Як розкрутити сайт самому

4015
  • Щоб знати напевно — пишемо Яндексу про спіткала сайт біді
  • Як відправити листа Платону (написати в саппорт Яндекса)?
  • Наслідки накладення фільтра і порядок дій по виходу?
  • Що вийшло в результаті?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Дозвольте запропонувати Вам матеріал в якості гостьового поста від Галіуліна Руслана, автора SEO блогу (http://firelinks.ru/). Далі мова піде від особи автора. Сподіваюся, що буде цікаво.

    В цьому пості мені хотілося б поділитися своїм досвідом щодо практичного висновку сайту клієнта з-під фільтра Мінусинськ за покупку SEO посилань і маніпуляцію з поведінковими факторами. Останнім часом багато сайтів, як і дрібні так і трастові удостоїлися уваги з боку нового і не всіма улюбленого алгоритму «Мінусинськ», який вступив в активну фазу з травня 2015 року.

    Як розкрутити сайт самому

    Як і багато оптимізаторів я став вивчати дану проблему і принцип роботи даного фільтра для подальшої побудови тактики просування своїх сайтів з урахуванням всіх рекомендацій. Як говорив у своїх інтерв’ю пан Садовський: «Всі, хто не відмовиться купувати посилання і не зніме їх найближчим часом будуть покарані на довгий термін». Після таких заяв виразно число вебмайстрів побігли знімати посилання, серед яких був і я сам, але скажу відразу, що не варто стрімголов бігти і викидати все в топку.

    Знімання посилань необхідно проводити тільки самої низької якості, віддаючи перевагу якості майданчиків, а не кількістю. Маючи пару десятків тематичних вічний посилання з трастових майданчиків замість сотні орендних можна непогано просунутися вперед при цьому залишатися там набагато довше за своїх конкурентів без усякого ризику з боку пошукових систем. Чи це Так? Час розсудить… А сьогодні мова піде саме про поточному робочому рішення, яке призвело до виходу з-під Мінусинська.

    Щоб знати напевно — пишемо Яндексу про спіткала сайт біді

    Знаєте, багато блогери пишуть, що коли сайт потрапив під фільтр, то треба починати закидати листами технічну підтримку Яндекса і благати перевірити Ваш сайт, так як Ви такий молодець і все зробили. По сайту мого клієнта було відправлено 7 листів в яких ми чули одні відписки та рекомендації працювати над сайтом. Ось приклади даних листів:

    Ответ Яндекса по поводу снятия фильтра с сайтаЯк розкрутити сайт самому

    Як бачите, все досить сумно і сайт знаходився під фільтром вже більше 6 місяців. А враховуючи, що проміжки оновлення баз Яндекса (апдейтів) з травня цього року збільшилися часу в 2 рази, то й довелося довго чекати на результат.

    Щоб не бути багатослівним, давайте розглянемо практичний приклад, над яким мені довелося попрацювати. Разом з замовником нам довелося провести повний аналіз ситуації і починати працювати над сайтом.

    Показники пацієнта:

  • сайту 1 рік і 4 місяці;
  • ТІЦ 50;
  • відсоток запитів в Топі 60%;
  • регіон просування Казані (Татарстан);
  • зворотні посилання у кількості 470 штук (в основному орендні від Sape).
  • Після втрати трафіку з Яндекса був відправлений запит на підтримку Платону для з’ясування причин просідання, у відповідь була отримана наступна відповідь:

    Ответ Яндекса по поводу вопроса про МинусинскЯк розкрутити сайт самому

    Як відправити листа Платону (написати в саппорт Яндекса)?

    На всякий випадок поясню, як і звідки можна написати Платону Щукіної (в техподдеркжку Яндекса), щоб на нього відповіли. Отже, при наявності проблем і підозр у тому, що Ваш сайт може перебувати під санкціями необхідно з панелі вебмастера Яндекса перейти в розділ зворотній зв’язок при відкритому конкретному сайті (в самому низу сторінки Вебмастера буде доступна посилання).

    Как написать Платону в ЯндексЯк розкрутити сайт самому

    Раніше достатньо було відправити листа в підтримку через спеціальну форму, а тепер, щоб дістатися до неї нам належить спочатку скористатися інтерактивною системою запитань-відповідей (для конкретно вибраного сайту, якщо їх, наприклад, у вас в акаунті Є кілька) і вже якщо вона не допомогла вибрати розділ «рекомендації не допомогли»:

    Как написать в поддержку ЯндексаЯк розкрутити сайт самому

    І тільки після цього з’явиться бажана форма, де нам і потрібно задати своє делікатне питання.

    Где находится форма для отправки запроса в ЯндексЯк розкрутити сайт самому

    Після чого звернення буде зареєстровано, і ви зможете отримати відповідь. Зверніть увагу, що відповідає підтримка Яндекса з очікуванням від 1 до 10 днів, а іноді і довше.

    Наслідки накладення фільтра і порядок дій по виходу?

    Як видно сайт отримав наступний діагноз:

  • накладено фільтр за використання накрутки поведінкових факторів;
  • сайт пессимизируется в пошуку за покупку SEO посилань;
  • позиції впали за 100 місця;
    Падение позиций после наложения фильтра ЯндексаЯк розкрутити сайт самому
  • трафік з Гугла залишився без всяких змін.
  • Як і багато я вирішив погуглити і почитати як бути з подібною ситуацією. Багато блогери радять починати постійно писати у підтримку і просити переіндексувати сайт і наводити аргументи. Так, не сперечаюся, такий метод треба використовувати, але перед тим як починати писати Платону в першу чергу необхідно провести аудит сайту і виявити основні причини накладення фільтра (насправді, фільтрів у Яндекса багато і не факт, що саме Мінусинськ на вас звалився).

    На всі листи, які ми відправили завжди приходили шаблонні відповіді, і ніхто не хотів вирішувати проблему, так як це турбота власників своїх сайтів.

    Перед початком виправлення і пошуком проблеми я вирішив відправити запит з пропозицією вилікувати даний сайт і виставити вартість роботи. Знаєте, скільки виставили? 25 000 і ніхто не скидав ціну. Тут виникає питання, а як взагалі вивести сайт з-під фільтра якщо за словами Платона вручну впливати ніхто не може, залишається тільки працювати над сайтом.

    І скажу Вам, що вирішити дану проблему можна вклавши всього 2000-4000 рублів. Не вірите? Але так воно і є. Давайте я розповім, що я конкретно робив над сайтом для виводу його з санкцій Яндекса.

    Етап №1

    В першу чергу довелося повністю відмовитися від використання будь-яких маніпуляцій з імітації дій користувачів начебто репостов, простановки коментарів і перегляду потрібних сторінок (серфінг). Починаючи з перших днів після рішення Яндекса знизити вплив комерційних запитів багато сервіси вирішили заробити на поліпшення поведінкових і багато кинулися закидати свої сайти в дані сервіси. У разі попадання сайту під фільтр за накрутку поведінкових термін виходу буде складати зі слів Платона не менше 6 місяців, так що варто задуматися.

    Я не кажу, що всім підряд варто повністю відмовлятися від цього методу, так як самі проблемні запити вдається просунути вперед, використовуючи даний спосіб. В результаті нам довелося повністю відмовитися від будь-яких дій, щоб не злити Яшу.

    Етап №2

    На цьому етапі довелося перевіряти всі зворотні посилання, які могли бути причинами потрапляння під санкції нашого сайту. Ось що конкретно було зроблено над нашим проектом:

  • Були поетапно зняті всі орендні посилання з біржі Sape в кількості 390 штук. Не більше 50 посилань кожні 3-4 дні;
  • На біржах купівлі вічних посилань GoGetLinks, Miralinks і Rotapost ручним способом змінювалися анкор посилань в більшості випадків на безанкорниє або з назвою бренду. Деякі посилання з неякісних і заспамленных майданчиків були повністю видалені, так як маючи беклінків з майданчика, що потрапила під санкції також негативно впливатиме і на наш проект і тим самим даючи сигнал пошуковцям, що посилання були куплені;
  • Натомість більшості знятих посилань було куплено кілька дорогих якісних беклінків з тематичних майданчиків у кількості 10 штук з майданчиків, що мають відсоток ссылочности не більше 20%;
  • Також були створені 3 компанії в сервісі крауд-маркетингу. Такі посилання проставляються на форумах (Форумок), сервіси «питання-відповіді» та інших соціальних сервісах дають в ідеалі навіть додатковий трафік на сайт з користувачів, яким акуратним чином дається (підсувається) посилання для вирішення їх проблеми. Використовуючи дані безанкорниє посилання повчитися непогано покращити навколишній посилальний фон сайту і різноманітить сам анкор-лист.
  • Етап №3

    На цьому етапі довелося перевіряти всі тексту на наявність переспама ключовими запитами і точність входження анкорів як всередині сайту, так і на сам сайт. Довелося скоротити кількість використання основних ключів на сторінці опис категорій каталогу товарів.

    Пример переспама в тексте, который надо было удалить для выхода из-под МинусинскаЯк розкрутити сайт самому

    Також переписувалися заголовки статей і категорій позбавляючись при цьому від агресивних входжень комерційних запитів типу «купити корпусні меблі в Казані», «купити меблі».

    Ті матеріали, які були малоінформативні і мали великий відсоток води були повністю переписані.

    На головній сторінці компанії були видалені всі додаткові текстові блоки, які не відображають сутність і політику компанії, а написані заради обсягу. Була залишена інформація про якість товарів і гарантії на роботу.

    Убрали с сайта все лишнее для выхода из-под фильтраЯк розкрутити сайт самому

    Етап №4

    На останньому етапі роботи були додані додаткові елементи юзабіліті сайту такі як кнопка зворотнього дзвінка для клієнтів та відображення картки товару.

    Повышаем уровень юзабилити на сайтеЯк розкрутити сайт самому

    Яндекс враховує це при ранжируванні комерційних сайтів (не говорячи ще й про природному поліпшення поведінкових характеристик досягається таким чином).

    Після виконаної роботи всі сторінки сайту були відправлені на індексацію. Для прискорення я використовував сервіс пінгу LetusIndex.

    Що вийшло в результаті?

    Після переіндексації, а це приблизно зайняло близько 3 тижнів, деякі позиції стали повертатися в ТОП видачі Яндекса. Для перевірки було написано лист з проханням підтвердити зняття санкцій, на що була отримана наступна відповідь:

    Ответ Платона о снятии с сайта фильтра в ЯндексеЯк розкрутити сайт самому

    Хоча багато запити вже більше 6 місяців з моменту накладення фільтра знаходилися далеко позаду, після зняття всіх обмежень сайт зайняв практично ті ж самі місця, які займав раніше. Трафік з Яндекса поступово став повертатися на колишній рівень.

    Вернулся трафик с ЯндексаЯк розкрутити сайт самому

    Снятие санкций в ЯндексеЯк розкрутити сайт самому

    Ось такими маніпуляціями мені вдалося зняти всі накладені на сайт Яндексом фільтри. Сподіваюся мій досвід допоможе в подібній ситуації багатьом. Приємної роботи.

    Автор статті: Галиулин Руслан.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу