тільки починається.

    Встигніть зайняти свою галявину (нішу) поки «не набігло». Якщо дивитися на буржунет, то там інфо-бізнес розвинений набагато сильніше і конкуренція набагато вище. І тут справедливо вислів — хто перший встав, того і тапки. У будь-якому випадку, потім ви цю галявинку зможете продати, якщо не захочете самі продовжувати стригти з неї траву.

    Инфо бизнесЗанурюємося в інфобізнес

    Інфобізнес — відмінний привід людям творчим і тим, хто себе такими не вважає, зайняти своє місце в цьому житті. Чому це для всіх? Ну, тому що інформацію можна продавати не тільки свою, але і чужу.

    Не в сенсі крадений, а в сенсі продюсування, тобто створення інфопродукта на основі знань іншої людини, якого ви до ведення такого бізнесу схиліть. Хтось розумний, а хто-то діловий. Разом вийде відмінна команда. Так само можна брати участь у цій справі і як партнер, але про це трохи нижче.

    Проводячи проміжний підсумок скажу, що інформація буде завжди цінна. Це такий же товар (а часто навіть набагато більш цінний), ніж речі матеріального світу. Чому? Та тому що вчасно отримана і потрібна інформація може повернути все на 180 градусів (від невдачі до успіху) за кілька днів, а може бути навіть за кілька годин (переворот в голові може призвести до карколомних зміни все навколо).

    І самий забійний аргумент на користь того, щоб зайнятися інфобізнес. Це в більшості випадків дуже невитратне підприємство. З витрат (крім вашого часу, природно) — це покупка домену (для сайту і пошти, коли важливо красиве доменне ім’я), оренда хостингу і ще, може бути, оплата кількох платних сервісів, які допомагають вам у розкрутці та залучення потенційних клієнтів (e-mail розсилки, реклама, сео).

    Створення самого товару (інфопродукта) дуже назатратный (в плані грошей) процес. Якщо знання у вас є, то достатньо просто сісти перед камерою або клавіатурою і почати туди виливати все, що у вас накопичилося. Які тут витрати? Ну, купити камеру і мікрофон, або клавіатуру зручніше. Сиди й працюй — було б на це час і бажання. Дуже низький поріг входження. Доступно всім.

    Ще одним плюс інфобізнес — це те, що товар у цьому випадку цифровий. Його можна отримати (передати) просто по посиланню. Не потрібні ні склади, ні служба доставки, ні виробництво. Достатньо лише наявність інтернету, і у будь-якої людини з будь-якого куточка світу з’явиться можливість отримати доступ (після оплати) до вашого товару (инфопродукту).

    Ну, і ще один аргумент на користь інфо-бізнесу — якщо у вас немає своїх знань, то ви можете продавати чужі. Це або продюсування (створення інфопродукта навколо іншої людини), або партнерську угоду, коли ви беретеся продавати вже створений кимось інфопродукт отримуючи за це чималу частку (як правило, від 30% вартості).

    Взагалі, гроші зароблені в інтернеті своїм власним розумом (особливо спочатку) справляють незабутні враження (що називається — вставляє). Це настільки незвично і приємно, як ніби вони взялися з повітря (за помахом чарівної палички). Потім це пройде, але перші враження все одно залишаться в пам’яті. ІМХО.

    Схема інфобізнес — створення конвеєра продажу

    Які бувають схеми і варіанти ведення інфо-бізнесу? Ну, напевно, вдалі і не дуже. Сама по собі правильна схема не гарантує успіху, бо багато залежить від виконання, але все ж вона вберігає від багатьох помилок і пропонує найбільш короткий шлях до успіху.

    Класична схема побудови інформаційного бізнесу виглядає приблизно так:

  • Починається робота над якимось контентний проектом (що таке контент?), де автор «подає себе» (показує свої пізнання, манеру викладу інформації, бажання допомагати у вирішенні питань — працює над створенням довіри до себе).

    Це може бути сайт, це може бути канал на ютубі, це може бути група (паблік) в соцмережі. Навіщо це потрібно і чому це так важливо? Справа в тому, що інфобізнес будується на взаємодії з клієнтом, на персоналії, на довірі до автора інфопродукта. Немає довіри — не буде і продажів. Це аксіома.

    А довіра ми можемо викликати чим? Правильно, тільки контентом (у всякому разі, в інтернеті). Хорошим якісним контентом, щоб людина зрозуміла, що цей автор ніби розуміє про що говорить (пише) і що, швидше за все, якщо він купить платний продукт цього автора, то там буде що-небудь таке ж, або краще.

    Ось навіщо нам потрібен контентний проект — щоб себе показати (піднести). І взагалі, в інтернеті діє залізне правило: довіра — одно продажу, незалежно від ваших занять. Кожен елемент цього проекту (сайту, каналу, пабліка) повинен служити підвищенню довіри. Людина повинна відчувати, що все тут без підступу.

  • Створюється сторінка-заманушка (її ще часто називають «магніт для передплатника»), де пропонується безкоштовно завантажити якийсь інфопродукт в обмін на зазначення свого імені та контактного адресу знято з підписки. Це може бути безкоштовна книга (або її частина), або безкоштовний відеокурс, або доступ до якогось платного розділу сайту.

    Тобто, ви могли б узяти за цей товар гроші, але цього не робите, а віддаєте його безкоштовно, щоб потенційні клієнти зрозуміли та оцінили «глибину ваших глибин» (масштаб думки і подання інформації). Це свого роду «пробник».

    Людина завантажує цей безкоштовний продукт і в обмін на це залишає нам адресу своєї електронної пошти, або інші контакти, які дозволяють з ним потім зв’язатися і «капнути йому в мозок». Зазвичай «ловлять» саме на Емайл, бо інші свої контакти люди залишають вкрай неохоче, а ось адреса пошти — без проблем.

    Під такою безкоштовний продукт створюють спеціальні невеликі лендінгем (посадочні сторінки або сторінки захвату):

    Страница захвата для бесплатного инфопродуктаЗанурюємося в інфобізнес

    Залишивши там свою Емайл, людина отримує можливість завантажити безкоштовний інформаційний продукт. Всі задоволені. У вас набирається безкоштовно абонентська база, а людина отримує безкоштовний (і при цьому корисний продукт.

    Після цього ви вже вступає з ним у відносини (у вас з’являється можливість ненав’язливо «капати йому на мізки» просуваючи свої інтереси). Заради цього все й робиться.

  • E-mail розсилка — серія листів, які ви надсилаєте зібраної «магнітом» базі передплатників. Стратегія розсилки може бути абсолютно різна. Все залежить від вашого креативу, від таланту і ступеня пізнання вашої цільової аудиторії (розуміння їх потреб).

    У будь-якому випадку, тут теж потрібно буде в основному вести «підгодовування», даючи періодично щось корисне і важливе, але знову ж на безкоштовній основі. Ця серія служить, щоб ще більше підняти градус довіри до вас, як до володаря цінної і полезнейшей інформації.

    В кожному листі ви зможете давати ще щось корисне, або будете вступати з користувачами в діалог (полеміку), намагаючись зрозуміти їх потреби, тим самим вивчаючи вашу аудиторію. Це знову ж таки буде служити підвищенню довіри до вас в очах читачів.

  • І на заключному етапі в цій схемі ви ненав’язливо підведете користувача (вже підігрітого і повністю довіряє вашої компетенції в цьому питанні) до покупку вашого основного, вже платного инфопродкута.

  • Потім можна буде повторити цю схему (магніт — серія листів — продажу) вже з новим інформаційним продуктом метою (або тим же самим, але зайшовши, наприклад, з іншого боку). Хоча, цю ж базу подпсчиков можна відразу почати використовувати вже для підготовки до продажу нового інформаційного продукту, якщо цільова аудиторія збігається хоча б частково.

    Можливі варіації реалізації інфо-бізнесу

    Вище було показано класична схема організації успішного інфобізнес. При цьому вона практично безвідмовно діє, бо враховує психологію людей плавно і ненав’язливо подводящихся до продажу основного інфо-товару. Можливо, що з часом все зміниться, але поки картина виглядає саме так.

    Однак, якщо зрозуміти суть (описану вище), то, природно, з’являється дуже багато варіантів і варіацій, як все це можна обіграти з урахуванням вашої специфіки.

    Наприклад, якщо ви взаємодієте з аудиторією не через сайт, а в соцмережах чи на ютубі, то «магніт для передплатника» і контентний проект просто об’єднуються. Тут не треба збирати Емайл базу розкидаючи «приманку», бо вона сама собою збирається засобами самого сервісу у вигляді передплатників на паблік або на ютуб-канал.

    Инфобизнес в ютубеЗанурюємося в інфобізнес

    Нові пости і нові ролики із серії «полезняшкі» публікуються просто, а вже сам сервіс повідомляє вашим передплатникам про їх появу (через можливості самої соцмережі і часто так само відправляючи повідомлення на e-mail користувача). Люди приходять, дивляться, оцінюють, коментують і в кінці-кінців переймаються до вас довірою.

    Ну, а ви зрідка згадуєте свої платні інфо-продукти в своїх постах або роликах (і в описах до роликів додаєте посилання), а також створюєте окремі пости і ролики, які агітують за ваш продукт.

    Виходить навіть простіше, ніж в класиці, бо задіюються можливості соціальної платформи (адже вона орієнтована на зближення людей, що для інфо-бізнесу вкрай важливо). Не потрібні лендінгем для збору передплатників, не потрібен хостинг, не потрібен домен і багато іншого. Та й сам інфопродукт (той самий товар, що ви продаєте) можна зберігати на тому ж ютубі, просто надаючи доступ до нього сплатили його користувачам.

    Але у такого підходу є і мінуси. Вміст цього по суті вам не належить, хоча варіанти блокування каналів на ютубі або пабликов в соцмережах не так часто зустрічаються. У разі сайту теж можливі проблеми, але там хоча б контент ви збережете. ІМХО.

    Підсумовуючи скажу, що інфобізнес — це шикарна і дуже адаптивне напрямок заробітку в мережі. В цю яскраву обгортку можна загорнути будь-яку тему і продати будь-яку інформацію.

    Засмучує тут тільки одне — до таких інфо-товарам сильно підривають довіру шахраї і заробітчани, які продають «Г» загорнуте в гарний фантик з бантиком. Тому завоювати довіру користувачів зараз не так вже і просто, але цілком реально при належному підході і дещиці везіння, креативу і харизми.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу