Тестуємо онлайн-сервіси

3227
  • Net2ftp — доступ до сайту по FTP онлайн
  • Онлайн сервіс оповіщення Google Alerts
  • Онлайн сервіси анализаскорости завантаження сайту
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу трохи розповісти про тих онлайн сервісах, які мені здалися цікавими в плані роботи над створенням, просуванням і вдосконаленням свого сайту. Можливо, що багато ви вже знаєте або зустрічали в інших статтях, але тим не менш вони мені здалися цікавими.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Сьогодні мова піде про Google Alerts, що дозволяє в реальному часі відстежувати всі публікації з вказаними вами ключами. Також цікавим мені видався інструмент, що дозволяє оцінити швидкість завантаження вашого сайту і вислухати поради щодо її збільшення. Один з читачів прислав мені посилання на онлайн сервіс, який дозволяє через нього здійснювати доступ по FTP, ну і, можливо, буде ще щось з тієї ж області.

    Net2ftp — доступ до сайту по FTP онлайн

    Ідея організації доступу до будь-якого сайту по FTP не з допомогою стаціонарної програми клієнта на зразок FileZilla, а за допомогою онлайн сервісу, мені здалася досить-таки оригінальною, тим більше, що можливості Net2ftp цілком навіть нічого. Взагалі, навіть поверхневе знайомство з цим клієнтом онлайн справило на мене враження.

    Крім звичайних і звичних багатьом базових функцій, Net2ftp є можливість завантажувати на сервер архіви у форматі zip.gz і т. п. з їх подальшою автоматичною розпакуванням там. Також і при закачуванні файлів з сервера вони будуть упаковані в архів.

    Отже, користуватися цим онлайн FTP клієнтом дуже просто. На головній сторінці сервісу тиснете на «Advanced login», де з випадаючого списку «Language» можна буде вибрати російську мову, а потім вводите дані вашого FTP з’єднання поля «FTP server», «Username» і «Password», після чого тиснете на кнопку «Вхід».

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Трохи подумавши, онлайн Net2ftp відобразить для вас вміст кореневої папки вашого сайту.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Вибравши потрібну директорію, ви можете натиснути на кнопку завантажити, в результаті чого відкриється вікно «Закачати файли і папки», де ви зможете побачити шлях до папки на сервері, в яку будете здійснювати закачування.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Що примітно, можна завантажувати як звичайні файли скопом (ліва кнопка «Обзор»), так і архіви з файлами, які будуть переміщені на сервер вашого сайту і там автоматично розпаковані (підтримуються архіви типу zip, tar, tgz, gz).

    Повернемося до перегляду і роботи з файлами та папками в онлайн FTP клієнта Net2ftp. З правого боку вам буде доступний ряд кнопок:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Для завантаження через онлайн FTP клієнт Net2ftp ряду папок і файлів на свій комп’ютер з сервера вашого сайту, вам потрібно буде поставити галочки навпроти відповідних рядків, і натиснути на кнопку «Скачати». Що примітно, всі виділені вами об’єкти будуть попередньо на сервері запаковані і вам буде запропоновано завантажити вже отриманий архів. Це дозволить істотно заощадити час, необхідне на завантаження файлів з сервера по FTP.

    Для копіювання в Net2ftp певних файлів і папок в іншу папку або навіть на інший FTP-сервер служить кнопка «Копіювати», а для зміни прав доступу до папок і файлів служить кнопка «Chmod» — тут читайте докладніше про суть цих дій.

    Загалом можливостей у онлайн FTP клієнта Net2ftp ще досить багато, але думаю, що ви і самі з ними успішно розберетеся.

    Онлайн сервіс оповіщення Google Alerts

    Цей сервіс досить тривалий час знаходився в стадії бета тестування (у гіганта пошукової індустрії дуже багато нових проектів і є навіть соціальна мережа Гугл плюс), але тим не менш працював справно.

    Суть його полягає в тому, що ви ставите ключові слова, за якими хочете відслідковувати знову з’являється в мережі інформацію. На практиці Гугл буде відслідковувати наявність вказаних вами ключових слів у всіх знову проіндексованих цією пошуковою системою документах і надсилати вам на пошту результати своїх досліджень.

    Досить багато зустрічається в мережі варіантів використання інструменту сповіщень Google Alerts. Сам же по собі інтерфейс цього, безумовно, корисного онлайн сервісу досить простий:

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    В Гугл Алертс вам потрібно буде вказати ключові слова, які будуть відслідковуватися в усіх знову проіндексованих Google документах. До речі, подивитися останні документи в індексі, в яких зустрічаються вказані вами ключі, можна буде, натиснувши на кнопку «Перегляд».

    Ви також зможете вибрати область пошуку відповідних вашому запиту документів, налаштувати частоту відправлення вам на E-mail зібраних результатів, вказати об’єм, що відсилають даних, ну і ввести адресу своєї електронної пошти.

    Все це досить просто, але складність роботи з Alerts полягає в тому, щоб підібрати такі ключові слова, які допоможуть відслідковувати потрібну вам інформацію або повідомляти про скоєння події, якого ви чекаєте або, навпаки, уникаєте. Все повністю залежить від вашої фантазії і побудованих логічних ланцюжків.

    Наприклад, тут пропонується варіант відстеження допомогою онлайн сервісу Google Alerts моменту злому вашого сайту, а також ще десяток різних застосувань. Автор Профсайта наводить цілий перелік варіантів відстеження різних подій.

    При вмілому використанні, онлайн сервіс Гугл Алертс дозволить вам тримати руку на пульсі відбуваються в інтернеті подій і вчасно приймати необхідні заходи (наприклад, відстежуючи поява плагіату матеріалів вашого сайту або поява дірки в безпеці ресурсу).

    Онлайн сервіси анализаскорости завантаження сайту

    У мене була серія статті по темі збільшення швидкості завантаження сайту, де основну функцію аналізу виконував онлайн сервіс (хоча, можна було встановити його і у вигляді плагіна для браузера) під назвою Page Speed.

    Чуйність вашого сайту можна, до речі, досить не упереджено виміряти за допомогою онлайн інструментів для перевірки швидкості завантаження, але вони, на жаль, не дадуть вам ніяких рекомендацій по прискоренню, подібних тим, що дає утиліта Page Speed. Ось саме для розуміння причин повільного завантаження вам і можуть стати в нагоді ті пари онлайн сервісів, які я хочу вам представити.

    Перший онлайн сервіс Web Page Analyzer з аналізу проблем зі швидкістю завантаження має досить простий інтерфейс. Вам потрібно буде ввести в поле Enter URL to diagnose» Урл вашого ресурсу, потім пройти капчу і почекав хвилинку отримати детальний звіт по всіх завантажуваних об’єктів.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Ще можна отримати прогноз по часу завантаження сторінок при перевірці на різних швидкостях інтернет з’єднання, а також в області «Analysis and Recommendations» подивитися рекомендації, які, можливо, зможуть допомогти вам у виправленні ситуації.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Другий онлайн сервіс, виносить вердикт і дає рекомендації по швидкості завантаження вашого сайту називається DOM Monster. Зайшовши на головну сторінку вам потрібно буде перетягнути мишею в закладки браузера посилання з середини сторінки.

    Тестуємо онлайн-сервісиТестуємо онлайн-сервіси

    Для аналізу свого сайту вам потрібно відкрити його в браузері, а потім клацнути по тільки що створеної закладці DOM Monster. З’явиться спливаюче вікно з даними аналізованої сторінки та порадами щодо її оптимізації.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу