Використовуємо Вконтакте і Instagram

2397

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Соціальна мережа ВК хороша тим, що нею користуються мільйони людей з найрізноманітнішими інтересами. Тут можна знайти цільову аудиторію як для розважальних, інформаційних та пізнавальних, так і для комерційних проектів. Основними інструментами для використання мережі «в своїх інтересах» є групи і паблики (публічні сторінки).

Використовуємо Вконтакте і Instagram

Однак, ці інструменти не ідеальні і в них є те, над чим можна попрацювати. Наприклад, дуже важливо, щоб у групи або пабліка (як і будь-якого сайту в мережі) була б зручна і зрозуміла навігація, дозволяє відвідувачу швидко зорієнтуватися, а не лазити даремно за розділами групи в пошуках потрібного. Крім цього, ще є речі, до яких хотілося б привернути особливу увагу. Цю проблему може допомогти вирішити додаткове меню, яке буде видно всім відвідувачам зайшли на сторінку групи або пабліка.

Таке меню, по ідеї, можна намалювати самому в фотошопі, а потім підключити його в інтерфейсі Контакту з допомогою wiki-розмітки. Але проблема в тому, що це досить клопітно і місцями складно для розуміння звичайного власника пабліка або групи. Так і вийде, швидше за все, не ідеально. Тому і з’явився сервіс Менюмейк, який дозволяє не тільки автоматично створити меню з потрібним дизайном, але і сам підключить його до вашої групи або паблику.

Як створити меню в Менюмейк

Сервіс дуже простий в освоєнні — меню створюється буквально за кілька простих кроків і вам залишиться тільки погодитися з тим, що Менюмейк його автоматично завантажить у вашу групу, а потім створить посаду з кнопкою, за якою можна буде відкрити меню (ну, а ви цей пост закріпіть, щоб він завжди знаходився вгорі і привертав увагу відвідувачів групи). Щоб вийшло щось типу цього:

Пример меню в группе КонтактаВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Отже, реєстрація в сервісі досить проста — тиснете на кнопку «Увійти через Вконтакте» (справа вгорі), а після авторизації вказуєте свій Емайл.

Вход в МенюмейкеВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Все, можна приступати до створення меню. Якщо група належить до того ж аккаунту Вконтакте, що ви використовували для входу в цей сервіс, то вона з’явиться в списку на головній сторінці. В іншому випадку потрібно буде додати обліковий запис ВК за допомогою відповідної кнопки:

Використовуємо Вконтакте і Instagram

Потім навпроти потрібної групи тиснете на кнопку «Створити меню». Відкриється вікно редактора, де можна буде підібрати відповідний шаблон, вибрати фон для меню (або завантажити свій при бажанні), налаштувати шрифти, відступи і найголовніше — створити пункти меню, ввівши їх назви і посилання на сторінки Контакту (або іншого сайту), на які ці пункти будуть вести:

Окно редактора меню для группы в КонтактеВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Природно, що варто уважно продумати структуру меню, щоб його пункти приносили вам користь, а не були б пустушками. Створювати занадто багато пунктів, напевно, не варто, але це залежить від специфіки групи або бізнесу, який вона представляє. У правому верхньому куті ви бачите превьшку, що відображає всі внесені зміни. По закінченні верстки тиснете на кнопку «Завантажити меню в групу».

Загрузка меню в контактВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Сервіс за допомогою програми пропише в вашу групу трохи додаткової інформації (не впливає на що-небудь ще), попросить вас перевірити виглядає все так, як ви задумували, попередить про те, що справа це не безкоштовне, і запропонує-таки почати завантаження.

Якщо гроші на рахунок сервісу завчасно не поклали, то нічого страшного — вам запропонують це поправити прямо зараз:

Пополнение счета в МанимейкеВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Поповнення можливо з Вебмані, Ківі, Пайпал або банківської карти.

У будь-якому випадку, вас привітають з успішним перенесенням меню в вашу групу контакту (і нададуть адресу посилання на нього). Але це не все. Бажано буде відповідно з радою Менюмейка додати свою групу пост з кнопкою «Відкрити меню» на вибраному вами в конструкторі меню тлі. Ви його зможете закріпити, щоб отримати максимум дивідендів від витрачених тут ста карбованців.

Публикация поста в ВК для открытия менюВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Тиснете кнопку «Опублікувати пост», після чого підтверджуєте свої наміри у вікні:

Добавление записи на стену контактаВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Власне, все. Якщо потрібно буде щось підправити або отримати повторно посилання на це меню, то зробити це можна буде на головній сторінці сервісу.

редактировать менюВикористовуємо Вконтакте і Instagram

Як вам? Мені сподобалося — дешево і сердито (зручно, швидко і просто). До речі, у них є ще і партнерка, за якою можна отримати п’яту частину від всіх витрат залучених вами партнерів (власників груп і пабликов Контакту).

Зареєструватися!

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу