Як створити інтернет-магазин

2483

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Процес створення інтернет-магазину з нуля досить довгий і трудомісткий процес. При правильному виборі інструментів створення сайту може перетворитися на просте і захоплююче заняття, яке буде приносити не тільки прибуток, а й задоволення.

Як створити інтернет-магазин

Для цього ми склали просту, покрокову інструкцію по створенню інтернет-магазину.

Крок 1. Вибір інструменту для створення сайту

Все починається з вибору способу створення сайту і подальша доля вашого магазину багато в чому залежить від способу його створення. На сьогоднішній день існує два основних способи створення сайту: замовити у веб-студії або скористатися конструктором сайтів.

Кількість веб-студій, так і конструкторів сайтів воістину вражає, що зробити правильний вибір майже неможливо. Що підійде саме вам — веб-студія або конструктор, залежить від таких факторів як бюджет на створення інтернет-магазину, масштаби запланованого бізнесу та бажані терміни створення сайту.

Для створення великого інтернет-магазину знадобляться послуги веб-студії, час від півроку і більше, а також початковий капітал. Для створення інтернет-магазину швидко і майже безкоштовно на допомогу прийде конструктор сайтів. Конструктори сайтів відрізняються один від одного функціональністю, спеціалізацією і вартістю. На деяких можна створити сайти-візитки, корпоративні сайти, блоги, інтернет-магазини і т. д.

Сьогодні для прикладу поговоримо про конструктора, який спеціалізується на створенні інтернет-магазинів Satom.ru.

человек за компьютеромЯк створити інтернет-магазин

Крок 2. Реєстрація, вибір назви компанії і доменного імені

Реєстрація на порталі Satom.ru займає всього пару хвилин, для цього вам буде необхідно заповнити просту форму реєстрації. Після реєстрації ви отримуєте безкоштовний тестовий період на 30 днів, протягом якого вам будуть доступні всі функції сервісу, щоб ви змогли по достоїнству оцінити їх і визначитися, які з них вам знадобляться надалі.

Приділіть особливу увагу вибору назви компанії та доменного імені. Вони повинні бути максимально простими і по можливості відображати спеціалізацію вашого магазину.

информация о компанииЯк створити інтернет-магазин

Крок 3. Оформлення інтернет-магазину

Важливим етапом у створенні інтернет-магазину є вибір оформлення сайту. Правильно підібрані кольори і оформлення сайту може підвищити конверсію в кілька разів. Вибираючи колірну схему інтернет-магазину, орієнтуйтеся на свою цільову аудиторію і категорію товару, яку ви продаєте.

Наприклад, якщо ви спеціалізуєтесь на продаж промислової техніки, то вам більше підійдуть суворі промислові кольору, для дитячих товарів більше підійдуть яскраві і теплі кольори.

оформление интернет-магазинаЯк створити інтернет-магазин

Крок 4. Додавання товарів і послуг

Товар при цьому може бути ваш (викуплений у виробника і зберігається на вашому складі), або можна працювати з постачальниками за принципом дропшиппинга (що це таке?), коли товар зберігається і доставляється вже не вами. Є ще товарні партнерські програми, типу Адмитада, де відносини з постачальниками і клієнтами ще більше спрощуються.

До цього етапу необхідно поставитися відповідально і максимально заповнити картки товару. Заповнити характеристики товару, додати унікальні описи і кілька фотографій у гарному якості. Адже, чим більше інформації потенційний клієнт зможе отримати у вас на сайті, тим імовірніше, що він зробить покупку даного товару саме у вас.

Якщо у вас вже є інтернет-магазин і ви не хочете додавати велику кількість товарів вручну, то ви можете імпортувати товари з допомогою MS Excel, «Яндекс.Маркета» або 1С. Пам’ятайте, чим ширше асортимент, тим більше клієнтів у вас буде!

добавление товараЯк створити інтернет-магазин

Крок 5. Просування вашого інтернет-магазину

Наступним етапом є просування вашого сайту, яке полягає в наповненні сайту унікальним, сео-оптимізованим контентом, проведення рекламних компаній (наприклад, контекстна реклама в Google AdWords або Яндекс.Директ), прописуванні правильних тегів title і descripton та ін.

Такий важливий і відповідальний захід вимагає певних знань, які ви можете отримати, пройшовши спеціалізовані курси. Якщо у вас немає часу на вивчення або ви сумніваєтеся у своїх силах — ви можете довірити просування свого сайту професіоналам.

Зокрема, портал Satom.ru надає професійні послуги з просування, що позбавить вас від необхідності шукати сео-спеціаліста на стороні. Для контролю ефективності кожного каналу просування рекомендується підключити до сайту інструменти веб-аналітики, такі як Google Analytics і Яндекс.Метрика».

Крок 6. Робимо сайт цікавим та інформативним

Дуже важливо не тільки збільшити число відвідувачів сайту, але і утримати їх на сайті, як можна довше. Для цього рекомендуємо додавати на свій сайт тематичні статті та відеоогляди, створити свою фотогалерею, максимально детально описати діяльність компанії, способи оплати і доставки, додати контакти та адреса компанії.

добавление статей и обзоровЯк створити інтернет-магазин

Ця інформація викликає довіру не тільки звичайних відвідувачів, але і пошукових систем, а значить підвищується якість сайту і місце видачі сайту в пошукових системах.

Підводячи підсумки

Скориставшись цими простими порадами, усього за кілька годин ви отримаєте працює, а головне, що продає інтернет-магазин з мінімальними фінансовими вкладеннями.

Якщо мова йде про електронну комерцію, то з упевненістю можна сказати, що Satom.ru — це універсальна бізнес-платформа з безліччю функцій, тут ви можете не тільки створити інтернет-магазин, але і придбати товар, який вас цікавить.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу