Освоюємося з інтернет-грошима

3710
  • Реєстрація биткоин-гаманця на Bitcoin.org
  • Установка програми GreenAddress
  • Створення нового bitcoin гаманця
  • Адреса гаманця і транзакції
  • Що робити з биткоинами і як їх вивести
  • Доброго часу доби, шановні читачі блогу ! У попередній статті «Биткоин – що це таке» ми знайомилися з криптовалютой, обговорювали її переваги і недоліки в порівнянні з реальними грошима.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Тема сьогоднішнього посту – створення гаманця для кріптовалюти, на якому биткоины будуть зберігатися і з якого можна здійснювати різноманітні фінансові операції.

    Реєстрація биткоин-гаманця на Bitcoin.org

    Для отримання унікального гаманця нам необхідно перейти на офіційний сайт Bitcoin.org і вибрати той варіант, який буде найкращим чином відповідати нашим потребам:

    выбираем биткоин-кошелек на официальном сайтеОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як видно на скріні вище, пропонується створювати bitcoin гаманці чотирьох типів:

  • Мобільний – ідеально підходить для мобільних пристроїв з сучасними операційними системами.
  • Комп’ютер – гаманець буде запускатися тільки з певного комп’ютера. Розроблено ПЗ для систем Windows, Mac OSX, Linux.
  • Пристрій – тут розташовуються гаманці для банківських карт і пристроїв інших типів.
  • Веб – увійти в акаунт можна з будь-якого комп’ютера, підключеного до Інтернету. Найбільш зручний, але дуже вразливий варіант.
  • Який саме вибрати і який краще підійде саме вам, ви зможете дізнатися з цього невеликого ролика:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Установка програми GreenAddress на комп’ютер

    Перед початком реєстрації профілю ознайомтеся з умовами кожного гаманця. Ми як приклад створимо рахунок (гаманець) в GreenAddress, ви можете вибрати будь-який інший. У GreenAddress мені подобається поєднання двох якостей — легкість і хороша захищеність.

    Как создать bitcoin кошелек в Green AddressОсвоюємося з інтернет-грошима

    Клікаємо на назва або логотип «Green Address» (гаманця), вивчаємо пропоновані умови, після чого сміливо натискаємо на кнопку «Встановити».

    Устанавливаем приложение GreenAddress для работы с bitcoin walletОсвоюємося з інтернет-грошима

    Гаманець буде функціонувати як розширення для браузера, тому він встановлюється через Інтернет-магазин Chrome, як звичайне розширення. Коли установка буде завершена – синя кнопка змінює колір на зелений, а фраза «Перевірка…» замінюється словом «Запустити»:

    Запуск GreenAddress для создания биткоин кошелькаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Перша фаза успішно пройдено, тепер починається процес створення унікального аккаунта (аналог реєстрації).

    Створення нового bitcoin гаманця в додатку GreenAddress

    Після кліка по кнопці «Запустити» на комп’ютері з’явиться вікно гаманця. Ми поки що не зареєстровані, тому тиснемо «Створити новий гаманець»:

    регистрируем новый bitcoin кошелекОсвоюємося з інтернет-грошима

    На першому етапі система видає нам мнемонічний фразу, яку необхідно зберегти в максимально захищеному місці. Зверніть увагу, відновити перелік символів, якщо він забутий або загублений, неможливо. Але і повідомляти або передавати її теж нікому не можна, щоб не втратити гроші акумульовані на вашому рахунку.

    мнемоническая фраза при создании биткоин кошелькаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Що приємно, сервіс дійсно дбає про нашу безпеку і тому на наступному кроці пропонує перевірити, чи справді ви записали мнемонічний фразу. Для цієї мети вам буде запропоновано вставити навмисно пропущені слова і натиснути на кнопку «Перевірити». Скрін цього дійства приводити не буду — нічого складного. Йдемо далі.

    В обраному нами типі гаманця передбачена двох-факторна аутентифікація, яка робить всі операції більш захищеними. Крім мнемонічної фрази ми повинні будемо вказувати в майбутньому (при роботі з bitcoin wallet) додаткові дані (коди) висилаються на e-mail, стільниковий телефон або інші засоби зв’язку.

    Ми вибрали електронну пошту, після введення назви ящика потрібно вказати код:

    двух-факторная аутентификация в биткоинОсвоюємося з інтернет-грошима

    Якщо код перевірки введений вірно і аутентифікація через e-mail благополучно налаштована, можна переходити до наступного етапу – вказуємо ПІН-код для швидкого доступу до нашого нового биктоин-гаманцю:

    пин-код для быстрого доступа к bitcoin walletОсвоюємося з інтернет-грошима

    У завершенні вас попередять, що якщо двофакторна перевірка справжності вами не була включена, то потрібно буде зробити зайшовши в налаштування цього додатка (однойменний пункт з лівого меню). Від себе можу порадити це все ж таки зробити, бо безпеки багато не буває.

    Тепер створення гаманця завершено повністю, система перекидає нас в управляюче меню.

    Як дізнатися адресу гаманця і як відправити биткоин-переклад

    Поки що ми не заробили або не купили жодної частини биткоина (так званих satoshi) (наприклад, на кращому bitkoin-крані або за допомогою майнінгу), тому здійснювати транзакції не можемо. Тим не менш інтерфейс гаманця інтуїтивно простий і зрозумілий, все написано російською мовою.

    Відправка биткоин-перекладу з гаманця в GreenAddress

    Наприклад для того, щоб відправити кому-то переклад, достатньо перейти на однойменну вкладку з лівого меню і вказати там адресу гаманця отримувача і відправляється суму:

    биткоин-кошелекОсвоюємося з інтернет-грошима

    Комісія за переказ задається вручну (якщо пам’ятаєте мою статтю про блокчейн, то там я говорив, що комісія потрібна для прискорення перекладу) при натисканні на кнопку «Показати розширені налаштування». Її величину краще ставити середню на даний момент.

    Особисто я взагалі нічого не вказував і в результаті GreenAddress вибрав її величину самостійно (у підсумку переклад пройшов хвилин за десять, що досить швидко).

    Комиссия за перевод с биткоин кошелькаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як я вже згадував, однією з переваг даного виду bitcoin wallet є можливість активації двох-факторного підтвердження платежів. Тому перед остаточною відправкою грошей, вас попросять ввести код, який прийшов на пошту або на мобільний телефон (дивлячись що саме ви вкажете в налаштуваннях або на етапі реєстрації нового гаманця):

    Подтверждение отправки платежа с bitcoin walletОсвоюємося з інтернет-грошима

    В налаштуваннях вашого гаманця в GreenAddress можна буде активувати відсилання повідомлень про важливі події на e-mail або мобільний телефон.

    Динамічний адресу вашого bitcoin wallet в Green Address

    Якщо ви хочете, навпаки, отримати платіж, то вам знадобиться передати відправникові адресу вашого биткоин гаманця. Але де його взяти? На вкладці «Receive» все того ж лівого меню.

    Где в GreenAddress посмотреть адрес биткоин кошелькаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Достатньо буде натиснути на кнопку «Показати Uri і адресу»:

    Адрес вашего bitcoin walletОсвоюємося з інтернет-грошима

    Адреса гаманця в Green Address завжди починається з трійки і при кожному вході в додаток він буде змінюватися. Робиться це для того, щоб краще захистити вашу анонімність.

    Якщо раптом виникне необхідність подивитися, які адреси ви вже використовували, то натисніть на цій вкладці на кнопку «Показати розширені опції».

    Показать ранее созданные в GreenAddress адреса биткоин кошельковОсвоюємося з інтернет-грошима

    А потім прокрутіть вікно до кінця і натисніть на кнопку «Показати раніше створені адреси». На сторінці, що відкриється ви зможете споглядати їх список із зазначенням кількості проведених по них транзакцій.

    До речі, якщо ми вийдемо з гаманця, то для повторного входу достатньо буде просто вказати введений раніше ПІН-код:

    повторный вход в свой биткоин кошелекОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як бачите, все дуже легко і просто. Тепер ви можете виводити гроші, зароблені в якому-небудь проекті, на гаманець кріптовалюти, якщо такі транзакції можливі.

    Що робити з биткоинами і як їх вивести з гаманця

    Биткоины використовуються вже величезною кількістю людей як платіжний засіб — вони їх активно витрачають або обмінюють. Останнє (обміняти биткоины на реальні або електронні гроші) можна двома способами:

  • У спеціальних биткоин обмінниках:
  • Ramon Cash
  • 60сек
  • Ychanger
  • Platov
  • BaksMan
  • ProstoCash
  • 24PayBank
  • На біржах биткоинов та інших криптовалют:
  • BitexBook
  • Binance
  • BitMEX
  • EXMO
  • LocalBitcoins
  • У першому випадку підкуповує простота і вигідність курсу при продажу кріптовалюти. Другий варіант для тих, хто намагається вичавити з обміну максимум, і для тих, хто хоче на цій справі оперативно поспекулювати (стати біржовим гравцем на криптовалютном ринку).

    Я використовую для виведення биткоинов з гаманця в основному обмінники криптовалют (підкуповує простота процесу). Найчастіше я задію 60сек, але для прикладу вирішив показати інший обмінник — BaksMan. У моєму рейтингу (який можна знайти за наведеним вище лінком) він розміщується на високому третьому місці.

    Просто оціните простоту процесу. Вибираєте в обміннику напряму перекладу (звідки і куди відправляти гроші):

    Вывод денег с кошелька в GreenAddress через обменник криптовалютОсвоюємося з інтернет-грошима

    У своєму GreenAddress-гаманці переходите на вкладку «Відправити» і проводите платіж (переклад) за отриманим в обміннику биткоин-адресою (належить цьому обміннику):

    Вывод биткоинов с кошелька в сбербанк с помощью обменниковОсвоюємося з інтернет-грошима
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    По закінченні процесу (див. скріншоти трохи вище в розділі «Відправлення переказу в GreenAddress») ви тиснете на кнопку підтвердження платежу « Я оплатив» в інтерфейсі обмінного пункту (головне не забути, що підтвердити переказ по заявці потрібно протягом півгодини).

    Далі просто чекаєте повідомлення на пошту про те, що вам переведена грошик на потрібну вам платіжну систему або рахунок в потрібному банку (я вибрав саме цей варіант).

    Подтверждение обмена биткоинов на рублиОсвоюємося з інтернет-грошима

    На все про все пішло близько десяти хвилин. Лепота.

    Як ви бачите, обмін відбувається швидко і просто, але найголовніший затики — це ваша довіра до використовуваного обменнику. Ви робите переклад першим і ризикуєте не отримати нічого взамін. Чесний обмінник зацікавлений у вашій лояльності і кидати вас не буде, але в мережі повно лохотронів. Особливо велика ймовірність нарватися на них, забивши в пошуковик запит типу «обмін биткоинов» і т. п. Лохотрони не шкодують грошей на рекламу, бо все окупається обманом клієнтів.

    Тому раджу користуватися перевіреними обмінниками (мій список таких сервісів наведено трохи вище по посиланню з пункту 1), або шукати найкращий курс обміну і уважно читати відгуки на безкоштовних сервісах моніторингу обмінників. Особливо важливі саме відгуки, і бажано їх почитати на декількох подібних сервісах про обраному обміннику, щоб не потрапити в халепу.

    Курс Bitcoin до долара і рубля поки що продовжує зростати (в цілому), отже, через кілька місяців або років незначні суми биткоинов при конвертації принесуть власнику куди більше реальних грошей. Але і тактика короткострокових або середньострокових вкладень в криптовалюту теж себе виправдовує.

    bitcoin price chartОсвоюємося з інтернет-грошимаbitcoin price chartОсвоюємося з інтернет-грошима

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу