Тестуємо онлайн-сервіси

3380

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Розвиток доступу в інтернет, поява таких операційних систем, як Chrome OS стимулювало розвиток веб-сервісів, які стали конкурувати з повноцінними програмами для Windows і MacOS.

Тестуємо онлайн-сервіси

Сталося це і в сфері дизайну ілюстрацій і документів: в якості альтернативи звичним Adobe Photoshop або PowerPoint прийшли онлайн-редактори, які дозволяють вирішувати ті ж завдання , наприклад, створення презентації рекламного посту для ВКонтакте — за більш короткий час.

Розглянемо можливості одного з популярних онлайн-редакторів цього типу — Canva.

Як створити у Canva за п’ять хвилин те, що вам потрібно

На відміну від деяких інших графічних редакторів, робота в Canva вимагає реєстрації. При створенні профілю сервіс пропонує вибрати рід занять: блогінг, освіта, малий бізнес та ін. — для адаптації сервісу під конкретні потреби. Справа в тому, що створення зображення тут починається не з нуля, а з вибору конкретного формату.

Залежно від обраної сфери діяльності інтерфейс запропонує відповідний набір документів: банери, графіка для соціальних мереж та буклети для малого бізнесу, презентації, конспекти і плани уроків для викладачів і так далі.

Онлайн-редакторТестуємо онлайн-сервіси
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Всі ці формати мають задані розміри. Потрібний тип дизайну можна також знайти через пошуковий рядок: листівка, календар, логотип і десятки інших, а можна подивитися на приклади ще до реєстрації у відкритих базах шаблонів. У разі необхідності, можна поставити і свої точні розміри, використовуючи кнопку «Настроювані розміри».

Настраиваемые размерыТестуємо онлайн-сервіси
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Після вибору формату починається найцікавіше — користувач може взяти за основу дизайну один з редагованих шаблонів, розділених на тематичні категорії.

Наприклад, у разі вибору формату «Резюме», далі можна звузити пошук до однієї з категорій: академічний, корпоративне, мінімалістичне резюме, резюме дизайнера, актора і т. д. Вибір відбувається одним кліком на вподобаний варіант. А далі залишається тільки змінити макет у відповідності з завданням.

У будь-якому випадку вам знадобиться замінити вихідний текст шаблону на свій власний. Хоча вибір шрифтів для російської мови істотно менше, ніж для латинського алфавіту, тим не менш в безкоштовному варіанті редактора доступно більше 100 російських шрифтів, а преміум-версія дозволяє завантажувати в профіль і власні шрифти, які можна скачати у відкритих джерелах або придбати на відповідних ресурсах для дизайну.

Выбор шрифтаТестуємо онлайн-сервіси
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Замінити можна і фотографії, якщо вони використовуються в обраному шаблоні — перейдіть у вкладку Завантаження, виберіть потрібні файли на комп’ютері — і вони будуть завантажені у ваш профіль. Тепер ці кадри можна використовувати для будь-яких дизайнів з будь-якого комп’ютера, що особливо зручно в разі логотипів, якщо ви плануєте додавати його до всіх створюваних зображень.

У разі якщо вам не вистачає якихось фотографій, іконок або кліпартів, у вбудований редактор онлайн-каталог, в якому потрібні ілюстрації можна знайти за ключовими словами. Частина з них безкоштовні, інші коштують від $1.

Иконки и клипартыТестуємо онлайн-сервіси
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Щоб вписати завантажені фотографії в загальний стиль дизайн, скористайтеся фільтрами, які працюють так само, як в Инстаграме. І фотографії, і в будь-які інші елементи — фігури, текстури і т. д. — можна зробити напівпрозорими, що, знову ж, може стати в нагоді у випадку логотипів.

Ось ролик «Як створити обкладинку для груп ВК без фотошопу в онлайн сервісі Canva за 15 хвилин», який все наочно демонструє:

Тестуємо онлайн-сервіси«alt=»»>

Що далі робити з дизайном і кому показаний цей сервіс

Інші функції, які можуть знадобитися у випадку використання Canva для роботи — режим спільного редагування, в якому до роботи над дизайном можна запросити колег, вписавши їх адреси електронної пошти.

Работа над дизайномТестуємо онлайн-сервіси
*при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

Опції збереження і публікації зображень істотно розширені в нову, нещодавно вийшла версії редактора. Файли можна завантажити в стандартних форматах JPG, PNG або PDF, а можна згенерувати html-код для вбудовування дизайну на сайт або в блог.

Крім того, дизайн можна опублікувати для публічного перегляду прямо з редактора, перетворивши презентацію або буклет з декількох слайдів у міні-сайт, у який також можна додати активні посилання на інші ресурси.

Звичайно, функціонал сервісу обмежений щодо спеціальних дизайнерських програм — тут повністю відсутня можливість намалювати щось з нуля. Всі дизайни збираються за принципом конструктора з готових елементів — цей момент варто враховувати тим, для кого необхідні унікальні ілюстрації, виконані в заздалегідь розробленому стилі.

Проте для більшості користувачів таке рішення в оформленні сайту або групи в соціальній мережі буде оптимальним, оскільки дозволяє заощадити як час, так і гроші на послуги дизайнера, зберігаючи при цьому професійний рівень графіки.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу