Як розкрутити сайт самому

2331

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Якщо подивитися на недавні події ринку просування сайтів, то можна сказати, що світ SEO грунтовно «струхнул» двічі: у грудні – коли Олександр Садовський (керівник відділу пошуку Яндекса) анонсував підготовлювану скасування посилального ранжирування, і в березні – коли оголосили про доконаний зміну алгоритму.

Як розкрутити сайт самому

Після цього посипалися численні дослідження аналітиків – на Серч, у приватних блогах та блогах SEO-компаній. Катастрофи ніхто не помітив. Серйозного колапсу, який вплинув би на діалог з клієнтом – теж. Втім, місяць – це ніщо, якщо говорити про революції, розпочатої Яндексом.

Однак — береженого Бог береже. І занепокоєння користувачів і замовників змусили розробників SEO-продуктів перевести пропоновані послуги у нове русло – комплексне просування.

Комплексне просування передбачає роботу за трьома напрямами відразу:

  • Внутрішня оптимізація сайту. Нічого не змінилося, правда? Оптимізація сайту досі рулить і це перше, про що слід подумати після покупки доменного імені. І головне при цьому враховувати потреби користувачів вашого сайту.
  • Посилання (орендні та вічні). Навіть не думайте знімати посилання. Обрушите посилальну масу – обрушите позиції. Експеримент Яндекса затягнеться не на один рік. А топ потрібен зараз. Тому нарощувати посилальне можна і потрібно, але пред’явіть особливі претензії до якості посилань. Увагу на вічні посилання, статейное просування, майданчики-донори, що вселяють довіру — все, що робить посилальний профіль сайту максимально природним.
  • Поведінкові чинники. Хтось називає їх альтернативою посиланнях, але це в корені неправильна думка. Вони здатні посилити позиції вашого сайту – подібно до ефекту синергії (що це таке?), але сподіватися тільки на ПФ або СФ не доводиться.
  • Принцип дії поведінкових факторів у Webeffector

    Коли користувачі «люблять» ваш сайт – пошукові машини це бачать. Користувач прокликал всю видачу, але зупинився на вашому сайті і провів там достатньо часу, щоб одержати відповідь на своє питання. ПС це фіксують і позначають: ваш сайт релевантна запиту, а значить, цілком заслуговує доброго місця у видачі.

    Є одна проблема: ні топа – немає хороших поведінкових. Користувач вас просто не бачить, а значить, не здатний оцінити контент. Замкнуте коло.

    На допомогу приходить модний інструмент просування за рахунок поліпшення поведінкових факторів». Винайдений спеціально під ситуацію.

    Пропозиції на ринку існують різні. Є роботи з штучними профілями і є реальні люди, які за гроші готові сприятливо впливати на ваші поведінкові. За автоматичну накрутку Яндекс планує жорстко карати. А за накрутку живими людьми зробити це набагато складніше – важко зловити. Адже способу відстежити, чи робиться це на замовлення або реальна практика, немає.

    Механіка дій «засланих козачків» проста. Користувач вводить в пошуковий рядок потрібний вам запит, переглядає кілька сайтів з видачі, не затримуючись на них, і, зрештою, вибирає ваш – як ресурс, який вирішить всі його проблеми. Вас гортають, читають, можливо, коментують. Підсумок – відмітка у пошукача: сайт цікавий запитам користувача.

    Компанія Webeffector, яка пропонує цю послугу, люб’язно надала графік – динаміку позицій сайтів (їх урли наведені під графіками), що використовують так званий модуль ПФ.

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Виглядає непогано. Наведена нижче кнопочка дозволить почати просуватися ваш сайт з використанням даного методу:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    З ультра останніх ноу-хау розробників цієї компанії – інструмент посилення посилань, в рамках модуля ПФ. Принцип такий: ви розміщуєте посилання, а розумний движок організовує реальні переходи по них (живі посилання в очах Яндекса будуть куди як більш значущими і вони, швидше за все, будуть працювати і після анонсованих пошукачем змін).

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Оскільки сервіс запропонував цей інструмент зовсім недавно (близько трьох тижнів тому) статистики про результати поки немає. Як тільки з’являться, сподіваюся, у мене буде можливість їх опублікувати.

    Якщо ви вирішили самі спробувати модуль ПФ, то буду радий вашим відгукам. Хотілося б отримати максимально повну картину про це рішення.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу