Тестуємо онлайн-сервіси

3742
  • Можливості перекладача від Яндекса
  • Як працювати з транслейтером
  • Плюси і мінуси перекладу текстів
  • Резюме
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . В деяких випадках без перекладу не обійтися навіть звичайним людям. Наприклад, ви придбали побутовий прилад з інструкцією на китайській мові, але не біда. Сфоткали її і перевели на російську прямо з фотографії за кілька секунд (трохи нижче покажу як це зробити).

    Чи хочете дізнатися текст улюбленої пісні, якого немає в інтернеті. Або в чужій країні вам треба з кимось спілкуватися. Відкриваєте додаток, співрозмовник говорить — ви читаєте переклад його промови на екрані. Потім ви говорите — він читає. І все в реальному часі.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    У будь-якому випадку нам на допомогу приходять різні онлайн-перекладачі. Всі вони безкоштовні і дозволяють швидко дізнатися значення слова, речення чи навіть цілого тексту. Якісь з них вміють розпізнавати мову, читати тексти і зчитувати картинки.

    Один з найбільш популярних варіантів – це Yandex Translate (у вигляді онлайн-сервісу і мобільного додатку), призначений для автоматичного перекладу різних іноземних текстів (з німецької, англійської, турецької та ще кількох десятків мов). Давайте розберемося, як користуватися цим інструментом.

    Можливості перекладача від Яндекса

    Яндекс.Транслейтер можна вважати звичайним словником, так і сервісом онлайн-перекладу і автономним (без необхідності підключення до інтернету) додатком. Ви можете використовувати як тексти на російській, так і на інших мовах, якими цей сервіс володіє досконало (їх кілька десятків).

    При введенні тексту користувачеві висвічуються підказки, щоб спростити роботу. Помилки виправляються автоматично. Є можливість прослухати як вихідний текст, так і перекладений.

    Яндекс переводчик с английского на русскийТестуємо онлайн-сервіси

    Також текст можна наговорити через мікрофон (смартфон або планшет), що дуже зручно, наприклад, при спілкуванні з кимось за кордоном. Він просто говорить вам фразу, а Yandex Translate тут же переводить на вашу мову (і навпаки).

    Підтримуються такі мобільні платформи, як iOS, Android, Windows. Основна версія сайту доступна через браузер, але є і варіанти мобільних додатків, які зручні тим, хто постійно подорожує по різних країнах. Просто зайдіть в Апп Стор або Гугл Плей і введіть в пошуковому рядку «яндекс перекладач».

    Мобильное приложение Яндекс переводчикаТестуємо онлайн-сервіси

    Як мобільний додаток, так і сам сайт Перекладача дозволяє не тільки вводити і копіювати тексти, але і просто вставляти Урл сайту, який потрібно перекласти. Так, багато браузери, побудовані на базі Хрому, теж вміють переводити сайти, але там є підтримка далеко не всіх мов, так і якість перекладу може бути гірше.

    Скачавши мобільний додаток, ви зможете використовувати всі функції без підключення до інтернету. Досить довантажити словники вакансій мов (наприклад, тільки російську, англійську та німецьку або відразу 7-10 різних мов).

    Офлайн режим в яндекс транслейтТестуємо онлайн-сервіси

    Якщо підключення до Інтернету є, користувачеві стає доступна величезна база мов. В каталозі їх більше п’ятдесяти штук.

    Доступ до ресурсу захищений протокол HTTPS для збереження ваших даних від крадіжки третіми особами. Тому не варто боятися, що хтось зможе отримати ту інформацію, яку ви вводили на сторінці Yandex Translator.

    Основні можливості і переваги сайту (додатки) від Яндекс:

  • автоматичне введення слів, виправлення граматичних помилок;
  • користувач зможе ознайомитися з історією перекладів;
  • голосове введення, набір;
  • є вбудований словник синонімів;
  • у словникових статтях вже є приклади використання іноземних слів;
  • необхідні вам переклади можна додати у вкладку «вибране»;
  • мова визначається автоматично;
  • розпізнавання тексту на зображеннях.
  • В цілому минималисткая сторінка Yandex Translate Online – оптимальне рішення як для домашнього використання, так і при роботі з різними документами (наприклад, його можуть використовувати SEO-майстри, які займаються просуванням для спрощення роботи). В закладки її, однозначно!

    Як працювати з Перекладачем

    Щоб почати використання сайту, переходимо за посиланням — https://translate.yandex.ru/. Реєструватися в Яндексі необов’язково, ресурс доступний всім.

    Ми бачимо перед собою два поля. В одне з них вписується текст самим користувачем (або копіюється через буфер обміну), у другому з’являється вже перекладений і перетворений Yandex Перекладачем результат. Спробуємо ввести невеликий уривок тексту.

    Перевод с русского на английскийТестуємо онлайн-сервіси
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    За замовчуванням текст був переведений з російської (автоматично визначився) на англійську. Щоб вибрати іншу мову, натискаємо на кнопку «АНГЛІЙСЬКА», розташований у лівому верхньому кутку другого поля.

    выбор другого языка для переводаТестуємо онлайн-сервіси

    Виберемо, наприклад, французька мова і подивимося на те, як зміниться результат перекладу. При наведенні мишею на певне слово, воно відобразиться в обох варіантах (російською та французькою відповідно).

    Выделяем словоТестуємо онлайн-сервіси
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    Якщо ввести одне слово, то можна підібрати синоніми до нього на обох мовах, дізнатися рід і число іменника, відмінок іменника. Словом, повну інформацію про введеному вами поєднанні букв. Для милозвучності ви можете замінювати слова походу переведення на більш підходящі.

    Словарь в яндекс переводеТестуємо онлайн-сервіси

    Щоб дізнатися, як вимовляється те чи інше слово, натискаємо на значок «гучномовця» в панелі інструментів і слухаємо, що скаже нам робот Яндекса.

    Произнести текстТестуємо онлайн-сервіси

    Якщо ви незадоволені перекладом (наприклад, ввели слово – а переклад виявився діаметрально протилежним значенням), то можете внести свої корективи в словник. Вони будуть перевірені і враховані. Для цього натискаємо на олівчик.

    Редактирование словаря ЯндексаТестуємо онлайн-сервіси

    Можна перевести текст з картинки. Просто перейдіть на вкладку «Картинка» з верхнього меню і перетягуєте туди потрібне зображення.

    Картинка с текстом в окне TranslateТестуємо онлайн-сервіси

    Вибираєте потрібний напрямок перекладу і тиснете на кнопку «Відкрити перекладача». Текст з картинки буде розпізнано і переведений на потрібну мову (в нашому випадку з російської на англійську).

    Перевод текст в с картинки с русского на английскийТестуємо онлайн-сервіси

    Лепота. Уявіть. Ви сфоткали на телефон, наприклад, інструкцію незнайомою вам мовою, завантажили її в транслейтер і отримали текст російською. Буквально на хвилину і без будь-яких «танців з бубном».

    З базовими функціями ми ознайомилися. Інші нюанси ви побачите в ході роботи з Yandex Translator. Не забувайте про те, що можна переводити навіть веб-сторінки цілком. Використання сервісу повністю безкоштовна і не вимагає покупки підписки.

    Плюси і мінуси перекладу текстів в Яндексі

    Варто користуватися Яндекс Перекладачем для роботи з іноземними та російськими текстами? Рішення виносите ви самі – все залежить від цілей і завдань, які необхідно досягти. У більшості випадків, замовлення перекладу у професіоналів вийде швидше і якісніше.

    Але якщо вам потрібно обробити невелику кількість тексту, то зверніться до Яндексу. Сервіс відрізняється достатньою кількістю переваг використання:

  • швидкий і в більшості випадків точний переклад;
  • є можливість підібрати синоніми тексту, що перекладається словом;
  • не потрібно купувати підписку або платити за реєстрацію;
  • реєструватися не потрібно;
  • можна почути, як правильно вимовляти іноземні слова;
  • переклад тексту з картинок.
  • Велика кількість плюсів, звичайно, встигли помітити постійні користувачі. Але не обійшлося і без мінусів. Перекладач від Яндекса має кілька негативних рис:

  • переклад нехай і точний, але машинний – текст потрібно віднімати і перевірити на логічні помилки;
  • для використання в режимі офлайн доведеться завантажувати додаткові словники, вони не завантажуються автоматично;
  • проголошення складних слів може бути невірним.
  • Втім, перераховані недоліки зустрічаються практично у всіх онлайн-перекладачів: і Promt, і Google не відзначилися в цьому плані. Тому даний сервіс – відмінна альтернатива з гарною якістю словників і безперебійною роботою.

    Резюме

    Yandex Translate – популярний сервіс для російсько-англійського, англо-російського і багатьох інших видів перекладу. Користувачі відзначають, що словники у Яндекса набагато краще, ніж у Гугл Транслейт, а тексти виходять більш «людяними».

    Що ж, кожен вирішує сам – спробуйте дану площадку, і ви зможете скласти власну думку про неї. Наш вердикт – Яндекс Перекладач відмінно підходить для рутинних завдань і полегшує повсякденну роботу з іноземними текстами.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу