Знайти гроші в мережі

3895
  • Advmaker і його акцент на мобільну рекламу
  • Веб-реклама — банери, кликандеры та брендування
  • Відео-реклама
  • Мобільна реклама в Advmaker
  • Що пропонує рекламодавцям Advmaker
  • Як вебмайстру почати заробляти в цій мережі
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Монетизація сайту — це процес досить-таки складний. Способів дуже багато, але вони спрацьовують в належній мірі не завжди. Для різних типів інтернет-проектів потрібен свій рецепт монетизації.

    Наприклад, я вже не раз писав про один зі своїх другорядних проектів, який дуже важко було змусити приносити доход. Контекстна реклама на ньому не працювала взагалі, так і багато іншого з того, що я пробував і про що писав, теж було не айс.

    Знайти гроші в мережі

    Якось так вийшло, що я обійшов своєю увагою «монстра» банерної реклами під назвою Advmaker. Власне, про його існування я знав вже досить давно, але на шляху більш близького знайомства щось обов’язково вставало. Однак, на сьогодні це напевно найбільша банерна мережа, яка пропонує заробляти досить-таки різноманітними способами (звичайні банери, спливаючі, реклама у відео для мобільних користувачів).

    На даний момент мене особливо зацікавили варіанти монетизації мобільного трафіку (є три способи, що трохи підвищує ймовірність отримання гідного заробітку). Мобільний трафік у рунеті зараз на підйомі (місцями він вже становить половину від загальної кількості відвідувачів), але для його ефективної монетизації потрібні свої методи. Advmaker в цьому плані приваблює перш за все своєю надійністю (сім років на ринку, і при цьому немає особливого негативу в їх адресу), бо новачки, по суті, є «темними конячками».

    Advmaker і його акцент на мобільну рекламу

    Пару слів скажу про саму рекламної мережі. На ринок вона вийшла вже досить давно (аж у 2008 році) і зараз займає на ньому лідируюче становище. Якщо судити за даними аналітичної контори Ruward, то Advmaker на сьогодні (березень 2015 року) навіть є лідером галузі:

    Знайти гроші в мережі

    Спеціально не вишукував, але ті відгуки (ось гілка на Серч), з якими мені вдалося познайомитися, рекомендують цю мережу як цілком адекватну і відповідальну. Виплати і вирішення питань проходять у нормальному режимі. Є можливість отримати поради та консультації від прикріпленого до вас менеджера. Це з боку вебмайстрів. З боку рекламодавців теж ніякого негативу не попалося (майданчики модератори ретельно відбираються).

    Взагалі, Advmaker — це навіть не банерна мережа, а саме партнерська мережа по викупу трафіку. Методів монетизації досить багато і, як я вже згадував, не обділений увагою і мобільний трафік, який при належному обсязі та відповідної системи монетизації може приносити дуже пристойний дохід. Ось, наприклад, скрін заробітку на одному з популярних сайтів (CPC — це означає дохід з 1000 кліків):

    Знайти гроші в мережі

    Забігаючи вперед скажу, що мобільний редирект представляє з себе рекламну сторінку (лендінгем), яка показується перед входом на сайт. Причому побачать її не просто мобільні користувачі, а саме ті, кому ця інформація може бути цікава. При цьому, природно, у користувача буде можливість пропустити цю сторінку і перейти на сайт.

    Мобільний редирект, а також формат кликандер (можливо, що і слайд-банери) можуть викликати у вас занепокоєння в плані пессимізації за їх використання з боку пошукових систем. Але тут потрібно розуміти одну важливу, на мій погляд, річ:

    Песимізація пошукових систем залежить від якості рекламних матеріалів, а в Advmaker вони проходять автоматичну і ручну перевірку менеджерами.

    Це не означає, що ви не ризикуєте вибираючи ці формати, але ризик все-таки на порядок нижче, ніж у системі, де реклама жорстко не модерується. Не хочете ризикувати — використовуйте інші варіанти реклами пропоновані в Advmaker, на які пошуковики не взъедаются, апріорі. Однак, багато сайтів розважальної або ігрової тематики просто не можливо монетизувати не ризикуючи. В цьому плані краще вибирати саме цю партнерку з-за якості откручиваемых рекламних матеріалів. ІМХО.

    З цією рекламною мережею співпрацюють як рекламодавців досить-таки великі компанії, такі як Мобільні ігри Майл.ру, Зв’язковий, MeGoGo та інші. Крім цього вони досить давно займаються розкручуванням онлайн-ігор: Wargaming.net, 101XP, Zzima.com, Bigpoint, Nival, Gaijin Entertainment і менш відомих. Ще раз повторюся, що модерація рекламних матеріалів дуже жорстка (думаю, що навіть жорсткіше, ніж в Адсенс) і всяку «гидота» на ваших майданчиках рекламувати не будуть.

    Як не дивно це звучить, але в рунеті мобільний трафік вже зрівнявся з потоком відвідувачів, які заходять на сайти зі стаціонарних комп’ютерів або ноутбуків. Про це можна судити, переглянувши статистику відвідуваності рунета (домен .ru можна вважати репрезентативною вибіркою) лічильника Ливинтернет на предмет операційних систем (ОС), які використовують відвідувачі сайтів в сегменті рунета:

    Трафик с мобильных операционных системЗнайти гроші в мережі

    Досить-таки вражаюча картина виходить, чи не правда? Природно, що разом з цим зростає і ринок мобільної реклами. В цьому та в наступні роки в рунеті прогнозується бум збільшення ринку мобільної реклами. Користувачі все більше мігрують з традиційних комп’ютерів і ноутбуків на мобільний формат, а за ними тягнуться і рекламодавці.

    Расходы на мобильную рекламуЗнайти гроші в мережі

    На цій хвилі одна за однією з’являються нові рекламні мережі і партнерські програми оптимізовані під мобільний трафік, щоб встигнути зайняти своє місце під сонцем. Однак, щоб не викликати нарікань у користувачів і не пропонувати їм сирі формати, а також тонни недоробок, потрібно напевно бути Advmaker (мати досвід роботи, великий штат грамотних фахівців і налагоджену систему роботи з клієнтами).

    Однак, звичайна (десктопна) реклама, наявна в цій рекламній мережі у великому асортименті, на маленьких екранах вже не настільки ефективна, як на великих, тому Advmaker розробив три додаткових рекламних формату для мобільного трафіку:

  • Mobile Fullscreen
  • Mobile Redirect
  • Мобільний повідомлення
  • Як вони працюють і що з себе представляють ми розглянемо трохи нижче, а поки лише хочу сказати, що ефективність у них досить висока. Вище я наводив скріншот заробітку на мобільному редірект, а ось так може виглядати ваша статистика при використанні формату «Мобільні повідомлення» (наполегливе прохання відвідувача — встановити додаток від рекламодавця):

    Мобильные уведомленияЗнайти гроші в мережі

    А в разі використання Mobile Fullscreen так:

    Mobile Fullscreen в AdvmakerЗнайти гроші в мережі

    Природно, що це лише окремий випадок, а як буде — покаже тільки експеримент. Але в будь-якому випадку монетизувати трафік можна і навіть потрібно, тим більше, що реклама від Advmaker відрізняється від багатьох конкурентів саме своєю якістю, що знову ж таки буде дещо нівелювати заподіює незручність відвідувачам.

    Різноманіття рекламних форматів в Advmaker

    Взагалі, в цій рекламній мережі використовуються три види форматів: веб-реклама (для десктопів і ноутбуків), відео-реклама і реклама для користувачів, що заходять на сайт з мобільних пристроїв. Сказати, яка саме з них буде найкраще працювати у вас на сайті, не зможе напевно навіть особистий менеджер з цієї рекламної мережі (потрібно експериментувати), але зате він зможе підказати найбільш ймовірні шляхи і проконсультувати по оптимізації доходів. Також раджу почитати мануал по вибору рекламного формату для максимального заробітку.

    Отже, давайте подивимося, що нам пропонує на поточний момент Advmaker.

    Веб-реклама — банери, Clickunder та брендування сайту

  • Статичні банери різних популярних розмірів. Вони завжди будуть відображатися там, де ви вставите їх код.

    Баннеры в AdvmakerЗнайти гроші в мережі

  • Динамічні банери, які з’являються або зникають за різними алгоритмами. Наприклад, він може перебувати у визначеному місці вікна перегляду, але при прокручування екрана він буде залишатися в зоні видимості (як би приклеївшись). Подивитися різні варіанти поведінки таких банерів можна на демо-сторінці Advmaker (в області нестандартне розміщення і Exit-pop).
  • Банери в ротації — три банери будуть змінювати один одного на одній і тій же рекламної позиції.
  • Слайд-банер (300×250 пікселів) — він з’являється в нижньому лівому або правому куті сторінки і залишається там при прокручуванні екрану. Однак, користувач зможете його закрити при бажанні хрестом.
    Слайд-баннерЗнайти гроші в мережі
  • Прелоадер-банер поверх відеоплеєра — він закриває майже весь екран плеєра і, природно, відволікає на себе багато уваги користувачів. Показується він протягом десятка секунд і закрити його можна за допомогою кнопки і хреста. Є два види формату прелоадер-банерів (для звичайних і широкоформатних роликів).
    Прелоадер баннер в AdvmakerЗнайти гроші в мережі
  • Кликандер — це навіть не банер, а код відстеження кліка по сторінці. Як тільки користувач куди-небудь клацне на веб-сторінці, де цей код встановлений, то в новому вікні відкриється сторінка рекламодавця.
  • Брендування — оформлення вашого сайту в стилі рекламованого бренду. Наприклад, в стилі гри або нового фільму. Правда, такий вид реклами вам буде доступний тільки за умови того, що ваша майданчик є популярною і відвідуваною. Приклад можна подивитися трохи нижче по тексту.
  • Відео-реклама — рекламні ролики

  • Відеобаннер 600 х 300 — показується невеликий рекламний ролик, після чого починається показ основного вмісту. Є кілька варіантів реалізації відеобанера в Advmaker:
  • Звичайний, коли ролик починає відтворюється в тому місці, де потім почне демонструватися основою відеоконтент
    ВидеобаннерЗнайти гроші в мережі
  • На сторінці може бути розміщена кнопка «Дивитися онлайн»
  • Сторінка затемнится і в її середині почне демонструватиметься рекламний ролик
  • Відеоплеєр буде відображати кнопку розблокування відеоряду, шляхом перегляду реклами
  • VideoAds — схоже на відеобаннер, але працює за іншою технологією. Перед початком показу основного відеоконтенту користувачеві показують рекламний ролик, а при підведенні курсору миші до екрану плеєра буде доступна посилання для переходу на сайт рекламодавця і кнопка для пропуску реклами.
    VideoAdsЗнайти гроші в мережі
  • VideoViewer — формат для відео сайтів (онлайн-кінотеатрів, торрентів і т. п.).
    Знайти гроші в мережі «alt=»»>
  • Раджу подивитися приведену презентацію, щоб краще вникнути в суть формату VideoAds.

    Мобільна реклама в Advmaker

    Рекламна мережа Advmaker пропонує вебмайстрам три формату реклами для монетизації мобільного трафіку:

  • Mobile Redirect — представляє з себе лендінгем (промо-сторінку) рекламодавця, який відображається при спробі входу на сайт користувача з мобільного пристрої (з Росії), але не кожного, а тільки того, хто належить до цільової аудиторії рекламодавця. Користувач при цьому, природно, має можливість пропустити рекламу і перейти безпосередньо на сайт.
    Мобильный редиректЗнайти гроші в мережі

    Цей формат відрізняється високою прибутковістю і привабливістю лендингов. Оплата відбувається за активні дії користувачів (за ліди), які називаються підписками. Кількість мобільного трафіку і заробіток залежать насамперед від тематики сайту. Якщо вона має відношення до мобільних девайсів, то мобільний трафік взагалі може бути основним і переважаючим.

    Взагалі, це кілька перетинається з мобільним заробітком на додатках, про який я писав у статтях про Телемани, AppCent, PayForInstall, Whaff, appbonus і Адвертап.

    У разі, якщо переходи по мобільному редіректу йдуть, а кількість підписок дорівнює нулю, то краще буде спробувати Mobile Fullscreen, описаний нижче.

  • Mobile Fullscreen — адаптивний до будь-якого сайту рекламний банер розміром 300×250, але який буде відображатися тільки на мобільних пристроях. Виглядати він буде приблизно так:

    Можна буде налаштувати відсоток затемнення фону (у відсотках) і затримку показу хрестика (в секундах). Дана реклама буде показуватися користувачеві тільки один раз, до того ж її досить легко закрити помітним хрестиком. Саме цей формат став де-факто стандартом мобільної реклами в буржунете.

    Приблизно так буде виглядати формат Fullscreen на мобільниках відвідувачів вашого сайту:

    Mobile Fullscreen в AdvmakerЗнайти гроші в мережі

    До речі, цей формат буде показуватися мобільним користувачам автоматично, якщо у вас встановлений на сайті код:

  • — Clickunder і Banners (будь-якого розміру);
  • — Clickunder і Sliding Banner;
  • — ТІЛЬКИ Banners (будь-якого розміру);
  • — ТІЛЬКИ Sliding Banner
  • У Mobile Fullscreen ніяких проблем з пошуковими немає. Формат повністю безпечний. Якщо все-таки захочете вимкнути Mobile Fullscreen, то зробити це можна буде у налаштуваннях (в особистому кабінеті знайти блок «Управління» і перейти в розділ «Фільтри», де поставте галочку навпроти «Мобільний Fullscreen банер»).

  • Мобільний повідомлення — це системне повідомлення, яке рекламує популярні додатки. Виглядати це буде приблизно так:
    Мобильные уведомленияЗнайти гроші в мережі

    Натиснувши ОК користувач потрапить на лендінгем рекламодавця, а натиснувши на скасування — повернеться до перегляду сайту. Що примітно, пошукачами цей формат взагалі не сприймається як реклама.

    Цей формат можна буде активувати, якщо у вас на сайті встановлений банерний формат або Sliding Banner. Робиться це в налаштуваннях (в особистому кабінеті знайти блок «Управління» і перейти в розділ «Фільтри», де прибрати стоїть там за замовчуванням галочку навпроти «Мобільне повідомлення»).

  • Що пропонує рекламодавцям Advmaker

    Рекламодавцю в Advmaker пропонується на вибір кілька схем роботи:

  • Оплата за переходи при купівлі потрібного вам тематичного трафіку
  • Оплата за показ ваших банерів
  • Оплата за брендування, коли всі сторінки рекламної площадки змінюють своє оформлення для відповідності стилю вашого бренду. Це піднімає імідж вашої компанії або продукції, бо брендування проходить тільки на популярних сайтах, у яких дуже велика аудиторія з високою часткою ваших цільових відвідувачів. Цей вид реклами не дратує користувачів.

    Брендирование в AdvmakerЗнайти гроші в мережі

  • Оплата за встановлення вашої програми або програми. Якщо це є вашою бізнес-завданням, то такий метод може істотно допомогти.
  • RTB — рекламний аукціон, який проходить у реальному часі. Ваші банери будуть розміщуватися на тематичних сайтах.
  • Ретаргетінг — як уже згадувалося вище, ця технологія дозволяє за рахунок установки код на ваш сайт (який рекламується) ловити на рекламних майданчиках Advmaker людей, які вже колись були вашими відвідувачами або покупцями. Їм буде набагато простіше зробити ще раз рекламне пропозицію, бо вони напевно належать до вашої цільової аудиторії.
  • При цьому рекламна мережа зовсім не зупиняється тільки на послугу розміщення вашої реклами, вона готова брати активну участь і допомагати в:

  • Налаштування рекламної кампанії
  • У виділенні вашої цільової аудиторії (включаючи ретаргетінг, коли ви наздоганяєте і пропонуєте здійснити повторну купівлю тим клієнтам, які вже на вашому сайті побували раніше)
  • І навіть у безкоштовному створення необхідних банерів, відеороликів і промо-сторінок (лендингов)
  • Тобто вас не кидають у безодню невідомості, а візьмуть під руки і ведуть до успіху. Рекламодавці це цінують, тому дана мережа і отримала таку популярність. Крім цього, система досить успішно бореться з накрутками і скликами, а також постійно моніторить якість трафіку, який йде на сайт рекламодавця. Як вже згадувалося вище, можна платити не тільки за покази та кліки, але й за результат (за скоєні ліди).

    Як вебмайстру почати заробляти в цій рекламній мережі

    Як ви могли бачити з цього огляду, форматів для монетизації сайту, форуму або блогу в цій партнерській мережі предостатньо. Щоб спробувати їх у роботі, доведеться пройти реєстрацію і подати свій сайт на модерацію, яка може тривати до доби.

    Зверніть увагу, що умови на прийом майданчиків в цю рекламну мережу:

  • Сайт повинен мати відвідуваність понад 500 унікальних відвідувачів в добу
  • Повинна бути вагома частка пошукового трафіку, а трафік закладок не повинен перевищувати половини від усієї відвідуваності
  • Сайт повинен відповідати морально-етичним нормам, прийнятим в нашому суспільстві
  • Є ще ряд умов, які потрібно буде дотримуватися до і після проходження модерації.

    Условия партнерстваЗнайти гроші в мережі

    Advmaker серйозно ставиться до своєї репутації, тому рекламні майданчики повинні бути гідні розміщення найвибагливіших рекламодавців. І навпаки. Система не пропускає рекламу не належної якості, щоб не викликати нарікань у власників рекламних майданчиків.

    Після успішного проходження модерації раджу вам ознайомитися з інструкціями на блозі Advmaker, якщо ви ще не працювали з цією рекламною мережею. Раджу всі незрозумілі моменти з’ясовувати у підтримки у уникнення казусів.

    Як я вже згадував, ця партнерська мережа може дозволити монетизувати такі проекти, які не дуже добре приносять дохід з контекстної реклами та інших видів монетизації. До такого типу можна віднести сайти ігрової та розважальної тематики, а також файлові сайти (як-то я бачив їх рекламу на Letitbit). І особливо актуально, що в таких сайтів може бути дуже висока частка мобільного трафіку, яка тепер також з успіхом конвертується в гроші з допомогою нових можливостей Advmaker.

    Причому вони активно розвивають мобільну рекламу, враховуючи побажання користувачів. Рекламна мережа, яка працює в індустрії інтернет-реклами протягом семи років, зараз, мабуть, є самим надійним варіантом для заробітку веб-майстрів на медійної та мобільній рекламі. Консультанти цілком здатні надати вам професійну допомогу у будь-якому питанні, так і на їх блозі доступні докладні кейси по роботі з системою.

    Ну, звичайно ж, той факт, що в березні команда Advmaker отримала титул «Найбільша банерна мережа в Рунеті!» теж говорить про багато. Думаю, що хоча б спробувати варто. До речі, не намагайтеся судити про успіх за першими результатами. З досвіду скажу, що кілька місяців і тісна робота з консультантами покажуть реальний потенціал вашого сайту по заробітку в цій партнерській мережі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу