Просуваємо свій сайт

2649
  • Вага ключового слова залежно від зв’язки Html тегів
  • Ключові слова в заголовках Title і H1 — H6
  • Ключові слова в тексті сторінки
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Давайте сьогодні продовжимо розглядати і розбирати по поличках результати дослідження ТопЭксперт з приводу впливу різних факторів на просування сайту в пошукових системах.

    Просуваємо свій сайт

    У першій статті ми спробували розібрати результати впливу внутрішніх факторів на просування в пошукових системах, а саме важливість використання ключових слів у мета тегах Title, Description і Keywords, а також в тегах рівня заголовків H1 — H6, акцентування STRONG, B і E, ну і вплив укладення ключевіков в теги списків і абзаців.

    Вага ключового слова залежно від зв’язки Html тегів

    Як це реалізується в коді, ви можете дізнатися з цих публікацій:

  • Форматування тексту в HTML, Html шрифти, Strong, Em, B, I
  • Маркіровані і нумеровані списки
  • Як вставляти зображення в Html код за допомогою тега IMG описано тут і тут
  • Як створювати гіперпосилання
  • Таблиці різної складності і вкладеності
  • Html форми
  • Сьогодні ми продовжимо розглядати вплив різних факторів внутрішньої оптимізації на успішність розкрутки, спираючись на дослідження групи ТопЭксперт. Не випадково на самому початку вони розглядають саме фактори внутрішньої оптимізації — на даний момент це один з найефективніших способів суттєво вплинути на положення сайту в пошукових системах.

    Не вірте тим оптимізаторам, які, живучи вчорашнім днем, кажуть, що все вирішує зовнішня оптимізація (отримання зовнішніх зворотних посилань). Пошуковики зараз прагнуть всіма силами піти від верховенства посилального ранжирування, оскільки цей фактор виявився настільки сильно заспамлен, що вже не викликає у них довіри.

    Ні, звичайно ж, зовнішні посилання, як і раніше рулять, але вже не грають першу скрипку при ранжируванні по тим чи іншим пошуковим запитам. Все більше уваги пошуковики стали звертати на внутрішню і поведінкову оптимізацію сайтів, поступово відсуваючи посилальне на другорядні ролі.

    Трохи відволікся і зверну вашу увагу на те, що якщо будуть не зовсім зрозумілі вживаються в статті SEO терміни, то попередньо ознайомтеся з цією публікацією — Як просувати сайт починаючому вебмастеру.

    Але повернемося до наших експертів та результатами їх дослідження стосовно впливу різних факторів внутрішньої оптимізації на просування. Нагадаю вам, що за методологією дослідження ТопЭксперт, в кожній групі чинників за сто процентів береться найбільш значимий — в нашому це додавання ключових слів в мета тег Title. Всі інші фактори будуть оцінені щодо цього мегафактора.

    Отже, після того, як ми розібрали вплив укладення ключових слів у різні Html теги, спираючись на саму першу таблицю дослідження ТопЭксперт, пора переходити до наступної таблиці «Вплив зв’язок HTML тегів вага ключового слова для сторінки:

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Відразу хочу звернути вашу увагу, що тут наведено не тільки ті фактори внутрішньої оптимізації (а точніше їх зв’язки), які впливають в позитивну сторону, але і ті, які чинять негативний вплив. Таких негативних зв’язок вам потрібно буде уникати в майбутньому, а також усунути вже наявні огріхи. Ну це все була «агітація за радянську владу», і вже, напевно, пора переходити до конкретики.

    Отже, перші три рядки розглянутої таблиці («Ключове слово в H1-H6 & в P», «КС STRONG, B, EM & КС на сторінці», «КС KEYWORDS і КС на сторінці») мають різний ступінь впливу на успішність просування сайту на думку експертів, але зміст, закладений у цих пунктах, приблизно однаковий: ключові слова в заголовках, тегах акцентування і KEYWORDS повинні бути релевантні тексту на сторінці.

    Тобто ці ключові слова повинні бути присутніми в тексті, а не тільки в згаданих Html теги. Думаю, що суть зрозуміла — не треба виділяти тегами всі наявні ключі, а тільки їх невелику частину.

    Невеликий вплив на думку групи ТопЭксперт надає «Послідовне вживання заголовків», тобто коли у вас рівні використовуваних заголовків слідують в порядку їх вкладеності (убування значимості). Але крім позитивно впливають на просування факторів, в цій таблиці згадані і негативні моменти, яких потрібно по можливості уникати.

    Найстрашніше зло, яке ви можете заподіяти своїм проектом на думку ТопЭксперт, це вживання у H1 — H6 тегів виділення STRONG, B, EM, також не слід використовувати більше одного разу на сторінці заголовки рівня H1.

    Крім цього, негативний вплив на просування може надати висновок H1 — H6 в теги посилання (якщо у вас на сторінці зі статтею заголовок є посиланням на цю саму сторінку, то прикладіть всі зусилля, щоб це виправити).

    Ключові слова в заголовках Title і H1 — H6

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    Отже, пряме входження ключового слова в заголовок, на думку експертів, має дуже великий вплив на успішність розкрутки. Під прямим входженням слід розуміти точне відповідність (відмінок, число і т. д.) вибраного вами пошуковому запиту.

    А під заголовками тут, напевно, маються на увазі не тільки Назва, але й H1 — H6, хоча, звичайно ж, ключові слова в тайтлі мають набагато більшу вагу, ніж у них, і саме в Title потрібно, на думку експертів, обов’язково вживати пряме входження.

    Коли ми розглядали способи підбору семядра в Вордстаті Яндекса, то використовували для уточнення «оператори лапок і знаків оклику», для того, щоб визначити реальну кількість запитів саме за вашим входження ключових слів.

    Пряме входження буде відрізнятися від точного тільки тим, що допускає включення знаків пунктуації між ключовими словами.

    Наступним пунктом йде унікальність заголовка у відношенні до всіх сторінок сайту. Тут мається на увазі швидше за все саме Title, бо вони просто зобов’язані бути унікальними і ні в якому разі не повторюватися, бо пошуковики цього не люблять і не забудуть вам про це нагадати на відповідних сторінках панелі вебмайстрів від Google або Яндекс Вебмастера, описаного тут.

    Щоправда досягти унікальності всіх тайтлов досить складно через недосконалість більшості CMS, але до цього потрібно прагнути і важливість унікальних тайтлов ще раз підкреслює оцінка експертів. Можливо, вам виявляться корисними наступні матеріали по цій темі: формування правильного Title в Joomla та WordPress.

    Далі в розглянутої таблиці ТопЭксперта йдуть два пункти «Близькість (H1-H6) до початку документа» і «Близькість ключового слова до початку заголовка», мають досить-таки істотний вплив на просування сайту. Ну тут, напевно, зрозуміло, що має сенс використовувати ключові слова в заголовках різних ближче до їх початку (по можливості), а також розташовувати H1 — H6, по можливості, ближче до початку оптимізується тексту.

    Напевно, варто обмовитися, що дані рекомендації експерти дають насамперед для просування по середньочастотним і високочастотним пошуковим запитам, які до того ж ще і є, як правило, высоконкуретными. Тому при цьому потрібно використовувати всі нюанси оптимізації по-максимуму для потрапляння в топ.

    Ми ж з вами, шановні читачі, швидше за все будемо просуватися по НЧ і нам не потрібно буде фанатично слідувати рекомендаціям, які можна вивести на базі дослідження групи ТопЭксперт, а потрібно буде адаптувати їх під свою ситуацію.

    Прикладом такого судження може послужити наступний пункт розглянутої таблиці під назвою «Довжина заголовка», яка на думку експертів впливає, але не настільки сильна.

    Напевно, при просуванні по ВЧ і СЧ буде мати сенс робити короткі заголовки для того, щоб ключові слова не втратили в них свою вагу. У той час як при просуванні по НЧ буде мати сенс робити їх достовірніше, тим самим розширивши кількість ключів, з яким зможе ранжируватися дана стаття.

    У рядку «Граматично правильне утримання» мається на увазі, напевно, не орфографічна грамотність Title, а правильне стильове складання заголовків з використанням ключових слів в правильних відмінках, числах і т. п.

    Адже можна тупо використовувати пряме входження ключових слів, але при цьому отримати кострубато написане пропозиції з точки зору російської мови (твоя моя не розумій), хоча кажуть, що і кострубаті тексти з прямим входженням ключів в заголовку теж рулять, але, мабуть, до пори до часу.

    «Унікальність заголовка у відношенні до всіх сайтів в індексі» має невеликий вплив на успішність просування вашого проекту, але все одно не варто тирити їх у конкурентів з топа, в надії стати поруч з ними. «Розбавлення заголовка неключовими словами» іноді може бути корисно на думку групи ТопЭксперт, напевно, в силу придбання більшої природності.

    В таблиці «Зміст елементів абзацу STRONG, EM, B» йдеться про те, що укладати в теги виділення в першу чергу бажано саме пряме входження ключових слів, але також їх можна розбавляти і неключовими словами, напевно, знову ж таки для додання природності.

    Ключові слова в тексті сторінки

    Просуваємо свій сайтПросуваємо свій сайт

    З наведеної таблиці «Ранжування за ключовими словами» видно, що найбільшу важливість має вживання прямого входження пошукового запиту на сторінці. Тобто хоча б один раз (а краще буде навіть кілька разів) у тексті має бути вжито пряме входження ключового слова.

    Але крім цього в тексті слід ще вживати інші словоформи цього ключа (відмінки, числа і т. д. аж до зміни частини мови), а також розбавляти як прямі входження, так і словоформи ключових слів іншими неключовими добавками. Таким чином ви підвищуєте природність вживання ключів у вашому тексті.

    Тут, напевно, найбільш цікавою є остання строчка «Видалення частин складного словосполучення один від одного», яка в дуже сильній мірі може негативно вплинути на ваші зусилля по просуванню сайту.

    Справа в тому, що ключові слова з багатьох пошукових запитів потрібно буде вживати в тексті тільки поруч з один одним, не додаючи між ними інші фрази, які можуть в цьому випадку звести нанівець всі ваші зусилля по насиченню тексту ключевиками.

    Пошукові системи в цьому випадку можуть не врахувати дані ключові слова, як єдиний пошуковий запит і, відповідно, це негативно вплине на ранжування.

    Правда деякі запити можна запросто розбивати іншими словами, але це все залежить від бачення даної ситуації пошуковими машинами, які при аналізі будуть орієнтуватися на всі інші проіндексовані сайти схожої тематики і дивитися, як у них вжито ключі з пошукового запиту — разом або ж з поділом.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу