Шукаємо плагіни для WordPress

2638
  • Subscribe To Comments — нові повідомлення на E-mail
  • Налаштування плагіна Subscribe To Comments для WordPress
  • Іконка для підписки на RSS-стрічку коментарів в Вордпресс
  • Налаштовуємо підписку по RSS на нові коменти до будь-якої статті
  • Вітаю вас, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу поговорити про шляхи вирішення проблеми підписки на коментарі в WordPress. Нарівні з активацією граватаров це може збільшити привабливість вашого блогу і створити на ньому ядро постійних читачів.В принципі, тут ніякої проблеми немає, оскільки всі необхідні інструменти для реалізації цього вже передбачені в движку і нам залишиться тільки навчитися їх використовувати.

    А для рішення питання оповіщення читачів про появу нових коментів до цікавої їм статтею нам допоможе чудовий плагін Subscribe To Comments.

    Шукаємо плагіни для WordPress

    Тут, як бачите, знову виникає дуалізм підходу до вирішення даної проблеми. Можна організувати передплату на нові коменти всього блогу (або ж тільки на нові повідомлення до даної конкретної статті) за допомогою всім відомої, але, на жаль, не всіма використовуваної та улюбленою технології під назвою RSS (отримати більше інформації про RSS стрічці можна тут і її налаштування для різних движків сайтів, а так само про трансляції RSS через Feedburner — тут).

    Subscribe To Comments — нові повідомлення на E-mail

    Для початку давайте розглянемо налаштування підписки на нові повідомлення до статей блогу за допомогою плагіна Subscribe To Comments (зміст нових повідомлень передплатник буде отримувати на E-mail).

    Незважаючи на зростаючу популярність RSS (про неї читайте у другій половині цієї публікації), проста і зрозуміла підписка по електронній пошті (E-mail) є найпоширенішим способом.

    Отже, для початку нам потрібно завантажити і встановити плагін Subscribe To Comments. Завантажити його можна з офіційного ресурсу.

    Установка в стандартному варіанті буде проходити так:

  • розпаковуємо архів з плагіном subscribe-to-comments2.1.2.zip
  • використовуючи ftp-менеджер підключаємося до хосту і завантажуємо два файлу subscribe-to-comments.php і subscribe to comments-uk_ua.mo в папку з плагінами wp-content/plugins/ на сервері хостингу
  • тепер вам потрібно увійти в адмінку і вибрати вкладку «Плагіни» з лівого меню, а потім перейти на вкладку «Inactive»
  • у вікні, знайдіть рядок з нашим героєм і активуйте його
  • Тепер, за замовчуванням, після форми додавання повідомлення буде відображатися поле з назвою «Сповіщати про нові коментарі поштою», в якому відвідувач вашого блогу зможе поставити галочку, перш ніж відправити повідомлення.

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Якщо ж він не хоче коментувати, але інформацію про надходження нових повідомлень отримувати хоче (бач який), то він зможе просто ввести свій e-mail у розташовану трохи нижче форму. В результаті він потрапить на сторінку налаштувань своїх підписок на вашому блозі, де зможе, при необхідності, від чого і відписатися.

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    В результаті, після появи нового коммент до даної статті, на його поштову скриньку (він вказував при додаванні повідомлення) плагіном Subscribe To Comments буде надіслано повідомлення з його текстом посиланням, по якому можна буде подивитися це повідомлення безпосередньо за місцем його проживання.

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    При бажанні, користувач завжди зможе відписатися від отримання поштових повідомлень про появу нових коментарів, просто перейшовши по відповідному посиланню в отриманому йому листі. Він потрапить на сторінку менеджера управління плагіном Subscribe To Comments (див. попередній скріншот), де зможе прибрати галочки з тих статей, на чиї повідомлення він більше не бажає бути підписаним. Все просто і зручно.

    Налаштування плагіна Subscribe To Comments для WordPress

    В принципі, в налаштуваннях цього плагіна все можна так і залишити, бо воно вже працездатно, але все ж ви можете трохи їх модернізувати. Наприклад, можете змінити місце розташування прапорця «Сповіщати про …».

    Для цього вам потрібно буде вставити в потрібне місце файлу з папки Comments
    /wp-content/themes/Название_папки_с_текущей_темой_оформления/comments.php наступний рядок коду:

    Але все ж міняти місце розташування цього прапорця, напевно, буде не доцільно, оскільки за замовчуванням він стоїть як раз в потрібному місці. А от додати можливість підписки на повідомлення до даної статті, в той же час не залишаючи свого (ця можливість може знадобитися тому, хто більше читач, ніж письменник, ви можете стати в нагоді.

    Для цього вам знову доведеться відкрити на редагування файл Comments і додати, наприклад, відразу після закриваючого тега форми:

    наступний рядок:

    В результаті, у відвідувачів вашого блогу з’явиться можливість підписатися на коментарі до статті, просто ввівши свій E-mail у запропоновану плагіном форму:

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Для того, щоб потрапити в його налаштування, вам потрібно в адмінці Вордпресс вибрати з лівого меню пункт «Параметри» — «Підписка на коментарі». На сторінці, що відкриється ви зможете задати ім’я і зворотна адреса відправника, для листа надісланого читачам:

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Ви так само зможете задати, яку напис побачить відвідувач під формою додавання повідомлення, в залежності від того, підписано він на розсилку коментарів до цієї статті, чи ні. Можна задати різні написи для них, а так само те, що буде показано автору статті, тобто вам поле «Автор запису»).

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    На сторінці налаштувань так само зможете налаштувати зовнішній вигляд менеджера керування підпискою, в який може потрапити передплатник (див. скріншот трохи вище), перейшовши за посиланням «Управління підписками», розташованої під формою додавання повідомлення, або по відповідному посиланню з листа з розсилкою.

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    За замовчуванням вікно менеджера управління буде відкриватися на сторінці з білим фоном, тобто з відключеною темою оформлення вашого блогу.

    Для того, щоб все це органічно вливалося в дизайн вашого блогу, поставте галочку в полі «Використовувати свій стиль» і пропишете в полях «Шлях до шапці», «Шлях до сайдбару» і «Шлях до «підвалу» назви відповідних шаблонів (файлів) з вашої теми оформлення (тут ми теми та шаблони по кісточках розклали):

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Якщо ви хочете задати вигляд сторінки з менеджером повідомлень, аналогічно увазі сторінок зі статтями вашого WP блогу, то вам, можливо, ще знадобиться прописати відкривають і закривають теги DIV контейнера, який визначає зовнішній вигляд:

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress
    По закінченні налаштувань не забудьте натиснути на кнопку «Оновити налаштування» в адмінці WordPress.

    Іконка для підписки на RSS-стрічку коментарів в Вордпресс

    Але, оскільки далеко не всі читачі вашого WP блогу будуть на короткій нозі з RSS, то вам обов’язково доведеться організовувати альтернативний канал для передплати через E-mail (це зробить плагін Subscribe To Comments).

    Тепер давайте по порядку. Підписка на коментарі дозволить відвідувачам вашого блогу без зайвої напруги стежити за появою нових відповідей на поставлене ними питання або ж просто стежити за відгуками на дану конкретну статтю вашого блогу.

    Для того, щоб організувати все це справа на базі RSS, особливо нічого робити навіть не доведеться — все вже закладено в движку Вордпресс.

    Ви, напевно, вже зустрічали на деяких блогах окрему іконку для підписки за допомогою RSS на всі коментарі скопом. Використовують цю можливість, правда, не часто, але тим не менше така фішка в цьому движку є і зараз ви дізнаєтеся, як це можна реалізувати.

    Якщо ви пам’ятаєте, то дізнатися адресу RSS стрічки ви можете, просто додавши до URL вашого блогу слово FEED, наприклад, так:

    https:///feed

    Це вже потім, після трансляції через сервіс Feedburner (див. посилання вище), адреса вашого фіда в WordPress прийме вигляд, подібний до цього:

    http://feeds.feedburner.com/Ktonanovenkogoru

    Так от, адресу RSS стрічки коментарів ви можете отримати за точно таким же принципом, тільки до урлу головної сторінки потрібно буде додати закінчення у вигляді comments/feed. Вийде приблизно так:

    https:///comments/feed

    Посилання на RSS-канал коментарів можете прогнати через Feedburner, при бажанні. Тепер залишається тільки повісити цю посилання на яку-небудь гарну кнопку і розмістити її поряд з основною іконкою RSS (тут читайте про іконки і що таке стрічка новин). Можна зробити, наприклад, так:

    Шукаємо плагіни для WordPress

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Як бачите, при наведенні на цю кнопку курсора миші, з’являється спливаюче повідомлення. Однак, можна оформити її трохи по іншому, відобразивши напис «Підписатися на коменти» поряд з кнопкою.

    Для цього найпростіше буде вставити іконку не безпосередньо в HTML, а поставити її як фон в CSS файлі (таблиці каскадних стилів) вашої теми оформлення WordPress. В шаблон, в потрібне місце, потрібно вставити приблизно такий код:

    Підписатися на коменти

    А в файл CSS (таблиці каскадних стилів), який знаходиться в папці з вашою темою оформлення (/wp-content/themes/Название_папки_с_текущей_темой_оформления/style.css), вам потрібно буде додати властивість:

    #rsscom a.comm {
    background:url (images/13.png») no-repeat scroll 0;
    display:block;
    height:16px;
    line-height:16px;
    padding-left:27px;
    }

    Про призначення правила background див. тут, про display — тут, а про padding — тут. Файл із зображенням іконки вам потрібно буде завантажити в папку з картинками вашої теми оформлення — /wp-content/themes/Название_папки_с_текущей_темой_оформления/images. В результаті вийде приблизно така кнопка з текстом:

    Підписатися на коменти

    В результаті у ваших читачів з’явиться можливість стежити по RSS каналу за появою нових повідомлень по всіх статтях. Тепер подивимося, як можна створити теж саме, але тільки для однієї статті.

    Налаштовуємо підписку по RSS на нові коменти до будь-якої статті

    Відвідувачі можуть захотіти підписати (по RSS) не на всі повідомлення до всіх статей, а лише до окремих, де вони, наприклад, задали питання і чекають, коли на нього з’явиться відповідь.

    Щоб надати їм таку можливість, вам потрібно буде організувати в потрібному місці шаблону ваших коментарів Вордпресс виклик функції, що дозволяє реалізувати все це.

    Для початку відкриваєте на редагування файл Comments з вашої теми оформлення, що відповідає за формування коментарів:

    /wp-content/themes/Название_папки_с_текущей_темой_оформления/comments.php

    Знаходьте де-то в його кінці закриває HTML тег форми:

    і вставляєте відразу після нього рядок коду:

    В результаті, відразу ж після форми додавання нового повідомлення, у вас з’явиться посилання на них по RSS.

    Шукаємо плагіни для WordPressШукаємо плагіни для WordPress

    Замість наведеного тексту ви можете ввести будь-який інший. Всі.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу