Як використовувати YouTube

4262
  • Про YouTube та види заробітку на ньому
  • Скільки заробляють ютуберы?
  • Зворотна сторона Ютюб
  • Як створити успішний канал для заробітку в YouTube?
  • Монетизація ютуб каналу: від Adsense до прямої реклами
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . З першим запуском інтернету інформація передавалася виключно гіпертекстовими документами, а ведення текстового блогу було єдиною можливістю отримати аудиторію, передплатників і заробіток.

    Сьогодні вся інформація разноображена різними медіа-файлами, одним з яких є відео, і тепер навіть багато школярі знають, як заробити на ютуб гроші.

    Як використовувати YouTube

    Втім, це питання варто розібрати детально, якщо, звичайно, ви хочете отримувати такі гроші, які дозволили б вам звільнитися з основної роботи і займатися виключно заробітком на ютуб і своїм власним каналом.

    Про YouTube та види заробітку на ньому

    Сьогодні важко відшукати людину, яка б не знала, що таке YouTube. Якщо таким є ви, то коротко про даному проекті. YouTube – це відео хостинг, на який щодня завантажуються мільйони відеороликів.

    Ці відео на Ютуб дивляться люди, а отже, який висновок? Що на ньому можна заробити, і той, хто додумався до цього перший, тепер на коні. Але ви не турбуйтеся, адже YouTube з радістю приймає нових блогерів, дозволяючи їм заробляти величезні гроші.

    Отже, про види заробітку. Тут ми просто розберемося, що приносить дохід на ютуб, а вже далі поговоримо про те, який спосіб вибрати і як правильно монетизувати канал.

    виды заработка на ютубЯк використовувати YouTube

    Головних видів заробітку 4:

  • Adsense. Це текстова реклама, яка висвічується в роликах, і якщо дивиться клікає на рекламу, власникові облікового запису йде профіт.
  • «Партнерки». Хочеш знати, як заробити на ютуб? Підключайся до партнеркам. Партнерські програми – це той же Adsense, тільки в профіль. Сюди приймають ті канали, які неподошли під вимоги офіційного способу монетизації (Adsense), але дозволяють справно приносити дохід власнику каналу.
  • CPA-мережі. Відмінний джерело заробітку на ютуб, їм може займатися кожен і отримувати за це величезні гроші, все залежить від вас. Головна суть в посередництва, але про це пізніше.
  • Пряма реклама. Це коли ви, будучи власником каналу з аудиторією, рекламуєте інший канал на ютуб, але цей спосіб підходить не всім.
  • Ще деякі варіанти ви знайдете в моїй попередній статті на цю тему — 8 способів монетизації каналу і 7 порад щодо вибору дохідної ніші в Ютубі
  • Головна ідея заробітку на ютуб в тому, що є два табори: табір рекламодавців і табір блогерів. Одним потрібно розрекламувати товар чи послугу, інші це успішно роблять за гроші. І якщо ви не власник корпорації, не впадайте у відчай, адже ви цілком можете стати блогером і отримувати достатньо велике винагороду за свою працю.

    Скільки заробляють ютуберы?

    А може не варто братися за цю справу? Може, не приносить воно гарного доходу? Може, краще звичайна робота? І так, і ні (докладніше про це читайте у статті «На чому можна заробити мільйон»). Проблема в тому, що не можна виявити точну цифру, а також дізнатися скільки заробляють ютуберы в місяць або рік.

  • По-перше, у всіх каналів різна тематика, і якщо, приміром, за 1000 показів в тематиці «автомобілі» платять 2 долара, то у розважальній це буде всього лише половина долара.
  • По-друге, у всіх різний контент і різну кількість аудиторії. Чим більше аудиторія, чим більше feedback, тим більше людина отримує грошей. Власник каналу зі стотисячною аудиторією заробляє в рази менше людини з мільйонною аудиторією.
  • По-третє, всі канали отримують різні пропозиції. Одні відеоканали заробляють на ютубі тим, що рекламують «радіоактивні» навушники Beats і ножі-кредитки (ви, напевно, стикалися з такими). Іншим надходять пропозиції від серйозних контор. Наприклад?
    Наприклад, ви топовий видеоблогер по темі «Кулінарія» і вам пропонує компанія «Redmond» прорекламувати їх побутову техніку. Скільки вона заплатить? 50, 100 або 300 тисяч рублів? Все залежить від вашої популярності.
  • Так що питання про те, скільки заробляють на ютубі, досить складний і неоднозначний. Втім, щоб підштовхнути вас до створення свого власного каналу на ютюбі, можна привести ряд реальних прикладів. Взагалі, мало хто ділиться своїми реальними заробітками, але дещо вдалося знайти:

    Дмитро Ларін на даний момент є одним з топових відео блогерів Рунета. Минулої осені він опублікував свій «финстрип», тобто свій заробіток за листопад і грудень (див. скріншот).

    заработок блогераЯк використовувати YouTube

    Як ми бачимо, сума за два місяці становила 2954 долара, це приблизно 200 тисяч рублів. Таку зарплату навіть у Москві важко знайти, тим більше ви працюєте вдома, а не в офісі або ще десь.

    Дмитро Пучков. Тут, на жаль, скріншота по заробітку немає. Однак, сам відео блогер пропонує рекламу на своєму сайті і ютуб каналі вартістю від 100 рублів і вище. Це той приклад, коли до тебе звертаються серйозні кампанії. Дмитро рекламував такі бренди, як Redmond, Highscreen, Dexp і багато іншого.

    Насправді, таких прикладів багато. Наприклад, блогер Хованський купив собі квартиру, займаючись тільки видеоблогингом, а популярному EeOneGuy вистачало 70 тисяч передплатників для повноцінного життя на зароблені таким чином гроші.

    Якщо хочете, можете ознайомитися зі статистикою з WhatStat, там приблизні цифри, які показують, скільки заробляють на ютубі ті чи інші канали (ось вам скріншоти звідти):

    сколько зарабатывают каналы на ютюбеЯк використовувати YouTube

    ютуб-каналы с высоким доходомЯк використовувати YouTube

    Як кажуть самі власники популярних каналів, один мільйон переглядів приносить приблизно 1000 доларів. Зрозуміло, ця цифра зміняться у обидві сторони, але частіше у більшу, бо цю тисячу здатний принести один Adsense, а більшу суму – інші варіанти заробітку.

    Зворотна сторона Ютюб

    Так, ми подивилися на приклади заробітку топових блогерів. Зрозуміли, що можна навіть на квартири заробляти, але, як говориться: сказав «а» — кажи «б», тому потрібно відзначити і негативні сторони діяльності в ютуб:

  • Популярність. Так, комусь до душі загальна популярність і популярність, але кому-то немає. Якщо ви знайдете популярність, то, повірте, про це дізнаються і ваші друзі, і родичі, і безліч знайомих. Це незначний мінус, але він є.
  • Можливість блокування. Є маса прикладів, коли канали попадали в бан YouTube. Там же в якості тех. підтримки в основному працює робот, йому не поясниш, і на емоції не натиснеш. Є порушення, є страйки – потрапляєш в бан.
  • Проста трата часу. Величезна кількість власників каналів на Ютюбі прогорали, вони витрачали гроші на розвиток каналу, свій час, сили для створення контенту, але не знайшли належної популярності, тому це може стати простою тратою часу і грошей.
  • Не так-то просто створити вірусне відео, влитися в колектив колег-конкурентів, здружитися з Топовими блогерами і т. п. Втім, заробити на ютубі з нуля здатен кожен, і зараз ми розберемося, як це зробити.

    Як створити успішний канал для заробітку в YouTube?

    Отже, як заробити на ютубі? З чого ви можете почати? Правильно, з реєстрації каналу.

    Реєстрація в системі Google нехитра: придумуємо логін (який буде використаний далі в YouTube), пароль і вказуємо номер мобільного.

    Тепер головне – це вибір аудиторії і основної тематики. Зараз дуже багато різновидів для відео-блогінгу:

  • Beauty-блог. Це коли жінки розповідають іншим жінкам, яку сумочку вони купили вчора і яку помаду підібрати до сукні.
  • Авто блоґ по техніці. Автомобілі, як і техніка – це цікаво чоловічого контингенту. Крім того, вони мають досить хороший профіт з реклами, але важливо вміти розбиратися в темі, розповідати щось нове, а інакше ви можете швидко втратити аудиторію.
  • Розважальний блог. Найнижчий по грошовим відрахувань, але зате самий швидкий з набору аудиторії. Достатньо зробити пару кумедних роликів, залучити натовп і все, ви отримали аудиторії, тим самим отримали інструмент для заробітку на ютуб.
  • Кулінарні блоги. Цікава тема, в якій не так багато конкуренції. Однак, і реклама тут не настільки прибуткова, тільки якщо ви не почнете рекламувати побутову техніку.
  • Огляди. Нічого не вмієте? Робіть огляди! Жарт, звичайно, але тема оглядів досить популярна, до того ж тут можна не бути експертом. Ви можете складати думку про фільми, музику, інших відео, ігор і т. п.
  • Ігри. До речі, про ігри, ігрова тематика сьогодні є однією з провідних. Зараз багато летсплейщики (це люди, які записують відео проходження тієї чи іншої гри).
  • запись видеоЯк використовувати YouTube

    Як тільки основний вектор заданий, можна приступати до створення відео та їх публікації. Якщо ви дійсно хочете отримувати гроші за свою працю, то об’єктивно треба трудитися, як можна краще. У зв’язку з цим кілька порад по створенню відео:

  • Використовуйте якісну камеру і обладнання в цілому. Відомий блогер Євген Баженов говорив, що якість контенту дуже важливо, і якщо ви хочете отримати свою аудиторію, ви повинні вкладати в свій продукт максимум зусиль. Тобто придбати хороший мікрофон, камеру, зробити правильний світло і т. п.
  • Освойте програми з монтажу відео. Монтаж відео – це неминуча технічна частина роботи на YouTube, бо навіть найпростіші кадри деколи потрібно монтувати, щоб продукт вийшов цікавим. Щоб не втрачати час, переступайте через це до навчання відразу в програмі Sony Vegas або Adobe Premier Pro – це найбільш популярні і ефективні.
  • Ідея, сюжет, сценарій. Семантична складова теж важлива, адже мало гарної картинки, потрібна ще і відмінна ідея. Якщо це огляд, то потрібно детально висвітлити всі моменти об’єкта. Якщо це розважальний блог, то потрібно придумати, ніж розсмішити глядача.
  • Кількість відео. У своїй лекції про видеоблогинге Дмитро Ларін повідомив, що контент потрібно поставляти безперервно, і якщо ти хочеш досягти успіху в цій справі, то ти не можеш займатися нічим іншим, так як всі сили та ідеї у тебе йдуть на свій продукт.
  • Тепер повністю обдумайте ідею, концепцію, технічні аспекти – все, що стосується і буде стосуватися вашого каналу. Складіть приблизний план пілотних випусків, зразкові заголовки і ключові слова (теги), і приступайте до створення власної аудиторії.

    А тепер розглянемо, як заробити на ютубі, але вже більш детально.

    Монетизація ютуб каналу: від Adsense до прямої реклами

    Як ми вже з’ясували, основних способів заробітку 4: Партнерки, CPA, Adsense і пряма реклама.

  • Почнемо з головного – Adsense. Adsense – це контекстна реклама, пропонована Google. Ви завантажуєте відео, в налаштуваннях включаєте монетизацію. Далі у ваших відео в 3 частинах з’являються рекламні блоки. Приблизно так виглядає запис:

    внешний вид аккаунта Гугл Адсенса при заработке на ютюбеЯк використовувати YouTube

    Сьогодні хоч Adsense і не настільки популярний у відеоблогеров, але тим не менше, їм можна користуватися і монетизувати свій канал. Однак, важливо врахувати, що відео не повинно порушувати авторські права, у вас повинно бути певне число передплатників, переглядів і т. п.

  • Альтернативою Adsense виступають різні партнерки. Наприклад, сайт Plibber. Після простої реєстрації, ми можемо стати «агентом впливу», розміщуючи рекламу в своїх роликах:

    Зарабатывает на ютюбе в парнерке plibberЯк використовувати YouTube

    Далі ми вказуємо вартість реклами і отримуємо завдання від замовників – ось і вся схема. Насправді ж таких партнерок, які беруть під своє крило молоді і не дуже канали, досить багато, можете знайти їх в мережі. На вскидки можу навести такі партнерки (медіа мережі):

  • VSP-Group (YouPartnerWSP)
  • Air (Agency of Internet Rights)
  • QuizGroup
  • X-Digital Media
  • TGN Network
  • IriCOM
  • Що таке CPA-мережі? Це, мабуть, найпопулярніший відповідь на питання як заробити на ютубі з нуля, бо тут може заробити навіть нульовий канал, тобто з малою кількістю передплатників. Вам просто потрібно зареєструватися в будь-CPA-мережі, вибрати товар і прорекламувати її своїм передплатникам. Як тільки ваш читач купить товар за посиланням, ви тут же отримуєте гроші. Це прекрасний спосіб заробітку на ютуб, особливо для молодого каналу.
    Монетизация ютуб канала в CPA сетяхЯк використовувати YouTube
  • І ще один прекрасний спосіб заробити гроші на своєму YouTube каналі – це пряма реклама. Як ми вже зрозуміли, пряма реклама – це, коли ви рекламуєте іншого видеоблогера або товар (послугу) безпосередньо від рекламодавця (без посередників у вигляді рекламних мереж). Тут уже ціну виставляєте ви самі, ні знаряддя, ні рекламодавець, а ви. На жаль, такий спосіб приходить вже з певним кількістю передплатників, але часом і на початкових етапах з’являються такі пропозиції.
  • Головне у всій це монетизації– не втратити свою аудиторію, інакше ви втратите інструменту для створення грошей. Рекламуйте все в міру, не треба пхати в один ролик 20 хвилин реклами, а по справі сказати всього хвилину – будьте скромнішими.

    На цьому все, тепер ви знайомі з усіма аспектами заробітку на Ютубі. Удачі і успіхів вам!

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу