Розширюємо можливості Joomla

3778

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні буде зовсім незвичайний пост. Я вже пару раз публікував статті написані для мене за гроші (про біржі копірайтингу textsale і Етхт) і був би радий і в подальшому отримувати такі ж чудові матеріали. Однак сьогодні інший випадок.

Розширюємо можливості Joomla

Фактично це рекламний пост, який я не взяв ні копійки. Автор, який написав цей текст, раніше розміщував банер у мене на майданчику, але його рентабельність була на межі, тому він звернувся до мене з проханням розміщення поста написаного мною. Зі зрозумілих причин я відмовився, але погодився розмістити його власний огляд.

Установка JComments і Cleantalk. Spam protect на Joomla

Взагалі, мені зовсім не соромно брати гроші за розміщення банерної реклами з агрегаторів, контор по просуванню та інших заможних кротів, бо основне їх завдання — брендинг. Інша справа, молоді стартапи, яким доводиться рахувати кожну копійку і банер найчастіше не відбиває вкладені в його розміщення гроші.

Однак, це зовсім не означає, що я буду публікувати огляди всіх молодих стартапів і цю статтю прошу вважати простим винятком з правил. Можливо, що ще буде матеріал від цього ж автора про аналогічну спаморезку для WordPress. Подивимося, і спасибі за увагу, а зараз передаю слово автору.

Добрий день, сьогодні я розповім як за 5-10 хвилин підключити на сайт під управлінням CMS Joomla! систему захисту коментарів від спаму «Клинтолк», а також про те, як використовувати автомодерацию для публікації корисних відгуків в режимі онлайн.

Для прикладу буду використовувати Джумлу версії 1.5, компонент JComments 2.3 і плагін Cleantalk. Spam protect 1.4.2.

Отже, приступимо. Насамперед встановлюємо компонент, процес встановлення та налаштування якого чудово описаний Дмитром у статті JComments — встановлення та налаштування.

Але використовуємо останню версію 2.3.0, яку можна завантажити на офіційному ресурсі розробників, оскільки тільки вона сумісна з версіями Joomla 1.7 і 2.5.

Далі настала черга встановити плагін Cleantalk. Spam protect, який буде захищати сайт від спаму і модерувати нові коментарі від живих людей. Процес установки починаємо з його інсталяції в адмінці (читайте про розширення для джумлы). Для чого необхідно вибрати архів c плагіном і запустити установку в пункті меню Розширення -> Встановити/Видалити.

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

Після виконання цих дій установка буде завершена.

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

Плагін «Клинтолк» встановлено, переходимо до його налаштуванні. Насамперед необхідно отримати Ключ доступу на сайті розробника, для чого вказуємо будь-який робочий email, на який буде надіслано лист з ключем.

ключ доступаРозширюємо можливості Joomla

Отриманий ключ копіюємо і вставляємо в меню налаштування плагіна, в тому ж меню попутно активуємо його.

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

На цьому налаштування «Клинтолк» закінчено, переходимо до невеликої доналагодження JComments.

Включаємо автопубликацию коментів і відключаємо CAPTCHA

Насамперед включаємо можливість коментування на необхідних нам розділах Компоненти -> JComments -> Налаштування -> Загальні

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

У налаштуваннях компонента JComments увімкніть автопубликацию коментарів і вимкніть CAPTCHA Компоненти -> JComments -> Налаштування -> Права

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

Разом з налаштованим і включеним «Клинтолк» автоперевидання дозволить відгуками з корисною інформацією від живих користувачів потрапляти на сайт минаючи ручну модерацію, і при цьому відпадає потреба введення Капчі для кожного коментаря!

І остання налаштування — увімкніть повідомлення про появу нових відгуків: Компоненти -> JComments -> Налаштування -> Загальні

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

Повідомлення будуть приходити на кожен комент минулий автомодерацию, таким чином можна моніторити нові повідомлення не заходячи в Панель управління.

Переходимо до останнього кроку — тестуємо результат.

Тестування захисту від спаму і автомодерации

Напишіть повідомлення до будь-якої статті, новини, де включений Джикомментс. Для перевірки плагіна використовуйте email з відомого сервісу електронної пошти Gmail — «[email protected]». Поряд з формою написання коментаря повинно з’явитися попередження на жовтому тлі, яке сповіщає про те, що вказану електронну адресу знаходиться в чорних списках за періодичну спам-активність.

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

Візьміть для прикладу текст не відноситься до теми обговорення коментованої статті і використовуйте його в якості відгуку. Хороший генератор текстів про все є у Яндекса. Якщо повідомлення буде відправлено на ручну модерацію, значить воно є офтопом, або підпадає під критерії ручного спаму.

Розширюємо можливості JoomlaРозширюємо можливості Joomla

От і все! Коментарі на сайті під управлінням CMS Joomla надійно захищені від спаму (що це?), як автоматичного, так і ручного. А також підключена система автомодерации, яка дозволяє публікувати нові повідомлення на сайті в режимі онлайн.

З повагою, Денис Шагимуратов.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу