Як створити сайт

3226
  • Конструктор сайтів-uCoz
  • Конструктор бізнес-сайтів uKit
  • uSocial — конструктор соціальних кнопок для сайту
  • uCalc — конструктор калькуляторів і форм
  • Резюме
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу ! Зараз багато займаються створенням і розкруткою сайтів. З таким ремеслом завжди корисно бути в курсі тенденцій ніші. Мало що знадобиться! То онлайн-консультанта правильного підключити, то додати хороший соцбар на сайт або ще якусь річ. Тому бажано знати, звідки і чого хорошого можна підтягнути при необхідності.

    Як створити сайт

    Існує велика кількість інструментів, здатних спростити вирішення поставлених завдань як початківцям, так і бувалим розробникам. У цій статті мова піде про багатий набір сервісів від uKit Group.

    Про конструкторі сайтів uCoz чули всі, а от про uKit – спеціалізованої платформи для створення бізнес сайтів, думаю, немає. Як і про uSocial і uCalc – сервісах для додавання соціальних кнопок і калькуляторів послуг на сайти. Про всі про них піде мова нижче.

    Конструктор сайтів-uCoz

    Родоначальник ніші конструкторів сайтів Рунета, лідер нішевих рейтингів. Юкоз — 12-літній старожил ринку, який знаходиться у відмінній формі завдяки старанням розробників. Будь-хто може використовувати його безкоштовно.

    ucoz создать сайтЯк створити сайт

    Форум, блог, візитка, лендінгем – неважливо, можна працювати зовсім без вкладень. Навіть ім’я-домен своє поставити і SSL підписати. В якості оплати послуг сервісу на вашому сайті висить банер з рекламою.

    Юкоз побудований за модульною схемою. Набір модулів можна вибирати при створенні сайту, так і потім теж. Їх близько 20 штук: блог, магазин, фотогалерея, відео, опитування, дошка оголошень, новини, форум і т. д. Все це в сукупності дозволяє говорити про універсальність конструктора: можна робити будь-які типи сайтів.

    установка модуляЯк створити сайт

    Після реєстрації в силу вступає безкоштовний тарифний план та період карантину – місячного терміну, протягом якого індексація сторінок вашого сайту буде відключена. Це захист від чайників і недобросовісних користувачів. Вам дають час на оформлення сайту і його підготовку до виходу в світ.

    статус индексированияЯк створити сайт

    Шаблонів більше 300. Чесно кажучи, багато хто з них посередні, бо перекочували з часів заснування платформи. Але! Останні адаптивні примірники виглядають добротно і сучасно. Саме їх рекомендую використовувати. Якщо здасться мало або некрасиво, можете придбати преміум-шаблон з фірмового магазину (10-20 доларів), вибір там відмінний. Можна зробити і повністю індивідуальний дизайн, якщо потрібно.

    установка нового шаблонаЯк створити сайт

    Платформа сильна по частині можливостей SEO-оптимізації. Для цього є окремий модуль з купою налаштувань і корисних інструментів. Власників магазинів порадує інтеграція з 1С, складськими програмами, Яндекс.Маркетом, онлайн-касами, AliExpress та іншими речами.

    Документація API сервісу знаходиться у вільному доступі. 200 нових функцій, підтримка 17 модулів, декілька методів передачі та обміну даними. Можна, наприклад, зробити мобільну версію сайту, перенести сайт з іншої CMS в Юкоз або створити індивідуальну панель управління для вашого замовника.

    премиум настройкиЯк створити сайт

    Примітно те, що в Юкоз будь-які типи сайтів виходять добре. Блоги, форуми, магазини, портали – при наявності навику (кодинг, досвід) можна виліпити дизайн, структуру і функції будь-якої складності. Цей конструктор підходить як новачкам, так і профі.

    Конструктор бізнес-сайтів uKit

    Функціонал uKit заточений під швидке створення комерційних сайтів з адаптивним дизайном — візиток, портфоліо, лендингов і невеликих магазинів. Система створена для реклами і продажу товарів, послуг, свого іміджу і т. д. загалом, для публікації сайтів, які будуть приносити прибуток у різних формах.

    конструктор сайтов для бизнесаЯк створити сайт

    Конструктор поставляється з просунутим візуальним редактором, який підтримує drug & drop. Сайти на Юкит мають блокову структуру, вони адаптивні і відмінно виглядають на мобільних пристроях. Можливості редактора реалізовані широким набором віджетів, які можна перетягувати на сторінки у будь-яких комбінаціях, формуючи бажану функціональність.

    виджеты слайдерЯк створити сайт

    Таблиця, слайдер, відгуки, етапи, таймлайн, цитата, таймер, прайс, картка, калькулятор послуг, файл, зворотній зв’язок, контакти, мапа, зворотний дзвінок – все це приклади назв віджетів, що несуть відповідний функціонал.

    Ви просто перетягуєте будь-якої з них на сторінку, виділяєте отриманий блок після розміщення і бачите доступні для нього налаштування вашого ліворуч. Колір, вирівнювання, кнопки, текст, посилання, значки, анімації – все це можна налаштувати. Звичайно, опції для кожного віджета свої і залежать від характеру відображуваного в ньому вмісту.

    дизайн интерьераЯк створити сайт

    Шаблонів понад 300 штук. Всі адаптивні, яскраві, наповнені якісним тематичним демо-контентом для наочності. Вони поділені на розділи, що відповідають назвам ніш бізнесу: будівництво, юриспруденція, манікюр, фотографія, СТО, організація свят і т. д. Тематик шаблонів близько 20, вибрати є з чого. Кошти кастомізації дизайну зводяться до вибору колірної і шрифтової схем, а також налаштування зовнішнього вигляду кожного елемента.

    тематики шаблоновЯк створити сайт

    Область редактора містить 3 основних розділу налаштувань:

  • Сторінки – тут можна налаштувати структуру меню сайту, додати нову веб-сторінку, редагувати СЕО-параметри налаштувати поява спливаючих вікон на сайті і вибрати головну сторінку.
  • Конструктор – містить набір віджетів і блоків з готовим оформленням, заточених під конкретну задачу (заголовок, контент, контакти).
  • Дизайн – вибір шаблону, фону сайту, включення ефектів, активація версія сайту для слабозорих, налаштування колірної схеми і шрифтів.
  • У будь-який момент ви можете подивитися, як виглядає поточна версія вашого сайту на екранах різних пристроїв. Також внизу є кнопка, що дозволяє створювати бекапи в один клік. Нею найкраще користуватися перед початком експериментів. Якщо щось піде не так, зможете легко виправити ситуацію.

    бекап сайтаЯк створити сайт

    Також в Юкит можна робити магазини. Навряд чи даний функціонал варто виділяти окремо, але, варто визнати, система добре підходить для створення торговельної площадки на 200-300 товарів. Але не більше. За налаштування магазину відповідає окремий віджет, який містить опції для кошика, доставки, прийому оплати, дизайну вітрини та інше в такому дусі. Все потрібне є, навіть CRM можна підключити.

    виджеты сайтаЯк створити сайт

    В цілому, uKit — кращий сайтбилдер в своїй категорії за версією Site-builders.ru завдяки смачною вартості і багатій функціональності. До речі, після підключення свого домену ви отримаєте можливість додати до нього SSL-сертифікат безкоштовно. Також є функціонал, що дозволяє конвертувати сторінки у Фейсбуку сайт.

    Наприклад, якщо ви щось продаєте у цій соцмережі або маєте портфоліо робіт, то зможете швидко перенести всю інформацію в формат окремого сайту. Такої можливості в конкурентів uKit немає. В сумі всі ці дрібниці формують пропозицію, від якої важко відмовитися: за 36 доларів отримати простий і ефективний інструмент для продажу товарів і послуг у Мережі. Ідеально для малого і середнього бізнесу.

    uSocial — конструктор соціальних кнопок для сайту

    Важко згадати хоча б один пристойний сайт, не має зв’язку з соціальними мережами через панелі лайків » і «Поділитися». Це маст-хев функціонал, здатний привести на сайт левову частку від загального трафіку. Саме для створення та додавання блоків соцкнопок призначений юкозовский сервіс uSocial. Інструмент для зворотного зв’язку з відвідувачами і просування сайтів.

    конструктор кнопокЯк створити сайт

    Насправді, сервіс пропонує щось більше, ніж просто розміщення панельок «Мені подобається» і «Поділитися». Ви можете самостійно побудувати в зручному конструкторі набір використовуваних кнопок, оформити їх на свій смак і отримати код цієї конструкції безкоштовно. В результаті, ви зможете зробити кнопки, які своїм розташуванням і дизайном впишуться в інтер’єр будь-якого сайту.

    кнопки поделитьсяЯк створити сайт

    Кнопки підтримують лічильники репостов і лайків. Крім того, в особистому кабінеті Юсошиала можна дивитися докладну статистику репостов, тобто ви отримуєте ще і звіти для аналізу аудиторії. У комплекті йде і конструктор мета-даних, завдяки якому ви зможете налаштувати параметри відображення репостов ваших публікацій в соціальних мережах.

    Дуже популярною річчю у веб-майстрів є соціальний замок. uSocial його підтримує. Це дозволить приховувати шуканий контент і видавати доступ до нього після виконання умови поділитися в соцмережах. Зловживати цим не варто, але іноді використання обмежувача з вимогою репоста більш ніж виправдане. Залежить від цінності приховуваного контенту.

    социальный замокЯк створити сайт

    Зазначу, що в особистому кабінеті Юсошиала ви можете зберігати безліч наборів кнопок під ваші проекти. Адаптивний дизайн панелей і можливість згортання блоку роблять їх зручними і ненав’язливими для відвідувачів. Ви можете встановити блок кнопок на будь-який сайт: зареєструйтесь, побудуйте його у візуальному редакторі сервісу, отримайте код і розмістіть його на сайті де-небудь перед закриваючим тегом сторінок. Всі!

    uCalc — конструктор калькуляторів і форм

    Юкалк являє собою просунутий конструктор веб-форм. Основна спеціалізація – створення калькуляторів для розрахунку вартості послуг або товарів. Це базово безкоштовний сервіс, який дозволяє створювати досить складні форми і додавати їх на будь-які сайти.

    калькуляторы и формыЯк створити сайт

    Звичайно, вигідніше за все його використовувати на бізнес-сайтах (СТО, будівництво, меблі на замовлення, служба таксі, проведення урочистостей, оренда квартир, страхові поліси, доставка їжі, товарів, прибирання приміщень тощо).

    выбор шаблонаЯк створити сайт

    Сервіс використовує візуальний редактор для оформлення дизайну і структури калькулятора послуг. Ви можете використовувати готові шаблони під різні завдання з нуля вибудувати веб-форму. Панель управління працює в 2-х режимах – «Дизайн» і «Формула». У першому ви оформите зовнішній вигляд, у другому задасте алгоритми, за якими буде вестись підрахунок значень залежно від заповнюваності клієнтом граф форми.

    подсчет значенийЯк створити сайт

    Можна вибрати готову кольорову схему або ж налаштувати її самостійно. Адаптивний Дизайн, тому форма буде виглядати добре і скрізь. Її структура формується з наступних елементів: список, текст, повзунок, галочка, картинка, кнопка, прапорець, поле.

    Цих цеглинок достатньо для складання дуже складних структурно форм. Коли закінчите роботу, збережіть результат та отримайте код калькулятора для розміщення на сайті. Там же буде і інструкція по використанню.

    код калькулятораЯк створити сайт

    В цілому, uCalc – корисний і рідкісний у своєму роді сервіс, який можна використовувати безкоштовно. Як правило, такий функціонал роблять на замовлення фрілансери або знайомі програмісти. Ви можете обійтися без їх послуг, зібравши хвилин за 10-15 форму і відразу запустивши її в роботу.

    Резюме

    Сервіси uKit Group представляють собою потужну екосистему, доступну для використання широкому загалу користувачів. Універсальний комбайн для створення складних сайтів, легкий і функціональний сервіс для оформлення бізнес сайтів, платформа для впровадження соцпанелей на сайт і збору статистики по них, а також заслужений конструктор веб-форм. Ось вони – uCoz, uKit, uSocial і uCalc. Лампові інструменти на кожен день. Беріть на озброєння!

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу