Освоюємося з інтернет-грошима

2277
  • Можливості системи і комісії
  • MoneyPolo World — миттєві платежі по всьому світу
  • Гаманець і передоплачені карти в MoneyPolo
  • Мій і ваші відгуки про Маниполо
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу буквально в двох словах пройтися по не дуже відомої у нас міжнародній платіжній системі під назвою MoneyPolo, хоча свою історію вона веде аж до 2011 року.

    Так вже вийшло, що, наприклад, про платіжній системі Пейпел чули всі. Про картах Піонер чули багато, як і про такий міжнародній валюті як АдвКэш. Менше людей чули про еПейментс або Скриле. Ну, а про героя нашого сьогоднішнього огляду чули зовсім вже одиниці з тих, кого хвилює проблема виводу або переказу грошей з-за кордону.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Я сам про MoneyPolo дізнався нещодавно, коли зібрався вивести гроші з криптовалютной біржі Exmo і побачив, що одна і найменших комісій за висновок стягується саме для МаниПоло. Що це за звір я до того навіть не уявляв. Але ось познайомившись з цією платіжною системою трохи ближче можу зробити висновок, що дуже навіть дарма їй так мало користуються в рунеті. Принаймні про неї дуже мало можна знайти інформації та відгуків.

    Ось я і вирішив виправити це непорозуміння і написати короткий огляд платіжної системи і, можливо, зібрати в коментарях пул відгуків реальних користувачів, щоб люди цікавляться темою виводу (переказів) грошей з-за кордону могли скласти про MoneyPolo більш-менш адекватне уявлення.

    MoneyPolo — можливості системи і комісії

    Якщо орієнтувати на наявну в мережі інформацію, то система MoneyPolo належить групі Mayzus Financial Services, яка, в свою чергу, перебуває під юрисдикцією Великобританії. Хоча з інших джерел можна зрозуміти, що кампанія чеська. Напевно, це не настільки важливо.

    Важливо інше. Працює вона практично по всьому світу (130 країн на поточний момент, включаючи всі країни пострадянського простору). І працює вже давно (більше шести років). Її відносна невідомість, на мій погляд, пов’язана з двома факторами:

  • MoneyPolo абсолютно не анонімна система. Якщо з АдваКеш або еПейментс можна працювати анонімно (нехай з деяким обмеженням у лімітах та інші можливості), то тут без верифікації особистості та адреси зробити практично нічого не вийде.
  • У неї немає партнерської програми, а значить піарити її з метою закладу рефералів ніхто не бажає. Палю тему: краща (прибутковості) партнерка з платіжних систем у АдваКеш (то власники чесні й не жадібні, то їх послуги сильно затребувані).
  • Це якоюсь мірою пояснює малоизвестность бренду МаниПоло в рунеті, але не є підтвердженням його спроможності. Останнє (спроможність) краще всього демонструє той факт, що влітку 2017 року MoneyPolo (а точніше кампанія, яка володіє цією системою) купила іншу (вже відому в рунеті) платіжну систему — ОкПей (про неї ви можете почитати за наведеною посиланням).

    Загалом, не варто дивитися на те, що про Money Polo нічого толком почитати російською мовою не можна. А варто дивитися на те, що це система пропонує і що хоче за це з вас отримати натомість. Тобто дивимося на послуги і комісії.

    Возможности MoneyPoloОсвоюємося з інтернет-грошима

    Тут не випадково на перше місце винесено грошові перекази. Як мені здалося, для даної платіжної системи це основний спосіб отримання доходу. Відсотки за перекази в різні країни відрізняються (тут можна розрахувати вартість перекладу в потрібному вам напрямку).

    Комиссии в МаниполоОсвоюємося з інтернет-грошима

    У масі своїй комісії все-таки низькі (від 1.2%). Причому можна переводити як на рахунок в МаниПоло, так і на будь-яку карту тієї країни, куди платіж надсилається.

    Крім цього, система співпрацює з основними компаніями, що займаються миттєвими перекладами (типу Контакту і Юнистрима), і гроші, перекладні через MoneyPolo, можна буде отримати в будь-якому їхньому офісі поруч з вашим будинком. Щоправда, комісія в цьому випадку буде вище, бо партнери за безкоштовно працювати не будуть. Але багатьом одержувачам саме такий спосіб може здатися зручніше і зрозуміліше (прийшов, показав паспорт, назвав номер переказу та отримав гроші на руки).

    MoneyPolo World — миттєві платежі по всьому світу

    Ще одним підтвердженням пріоритетності саме спрямування грошових переказів можна назвати факт появи окремого сервісу, орієнтованого тільки на грошові перекази під цим же брендом — MoneyPolo World. Тобто на окремому домені вони розмістили по суті форму для відправлення грошового переказу, де ніяких верификаций проходити не потрібно і все гранично просто і зрозуміло:

    MoneyPolo WorldОсвоюємося з інтернет-грошима

    Комісії тут трохи вище, ніж в основному сервісі, але зате ніякої мороки з верификаций та іншими відволікаючими увагу послугами. Перекладати можна на банківський рахунок в потрібній країні, на картку цієї країни або ж в один і безліч партнерських філій, де опонент отримає гроші готівкою.

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    У наведеному вище відеоролику можна підглянути весь процес перекладу через MoneyPolo World. Хоча, все гранично просто і зрозуміло. Молодці.

    Гаманець і передоплачені карти в MoneyPolo

    Якщо грошові перекази — це не єдине, що вам цікаво в цій платіжній системі або ви хочете трохи заощадити на комісії, то краще все ж буде використовувати основний сервіс MoneyPolo. Реєстрація тут не дуже складна:

    Регистрация в МаниПолоОсвоюємося з інтернет-грошима

    Хіба що тільки номер телефону доведеться вказати, а все інше дуже банально. Правда, відразу після авторизації ви зрозумієте, що без верифікації практично нічого зі своїм гаманцем в цій платіжній системі ви зробити не зможете (крім відправки грошових переказів). Сам процес підтвердження вашої особистості і адреси докладно описаний за наведеним посиланням. По часу він займає до двох діб.

    Загалом, доведеться завантажити скан паспорта (те, що вони називають NATIONAL ID), наприклад, закордонного, ну або ще чого-то підпадає під це визначення. Можна сміливо звертатися до техпідтримку — відповідають швидко і розуміють російську.

    Ну, а після підтвердження особи та адреси вже можна буде замовити собі їх передплачену картку MoneyPolo. Нагадаю, що слово передплачений означає те, що на цій карті не прив’язується банківський рахунок і до вас не буде претензій у податковій на предмет володіння рахунків в закордонному банку.

    За випуск картки та за зняття грошей в банкоматах (в будь-якій точці світу, будь-якого банку) доведеться заплатити. Для рунета, як я зрозумів, поки що доступні тільки доларові картки МастерКард від (хоча Віза по умовам виглядає смачніше).

    Доллaровая карта MoneyPolo MasterCardОсвоюємося з інтернет-грошима

    Їх випуск обійдеться в кілька десятків доларів, а за зняття в банкоматах з вас утримають пару відсотків комісії, але це трохи на тлі конкурентів, список яких я наводив на початку публікації.

    МаниПоло відрізняється від інших платіжних систем і систем миттєвих платежів дуже навіть гуманним курсом обміну валют. Зрозуміло, що з-за кордону ви будете перекладати не рублі, гривні або інші місцеві валюти, а євро, фунти або долари.

    Найчастіше обмін всередині більшості систем відбувається за вкрай невигідним вам курсом. Це ж стосується і курсу обміну при знятті в рублях з доларової карти або оплати в магазинах в місцевій валюті. А ось MoneyPolo вирішили «чесний» курс обміну зробити своєю конкурентною перевагою і у них це вийшло, на мій погляд.

    Мій і ваші відгуки про Маниполо

    Я поки негативу про систему не знаходив. Не все ідеально, але однозначно — це не шахраї і не крохобором. В іншому, все суб’єктивно. Кому-то все сподобається, у когось будуть питання. А тому не застосуйте відобразити своє бачення у коментарях для складання загальної картини роботи даної платіжної системи. Ну, і з Наступаючим Вас 2018 роком!!!

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу