Добуваємо посилання на сайт

2250
  • Навіщо потрібні зворотні посилання з трастових сайтів
  • Як перевірити відкритість для індексації зовнішніх посилань
  • Отримання безкоштовних посилань з сервісів E-mail розсилок
  • Використовуємо рейтинги лічильників відвідуваності
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу поговорити про різні способи отримання посилань на сайт з інших ресурсів, причому бажано, щоб вони були трастові (дуже круті в очах пошукових систем). Навіщо це потрібно?

    Добуваємо посилання на сайт

    Сподіваюся, що багатьом відповідь на це питання очевидна. Але тим не менш, уточню. Вони дуже важливі і фактично визначають цінність і вага вашого проекту в очах пошукових систем.

    Навіщо потрібні зворотні посилання з трастових сайтів

    Чим більше посилань і чим жирніше вони будуть (жирні — значить з високими показниками просування тИЦ і Google PageRank), тим краще будуть відноситися до вашого проекту пошуковики і тим ближче ви будете до Топу. А чому так важливо ставлення пошукових систем?

    Ну, тут все зовсім просто — для більшості вебмайстрів Яндекс і Гугл є основним джерелом трафіку (відвідувачів).

    Пошуковий трафік завжди бажаємо і особливо приємний своєю постійністю, на відміну від трафіку, наприклад, з інших джерел, коли проставляють посилання в якій-небудь статті на ваш ресурс. У цьому випадку потік відвідувачів буде йти від сили кілька днів, а потім вичерпається.

    Так от, прискорити зростання трастовості вашого проекту можна, отримавши посилання з авторитетних ресурсів. Купувати їх буде дуже дорого, та і не завжди можливо, однак, можна спробувати отримати безкоштовно те, що не можна купити.

    Давайте спочатку узагальнимо всі способи отримання безкоштовних беклінків, а вже потім розглянемо всі ці способи окремо з конкретними прикладами та їх докладним описом.

    На цьому блозі є ряд статей, присвячених ведення E-mail розсилок і в них я згадував, що окрім залучення додаткових відвідувачів ви отримуєте зворотні посилання з цих сервісів. А вони мають дуже вагомий показник тіц.

    Крім сервісів розсилок можна отримати бажане і з різних систем підрахунку відвідувачів. А так само залишається старий добрий спосіб отримання зворотного посилання з профілю на якому-небудь трастовому ресурсі, а так само з блогів, які можна завести на деяких безкоштовних блогохостингах.

    Зовнішні посилання вам потрібні будуть по любому, але купувати їх, не комерційним проектом (таким, як наприклад, інтернет-магазин), я вважаю безглуздим. Проект повинен сам пробивати собі дорогу в пошукових ведучих за рахунок унікального контенту і внутрішньої оптимізації.

    А беклінків можна отримати і безкоштовно, використовуючи описувані мною в цій серії статей способи або ж обмінюючись ними з проектами близької вам тематики. Наприклад, я не купив ще жодного посилання, але тим не менш програма Yazzle знайшла досить багато таких, але отриманих безкоштовно:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Як перевірити відкритість для індексації пошуковими системами зовнішніх посилань

    Варто ще зупинитися на такому питанні, як відкритість проставляемой гіперпосилання для індексації пошуковими системами. Для вас, напевно, не секрет, що їх можна закривати. Один із способів — це перетворення зовнішніх лінків у внутрішні за допомогою редіректу. Тобто нормальна гіперпосилання, наприклад, на мій блог буде мати такий вигляд:

    https:///

    У той час як перетворена у внутрішню з допомогою редиректа, буде мати вигляд, наприклад, такий:

    http://go.blog.ru/?https:///

    Вага з нею на ваш ресурс передаватися не буде, а значить для пошукачів вона не буде мати зовсім ніякого значення. Хоча при переході по ній ви все одно потрапите на мій блог за адресою https:///. Здійснюється це за допомогою редіректу.

    Інший спосіб закриття полягає в додаванні до тегу гіперпосилання (тегу A) атрибута rel=»nofollow». Код при цьому буде виглядати, наприклад, так:

    <a rel="nofollow" href="https:///">Блог KtoNaNovenkogo.ua</a>

    Вона не буде враховуватися всіма пошуковими системами, включаючи Яндекс, який до недавнього часу цей атрибут ігнорував, але зовсім недавно з’явилася інформація про те, що він все ж rel=»nofollow» враховує.

    У зв’язку з цим, до речі, стало безперспективним коментування блогів, в яких беклінків закриті з допомогою rel=»nofollow». Раніше Яндекс враховував їх, а тепер немає, у зв’язку з чим дуже багато проектів втратили траст.

    Отже, нам важливо знати, закриваються зовнішні посилання на тих чи інших ресурсах від індексації чи ні. Найпростіший спосіб це дізнатися — використовувати плагін для браузера, який би наочно показував все це. Особисто я для серфінгу по мережі використовую Оперу, а для неї є чудовий SEObar, докладно описаний тут.

    При використанні інших браузерів можете допомогти вам RDS bar, описаний тут у всіх подробицях. Існує ще ціла плеяда SEO розширень для різних браузерів, з якими ви можете ознайомитися самостійно, а я, в свою чергу, як приводили їх список:

  • SEO плагіни для Firefox
  • Доповнення для Google Chrome
  • Розширення для Опери
  • У SEObar для Opera, наприклад, є одна чудова можливість наочно підсвічувати відкриті і закриті зовнішні посилання. Хоча, РДС бар це теж вміє. Ну, ось всю підготовчу роботу ми, можна сказати, виконали, тепер можна безпосередньо переходити до практики.

    Є ще один нюанс, про який я хотів би поговорити окремо. Для прискорення індексації пошуковими системами тих сторінок, де з’явилася зворотнє посилання на ваш сайт, ви можете прогнати ці сторінки сервісів соціальних закладок з допомогою, наприклад, IndexGator або GetBot. Детальніше про сервіси соцзакладок читайте тут.

    Отримання безкоштовних посилань з сервісів E-mail розсилок

    Велика трійка сервісів E-mail розсилок дозволяє отримати відкриті беклінків з дуже високими показниками тіц (це скорочення означає тематичний індекс цитування Яндекса) — Subscribe (тіц 7300), Content.Mail (2700) і MailList (1900).

    Дуже жирні і трастові. Але є одне «але». Для того, щоб отримати халяву, вам потрібно буде зареєструватися в якості автора розсилки, а так само створити і відправити її випусків. Зробити це зовсім не складно, тим більше, що якщо вам ця тема цікава, то тут я писав про Сабскрайбе, а тут про Content Mail.

  • СSubscribe — зареєструватися в якості автора розсилки. Детальніше про це читайте в наведеною у попередньому абзаці статті. Після того, як ви створите свою розсилку (для початку бронзову) і відправите перший випуск, у вашої розсилки з’явиться своя сторінка. Наприклад, так виглядає моя.

    Причому, у неї є не тільки високий показник тіц=7 300, але і PR=3 (якщо хочете поринути у світ PageRank, то вам сюди).

    Беклінків розташований внизу зліва і відкритий для індексації Яндексом і Гуглом:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    На цьому скріншоті внизу показана панель плагіна SEObar. Крім відображення тіц і PR для відкритої в браузері сторінки, він ще вміє підсвічувати зовнішні посилання, які є на сторінці.

    Підсвічування світло-коричневим кольором (при установці всіх трьох галочок в налаштуваннях) буде означати, що беклінків відкритий для індексації. Галочки потрібно поставити у відповідній вкладці налаштувань плагіна:

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

  • Content.Mail — вам потрібно буде зареєструватися і створити перший випуск розсилки. Як це зробити, ви можете дізнатися в статті, на яку я посилався трохи вище. Приклад бэклинка можете подивитися тут.
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Правда, показник PR в цієї сторінки дорівнює нулю, але зате показник тіц=2 700 і він відкритий для індексації.
  • MailList — потрібно буде зареєструватися в якості автора і завести свою розсилку. Я ще не написав статтю про це, тому вам доведеться зробити все самим. На головній потрібно буде перейти по «Реєстрація» і заповнити запропоновані поля.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Після реєстрації потрібно увійти під своїми логіном та паролем, натиснути на «Автору», розташовану у верхньому правому куті, а потім створити нову розсилку і відправити перший випуск. Після цього ви зможете зайти на сторінку з архівом розсилки і переконатися, що там стоїть відкрита для індексації посилання.

  • Використовуємо рейтинги лічильників відвідуваності

  • LiveInternet. Про те, як зареєструватися і отримати код лічильника Ливинтернет. Підкреслю лише один момент. Якщо хочете отримати відкриту для індексації пошуковими системами посилання, то обов’язково при реєстрації в поле «Участь у рейтингах» оберіть один з підходящих вашого проекту розділів.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Справа в тому, що відкритий беклінків можна отримати тільки з рейтингу Лайвинтернета. На поточний момент, наприклад, мій блог знаходиться тут. PR для цих сторінок дорівнює нулю, але тіц=33 000. Дуже багато.

  • Рейтинг Рамблер Топ 100, про який я вже писав. Це, напевно, сама жирна посилання, якщо судити за показником тіц=260 000. Ось, наприклад, моя позиція. Як ви можете переконатися, наприклад, з допомогою SEObar, вона відкрита для індексації.

    Точно так само відкрита і статистика. Для того, щоб потрапити в цей рейтинг (про інші рейтинги я тут писав більш докладно) вам потрібно буде встановити на своєму проекті їх лічильник. Як це зробити детально описано в цій статті, наведеною трохи вище.

    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт

    Єдине «але». Можете скористатися та відповідне відео «Як додавати ресурс в ТОП100. Посилання в рейтингу так само відкриті для індексації пошуковими системами:

  • HotLog — вам потрібно буде зареєструватися і додати код лічильника відвідуваності HotLog. При реєстрації виберіть розділ рейтингу, в якому буде брати участь ваш проект. Беклінків з HotLog може мати не тільки високе значення показника тіц=48 000, але і показник PR=3, як у випадку зі мною.
    Добуваємо посилання на сайтДобуваємо посилання на сайт
    Так само відкрито беклінків і з статистики.

  • Так, до речі, забув сказати, що якщо у вас виникнуть труднощі з встановлення лічильників відвідуваності, то, можливо, вам допоможуть мої статті, що розповідають про встановлення на Joomla, а також на WordPress і SMF.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу