Знайти гроші в мережі

2240

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Протягом багатьох років мене просили в коментарях і особистому листуванні поділитися тими доходами, що я отримую з блогу . Відповідав я на такі прохання відмовою, мотивуючи це тим, що це інформація носить особистий і «секретний» характер. Але у кожної «таємниці» є свій термін давності, тому я і вирішив опублікувати невеликий финстрип за ті роки, коли у мене на блозі стояли рекламні блоки РМЯ.

Знайти гроші в мережі

Розміщувати у себе контекстну рекламу Яндекса (РМЯ) я почав з грудня 2009 року, відразу після того, як мій блог переступив рубіж в 300 унікальних відвідувачів за добу. Першу виплату отримав у січні 2010. Так, забув сказати, що спочатку я вибрав роботу через Цоп Профіт Партнер, а не безпосередньо з Яндексом, бо це було (і є) економічно вигідніше і зручніше в плані виведення зароблених коштів.

З нуля до ста тисяч рублів на місяць на контексті Яндекса

Напевно, із заголовку поста ви зрозуміли, що динаміка зростання була практично стократної, але там я не згадав, що все це відбулося лише за два роки, що мені досі здається неймовірним. На жаль, ця чудова динаміка була перервана баном у рекламній мережі Яндекса без пояснення причин. У підсумку я перейшов на Адсенс, і, в свій час, думаю, опублікую финстрип і за нього, щоб було що порівнювати.

Власне, на цьому пост можна було б і завершувати, але все ж я хочу показати, що озвучені цифри дійсно мали місце бути, і приведу скріншоти з розділу платежів у Profit-Partner. Отже, все почалося в 2010 році:

Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

До травня місяця виводив зароблені кошти то на Вебмані, то в Яндекс Гроші, але потім виникла думка, що доходи треба легалізувати шляхом відкриття ІП та розрахункового рахунку, куди я і виводив потім все зароблене в рекламній мережі Яндекса. Тому з травня по грудень я збирав гроші на рахунку Профіту і чекав завершення всього цього складного і клопітного процесу легалізації доходів через створення ІП.

Якщо вам цікава динаміка відвідуваності за цей період, то можете подивитися на наведений трохи нижче графік, взятий з OpenStat (в Лайвинтернет і Метриці статистика доступна зараз тільки з 2011 року, а Опенстат, як і обіцяв, зберігає всі без терміну давності).

Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

Поясню. Цифри на графіку не означають щодобову відвідуваність. По моєму, це число переглядів сторінок сайту за місяць. Якщо цікаві абсолютні цифри, то скажу так:

  • Коли сума доходу була 1200 рублів за місяць в РМЯ, то відвідуваність була трохи більше 300 відвідувачів на добу.
  • На піку заробітку, коли сума склала 120000 рублів — відвідуваність була близько 17000 відвідувачів на добу.
  • Провал на початку 2011 року пов’язано, напевно, з тим, що на цей час я знімав код лічильника OpenStat. Але даний графік можна легко апроксимувати на цьому інтервалі. Примітно, що цей період (трохи більше двох років) мій дохід в РМЯ виріс в сто разів, а відвідуваність — лише двадцять.

    Але це ми відволіклися і пора переходити до виплат через Профіт Партнер за 2011 рік:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    Динаміка зростання доходів блогу за 2011 рік була просто вражаючою, особливо приємні цифри почали вимальовуватися до кінця року. Ну і, нарешті, настав 2012 рік:

    Знайти гроші в мережіЗнайти гроші в мережі

    На початку року все було більш ніж оптимістично — 124000 рублів за лютий (короткий місяць). І стільки ж бонусів я отримав у Profit-Partner після виведення цієї суми (на це число бонусів можна, наприклад, отримати КейКоллектор). Супер. Але… В середині літа прийшов писар у вигляді листа від техпідтримки рекламної мережі Яндекса. Спроби отримати хоч якусь інформацію успіхом не увінчалися.

    З Яндексом навіть керівник Цопа спілкувалася (Роксана Прокоф’єва, в якій я свого часу брав інтерв’ю), але і їй відповіли приблизно теж саме, що і мені — рівним рахунком нічого. Така політика кампанії і не в їх інтересах розголошувати причини блокування майданчиків. Швидше за все, я опинився не в тому місці і не в той час».

    Зараз, звичайно ж, РМЯ змінився — потрапити в бан шанс зовсім не високий (я от не пам’ятаю, щоб ці теми на серч в останні роки спливали). В Адсенс постійно банять, але там зовсім інші умови прийому (модерацію проходить лише перший сайт), тому туди пхають все, що пройшло модерацію в РМЯ (можна сказати, що в Адсенс використовується постмодерация у вигляді бана).

    P.s. Стаття написана не з метою похвалитися (я ніколи не був амбітною людиною). Просто хотів показати, що заробляти в Профіт Партнері (РМЯ) можливо, і при цьому можна дуже швидко підвищувати рівень доходів (навіть в рази швидше, ніж зростає відвідуваність). Удачі.

    Продовження >>> (Ви можете підписатися на розсилку, щоб не пропустити)

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу