Як розкрутити сайт самому

4224
  • Що таке Pr.Sape — можливості біржі
  • Реєстрація та створення проекту
  • Покупка посилань з сайтів і соцмереж
  • Авторежими в Pr.Sape
  • Як почати заробляти в Пр.Сапі
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . За час ведення цього блогу я розповів майже про всіх великих біржах, де можна купити так звані «вічні посилання» для просування свого сайту, а також про те, як додати туди свою майданчик і почати заробляти. Однак, один сервіс я все ж оминув своєю увагою, хоча і не дуже розумію чому так вийшло.

    Я кажу про Пр Сапі від відомої компанії Сапі. В момент його появи я почитав відгуки, заглянув до них на сайт, ну і відклав знайомство в довгий ящик. Однак цієї осені у них відбулися досить значні зміни, про які мені довелося прочитати на блозі шановного Девакі.

    Як розкрутити сайт самому

    І як тільки з’явився час, я вирішив потестувати цю біржу, як оптимізатора (для просування свого проекту), так і в якості вебмастера, бо далеко не всі сайти можна монетизувати за допомогою контексту та подібних йому речей (тізерів, наприклад).

    Особливості роботи з біржею вічних посилань Pr.Sape

    Якщо говорити коротко, то зараз Пр.Сапі представляє з себе альтернативу одночасно і ГоГетлинксу, і Миралинксу (та й Ротапосту, напевно, теж), бо в ній оптимізатор може розміщувати свої статті (наприклад, написані копірайтером), замовити розміщення посилання у новій публікації або старої на якому майданчику, а також замовити вебмайстру написання огляду його сайту або сервісу.

    При цьому треба розуміти, що точно так само, як і в інших біржах вічних посилань, Pr.Sape розміщення ссилочек і статей йде вручну вебмайстром, а не за допомогою коду встановлюється на майданчику-донорі, як це відбувається в класичній Сапі або ж Articles.sape.ru.

    У своїй сучасній реінкарнації Пр.Сапі дозволяє відбирати майданчики і розміщувати посилання або повністю вручну, або надати під це діло автомат або напівавтомат (система підбирає донорів, але в другому випадку ви їх повинні будете затвердити). Особисто мені більше по душі ручний режим, хоча напівавтомат теж дуже непоганий, бо в кінцевому підсумку вибір робите ви самі.

    Крім цього можна буде навіть не створювати проект, а віддати на відкуп безкоштовного менеджера (він підбере анкор для просування, цільові сторінки і налаштує автомат для закупівлі). Ну і, нарешті, для покупки тільки вічних посилань можна використовувати Wizard.Sape — агрегатор, який може оперувати десятками параметрів при підборі оптимального донора.

    Давайте я тезово пробегусь з того, що зараз надає Pr.Sape для оптимізаторів — тих, хто хоче просувати свої сайти за допомогою вічних посилань:

  • Має місце бути гарантія індексації гіперпосилання пошуковою системою Яндекс (у майбутньому передбачається, що оптимізатор зможе вибирати, що йому важливіше — індекс Гугла або Yandex) і тільки після цього сума буде переведена на рахунок вебмастера. На потрапляння в індекс дзеркала рунета сторінці з розміщеним лінком або статтею відводиться два місяці.
  • Є можливість отримати річну гарантію розміщення, але за це доведеться доплатити 10% від вартості посилання. У разі виникнення форс мажору вебмастера спробують змусити повернути лінк на місце, або його розмістять на рівноцінної майданчику.
  • Кілька варіантів автоматизації з досить великим набором фільтрів і параметрів, про які поговоримо трохи нижче. Можна взагалі все перекласти на плечі менеджера, що припаде до душі, напевно, недосвідченим в SEO власникам сайтів, яким є куди витратити своєю час, окрім підбору анкоров, донорів, налаштування автоматів, фільтрів і т. п. нудних і жахливо «страшних» речей. Іноді простіше заплатити…
  • В Pr.Sape можна купувати лінки з Твіттера, щоб, наприклад, прискорити індексацію і підвищити вага куплених там вічних посилань. Більше того, цю справу можна буде навіть автоматизувати, поставивши галочку «прискорити індексацію» при створенні або редагуванні вже створеного проекту. Що при цьому відбудеться? Правильно, на кожен куплений в Пр.Сапі беклінків будуть купуватися твіти на 10% від суми бюджету. Реально зручно.
  • Можливість платити за розміщення вічної посилання не відразу, в розстрочку на три або шість місяців. Це дозволить при порівняно невеликому щомісячному бюджеті купити набагато більший пакет донорів для просування своїх сайтів. Послуга ця надається безкоштовно, але за умови, що за останні півмісяця ви витратили понад 1500 рублів. За статистикою, наведеною на їх блозі, цією послугою користується близько 40% оптимізаторів.
  • При підборі майданчиків оптимізатор отримує можливість бачити дані по середній швидкості індексації потенційного сайту донора, часу розміщення і навіть ймовірності розміщення (як часто вебмастер відмовляється від заявки). Звичайно ж, дрібниця, але буває корисно знати з ким маєш справу.

    Крім цього можна буде бачити для кожної площадки кількість сторінок в індексах Гугла і Яндекса, що дозволить оперативно відсікти ресурси потрапили під АГС (у них сторінок в індексі Яндекса буде не більше кількох десятків, при тому що в Google набагато більшу кількість).

  • Незважаючи на те, що їх основний сервіс Сапі є основним постачальником орендних посилань в рунеті, в Пр.Сапі є можливість відфільтрувати таких донорів, залишивши тільки «білих і пухнастих» (без кодів посилальних бірж).
  • Ще при створенні цієї біржі акцент робився на отримання ссилочек з трастових ресурсів новин, які додані в Яндекс і Гугл Новини (ну, або на крайняк в каталоги Yandex і Дмоз). Власне, і зараз таких ресурсів в Pr.Sape можна знайти досить багато — 750+ сайтів в Яндекс.Новини, 450+ Google.News.

    Навіщо вони потрібні? Ну, наприклад, для створення інформаційного приводу. Засвітившись на цих ресурсах ви отримуєте карт бланш на різке збільшення посилальної маси (в розумних межах), бо для цього у пошукових систем буде логічне пояснення — поява в ЗМІ тягне за собою збільшення популярності.

  • У них досить багато майданчиків (більше півтора десятків тисяч) і є з чого вибрати. Є навіть найпростіші фільтри для покупки малої кількості посилань, але з жирних ресурсів (Менше, але краще), або багато, але з худющих (багато дешевих), а так само можна вибрати варіант фіфті-фіфті. Фільтри грубого, але для початківців буде саме те.
  • Є можливість замовляти розміщення посилань з картинок (для внесення різноманітності в анкор-лист) і додавання анкорів і урлов у вигляді списку, або їх автоматичне завантаження з файлу. Теж може бути зручно.
  • Можна використовувати як глобальний чорний список (єдиний для всіх проектів, куди можна додавати нікчемних з вашої точки зору донорів), так і локальний, який буде дійсний тільки при закупівлі посилань для даного конкретного проекту.
  • Спочатку досить високі вимоги до прийнятих в біржі сайтів, а саме тИЦ 30 для будь-яких майданчиків (включаючи ті, що з кодом орендних бірж). Правда приймають і з тіц 10, але якщо цього коду немає. І навіть з Тиц 0 приймуть, правда, якщо ресурс має честь перебувати в Яндекс.Новини і Каталозі, або ж в Google.News.
  • Для вебмайстра Пр.Сапі може служити непоганим джерелом додаткового або навіть основного доходу. Однак ваш сайт повинен буде задовольняти ряду вимог, і для потрапляння в обойму необхідно проходження обов’язково ручної модерації в біржі, яка може зайняти кілька днів. Суть вимог для прийому зводиться до наступного:

  • Якщо ваш ресурс наявна в Яндекс.Новини, Google.News або в Яндекс.Каталозі, то вважайте, що він вже прийнятий
  • Якщо сайту немає в згаданих агрегаторах, але при цьому він не торгує посиланнями в орендних біржах з установкою коду (типу того ж Сапі), то для додавання в Pr.Sape потрібно мати Тіц більше 10 (якщо хтось не в курсі, то тіц є абревіатурою від словосполучення «тематичний індекс цитування», який Яндекс роздає ресурсів пропорційно кількості і якості проставлених на нього посилань з сайтів тієї ж тематики).
  • Ну, а якщо у вас код орендних бірж все ж таки присутня, то потрібно вже мати Тіц рівний або більший 30, щоб претендувати на вступ у славні ряди.
  • Інші показники додаються майданчиків модератори оцінюють вже самостійно. Всі.

    Думаю, що варто перейти від теорії безпосередньо до практики і на ділі спробувати створити проект для просування свого сайту, або ж додати свій майданчик з метою заробітку на розміщення посилань. Можна вести пасивний заробіток на партнерській програмі, яка передбачає отримання вами 2.5% з доходів і витрат залучених вами рефералів.

    Реєстрація в Пр Сапі, додавання сайту і для просування проекту

    Отже, в Сапі має місце бути єдиний аккаунт, який надає доступ до всіх модулів (Articles.Sape, PR.Sape, Wizard і іншим). Це добре для тих, хто вже був зареєстрований в одному з них. Однак решті доведеться проходити реєстрацію та назвати її простий я б не зважився, особливо це стосується тих, хто хоче брати участь у цій біржі в якості вебмастера або заробляти на партнерці.

    Регистрация в Пр СапеЯк розкрутити сайт самому

    Якщо ви успішно впораєтеся з усім цим, то вважайте, що найстрашніше вже позаду. Особисто у мене вже був акаунт у Сапі, але тільки з правами на проведення оптимизаторской діяльності (міг витрачати на цій біржі гроші), а от коли захотів додати пару своїх майданчиків у PR.Sape, то виявилося, що попередньо потрібно виконати деякі формальності:

    добавить площадкиЯк розкрутити сайт самому

    Після цього у мене з’явилася можливість скористатися кнопкою «Додати майданчик» на показаної трохи вище вкладці «Вебмайстру» (зовнішньої вкладці «PR»). Звичайно ж, спроба поєднати всі можливості системи в одному інтерфейсі гідна схвалення, але простоти в роботі з кожним конкретним сервісом, на мій погляд, це не додало.

    Як розкрутити сайт самому

    Все, тепер залишиться тільки почекати кілька днів, протягом яких будуть вирішувати питання про прийняття або відхилення додається майданчики.

    Щоб не втрачати часу, пропоную перейти і подивитися на те, що уготоване в Пр.Сапі оптимізаторам для просування своїх сайтів. Для цього потрібно перейти на вкладку «Оптимізатора», що цілком логічно.

    Як розкрутити сайт самому

    Вас відразу ставлять перед вибором — чи будете ви самі займатися підбором анкорів і цільових сторінок, створенням проектів, модеруванням виконання роботи і т. п. речами або ж перекладіть все це на плечі менеджера з Pr.Sape. Що примітно, ніяких додаткових грошей за це з вас не попросять.

    Як розкрутити сайт самому

    При цьому ви зможете вказати суму грошей, яку ви готові витратити на просування (бюджет), адреса сайту, ключі (якщо захочете) і коментарі для виконавця. Після підбору семантичного ядра вам будуть вислані анкор на затвердження, ну, а потім вже буде проходити закупівля посилань аж до вичерпання грошового ліміту.

    Безумовно, що це найпростіший шлях, але не факт, що найбільш ефективний. Якщо ви у загальних рисах розумієте, за яким саме ключовими словами вам хотілося б потрапити в Топ і які сторінки вашого сайту для цього найкраще підходять (можна і у пошукачів про це запитати за допомогою пошуку по своєму сайту, вводячи ці ключі — читайте про розширений пошук в Яндексі і нюанси гугления), то можна спробувати закуповувати посилання в PR.Sape самостійно.

    Для цього потрібно буде натиснути на вкладці «Оптимізатора» кнопку «Створити проект», ви потрапите на сторінку з двома вкладками, де вам запропонують на відкритій за замовчуванням вкладці «Простий» створити свій перший проект.

    Як розкрутити сайт самому

    Вводите Урл сайту, що просувається, шаблони анкорів (з лімітом витрат на кожен), які потім можна буде використовувати для швидкого додавання заявки на потрібну майданчик.

    А так само потрібно буде вибрати один з умолчательных фільтрів (дорого, дешево або серединку на половинку). Саме з цієї групи майданчиків вам будуть надходити заявки з пропозицією про розміщення вашого посилання, а ви їх будете розглядати і схвалювати тільки підходящі.

    Також можете дозволити прискорення індексації куплених в PR.Sape посилань за рахунок покупки на сторінки донорів беклінків з Твіттера (плюс десять відсотків від бюджету отъестся при цьому). Власне, в ролику все це показано на конкретному прикладі:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Якщо ви нічого цього ще ставити не готові або ж хочете купувати посилання виключно вручну, особисто відбираючи майданчики із загального списку за допомогою наявних там фільтрів, то заповнюйте тільки поле з доменом і тисніть на кнопку «Пропустити» в самому низу.

    У будь-якому випадку проект буде створений і на вкладці «Оптимізатора» ви побачите рядок з ним, в самому кінці якої буде присутня кнопка у вигляді лупи з дуже важливим контекстним меню:

    Як розкрутити сайт самому

    З допомогою нього ви зможете перейти в вікно вибору майданчика для покупки вічних посилань (статей, оглядів), або лінків з Твіттера або лайків з інших соціалок. Якщо ви спочатку все ж налаштували простий варіант проекту, то в стовпці «заявки» зможете бачити прийшли кількість заявок від майданчиків та перейти до їх розгляду.

    Якщо кликніть в стовпці Урл, то отримаєте можливість додати більше анкорів в свій шаблон, в тому числі пакетним способом (у вигляді списку гіперпосилань або ж з файлу):

    Як розкрутити сайт самому

    Про це докладніше розповідається в ролику:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Там же можна буде видалити зайві анкор і заархівувати не актуальні в даний момент, щоб вони не заважали. Ці посилання будуть доступні на сторінці вибору майданчика для розміщення.

    Купівля вічних посилань з сайтів і соцмереж у Pr.Sape

    Отже, як показано на попередньому знімку вікна, для переходу до вікна вибору майданчиків для закупівлі потрібно буде клацнути по посиланню «Вічні посилання (стати, огляди)». В результаті вам відкриється все різноманіття наявних у Пр.Сапі сайтів-донорів.

    Наше завдання полягатиме у звуженні кола пошуку з допомогу розташованих ліворуч фільтрів.

    Як розкрутити сайт самому

    Найважливішими є перші пункти фільтра, де ви вибираєте те, що саме будете просити вебмастера зробити: розмістити посилання на новини або архіві, розмістити вашу статтю з бэклинком або ж написати огляд про вашому бізнесі або ресурсі.

    Не всі майданчики готові працювати з усім цим різноманіттям і тому у верхній частині таблиці ви будете бачити різну кількість сайтів підходящих вам. Так само для кожного типу ви можете вибрати донорів, які, наприклад, не розміщують нетематические посилання, що робить їх дещо більш переважними (думаю, що їх спаммность в очах пошукових систем буде декілька нижче).

    Стовпці таблиці позначені як гіперпосилання, дозволяють здійснювати сортування даних за убуванням або зростанням того параметра, який в цьому стовпці виводиться. Клікнувши по Урлу майданчики ви зможете побачити її живцем і оцінити придатність оной для ваших цілей (якість, актуальність, комментируемость, відвідуваність тощо).

    А що ж саме ми можемо побачити безпосередньо з цієї таблиці не заходивши на сам сайт-донор і не аналізуючи його, наприклад, з допомогою плагіна РДС бар? Загалом-то, досить багато:

  • Url – адреса майданчика, клікнувши по якому можна буде на неї перейти. В низу фільтра, розташованого ліворуч, є поле для введення Url, щоб можна було швидко знайти потрібний вам сайт у всьому цьому різноманітті майданчиків доданих в Pr.Sape.
  • ТІЦ і PR – тематичний індекс цитування всього сайту і тулбарное значення PageRank його головної сторінки.
  • Каталоги, агрегатори – якщо нічого в цьому стовпці навпаки даної площадки немає, то в Яндекс.Каталозі DMOZ, Яндекс. Новини, Google.News або Новотеки її помічено не було. В іншому випадку ви побачите, де саме вона зуміла засвітитися.
    Як розкрутити сайт самому
  • Регіон – регіональна приналежність майданчики. Мається на увазі, що якщо контент присвячений, наприклад, глобальних новин, то йому присвоюється глобальний регіон, а якщо це містечкова майданчик, то буде вказано місто, до якого її зарахують.
  • Тематика – дозволяє зорієнтуватися в тому, на яку тему в основному йде мова на даному майданчику
  • СЗР, д — середній час, який потрібно вебмайстру з даної площадки, щоб виконати покладену на нього роботу (виражається в днях).
  • %Н — відсоток ймовірності розміщення (скільки заявок з усіх надійшли даний вебмастер схвалив). Якщо беклинк потрібно отримати швидко, то орієнтуйтеся на великі значення в цьому стовпці і менше в попередньому.
  • І відсоток індексації всіх раніше розміщених заявок (статей або посилань) Яндексом. Краще, коли це 100%, бо сильно занижена цифра говорить про погане ставлення пошукової системи до даного сайту.
  • Ск. І — швидкість індексації Яндексом (скільки днів в середньому на це йде у цієї пошукової системи в рамках даної площадки).
  • %В — відсоток унікальності контенту тих сторінок, де розміщується посилання з Пр.Сапі. Відноситься це справа тільки до формату «Посилання в новини». Чим більше, тим краще.
  • Я/G — кількість сторінок на даній площадці, які потрапили в індекс Яндекса і Гугла. Якщо в Google їх сотні або тисячі, а в Yandex лише кілька десятків, то має сенс утриматися від покупки посилання з такого донора, бо це може бути АГС (фільтр Яндекса, що накладається на неякісні сайти).
  • Вартість — тут все зрозуміло (можна, наприклад, відсортувати за зростанням вартості і шукати щось хороше в купі нехорошого, щоб отримати це за мінімальні гроші).
  • Значок зірочки — дозволяє додати цю площадку в один з ваших білих списків (глобальний або місцевий, який буде працювати тільки для цього проекту) або в обране.
    Як розкрутити сайт самому
  • Значок корзини — дозволяє додати для цього майданчика вручну потрібну посилання і відправити її на розміщення.

    Як розкрутити сайт самому

    Такої можливості мені не вистачає в ГГЛ, бо там можна тільки вибирати з заздалегідь створених шаблонів. А іноді при погляді на майданчик виникає бажання розмістити там якесь посилання, яка в шаблонах ще не забита. Зверніть увагу, що річна гарантія розміщення поки що безкоштовна.

  • Галочка в самому першому стовпці — дозволяє додати для даної площадки один з заданих при налаштуванні проекту шаблонів посилань.

    Як розкрутити сайт самому

    Якщо виділіть галочками більше двох рядків, то з’являться показані на скріншоті випадаючі списки для вибору потрібного анкора — справедливо тільки для форматів посилання в новини або в архіві. А потім можна буде купити їх усі скопом, натиснувши на розташовану під таблицею кнопку «Купити вибрані».

  • Значок з літерою «i» — додаткова інформація, яка є не для всіх майданчиків і де повідомляється про додаткові умови або підказки, які допомагають оптимізатору сформувати коректну заявку.
    Як розкрутити сайт самому
  • Точно так само можна купувати посилання з Твіттера через інтерфейс біржі Pr.Sape. Для цього потрібно буде вибрати з контекстного меню збільшувального скла в рядку з вашим проектом на вкладці «Оптимізатора» другий пункт:

    Як розкрутити сайт самому

    Відкриється схожа таблиця, але в ній будуть вже інші набори фільтрів та інші стовпці з параметрами, що характеризують якість того чи іншого твіттер акаунту:

    Як розкрутити сайт самому

  • Аккаунт — найменування твіттер-аккаунта. Клікнувши по її назві ви отримаєте можливість вставить Урл сторінки вашого сайту, куди повинна буде вести посилання і додати текст твіти (внизу буде відображатися доступне число знаків, щоб не перевищити ліміт наявний на повідомлення в Twitter):

    Як розкрутити сайт самому

    Щоб перейти в акаунт для його візуальної оцінки, досить буде клацнути по синій стрілочки праворуч від імені.

  • Галочки у вкрай лівому полі — дозволяють провести операцію масового відправлення в різні акаунти одного і того ж твіти з посиланням. Для цього ставите галочки в потрібних місцях і тисніть на розташоване під таблицею кнопку «Вибрати телефону».
  • Вартість — ну, тут все зрозуміло, хоча ціни в тисячі і сотні рублів можна, напевно, відкинути, бо настільки сильного ефекту від розміщення в Твіттері очікувати досить важко.
  • Followers — кількість послідовників (читачів) цього аккаунту в Твітері (чим більше — тим краще, але при малому числі параметра Following).
  • Following — число твітерів, які читає автор цього аккаунта (природно, що якщо там їх тисячі, то в наявності проглядає масовий взаємний фоловинг, що, напевно, не є добре).
  • Кількість твітів — не факт, що велика кількість в цьому стовпці завжди є позитивним фактором. Іноді це говорить просто про жахливої заспамленности, тому переглядайте акаунт очима, а не спирайтеся на цифри.
  • Listed — кількість іменованих списків (List), в які додали дану твіттер-майданчик її читачі. Не знаю, чи можна цей параметр накрутити.
  • Я Авторитет — вага даної площадки в так званому рейтингу блогів Яндекса. Крім автономних блогів і щоденників на різних безкоштовних блог-платформах там присутні і Twitter-майданчики. Чим більше цей показник, тим краще.
  • Авторежими в Пр Сапі для полегшення підбору донорів

    Так, ще ж при налаштуванні проекту є варіант створення Авторежиму (вкладка «Розширений режим»), загальна суть якого показана в цьому ролику:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Тут знову ж таки потрібно буде вказати домен сайту, що просувається, і вибрати один з двох варіантів:

    Як розкрутити сайт самому

  • Повний автомат — на обрані системою майданчики, виходячи із заданих фільтрів, будуть відразу ж відправлятися заявки на розміщення без вашої участі
  • Напівавтомат — схоже на простий режим, описаний трохи вище. Всі заявки створені системою ви будете підтверджувати вручну (перевіряти підібраних донорів), але тут можна буде використовувати не тільки стандартні фільтри, але і свої власні, а також задати швидкість закупівлі і кількість посилань для кожного анкора (більш тонка настройка).
  • З напівавтомата в Пр.Сапі можна зробити повний (з лагом в тиждень), поставивши галочку в полі «Автоподтверждение». Наскільки я зрозумів, в полі «Варіанти розміщення» ви можете вибрати закупівлю тільки контекстних посилань (у тексті), або тільки нотаток розміщених окремо від нього (внизу зазвичай), або сказати, що вам, загалом-то, все одно.

    Ну, забороняти відхилення (зміна морфологічної форми) тексту, гіперпосилань, за великим рахунком, не дуже резонно, хоча бувають різні випадки. Йдемо далі. Потрібно буде вибрати стратегію розподілу бюджету між анкорами і період повтору закупівлі посилань з даного фільтру:

    Як розкрутити сайт самому

    Далі вводимо тексти і урли майбутніх беклінків, а також задаємо для кожного з них максимальне число розміщень (не перебарщиваете, бо буде схоже на спам, що пошукові системи не люблять). Трохи нижче задаєте швидкість закупівлі, яку теж не варто вибирати занадто високою, бо можливі санкції пошукових систем за посилальний вибух.

    Ви так само можете вибрати кількість посилань, яке буде запропоновано вставити вебмастеру в огляд, якщо поставите в розташованому трохи нижче фільтрі можливість покупки беклінків в оглядах. Трохи нижче я наведу опис доступних в Авторежимі заявок. Ну, і про галочку прискорення індексації я вже говорив.

    Ось, а далі як раз ви знайдете основна відмінність розширеного режиму створення проекту на PR.Sape від простого. Тут зможете задати свій власний фільтр закупівлі, а не використовувати вже не раз згадувані «дорого», «дешево» і «всі разом»:

    Як розкрутити сайт самому

    Хоча вам ніхто не заважає вибрати один з умолчательных варіантів, розроблених співробітниками біржі. Новий же фільтр дозволить визначити, що саме ви хочете купувати в Pr.Sape:

    Як розкрутити сайт самому

  • Посилання в новинах — мається на увазі розміщення на сторінці, якої ще немає в індексі Яндекса (нової статті на сайті-донорі, іншими словами). Непоганий варіант, бо беклінків з’явиться в індексі разом з текстом сторінки, що буде, напевно, виглядати більш природно в очах пошукових систем.
  • В архіві — розміщення на сторінці, яка вже є в індексі. Для вебмайстра це непоганий спосіб монетизувати старі публікації, в яких не проставлені платні посилання, а для оптимізатора можливість отримати беклінків з більш тематичной статті, бо нова не завжди буде підганятися під ваші запити.
  • Огляд — веб-майстер повинен буде написати статтю про ваш сайт або фірмі, у якій і розмістить від 1 до 3 ссилочек (задається трохи вище). Текст буде унікальним і за обсягом більше 2000 символів (правда, з пробілами). Загалом-то, непоганий варіант, бо посилання індексується разом з текстом, який буде абсолютно тематичен вашого ресурсу.
  • Далі в налаштуваннях свого власного фільтра закупівлі ви можете задати межі ціни за посилання, значення Тіц майданчики, а також обмежити вибір донорів потрібної вам тематикою, регіоном і типом сайту донора.

    Трохи нижче зможете відфільтрувати майданчика за наявності в каталогах і новинних агрегаторах, а також за наявності у ваших білих списках або вибрати тільки нещодавно додані в Pr.Sape сайти вебмайстрів (зазвичай вони ще не сильно заспамлены).

    Після того, як натиснете на кнопку «Створити», ваш новий розширений проект з’явиться в загальному списку. У самому останньому стовпці можна буде натиснути на іконку з гайковим ключем і внести корективи в тільки що створений в Пр.Сапі проект, вибравши пункт «Авторежим»:

    Як розкрутити сайт самому

    Ви потрапите на однойменну сторінку, де буде наведено список всіх створених вами Авторежимов. Поставивши галочку навпроти потрібних, ви зможете їх зупинити або запустити за допомогою розташованих нижче кнопок або ж поміняти щось в налаштуваннях за допомогою останньої іконки, а передостанній — подивитися статистику по закупівлі посилань:

    Як розкрутити сайт самому

    Власне, можете подивитися для закріплення матеріалу ще один відеоролик на тему створення Авторежиму в Pr.Sape, але з більш докладним викладом суті:

    Як розкрутити сайт самому«alt=»»>

    Як почати заробляти на своєму сайті в Пр.Сапі

    На початку публікації ми розглянули додавання нових майданчиків на біржу, ну і, напевно, за цей час вони вже були прийняті.

    Якщо ви не вказали на етапі додавання ціни, які хотіли б стягувати за розміщення посилань у новинах та архівах, а так само за написання оглядів або розміщення статей, то зараз саме час це зробити, натиснувши на значок гайкового ключа в кінці рядка з потрібною майданчиком на вкладці «Вебмайстру» (вкладки «PR»).

    Як розкрутити сайт самому

    Відкриється сторінка зі всіма можливими налаштуваннями вашого майданчика. У верхній частині зможете вказати розцінки за додавання посилання в новий або старий матеріал на вашому сайті, за розміщення вже готового тексту статті або за написання огляду.

    Можна орієнтуватися на середні ціни, але краще буде створити акаунт оптимізатора і подивитися скільки просять майданчики аналогічні вашим (або на наявний у вас досвід розміщення).

    Як розкрутити сайт самому

    Спробую коротко описати призначення полів і форм, які вам пропонують заповнити на сторінці налаштування сайту вебмастера в біржі Pr.Sape:

  • Про ціни я вже згадував
  • Мінімум і максимум знаків — тут задаєте допустимі розміри статей, які будуть надсилати вам для публікації (або ставите розміри тих оглядів, що ви готові писати). Якщо слідувати цим винесеним хелп, то обсяг основного тексту новини повинен бути більше 1000 символів, включаючи пробіли; обсяг тексту статті або огляду — більше 2000 символів, включаючи пропуски.

    Вебмастер ж зі свого боку може цей мінімум змінити і зробити більше — наприклад 3500. «Максимум» ж вебмастер використовує для свого майданчика у тому випадку, якщо вважає за потрібне обмежитися розумною межею для свого сайту (щоб, наприклад, не було простирадлом тексту).

  • Опис — це опис вашої майданчики, яким його побачить потенційний рекламодавець (оптимізатор).
  • Формат подачі — опишіть якого формату матеріали будете розміщувати на своєму майданчику. Наприклад, можна вставити сюди щось подібне до цього: «Матеріал додається як рядова новину, проходить через стрічку на головній, RSS і швидко індексуються в Яндекс.Новини, „Инфороторе“ і „Новотеке“. Статті, посилання та огляди приймаються будь-якої тематики.»
  • Вимоги до контенту — це ваші вимоги до тексту, який вам будуть пропонувати для розміщення на вашому сайті оптимізатори. Можна написати щось подібне: «Контент якісний, грамотно викладений, унікальний (від 96% ), читабельний і легко сприймається людьми. Не допускаються статті політичного, еротичного характеру або будь-якої іншої забороненої тематики.»
  • Приклади розміщення — посилання на статті, які вже були опубліковані через Pr.Sape на вашому майданчику і які можна показати як приклад правильного розміщення.
  • Стоп-лист — тут короткий опис тем і слів, які не можуть бути опубліковані на вашому майданчику.
  • Фільтри незензурщины і контенту для дорослих дозволять вам позбавити вашу майданчик від подібних заявок. Просто відмовлятися від таких заявок при їх надходженні не є виходом, бо у вас буде знижуватися показник %Р (відсоток ймовірності розміщення), який бачать оптимізатори в списку з майданчиками. Якщо це необхідно, то краще відправляти заявку на доопрацювання.
  • Включити покупку в розстрочку — я згадував на початку публікації, що у Пр.Сапі є одну конкурентну перевагу, якої немає у конкурентів — можливість оплачувати розміщення посилання не відразу, а рівними частинами протягом трьох або шести місяців.

    Приблизно 40% від всіх оптимізаторів користуються цією можливістю, і якщо ви зніміть галочку у полі, то майже половина потенційних рекламодавців буде для вас втрачена. Однак, залишивши галочку, в ряді випадків повної оплати виконаної роботи доведеться чекати до півроку.

    Але тут прямуєте розуміти, що Pr.Sape задається певний час ходу (визначається індивідуально), протягом якого сума, належна вам за виконану роботу, буде заморожена на рахунку (звичайна справа, бо хочуть підстрахуватися від недобросовісних вебмайстрів):

    Як розкрутити сайт самому

    Якщо для вашого сайту холд, наприклад, рівний три місяці, то оплата в розстрочку буде вам навіть вигідна, бо грошики почнете отримувати хоч і частинами, але відразу:

    Як розкрутити сайт самому

  • Розміщення посилань у Пр Сапі тільки поза тексту новини — вебмастер може вибрати тільки такий варіант розміщення (аля постовий, коли абзац з тематичним ссылке текстом виноситься над або, що буває частіше, під тіло публікації і з нею по тематиці не пов’язаний). Така робота в Пр.Сапі оцінюється на 20% дешевше, бо природність розміщення у такого варіант нижче.
  • Приймати нетематические ссилочку і статті — вирішувати доведеться вам самим. Якщо ресурс у вас не вузькоспеціалізований, то можна ризикнути, напевно.
  • Дозволено змінювати URL (20% вартості) або URL + анкор (40% від вартості) — зазначені галочки дають можливість оптимізатору замовити у вас зміна Урла вже розміщеної посилання і анкор за відсоток від вартості розміщення. Звичайно ж, оптимізатору такого робити не варто, але іноді виникають форс мажорні обставини спонукають їх до цього бесчинству. Якщо ви готові за доплату поміняти ссилочку на іншу, то залиште галочку.
  • Не приймати заявки — як я зрозумів, це означає поставити майданчик на паузу, наприклад, коли ви поїхали у відпустку або захворіли.
  • Тиснете на кнопку «Зберегти» і через деякий час ваша майданчик буде доступна для пошуку рекламодавцям (оптимізаторам), тобто з’явиться у каталозі. Якщо ви ціни задали адекватні, сайт хороший і не заспамленный, то незабаром вам почнуть надходити заявки на розміщення, появу яких можна буде помітити по зміненій цифирьке в колонці «Заявки» на вкладці «Оптимізатора» (на пошту вам прийде повідомлення про появу роботи).

    Після ознайомлення із завданням та його виконанням, на сторінці детального перегляду заявки в колонці зліва вам буде доступно поле для введення адреси розміщення. Залишиться тільки дочекатися схвалення рекламодавцем.

    Сума зароблена вами або відразу почне надходити частинами на ваш рахунок (при використанні оптимізатором розстрочки платежу), або буде витримана протягом строку холда і надійде до вас в повному обсязі по його закінченні.

    Для виведення зароблених в Pr.Sape коштів потрібно вибрати з лівого меню відповідний пункт (там же знаходить і посилання для поповнення балансу, якщо ви працюєте ще й як оптимізатор):

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Висновок можливий тільки на рублевий гаманець Вебмані або на рахунок в Ківі:

    Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

    Біржа вічних посилань Pr.Sape оновилася до версії 2.0 — огляд того, що кинулося в очі

    З тих пір як я написав цей огляд, особа сервісу помітно змінилися, і тепер представлено оновленої зовнішньої сторінкою у вельми приємних тонах і набором структурованих розділів всіх можливостей учасників Pr:

    Новый Pr.SapeЯк розкрутити сайт самому

    На сайті Pr.Sape досить вичерпним чином розказано, чому необхідно купувати не тільки орендні, але і вічні посилання – є стійке переконання, що посилання такого типу найбільш «органічні», тому що розміщуються на майданчиках «назавжди», а в Pr до того ж з безкоштовними гарантіями від зняття та індексації в Яндекс.

    Є згадка і про розстрочку. Наскільки мені пам’ятається, в Pr.Sape найвигідніші умови поетапної оплати серед інших гравців ринку – вона тут не обкладається комісією і доступна починаючи з витрат в 1500 рублів на проект. Дуже корисно, враховуючи, що з її допомогою можна без особливих зусиль розбавити орендну посилальну масу, якщо така вже є – наприклад, 10 вічних новинних посилань по 200 рублів в розстрочку на 180 днів обійдуться мені менш ніж в рубль на день за кожну, зате посилання буде оплачена раз і назавжди і не «flash», якщо я раптом забуду поповнити баланс, що дуже зручно.

    Ще один плюс, який я зазначив на користь Pr – вічні посилання не потрібно настільки ретельно відстежувати, як орендні, тому що розміщуються вони за всіма правилами тільки в унікальних матеріалах, які ще не бачили роботи пошукачів, і будучи проиндексированными залишаються на майданчику мінімум на рік гарантії від Sape.

    Розробники кажуть про власний алгоритм перевірки розміщення вічних посилань – якщо протягом гарантійного терміну посилання раптом «випадає» з індексу, – вона підлягає обов’язковому переразмещению на майданчику зі схожими параметрами.

    У сукупності від вічних посилань ефект виходить такий: сайт починають дуже енергійно обговорювати інші майданчики Інтернету і великі новинні портали, складаються в каталогах і новинних агрегаторах, від комплексу цих факторів апдейта за апдейтом зростає довіра пошукових систем та їх роботів до просувається сайту – детальніше про це розповідається в кейсі від проекту кур’єрської служби, який також розміщений на сайті системи:

    Кейс по продвижению сайта в Pr.SapeЯк розкрутити сайт самому

    Судячи з наведеної статистики, проект непогано «вистрілив» по тіц – +150, до того ж встигнувши улушить позиції в Яндекс і Google всього за 5 місяців закупівлі суто «вечняка».
    Це досить хороші результати для сайту среднеконкурентной тематики!

    Входимо в систему і потрапляємо у внутрішній інтерфейс:

    Интерфейс Pr.SapeЯк розкрутити сайт самому

    Мені сподобалося, що він доступний як бета-версія з можливістю перейти на звичний Sape дизайну 2008 року.

    Пр.Сейп версии 2.0Як розкрутити сайт самому

    Інтерфейс достовірно перейняв весь базовий функціонал – тут і вічні новинні посилання, і унікальні статті з оглядами, в додачу твіти і соц. посилання (до речі, в Pr.Sape великий пул соціалок – крім Twitter є ще дві пари популярних в СНД – «ВКонтакте» і Facebook, Google+ і Мій Світ).

    Форма створення проектів зустрічає новою особливістю – вбудований автодобір ключових запитів:

    Создание проекта в новом интерфейсе СапыЯк розкрутити сайт самому

    Ключевики підбираються релевантні і за досить адекватної вартості.

    Полегшився на цілий крок доступ до інтерфейсу покупки посилань. На відміну від старої версії, створити заявку для будь-якого типу посилань тепер можна натиснувши на кнопку на сторінці управління проектами, а кнопка «Магазин» дозволяє швидко оформляти заявки на пакети посилань – в Pr.Sape їх вже два, і скоро буде ще один. «Тематика» пропонує добірку майданчиків зі схожою спрямованістю, «Новинний удар» — посилання на сайтах з потужних новинних агрегаторів; а пізніше, обіцяють розробники, приєднається «Соціальний» з соц. сигналами.

    Фильтры в Pr.SapeЯк розкрутити сайт самому

    Пул фільтрів підбору майданчиків залишився колишнім – всі основні параметри, плюс можливість виключити, наприклад, підбір варіантів донорів з вже розміщеними заявками за проектом.

    Пул фильтров СапыЯк розкрутити сайт самому

    У моїй роботі мені часто доводилося вдаватися до послуг бірж копірайтингу, багато в чому із-за нестачі часу на тексти. Якщо його вистачає на ведення блогу, то часом його катастрофічно немає на оновлення контенту клієнтських проектів. В процесі вивчення нового Pr.Sape, крім усього іншого, я на свій подив виявив вбудовану біржу копірайтингу.

    Тепер можна просувати проект посиланнями і замовляти необхідний додатковий контент, не витрачаючи час на вибір виконавця на інших біржах – все це є в Pr.Sape в приємному сучасному інтерфейсі.

    Биржа копирайтинга в Пр.СапеЯк розкрутити сайт самому

    Комплекс інструментів, які сьогодні пропонує Pr – вічні новинні посилання, статті і огляди, потужні посилальні пакети; унікальні соціальні сигнали, що прискорюють індексацію і впливають на поведінкові фактори; вбудована біржа копірайтингу і, найголовніше, тісний інтегрованість з іншими сервісами Sape – це достатній портфель тих опцій, які вкрай рекомендовані кожному сучасному оптимізатору, що працює на преподносящем сюрпризи ринку SEO-просування. ІМХО.

    Пр.Сапе в действииЯк розкрутити сайт самому

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу