Способи заробітку в мережі

2549
  • Як заробити гроші в інтернеті без вкладень
  • Способи підробітку в мережі для всіх
  • Партнерські програми і заробіток на рефералах
  • Як можна заробляти в інтернеті своїм розумом
  • Вилучення доходу з свого інтернет-проекту (сайту)
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . На цій сторінці я хочу торкнутися досить-таки актуальну і злободенну тему заробітку в інтернеті. Способів заробити в мережі досить багато, але не всі вони ідеальні і не всі вони будуть однаково корисні й ефективні.

    Відразу обмовлюся, що для повноцінної реалізації деяких з наведених нижче варіантів бажано мати свій сайт, причому величина прибутку багато в чому буде залежати від його відвідуваності.

    Способи заробітку в мережі

    Ні, звичайно ж, можна заробляти в інтернеті і не маючи свого сайту, але тут можливі два нюанси. По-перше, дохід у більшості випадків буде в рази — або навіть на порядок менше, ніж у разі використання свого, власного розкрученого інтернет-проекту (розкрутка сайту самостійно).

    По-друге, маючи свій інтернет-ресурс, більшу частину доходу можна буде віднести до так званого пасивного заробітку. Тобто ви зможете спокійно виїхати у відпустку, а потік грошей практично не зменшиться.

    Як заробити гроші в інтернеті без вкладень

    Я, напевно, передбачаю ваш скепсис з приводу того, що в інтернеті можна чогось там заробити. Кричать про це багато і практично на кожному кутку, а коли мова доходить до конкретних сум, виражених в грошовому еквіваленті, то виявляється, що суми ці надто малі, а робота, яку потрібно буде для цього виконати, вкрай одноманітна і втомлює.

    Так, це так — мати високий дохід в мережі, при цьому не маючи певної кваліфікації практично не можливо. До того ж, як і в реальному житті некваліфіковану працю дуже і дуже низько цінується і, відповідно, оплачується. Але тим не менше зараз, з висоти прожитих в інтернеті років, я можу відповідально заявити — гроші там є, і є вони в досить великій кількості.

    Причому вважаю, що оптимальним варіантом є той, що дозволяє отримувати дохід без попередніх вкладень. Часто буває так, що ці вкладення просто нема звідки взяти, та й всі шахрайські схеми інтернет-заробітку будуються саме на відбирання у вас енної суми і наступного кидка.

    Тому надалі ми будемо розглядати методи, які дозволять обійтися зовсім без вкладень, або, зводячи їх до мінімуму. Вже потім, коли ваш сайт (а я настійно рекомендую його створити) стане приносити стабільний і відчутний дохід, ви зможете частину здобутих коштів витрачати на інвестиції в ваш веб-проект, тим самим збільшуючи суми майбутнього доходу. Але це вже будуть не вкладення, а інвестиції.

    Давайте ще додамо трошки лірики і несподівано налинули спогадів. Свій перший грошик в «нереальному світі» я запам’ятав досить чітко і з подробицями. Сталося це приблизно вісім років тому, коли блогу було всього кілька місяців від народження.

    Зі мною зв’язалася по електронній пошті дівчина і запропонувала розмістити постової (посилання на просувний нею проект) на початку нової статті на моєму блозі. Запитала мене про ціну, але я не цікавився цим і тому запропонував їй самій призначити ціну.

    В результаті ми зійшлися на 40 рублях, і це стало моїми першими грошима, заробленими в глобальній мережі інтернет. Ви знаєте, сума не сказати щоб була вражаючою, але, чорт забирай, так незвично було отримати сорок рублів за просто так. Ось саме було відчуття, що гроші звалилися з неба (абсолютно не вірилося на той момент, що це реально). Якось незвично і з біса приємно.

    Другий раз таке ж відчуття я випробував, коли, нарешті, вперше вдалося перевести в готівку через банкомат суму з розрахункового рахунку індивідуального підприємця (одна справа, коли це було циферки на екрані комп’ютера, і зовсім інша, коли вони матеріалізувалися в реальні грошові банкноти, які я тримав у руках). Дуже приємно було, аж до мурашок по шкірі.

    У 2012 мій заробіток тільки на контекстній рекламі (тоді ще від Яндекса) становив вже більше сотні тисяч рублів на місяць:

    Доход с контекстной рекламыСпособи заробітку в мережі

    Загалом, заробляти гроші в мережі цілком можливо, і сам факт того, що вони можуть матеріалізуватися в хрусткі купюри, у мене ще довго викликало легке розчулення і досить ідіотську усмішку. Ну, це з часом пройшло (коли суми стали великими і регулярними), бо людина так влаштована, що до всього швидко звикає (особливо до хорошого). Ось поки остаточно не звик і хочу написати статтю про заробіток в мережі, що підігрівається суто позитивними емоціями.

    Способи підробітку в мережі для всіх

    Якщо у вас свого сайту немає, а також немає особливих навичок, які ви могли б конвертувати у дзвінку монету (про це читайте трохи нижче), то залишається лише одна ніша. Я кажу про різні можливості додаткового заробітку, яким можна зайнятися у вільний час (сидячи вдома за комп’ютером). За наведеним посиланням ви знайдете більш детальний опис, а тут я лише сконцентрирую вашу увагу на найбільш популярних інструментах:

  • Некваліфікований і не дуже високооплачуваний працю, дозволяє швидко заробити в інтернеті людині без будь-якої спеціальної підготовки. Цей варіант підходить школярам — як гідна заміна потогінного макдональдса — або людям, яким потрібні гроші прямо зараз (нехай і не дуже великі).

    В якості прикладу бірж, що дозволяють заробляти не кваліфікованим кадрам, можна навести:

  • VKtarget — заробіток в соціальних мережах (Вконтакте, Facebook, Instagram, Youtube, Twitter). Платять за вступ до групи, лайки, розповіді друзів і т. п. речі. Про інші сервіси та методи підвищення доходу читайте у статті «Гроші за лайки».
  • Заробіток на мобільному телефоні — перегляд відео, установка додатків ( AdvertApp, AppCent, PayForInstall та ін)
  • МоеМнение і Анкетка — беріть участь в опитуваннях, накопичуйте гроші і бонуси, після чого виводите їх або обмінюйте на призи. Про інші сервіси платних опитувань читайте у цій статті.
  • Воркзила — віддалена робота для людей з різним рівнем підготовки (аж до зовсім непідготовлених).

    Примеры заданий на ВоркзилеСпособи заробітку в мережі

    Подробиці можете прочитати в моєму короткому огляді біржі фріланса для початківців WorkZilla.

  • SE — досить багато можливостей отримання доходу (частина з них пасивні). Сервіс існує вже давно, перевірений і дуже дорожить своєю репутацією.
  • РуКапча — тут пропонують заробляти, вводячи текст картинок (з так званих капч). Якщо є схильність до монотонної роботи — це для вас. Є ще аналогічний сервіс 2капча, де платять доларами.
  • КурсЕксперт і БестЧейндж — безкоштовні сервіси моніторингу, що дозволяють заощадити (вважай заробити) на обмін і виведення віртуальних грошей в реал (там я для себе 60сек і Бинанс відкрив)
  • Биткоин крани — сервіси, де можна безкоштовно отримувати частки биткоина (сатоши) з їх подальшим виведенням. За один раз виходить небагато, але процес можна повторювати протягом дня, так і число використовуваних «генераторів монет» ніхто не обмежує.
  • Гроші на відгуках і коментарях — принципи роботи і рівень доходів описаний у наведеній за посиланням статті. Яскравими прикладами є Кьюкоммент і Irecommend.
  • Копірайтинг — написання статей на замовлення — і рерайтинг (перекладення тексту статей своїми словами) — тут можна буде заробити грошей трохи більше, порівняно з описаних трохи вище. Хоча, знову ж таки не фонтан.

    Для пошуку замовників можна буде використовувати так звані біржі копірайтингу, яскравим прикладом яких є:

  • Etxt — читайте також огляд Етхт, в якому професійний копірайтер дає поради по роботі в цій біржі.
  • Текст.ру — дуже популярне місце, де можна проявити свої скромні таланти в написанні текстів
  • Advego — платять тут не тільки за написання статей, але і за спілкування на форумах, в соцмережах і інші подібні речі. Можете познайомитися з моїм оглядом можливостей Advego
  • ТурбоТекст — біржа копірайтингу
  • Дивіться також зведений огляд бірж контенту і копірайтингу від того, хто у всіх них працював і намагався там заробляти собі цим на життя.
  • Щоб заробляти багато і постійно потрібно буде орати. Як тільки ви вирішите зробити перерву, то потік грошей вичерпається і повністю припиниться.

    Однак даний метод може допомогти вам зібрати початкові кошти на створення свого власного інтернет-проекту і заодно «відточити перо». Я хотів задушити свою жабу (хоча і не повністю, бо спочатку все ж використав безкоштовний хостинг) і не працювати на дядька, а відразу ж стати копірайтером для свого, власного проекту (вважайте, що перший рік я працював практично за безкоштовно).

  • Обман — теж, до речі, досить поширений метод заробити гроші. Вам так не здається? Можливо, що навіть переважає. Але, сподіваюся, що я все-таки перебільшую. Схем досить багато — починаючи від відверто шахрайських і закінчуючи практично нешкідливими.

    Ну, до нешкідливим, наприклад, можна віднести вже зійшли з арени Iq тести, коли вам після його проходження (а воно займало досить-таки відчутний час) пропонують для отримання результату відправити платну SMS на номер власника цього лохотрону. І ви змушені вирішувати, що вам дорожче — витрачений час або ж невелика сума, відправлена шахраєві.

  • Партнерські програми і заробіток на рефералах

    Я вирішив виділити під цей варіант отримання доходу з мережі окремий розділ, бо він цього заслуговує. Чому? Дізнаєтеся трохи нижче по тексту. Отже, заробіток на рефералах (партнерські програми) — досить перспективний і, що примітно, пасивний. Сильно багато і дуже швидко, швидше за все, не заробите, але чудовий він тим, що ви зможете спокійно поїхати у відпустку, а дохід від ваших рефералів від цього не знизиться.

    Інша справа, що для того, щоб залучати рефералів у більш-менш значній кількості, треба буде все-таки мати свій сайт і при цьому досить розкручений. Однак, це зовсім не обов’язково. Можна розміщувати рефссылку на тематичних форумах, попередньо ознайомившись з їх правилами і можливими заборонами. Іноді це можна буде робити в «підписи», і тоді для максимального охоплення вам доведеться активно спілкуватися в тих гілках, де може жити ваша цільова аудиторія.

    Дізнатися детальніше про те, хто такі реферали і яким чином працювати з партнерськими програмами, ви можете за наведеною трохи вище посиланням. Напевно, найкращим варіантом збільшення числа залучених користувачів написання докладних статей по роботі з тим чи іншим сервісом (біржею), з розміщенням в них реферальних посилань (з них система зарахує цих користувачів на ваш рахунок). В офлайні аналогом заробітку на рефералах є посада страхового брокера.

    Я сам, та й практично всі користувачі в рунеті ставляться негативно до того, щоб на них хтось заробляв. Це особливість національного характеру. Хоча, за великим рахунком, ні мені, ні кому-небудь з моїх рефералів від цього ні гаряче, ні холодно (платить адже власник партнерської програми з свого, власного кишені). Але, мабуть, все одно прикро.

    При бажанні можна знайти партнерські програми під будь-яку тематику, але не всі з них будуть однаково прибуткові. Доведеться їх тестувати або орієнтуватися на відгуки інших користувачів. Давайте я наведу ті з них, що використовую сам, а ви в коментарях додасте щось ще від себе. Так як я для поширення рефссылок використовую власний сайт, то партнерки вийшли з ним співзвучними за тематикою.

    Я спробую їх розташувати за рівнем заробітку, але знову ж таки повторюся, що все суто індивідуально.

  • Вктаргет — непогана партнерка, в якій платять 15% з доходів залучених вами рефералів. Т. к. біржа підходить абсолютно для всіх, то і набрати рефералів буде нескладно. Детальніше про заробіток в соціальних мережах через Vktarget читайте за наведеним посиланням.
    Доходы с партнерки ВктаргетСпособи заробітку в мережі
  • Міралінкс — біржа статей, досить докладно описана мною в мануалі по MiraLinks. Суть заробітку зводиться до залучення як можна більшого числа користувачів в цю систему.
    Деньги с партнерки в МиралинксСпособи заробітку в мережі
  • ГоГетЛинкс — найпопулярніша біржа вічних посилань в рунеті. Тут читайте про нюанси роботи з GoGetLinks.
    Доходы с партнерки в ГогетлинксеСпособи заробітку в мережі
  • 60 сек — обмінник електронних валют і реальних грошей, який має вельми вигідну партнерську програму. Знайшов його близько року тому, але вже зараз дохід від партнерки вражає:
    Партнерка 60 секСпособи заробітку в мережі
  • Воркзилла — партнерка біржі фріланса нового формату. На мій погляд, дуже перспективний напрямок, що дуже добре себе показує в плані прибутковості.

    Доход с партнерской программы ВоркзилыСпособи заробітку в мережі

  • BestChange — партнерська програма моніторингу обмінників, де платять по $0.35 за кожного залученого клієнта на сайт.
    Партнерка бестчейджа и ее доходностьСпособи заробітку в мережі
  • КурсЭксперт — ще одна партнерка подібного штибу (моніторингу обмінів) і теж показує відмінні результати (використовую її недавно):
    Доход с партнерки КурсЭкспертСпособи заробітку в мережі
  • РотаПосттут повний огляд біржі RotaPost.
    Вывод денежек с РотапостаСпособи заробітку в мережі
  • Рукапча — ще одна універсальна партнерка, куди можна залучати дуже різноманітне і найчастіше важко монетизируемую аудиторію (вводити капчу всі вміють). За рік у мене на ній приблизно стільки вийшло заробити:
    Пассивный доход в РукапчеСпособи заробітку в мережі
  • Etxt — досить прибуткова партнерка у цій біржі копірайтингу є. Скрін всіх доходів не знаю де зняти, але в загальній складність вивів звідти вже краї десятки тисяч рублів і стільки ж, напевно, витратив на покупку статей для різних проектів.

    Заработок в EtxtСпособи заробітку в мережі

  • АдвертАпп — партнерка веб-додатки для заробітку на мобільному телефоні. Досить непогано виходить, якщо врахувати, що працюю з нею тільки два-три місяці (при реєстрації введіть промо-код 2p2sq3, для отримання перших грошей):
    Столько зарабатываю сейчас в АдвертаппСпособи заробітку в мережі
  • АппЦент — дуже схожа партнерка і теж з непоганим доходом за той же самий час (промо-код 4ZVQD1):
    Доходы с АпцентаСпособи заробітку в мережі
  • МегаИндекс — система автоматичного просування. Клієнти, реєструються за вашим рефкам, будуть витрачати гроші на посилання, а ви отримувати з цього відсоток. Також у цій системі є багато безкоштовних інструментів, про яких я писав у статті про MegaIndex.

    Мой доход в МегаиндексеСпособи заробітку в мережі

  • У всіх інфопродуктів, які розповсюджуються в інтернеті, є свої партнерські програми, які, як правило, є дуже вигідними. Автори готові віддавати вам за продажу від третини до половини вартості відеокурсів. Яскравим прикладом є партнерська програма Євгена Попова, де ви зможете зайнятися продажем цих відеоуроків .

    Деньги с партнерской программы ПоповаСпособи заробітку в мережі

  • Адвего — в цій текстовій біржі є партнерка, на якій можна заробляти залучаючи замовників та авторів.
  • Textsale — там теж є своя реферальная програма.
  • Моя справа — партнерська програма по розповсюдженню сервісу онлайн-бухгалтерії. По суті, вона багаторівнева і дозволяє заробляти не тільки на прямих продажах, але і на продажах своїх партнерів. Виплати дуже високі. Подробиці читайте в статті про партнерську програму Моя справа.
  • WebArtex — зовсім молода біржа статей, а отже і дохід з рефералів може бути більше у віддаленій перспективі (ви опинитеся в підсумку на вершині піраміди рефералів). Про нюанси роботи з біржею статей WebArtex читайте в моїй недавній статті.
  • Кворк — партнерка популярної біржі фрілансу.
  • Бинпартнер— партнерська програма брокера бінарних опціонів Binomo. Потрібно буде залучати трейдерів в цю торгову платформу і за це отримувати від 50% від прибутку системи.
  • Паер — партнерка набирає популярність платіжної системи, де платять дуже пристойний відсоток від доходів, залучених вами відвідувачів. Читайте про Паер детальніше за наведеним посиланням.
  • ИнфоБокс — це хостинг, де я розміщую свої комерційні і інформаційні сайти. За партнерці виплачують 30% від усіх грошей, які будуть витрачати на оплату хостингу залучені вами клієнти (а так як сервіс якісний, то і йти з нього мало хто буде надалі — пасивний дохід вам забезпечений).
  • AliExpress ePN — офіційна партнерська програма найбільшого в світі магазину AliExpress
  • РотаБан — у статті про те, де можна купити або продати банерне місце, я згадував про цю біржі та ряді інших.
  • Telderi — отримуйте проценти з сум, отриманих вашими рефералами з продажу або купівлі сайтів на цій біржі.
  • На жаль, вигідні партнерки інколи закриваються. Наприклад, так було з Профіт Партнером, але він мені дозволив заробити на своїй партнерській програмі найбільше:

    Доходы в ПрофитеСпособи заробітку в мережі

    Якщо коли-небудь ви вирішите відкрити свій власний інтернет-сервіс (біржу або щось інше), то обов’язково прикрутіть до нього партнерську програму. Так, ви втратите частину доходу на виплати за притягнених рефералів, але це буде фактично вірусної розкруткою проекту, здатною залучити відразу ж величезна кількість користувачів.

    В інтерв’ю з рульовим біржі посилань GoGetLinks як раз прозвучало те, що вони практично не вклали в цю справу ні копійки. Всю роботу за них зробили вебмастера, охочі заробляти на рефералах.

    Як можна заробляти в інтернеті своїм власним розумом

  • Створення сайтів на замовлення або будь-який інший вид фріланса (віддаленої роботи в інтернеті — досить слабо підходить початківцям, бо вимагає певних знань в області вебмастеринга, програмування або будь-якої іншої обраної області докладання зусиль. Але зате не вимагає вкладень, і якщо ви, скажімо, ознайомилися з тим, як створити блог або самому зробити сайт, то можете вже пропонувати свої послуги на біржах фрілансерів, тематичних форумах або ж на своєму, власному ресурсі.

    Яскравими представниками бірж фріланса є Work-zilla, Weblancer, Кворк і Freelancer.com. З часом у вас з’явиться досвід і професійні навички, що допоможе робити свою роботу швидше і заробляти на цьому більше. Я рідко використовую фріланс (хіба що в якості манімейкера), бо знову ж таки не хочу працювати на дядю. Натура така волелюбна.

    Але багато за рахунок цього, можна сказати, живуть і цілком задоволені своїм рівнем доходу та положенням. До фрілансу можна віднести не тільки вебмастеринг, але і заробіток на просуванні чужих проектів, написання різних скриптів і текстів на замовлення, робота в області дизайну, рекламні послуги, дистанційне навчання тощо (подробиці дивіться в окремій статті по фрілансу, посилання на яку наведено трохи вище).

  • Перепродаж доменів (кіберсквотинг) — можна спробувати перевірити доменні імена ще ні ким не зареєстровані, але потенційно мають великі перспективи. Наприклад, співзвучні з діяльністю будь-якої комерційної компанії, а також перспективні для просування по певних пошукових запитах або для створення певних інтернет-сервісів, порталів і т. п.

    Реєструються такі доменні імена з метою їх подальшого перепродажу тим, хто готовий за них заплатити необхідну вами суму. Домен цілком може бути куплений за собівартістю (нехай, наприклад, шістсот рублів), а продано вже за тисячі і навіть мільйони рублів (фантастика, однак). Сам я кіберсквоттінгом жодного разу не займався, але тим не менше багато вебмайстра не проти спробувати на цьому заробити мільйони (наприклад, все той же Мауль).

    Я коли підбирав доменне ім’я для свого майбутнього інтернет-проекту (який тепер зветься), то стільки різних комбінацій перепробував, проте практично все було зайнято. Причому веб-сайтів як таких на цих доменах не було. Тобто вони позахоплювали вже практично все, на чому потім є ймовірність заробити.

  • Файлообмінники — ви завантажуєте щось туди і за кожне скачування цих файлів отримуєте певні гроші. Напевно, заробити більш-менш пристойно на цьому можна було раніше, але тільки маючи свій, власний розкручений інтернет-проект, наприклад, виразника, де ви будете викладати контрафактний софт або відео. Правда, пошуковики зараз такі сайти сильно не люблять, так що…

  • Підробити грошей можна і на Ютубі — для цього досить створити свій канал, додавати в нього періодично ваші авторські відеоролики, укласти партнерський договір з ютюбом, а потім просто отримувати відсоток з показу у ваших відеороликах реклами від Google. Але це далеко ще не всі і навіть не більшість. Читайте про те, які ще способи заробітку на YouTube існують.
  • Спеціальність адміністратора груп (пабликов, бізнес-сторінок) у Фейсбуці, Вконтакте, Инстаграмме або іншої соціальної мережі зараз стає все більш затребуваною. Краса цієї роботи у тому, що особливих знань і розумових зусиль від вас не буде потрібно, але попередній курс навчання пройти все одно доведеться. На цьому блозі я почав описувати деякі моменти цього онлайн-бізнесу в рубриках Фейсбук, Ютуб, Вконтакте і Инстаграмм. Там поки що є лише кілька статей, але в майбутньому постараюся розвинути цю тему поподробне.
  • Платні консультації — досить поширений варіант підробітку в мережі серед просунутих вебмайстрів (наприклад, аудит сайту на предмет вирішення проблем з його просуванням в пошукових системах), та й взагалі серед фахівців у якій-небудь області. До мене іноді теж приходять листи з проханням надати платну консультацію або по просуванню, або за створення інтернет ресурсу.
  • Якщо ви вважаєтеся фахівцем у якій-небудь області (ну, або принаймні самі себе таким фахівцем вважаєте), то ви цілком можете створити свій інфобізнес і почати заробляти на його продажах (за кілька тисяч рублів за копію). Якщо надумаєте цим займатися, то раджу звернути увагу на систему JustClick, що включає в себе повний набір інструментів (партнерку, магазин, сервіс e-mail розсилок тощо).

    Прикрутивши JustClick, зможете істотно збільшити кількість продажів (втім доведеться третину заробітку партнерам віддавати, але тут скупитися не варто). Раджу ознайомитися з інтерв’ю, взятих мною біля одного з найбільш успішних (і, що не мало важливо, чесних) інфобізнесменов в області вебмастеринга по імені та прізвища Євген Попов і списком відеоуроків, які він пропонує.

  • В принципі, отримувати дохід без вкладень можна ж не тільки в мережі. Наприклад, в статті про те, як заробляти гроші ви знайдете опис як онлайн, так і оффлайн варіантів отримання доходу, яких я не торкаюся до цієї публікації.
  • Форекс та іншу біржову спекуляцію в мережі (наприклад, Піфи) теж підносять, як один з основних методів вибивання дзвінких монет з інтернету. Можливо це і так, але це обов’язково вимагає вкладень, а значить нам за визначенням не підходить. Хоча, можливо, хтось і отримає непогані дивіденди на цьому варіанті, але не я.
  • Заробіток на своєму інтернет-проекті (сайті)

    Напевно, ви вже помітили, що наявність свого, власного розкрученого інтернет-проекту (якщо ви не нехтували методами Seo просування) багаторазово підвищує рівень можливого доходу у багатьох описаних вище способів. До того ж існують способи, які в принципі неможливі без наявності власного сайту. Ось саме про них і піде мова в цій главі.

    Так, забув згадати, що раніше зароблені у віртуальній мережі гроші вам потрібно буде десь зберігати, а для цього краще всього в рунеті підходять системи електронних валют, такі як Вебмані і Яндекс Гроші (перша більшою мірою, а друга — в меншій).

    C вебманями можна працювати декількома способами: із спеціальної програми WebMoney Keeper Classic, через захищений інтернет канал — Keeper Light, через звичайний інтернет канал — Кіпер Міні. Задля уникнення проблем з крадіжками користуйтеся системою Enum.

    Так, повернемося до наших баранів. Що тут можна сказати? Власне, більшість способів я вже колись докладно розглянув у статті про монетизацію сайту. Але, тим не менш коротко повторюсь і додам щось відносно нове.

  • Контекстна реклама — напевно, для більшості інтернет-проектів, створених для людей (так званих СДЛ) вона є основним і самим дохідним методом. Контекстна реклама в своїй назві містить пояснення принципу її роботи. По суті, це оголошення (чисто текстові, доповнені картинками або ж повністю графічні), зміст яких тематично контенту веб-сторінки, де блок з рекламою розміщується.

    Написали ви статтю про рожевих слоників, і контекстна реклама буде показувати оголошення про продаж рожевих слоників, якщо, звичайно ж, такі оголошення будуть надані рекламодавцями. Хоча, оголошення можуть відображатися і на основі потреб відвідувача, який відкрив сторінку вашого сайту, якщо про цю його потреби якимось чином дізналися пошукові системи, які і є основними гравцями на ринку контекстної реклами.

    Пример контекстной рекламы для заработка на сайтеСпособи заробітку в мережі

    У рунеті це два титану — Яндекс і Google. Тому для вебмайстрів в рунеті існує лише два варіанти роботи з контекстом — рекламна мережа Яндекса (РМЯ) або Гугл Адсенс. Обидві системи досить суворо стежать за дотриманням правил роботи і у разі їх порушення можуть назавжди відлучити вас від цього способу заробітку. Тому раджу попередньо ознайомитися з цими правилами, щоб потім не пошкодувати.

    Це найкращий вид реклами, який може приносити дуже пристойний дохід (дивіться скріншот в самому початку цієї публікації). Крім цього, даний вид монетизації сайту зазвичай не викликає у пошукачів ніяких нарікань, чого не можна сказати, наприклад, про ті ж тизерах, мова про які піде нижче. Однак, контекст далеко не на всіх інтернет-проектах буде добре працювати і приносити власнику відчутний дохід. Інакше б нічого, крім нього і не використовувалося.

  • Банерна реклама — вона дуже добре доповнює описаний вище контекст і покликана закріплювати у свідомості користувачів інформацію про бренд (послугу, товар). Тому багато рекламодавці можуть побажати розміщувати свої банери на вашому інтернет-проекті (особливо якщо ви будете встановлювати невисокі ціни за їх показ). Рівень доходу, який отримується з банерної реклами, багато в чому буде залежати від того, наскільки вам пощастить зустрітися з потрібними вам рекламодавцями.

    Для того щоб ваші рекламні місця не простоювали даремно, а гаманець вебмайстра не порожнів, ви можете скористатися послугами:

  • Найбільшою банерної мережі AdvMaker, про яку я писав у статті «Advmaker і його акцент на мобільну рекламу»
  • Біржі РотаБан
  • Біржа автоматичного розміщення банерів і текстових посилань Linkslot (докладніше читайте в статті про ЛинкСлот)
  • Ну а також ви можете додати на свій проект сторінку, яка дозволить потенційним рекламодавцям зорієнтуватися у вашій ціновій політиці і зрозуміти, наскільки ваш веб-проект відвідуємо і поважаємо серед користувачів інтернету (реклама на блозі).

    Правда тут я хочу висловити своє суто особиста думка з приводу заробітку на показ банерів. Не варто в цій справі перестаратися (як, наприклад, це робить Терехов і, можливо, Михайло Шакін). Мало того що це буде дратувати відвідувачів (хоча вони можуть до цього звикнути), але адже і пошуковики, як не дивно, негативно ставляться до засилля банерів на сторінці.

    І непросто негативно, а можуть і знизити сайт в ранжуванні за велику кількість реклами (а також за її агресивний характер, якщо ви зважитеся використовувати попандеры, кликандеры і інші заважають перегляду сайту рекламні блоки). Справа в тому, що асесори Яндекса (люди, що оцінюють якість деяких ресурсів, які беруться потім за реперні точки при роботі Матрікснета) враховують цей показник і, можливо, саме тому блозі Михайла Шакіна має такий низький трафік з Яндекса (на порядок менший, ніж з Гугла).

    Загалом, обережніше з банерами. Я розумію, що завжди хочеться більше грошей, але можна ж підвищити ціни і зменшити кількість рекламних місць, а при цьому залишити дохід на тому ж рівні (я саме так і зробив).

  • Тізерна реклама — якщо контекст не приносить належного результату, то можна буде спробувати заробити на тизерах. Правда вони часто мають відтінок «жовтизни», але для форумів, розважальних або новинних порталів, тізерна реклама може стати основним джерелом доходу. Однак, з недавніх пір Яндекс карає сайти за приголомшливу рекламу, і саме тизери найчастіше потрапляють під це визначення. Тому уважно вивчайте відгуки про тизерної мережі вимкнути в налаштуваннях показ шокової реклами.

    Пример тизерной сетиСпособи заробітку в мережі

    Список найбільш популярних тізерних партнерок ви знайдете в статті за наведеною трохи вище посиланням.

  • Продаж посилань — мова йде не про встановлення скриптів бірж посилань подібних Сапі, а про ручне додавання посилань, розміщення яких замовить рекламодавець через біржі вічних посилань ГоГетЛинкс, ГетГудЛинкс або РотаПост . А ще краще працювати з Миралинксом або ВебАртексом, бо це самий безпечний спосіб заробітку на продажу посилань зі свого інтернет-проекту.

    Але все одно треба у всьому знати міру і не продавати вже занадто багато посилань, навіть якщо це дозволить вам отримувати досить хороші гроші. Може наступити пересичення, після якого буде просідання вашого ресурсу в пошукових системах. Краще потроху заробляти на засланнях, а коли дозволить зростаюча відвідуваність, то перейти на вилучення доходу з показу контекстної реклами.

    Проте у мене є проект, який дуже добре монетизують продажем вічних посилань і розміщенням статей, але при спробі на ньому заробити яким-небудь іншим способом — взагалі нічого не виходить, і це незважаючи на те, що у цього проекту непогана відвідуваність.

  • Заробіток на партнерських програмах — це те ж саме, що й описаний трохи вище спосіб, але маючи свій, власний відвідуваний ресурс, можна буде піднятися на абсолютно інший рівень і при цьому не витрачати на Директ і Адвордс для залучення трафіку.

    Заробляти можна буде все в тих же системах, які я перерахував вище, наприклад, ГоГетЛинкс, МегаИндекс, Міралінкс, ГетГудЛинкс або Моя справа, розміщуючи рекламні банери партнерок на своєму веб-сайті (або просто реферальні посилання в тематичних їм текстах) або будь-яких інших партнерках, які будуть збігатися або частково перетинатися з тематики з вашим ресурсом. Найприємніше, що цей заробіток буде абсолютно пасивним і від того ще більш приємним.

  • Рекламні статті та анонси — здається, що це тупиковий варіант для інтернет-проекту, бо читачі відвернуться і не повернуться. Однак, у своєму огляді кращих блогів і форумів рунету я згадував Деваку. Подивіться на його сторінці по послугах, що надаються, скільки коштує в нього замовити один рекламний пост або анонс. А тепер скажіть — вам вони заважають при читанні блогу? Мені, наприклад, анітрохи, бо автор дуже добре все це уміє обігрувати і наділяти в легкотравний вигляд.

    Інша справа, що спочатку потрібно набрати величезний запас авторитету, щоб було потім що розтрачувати при прийнятті рішення про публікації рекламних постів. Я тільки через чотири роки перейшов до цієї практики, і знаєте що? Мені це сподобалося. Гроші грошима, але тут має місце бути й інша причина.

    Не завжди однозначно у мене протікає процес вибору теми для чергової статті (муки вибору іноді тривають не одну добу), а коли вибір теми роблять за мене, то мені залишається тільки заглибитись у її вивчення і написати максимально докладний і, наскільки це дозволяє бажання догодити рекламодавцеві, правдивий огляд. ІМХО.

  • Так, до речі, нещодавно познайомився з ділової соціальної мережі Linkedin, де люди налагоджують контакти, у тому числі, шукають роботу. Тому тим, для кого це актуально, раджу спробувати пошукати замовників на фріланс або вакансію на цікаву вам роботу в Лінкедін. Якщо я забув розповісти про якомусь методі, то сподіваюся, що ви не преминете про це згадати у коментарях. Заздалегідь величезне спасибі (хоча б навіть за те, що зуміли дочитати статтю до цього місця).

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу