Освоюємося з інтернет-грошима

4502
  • Яскравий і неповторний гаманець Payza — реєстрація
  • Робота з Пайза-гаманцем (Alertpay)
  • Переклади, запити, а так само введення і виведення грошей
  • Доброго часу доби, шановні читачі блогу . Вам, напевно, набридли нудні платіжні системи, повністю перекладені на російську мову (як наприклад ОкПей або Пейпел), і хочеться спробувати чогось «імпортного», незвичайного, чи не так?

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Стало бути, сьогоднішній огляд унікального гаманця Payza (раніше він називався Alertpay, якщо хто пам’ятає) спеціально для вас! Додамо ще одну перлину в скарбничку електронних гаманців і платіжних систем зібраних нами по всьому світу.

    Яскравий і неповторний гаманець Payza — реєстрація

    Платіжна система Payza з’явилася в 2012 році після злиття платіжки Alertpay і ще однієї системи електронних грошей. Як водиться в такому випадку платіжка взяла від обох систем найкраще, та й взагалі відносно недавній старт дозволяє сподіватися, що в новому сервісі будуть враховані всі поточні сподівання і запити потенційних користувачів.

    Плюсів у системи досить багато: відсутня комісія за переклади з гаманця на гаманець, дуже багато способів виведення, простота роботи і навіть можливість повернути вкрадені з рахунку гроші (якщо вчасно схаменутися).

    До мінусів гаманця в Payza можна віднести досить складний (і з-за цього просто невигідний) обмін цих грошей на популярні у нас Вебмані, Яндекс гроші, Ківі тощо (навіть якщо кращий курс шукати через моніторинг обмінників). Так само мінімальна сума переказу в один долар не всіх влаштує.

    У рунеті цю платіжну систему використовують в основному для виведення зароблених за кордоном грошей (фріланс, партнерки або різні високо ризиковані схеми заробітку). В цьому плані вона є конкурентом вже згаданої ОкПей, а так само системі Перферт Мані, Скриль або Payeer. Звичайно ж, є проблеми з виведенням на пострадянському просторі, але найчастіше інших варіантів отримання зароблених грошей може просто не бути.

    Унікальність Пайзе полягає в тому, що вона завоювала неабияку популярність в РФ і країнах СНД незважаючи на той факт, що працює повністю англійською мовою, на російську не переводилася і не збирається. Для створення рахунку та реєстрації потрібно натиснути на зелененьку кнопочку з написом «Sign Up»:

    регистрация создание счета в PayzaОсвоюємося з інтернет-грошима

    Тепер вибираємо країну (зазвичай за умовчанням вказується Russia) і тип рахунку: Персональний або Корпоративний:

    выбираем тип счета при регистрации в пейзеОсвоюємося з інтернет-грошима

    У «Персональному» Payza-гаманці відсутня можливість здійснювати наступні дії:

  • Вчинення колективних платежів недоступно – одночасно кільком особам;
  • Неможливе використання Пайза-гаманця для онлайн-продажів товарів через мережу;
  • Відсутня можливість оплати рахунків, що надходять від клієнтів (у даному випадку Інтернет-магазину);
  • Не будуть приходити миттєві повідомлення про скоєних угодах.
  • В принципі, звичайним юзерам Інтернету нічого цього і не потрібно. Тим більше, що перекази між персональними не обкладаються комісією, що є гуд.

    Наступний етап створення гаманця – заповнення реєстраційної форми:

    регистрация в PayzaОсвоюємося з інтернет-грошима

    Salutation – це вітання, з яким система буде до вас звертатися. Доступні варіанти: Mr (чоловік – «містер»), Mrs (заміжня жінка – «місіс»), Ms (незаміжня жінка – «міс»), Dr (просто «дорогою/а», «шановний/а»). First Name – ваше ім’я Last Name – прізвище. Всі вводиться англійською мовою.

    Електронну адресу вказуємо на Gmail, щоб уникнути проблем з реєстрацією і цілісністю грошей на гаманці (ваш рахунок у Пайзе прив’язується саме до Емайлу — можна навіть переклад відправити на Емайл того, хто ще в системі не зареєстрований). Мінімальна довжина пароля – 8 символів, чим складніше він буде, тим краще.

    Якщо претензій до введених даних немає, ваш гаманець Пайзе видасть ось таке повідомлення:

    уведомление кошелька в PayzaОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після підтвердження пошти та авторизації можна вибрати в якості мови «Русский», але перекази все ж залишають бажати кращого (таке відчуття, ніби автоматичний онлайн перекладач підключили від Гугла або Бінга).

    Робота з Пайза-гаманцем (Alertpay)

    На сторінці, що відкрилася в Payza ми відразу бачимо стан рахунку – скільки грошей лежить на гаманці:

    сколько денег в кошельке на ПейзеОсвоюємося з інтернет-грошима

    Нижче розташовується табличка, на якій фіксується зміна балансу гаманця – дуже зручно стежити за поступовим зростанням зберігається на Payza капіталу:

    баланс ваших денег на пайзе Освоюємося з інтернет-грошима

    Прибуткові/видаткові операції відображаються ще нижче, але у нас поки що немає, тому інформація відсутня:

    приходные расходные операции в кошелькеОсвоюємося з інтернет-грошима

    Для повноцінного використання Пайзе нам потрібно заповнити профільні дані, тому клікаєм сюди:

    настройка своего профиля в платежной системе PayzaОсвоюємося з інтернет-грошима

    Система поставить питання про місце проживання юзера, попросить вказати контактний номер телефону (але перевірочний код в смс не приходить), ПІН-код для додаткового захисту. Коли робота буде виконана, ви побачите ось таку картинку:

    профиль успешно настроенОсвоюємося з інтернет-грошима

    Детальніше процес реєстрації та верифікації в системі, а так само виведення грошей з Payza на мапу можете подивитися на цьому відео:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    В принципі, нічого складного.

    Переклади, запити, а так само поповнення і виведення грошей з гаманця Payza

    Познайомимося тепер з 4 типами основних платіжних операцій в Пайзе, які відбуваються через Payza не гірше, ніж через PayPal або Скрілл, про який, до речі, ми вже писали в статті «Скрілл (Манібукерс) — що це таке і як ним користуватися».

  • Перший – переведення грошей іншому користувачеві платіжної системи, який в незграбному російському перекладі звучить як «Відправити фонди»:

    перевод денег с одного кошелька на другойОсвоюємося з інтернет-грошима

    Спочатку вводяться всі деталі заявки, потім вона підтверджується і операція здійснюється адміністраторами системи. В якості деталей ми вказуємо електронну адресу одержувача, суму переказу, пишемо, хто платить комісію, вибираємо валюту і відправляємо гроші.

    Валют є дуже багато, Пайза самостійно здійснює конвертацію, але не завжди за вигідним курсом:

    Payza совершает конвертацию валют внутри системыОсвоюємося з інтернет-грошима

  • Інша операція – запит грошей у зареєстрованого чи незареєстрованного користувача. Аналогічним чином вказуємо електронну адресу і суму, яку хочемо отримати. Якщо власник поштової скриньки не зареєстрований на Пайзе, йому буде запропоновано це зробити:

    запрос денег у пользователя зарегистрированного или незарегистрированного в пайзеОсвоюємося з інтернет-грошима

    «Тип покупка» — в цьому полі можна написати практично все що завгодно.

  • Поповнювати свій рахунок ми можемо 21 валютою з 190 країн світу. В залежності від типу поповнення стягуються різні комісії. Payza йде в ногу з часом і пропонує навіть переводити криптовалюту, конвертовану в долари. Про те, що таке криптовалюта, а саме биткоин – найяскравіший її представник — обов’язково прочитайте у наведеній за посиланням статті, а якщо ви хочете ще й заробити на майбутньому глобальному відкаті його курсу – читайте статтю «Курс биткоина до рубля і долара» і дотримуйтесь її рекомендаціям.

    Чотири варіанти поповнення рахунку наведено нижче:

    варианты пополнения счета в пайзеОсвоюємося з інтернет-грошима

  • І нарешті, сама приємна фінансова операція – переведення в готівку електронних грошей або висновок. На жаль, виводити гроші з Пайзе не так зручно, як, наприклад, з Яндекса (про це гаманці ми писали в статті «Як зняти (готівку, вивести) кошти з рахунку Яндекс грошей»), оскільки відсутня можливість перекладу на картку і багато інші шляхи.

    Доступні варіанти перераховані на скріні:

    способы вывода денег из ПайзыОсвоюємося з інтернет-грошима

    До того ж комісії з 15 доларів при здійсненні банківського переказу вигідними назвати ніяк не можна.

  • В системі так само є партнерська програма. За її умовами Payza платить реферерам (хто це?) по 5 доларів за запрошених користувачів з першого до десятого, з одинадцятого реферала гонорар подвоїться до 10 доларів.

    Однак простий реєстрації нового учасника недостатньо. Він повинен придбати для свого аккаунта статус Premium і здійснити операцій не менше ніж на 250 доларів. «Преміум» купують одиниці користувачів платіжної системи «Пауза» з Росії і СНД, тому перспективи не особливо привабливі, але все-таки шанси збагатитися за рахунок запрошення нових користувачів в систему є.

    На цьому ми завершуємо наш огляд платіжної системи Payza. Зазначимо також, що інша її назва (менш поширене) – AlertPay – не дивуйтеся, якщо десь зустрінете. Удачі вам і фінансового процвітання в Інтернеті!

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу