Освоюємося з інтернет-грошима

3488
  • Навіщо вам можете знадобитися Payoneer
  • Реєстрація в платіжній системі
  • Картка Payoneer та інші можливості
  • Комісії за користування карткою і рахунком
  • Де краще знімати гроші з карти?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Описуючи платіжні системи АдваКеш і еПеймент дуже важко не згадати більш раннє рішення (датується 2005 роком), на базі якого вже будували згадані системи. Це Payoneer. По-російськи найчастіше вимовляється як Пайонер або навіть Піонер, але не суть важливо.

    Її призначення точно таке ж, як і у більшості інших подібних платіжних систем (Скриль, Пейпал, PerfectMoney) — дати можливість людям отримувати та переказувати гроші по всьому світу. Особливо карти Payoneer поширені у фрілансерів та інших людей, які заробляють на послуги або товари (наприклад, на фотостоках) по всьому світу.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Як і в еПейментс, пластикова карта Пайонер не пов’язана з рахунком в закордонному банку, а значить вам не потрібно про це повідомляти податкову. З неї можна буде оплачувати покупки в інтернеті або найближчому магазині, а також знімати готівку в банкоматах по всьому світу. Як правило, фрілансери заробляють за кордоном мають хороший дохід і комісія стягується за переведення в готівку грошей з цієї карти їм не здається суттєвою.

    Навіщо вам можете знадобитися Payoneer

    Вже стало доброю традицією, що міжнародні платіжні системи мають підтримку російської мови не тільки в плані інтерфейсу, але і в плані російськомовній технічної підтримки. Payoneer тут не стала винятком і все виникають форс-мажори можна буде розрулювати рідною мовою. Є російськомовний форум підтримки, що може бути іноді дуже до речі.

    Система «Піонер» в першу чергу заточена під потреби фрілансерів по всьому світу. Наприклад, через неї можна виставити рахунок роботодавця, а він уже може його сплатити зручним для нього способом.

    Так само є можливість відкрити віртуальний рахунок в американському банку, щоб отримувати на нього зарплату як звичайний співробітник штатівської компанії. Комусь ця можливість допоможе отримає вигідну віддалену роботу і швидкий спосіб отримання та виведення зароблених грошей. Але це буде віртуальний рахунок (на ім’я компанії, а не вашу), тому особового рахунку в закордонному банку у вас офіційно не буде, а значить і з податкової зайвих проблем теж не повинно бути.

    При цьому Payoneer не є платіжною системою в звичному нам розумінні, бо в ній немає гаманців і ряду інших атрибутів (є просто аккаунт). Зате вона є найбільшою компанією у світі (американської), яка співпрацює з провідними майданчиками (як надають роботу, наприклад, фріланс-бірж, так і торговими, наприклад, Amazon), пропонуючи свої послуги з проведення швидких платежів.

    Платежная системе пайонерОсвоюємося з інтернет-грошима

    Для різних країн ця система надає різні можливості. Наприклад, для німців є тільки можливість отримання грошей на рахунок у місцевому банку, який вони вказали при реєстрації. Для жителів рунета (Росія, Україна, Казахстан та ін) існує дві можливості виведення грошей через Пайонер:

  • На свій рахунок в місцевому банку (його ви вказуєте відразу ж при реєстрації, хоча це серйозно турбує, бо я жодного разу не заповнював стільки полів і не проходив стільки кроків при звичайній реєстрації в платіжній системі).
  • На передплачену картку Payoneer (тобто не прив’язану до банківського рахунку, що дозволяє уникнути проблем з податковою), яку ви зможете замовити і отримати посилкою в найближчому поштовому відділенні. З неї гроші можна як просто витрачати в магазині, так і виводити через банкомати.
  • Реєстрація в платіжній системі Піонер

    Реєстрація в Пайонер — це щось з чимось. Настільки довгу процедуру мені ще жодного разу не доводилося проходити. Ні б просто вказати e-mail і придумати пароль? О, це занадто просто. Хоча, халявні 25$ все ж стимулюють!

    Потрібно буде пройти чотири кроки майстра, на кожному з яких потрібно заповнити від двох до десяти полів. Потім ще трохи помучитися з придумуванням другого і третього контрольних питань (три питання, Карл!) і дочекатися, коли ж вам на пошту прийде підтвердження про те, що вас таки прийняли у дружний колектив цієї не зовсім платіжної системи (у мене воно прийшло на наступний день).

    Ви готові на цей подвиг? А заради 25 халявних баксів на рахунок? Ну, тоді поїхали. Головна умова — ви повинні перед реєстрацією перейти на їхній сайт саме з цієї ось посилання, інакше четвертак вічнозелених отримати не вийде (це такий бонус за реєстрацію за посиланням-запрошення).

    Отже, на сторінці знаходите кнопку «Sign Up & Earn $25» (зареєструватися та отримати 25 баксів) і починаєте заповнювати поля в покроковому майстра:

  • На першому кроці все просто — вказуєте своє ім’я та прізвище латинськими літерами, а також вбиваєте пару раз контактний e-mail і дату свого народження.

    Регистрация в PayoneerОсвоюємося з інтернет-грошима

  • На другому кроці вказуємо країну, свою адресу латиницею, індекс і номер мобільного телефону. Поки все просто.
  • На третьому кроці від вас буде потрібно придумати собі нікнейм, пароль для входу в аккаунт, вибрати зі списку секретне питання і вписати відповідь на нього (за досвідом, раджу там же, де будете зберігати пароль від Пайонера, збережіть ці питання\відповіді, бо потім можуть бути проблеми з пам’яттю).
    Как зарегистрироватья в ПайонирОсвоюємося з інтернет-грошима
  • Четвертий крок майже завершальний. Але ось тут когось може підстерігати «засідка», бо потрібно буде ввести реквізити банківського рахунку. Насправді, якщо його немає, то можна дізнатися в банку реквізити рахунку вашої пластикової карти (вона то у вас напевно є) і вказати їх.

    Указываем банковский счет при регистрации в PayoneerОсвоюємося з інтернет-грошима

    Навіщо взагалі потрібно вказувати реквізити банківського рахунку? Ну, для рунета це ще одні зручний і досить вигідний (тарифи можна переглянути перейшовши за однойменною посиланням показаної на скріншоті) спосіб виводу і обналічки допомогою Пайонера грошей зароблених за бугром.

    В принципі, можна використовувати тільки рахунок для виведення і не замовляти карту, але все ж вона надає вам більше свободи і в тому числі не афішує ваші доходи так явно, як виведення грошей через банк.

    Так, ще нюанс — ПІБ в нижніх трьох полях потрібно вводити російською. Інша справа, що мені взагалі не зрозуміло, навіщо реквізити рахунку вказувати при реєстрації, адже комусь потрібна тільки картка Payoneer, а використовувати рахунок вони не планують. Ці буржуї такі буржуї…

  • Якщо ви подумали, що на цьому все, то поспішаю вас розчарувати. Ще доведеться почекати підтвердження, яке прийде вам на пошту протягом декількох робочих днів (у мене на другий день прийшов). І навіть після цього з вас живого не злізуть. Ви не повірите!

    Не вийде увійти в свій тільки що підтверджується аккаунт, попередньо не вибравши ще два контрольні питання і не вписавши на них відповіді. Параноя якась:

    вход в аккаунт ПионераОсвоюємося з інтернет-грошима

    Ну, і тільки після цього ви, нарешті, потрапляєте в свій аккаунт.

    Картка Payoneer та інші можливості системи

    Можна, в принципі, одразу замовити собі карту Payoneer відкривши однойменний пункт верхнього меню, бо вона ще кілька тижнів буде йти до вас поштою.

    Заказ карты PayoneerОсвоюємося з інтернет-грошима

    А поки карта ще не прийшла, виведення зароблених грошей можна буде проводити на вказану при реєстрації в Пайонере банківський рахунок:

    Вывод денег из Payoneer на банковский счетОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як саме отримувати платежі через Payoneer можна прочитати перейшовши за посиланнями на вкладці «Джерела отримання грошових коштів», який знаходиться в випадаючому меню пункту «Історія»:

    Как получать платежи через систему ПионерОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як я вже згадував, в цій системі є можливість виставити рахунок за виконану вами роботу (схоже на те, як це робиться в Пайпале), щоб роботодавець зміг вам його оплатити через систему Пайонер зручним йому способом:

    Выставить счет для оплаты через ПайонирОсвоюємося з інтернет-грошима

    Варіант «Global payment service» з пункту меню «Послуги» дозволяє створити віртуальний рахунок у банку, на який ваші компанії-роботодавці зможуть переводить вам зарплату.

    Создание виртуального банковского счета в global payment service пайонераОсвоюємося з інтернет-грошима

    Рахунок можна відкрити в потрібній вам валюті, після чого досить просто зробити запит на виплату (виставити рахунок із зазначенням отриманих віртуальних реквізитів).

    Комісії в Пайонере за користування карткою і рахунком

    Карта сама по собі зручна і гроші з неї можна витратити і зняти в будь-який момент в будь-якій точці світу, але ось комісії по ній не занадто м’які.

    Payoneer користується тим, що він є монополістом з виведення зароблених в інтернеті коштів з ряду популярних майданчиків і особливо не дивиться в сторону конкурентів, наприклад, таких як ePayments, де тарифи по картці набагато гуманніше, але сама платіжна система не надто поширена.

    Зате Піонер дарує новачкам бонус у розмірі 25$ після приходу на відкриту карту перших 1000$. Причому це не обов’язково повинна бути відразу сотня — халявний четвертак капне на рахунок вашої картки після перевищення порога збережених на ній грошиків в сотню баксів. Знову ж таки цей бонус дається не всім, а тим хто перейде на сайт перед реєстрацією по спеціальному посиланню (вона наведена на початку цієї публікації)

    реферальная программа в PayoneerОсвоюємося з інтернет-грошима

    Комісії за зняття і витрати грошей у магазинах з карти Payoneer:

  • Виведення грошей через банкомати в доларах обійдеться вам приблизно в 3.15$ за одну операцію і плюс ще приблизно 1.8% від суми, що знімається, якщо ви це робите за межами штатів. Виходить, що вигідніше знімати великі суми, ніж багато разів за маленечку.
  • Якщо знімати гроші з картки у рублях, то ще з вас можуть утримати приблизно 2% за конвертацію валюти на додаток до описаного вище.
  • На жаль, оплата картою в магазині знову ж таки не є вигідним заходом, особливо, якщо платити ви будете в рублях, а не в доларах. В цьому випадку стягується комісійний збір (за використання за межами штатів і за конвертацію валюти) може доходити до 3.5% (1.62% при оплаті в доларах і приблизно 3.5% при оплаті в рублях та інших валютах) від витраченої суми, що досить відчутно.
  • Обслуговування картки на рік буде коштувати без п’яти центів 30$, хоча за перший рік можна компенсувати втрати отримавши описаний вище бонус у 25$
  • СМС інформування безкоштовного немає, а за кожну операцію запиту балансу або невдале зняття (наприклад, не вистачило грошей на мапі) з вас будуть брати по баксу. Хоча, для відстеження балансу вашої картки можна використовувати мобільний додаток «Payoneer» для Android або iOs — досить зручно.
  • Є обмеження на 9 транзакцій по картці (зняття або покупок) за добу і гранична сума, яку можна вивести або витратити — 2500$ на добу.
  • Тарифы на карту PayoneerОсвоюємося з інтернет-грошима

    Комісії за виведення грошей зі свого аккаунта в Піонера на рахунок в місцевому банку:

  • Якщо виводити на доларовий рахунок, то комісія буде невелика — 2% від суми.
  • Якщо на рублевий, то ще приплюсуйте 2% за конвертацію валюти (просто курс обміну буде приблизно на кілька відсотків вище, ніж середній по ринку).
  • Якщо у вас будуть високі обороти коштів на акаунті, то ви зможете додати до шести різних рахунків у банках (вже і включаючи валютні), а так само отримаєте пільговий відсоток при виведенні з Payoneer на Російські банки в рублях — всього 1.5% від курсу обміну центробанку.

    Де краще знімати гроші з карти Payoneer?

    В принципі, знімати і витрачати їх можна скрізь, де приймають платіжні картки — в будь-якій країні світу, в будь-якому банкоматі, в будь-якому магазині чи кафе. Інша справа, якщо ви хочете мінімізувати додаткові витрати з цим пов’язані.

    Як я вже говорив, крім карти в рунеті є можливість виводити гроші з Піонера на свій рахунок в російському банку. Однак, не всі хочуть світити свої доходи і тому користуються для зняття забугорних доходів саме картою.

    Не забувайте, що карта валютна (у доларах), а значить і банкомати потрібно шукати відповідні (зазвичай валюту видають банкомати буржуйських банків, локалізованих у нас).

    Не забувайте про комісію в 3.15$ за транзакцію плюс ~1.8% за зняття не на території штатів. Наприклад, при отриманні готівки в Росії 2500$ з карти Піонера з вас буде утримана загальна комісія ~ 48$ (якщо знімали всю суму за один раз).

    Зрозуміло, що краще отримати відразу велику суму, щоб як можна менше раз платити за 3.15$, а значить важливо знайти банкомат видає відразу великі суми в доларах. На жаль, ситуація з цим постійно змінюється, але поки що можна звернути увагу на ці банкомати:

  • Бінбанк — все залежить від конкретного банкомату, але в теорії ви можете там зняти весь добовий ліміт по карті (2500$) за один раз, заощадивши на платі за повторні операції. Можна перевести в готівку великі суми в доларах через каси Бінбанку на тих же умовах, але потрібно пред’явити паспорт.
  • Росбанк — до чотирьох сотень бакинських за раз
  • Альфа — всього сотню можна зняти, але якщо більше і не потрібно, то…
  • Абсолют — до двох сотень
  • Райффайзен — до трьох сотень за раз
  • ВТБ 24 — знімати можна за 500$ (якщо менше, то візьмуть півтора відсотка неустойки)
  • Можна знімати з карти Payoneer і в рублях, але за конвертацію можуть утримати до 3.5% відсотків від суми замість 1.8% при виведенні в доларах. Правда, в рублях може виявитися вигідно знімати великі суми (бо банкомати це дозволяють) і не платити за 3.15$ за безліч транзакцій в доларах.

    Знову ж, вигідніше знімати суми одним платежем, щоб не віддавати зайвий раз 3.5$ за кожну транзакцію. Однак не всі банкомати дозволяють знімати з карток інших банків великі суми. Можу вам порадити подивитися в бік:

  • Альфа банку — до 250 тис. рублів за раз
  • Тінькофф банку — до 200 тис. рублів
  • Райффайзен банку — до 150 тис. рублів
  • ВТБ24 — до 100 тис. рублів за раз
  • Пошта банку — до 50 тис. рублів
  • Якщо порахувати комісії, то для великих сум 1000-1500$ краще вибирати або зняття в рублевих банкоматах або касах банків видають долари у великих кількостях (але тут доведеться, швидше за все, показувати паспорт, що не всі люблять робити).

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу