Знайти гроші в мережі

3189
  • Що таке партнерки, реферали, ліди, офферы і лендінгем
  • Принципи заробітку на партнерських програмах?
  • Де розміщувати свою рефссылку (де закидати мережі)?
  • Які партнерські програми вибрати?
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Я досить часто в оглядах різних сервісів згадую партнерські програми (мовляв не застосуйте звернути увагу), але за кадром залишається те, як все це можна використати і на цьому заробляти. А воно того варте, бо для багатьох партнерки є основним способом вибивання грошей з мережі.

    Партнерську програму можна порівняти з роздрібною торгівлею. Оптовику, як правило, вигідніше ділитися прибутком з розповсюджувачами, ніж займатися цим самому. Тому партнерських пропозицій в мережі можна знайти безліч. Але мова йде не тільки про товари, але й послуги (просування чужих послуг теж може бути вигідним справою).

    Знайти гроші в мережі

    Партнерки (в інтернеті) — це досить універсальний спосіб отримання доходу. Цим можна займатися як використовуючи свій ресурс в якості рекламної площадки, так і взагалі не мати нічого (крім невеликої кількості грошей і ентузіазму). У другому випадку рекламні оголошення розміщуються за допомогою, наприклад, контекстної реклами (і інших видах арбітражу трафіку) або, приміром, зазначаються в підписах на форумах.

    Не важливо «як» — головне продати товар або прилаштувати послугу, ну і отримати за це свій відсоток або фіксовану плату за лід (продаж від власника партнерки. Тільки бізнес і нічого особистого. Ну, а тепер давайте про це поговоримо трохи докладніше і на конкретних прикладах.

    Що таке партнерки, реферали, ліди, офферы і лендінгем

    Давайте для початку розберемося з термінологією, яка досить часто може поставити в глухий кут тих, хто вирішив поринути у світ партнерських програм. Тому давайте складемо міні-словничок на цю тему:

  • Партнерська програма (партнерка, реферальная програма) — це своєрідний договір між продавцем і партнерами, що укладається з метою продажу якогось товару чи послуги. Він (договір) дає можливість продавцю скоротити витрати на залучення кінцевого покупця, а партнеру — заробити свій відсоток з доходу від продажу товару або послуги.

    Партнерські програми можуть бути однорівневими, коли ви заробляєте тільки відсотки з покупки залученими вами людиною (рефералом). А можуть бути і багаторівневі, коли ви можете заробити не тільки відсоток з покупок товару або послуги вашими рефералами (хто це читайте трохи нижче), але і отримати відсоток з доходу рефералів ваших рефералів (а іноді і рефералів, рефералів ваших рефералів).

    В якості прикладу можу навести чотирирівневу партнерку по продажу инфопродкутов (в даному випадку навчальних курсів).

    Четырехуровневая партнерская программаЗнайти гроші в мережі

  • Реферал — людина, перейшов по вашій реферального (партнерської) ссылке і здійснив необхідні дії (наприклад, зареєстрований), буде тепер називатися словом реферал (від англ. referral — контрольний).
  • Реферальні (партнерські) відрахування — за «правильні» дії ваших рефералів (купівлі, оплату послуг чи іншу витрату або, навпаки, заробіток в партнерському сервісі) ви будете отримувати відсоток або фіксований бакшиш (платить вам власниць партнерки, а не безпосередньо реферал, якого ця схема по суті взагалі ніяк не стосується).
  • Реферальна (партнерська) посилання (рефссылка) — спеціальним чином оформлений Урл адресу. Коли хтось за нього переходить, то алгоритм партнерки це справа засікає і ідентифікує людину, яка зробила цей перехід, як вашого реферала. Отримати її можна в своєму партнерському кабінеті або на сторінці вибраного вами оффера (що це таке читайте трохи нижче).
  • Оффер — буржуйське слівце, яке стосовно партнеркам, має на увазі всю партнерську програму або окрему її кампанію, де обумовлюються умови співпраці і виходить рефссылка та інші рекламні матеріали (банери, лендінгем). З точки зору власника, оффером буде кампанія за окремим напрямом, що має своєю метою збільшення продажів шляхом поділу доходів з партнерами (веб-майстрами, дорвейщиками і асами арбітражу трафіку).

    Наприклад, в озвученому вище прикладі продажу інфопродуктів оффером будуть як сама багаторівнева партнерка (це окрема рефссылка), так і її окремі напрямки з продажу конкретних інфопродуктів, тобто курсів (по Joomla, по інтернет-магазинах, з управління часом тощо), для кожного цього оффера можна буде отримати окрему реферальне посилання і рекламні матеріали (банери, лендінгем).

    Інший приклад. Адмитад — це агрегатор партнерських програм, який зібрав під своїм дахом сотні різних офферов від різних виробників товарів і послуг.

  • Лід — дія, за здійснення якого здійснюються виплати в даному оффере (партнерці). Як я вже згадував, можуть платити за продажу товару, оплачену послугу, а також за інші дії. Наприклад, в деяких офферах Адмитада платять за реєстрацію, досконалу з вашої рефссылке (50 рублів, по-моєму, платить сам Адмитад у своєму власному оффере), якщо вважатимуть цю реєстрацію відповідної вимогам (багато хто намагається хитрувати і наймають за сущі копійки користувачів через сервіси подібні Юзератору або Спринту, щоб вони проходили реєстрацію).

    Загалом, лід — це факт вчинення цільового дії, якого чекає від ваших рефералів власник партнерки. Цілі у них бувають різні, тому і ліди різняться.

  • Холд — затримка у виплаті по партнерській програмі, яка пов’язана з тим, що потрібен час перевірити правильність зроблених лідів і виявити можливі накрутки, якщо вони мали місце бути. Наприклад, у ще однієї партнерці інфопродуктів є холд, який пов’язаний з тим, що хтось ще замовляє диски з курсами післяплатою через пошту Росії. Якась частина покупців за час між відправленням і отриманням посилки встигає передумати, тому виплату партнерської винагороди затримують до факту отримання оплати.
  • Лендінгем — це посадочні сторінки. Це дуже важливий момент, який може суттєво підвищити конверсію (кількість покупок або реєстрацій), бо лендінгем покликані максимально ефективно підводити користувача до виконання цільової дії. Тобто по суті це продає сторінка, завдання якої зробити з відвідувачів покупців з максимально можливою процентовкой.

    Варіанти лендингов ви можете подивитися на прикладі тих же інфопродуктів: приклад 1, приклад 2, приклад 3, приклад 4. Зазвичай створюється цілий ряд лендингов, серед яких за допомогою тестування виявляються найбільш вдалі в плані конверсій (читайте про оптимізацію воронки продажів).

    Дуже часто ті, хто займається арбітражем трафіку, використовують проміжні сторінки (прокладки), які дозволяють ще більше підвищити конверсію (підігріти аудиторію), бо арбитражники вкладають гроші в покупку трафіку, і їм важливо, щоб прибуток перевищив витрати. Якщо цікаво, то можете почитати Як створити ідеальний лендінгем?

  • Арбітраж трафіку — добре, коли у вас є власний сайт (або ви його купили), який дозволяє розміщувати на ньому підходять по тематиці рефссылки. Але навіть якщо його немає, то не біда. Найбільші гроші на партнерках піднімають саме арбитражники (ну, ще й дорвейщики, але це вже зовсім вузька ніша, куди новачкові лізти марно).

    Арбітраж — це різні способи отримання й перенаправлення потоку відвідувачів (трафіку) на різного роду лендінгем (наприклад, посадочні сторінки партнерок), де цим самим користувачам буде пропонуватися щось купити, замовити та здійснити будь-яке інше конверсионное дію. Головне завдання — це провести тестування каналу отримання трафіку, щоб не працювати собі в мінус (для цього активно використовують аналітику, як специфицеские системи, так і звичайні типу Метрики Яндекса).

    Джерел залучення трафіку існує маса: контекстна або тізерна реклама, соціальні мережі (таргетована реклама або розміщення в тематичних пабликах/групах, дорвейный трафік, банери і рефссылки на тематичних сайту і т. п.)

  • Трафік — потік відвідувачів, що приходять (направляються) на сайт (лендінгем). Для самих відвідувачів, я думаю, це слово буде неприємно, але воно використовується здебільшого в середовищі тих вебмайстрів та арбітражніков, хто не «несе у світ розумне, добре, вічне» (черстві, сухі люди 🙂 ).
  • Принципи заробітку на партнерських програмах?

    Відразу хочу запропонувати ознайомитися до моїми напрацюваннями — 14 універсальних партнерок, на яких я заробляю і 7 високоприбуткових партнерських програм.

    Для того, щоб почати заробляти на реферального програми (або окремому оффере), зазвичай достатньо зареєструватися в ній і отримати спеціальну рефссылку, включає унікальний ідентифікатор, за яким буде визначатися, що відвідувач прийшов саме завдяки вашим зусиллям, а не безпосередньо. Це необхідна умова.

    Давайте подивимося на прикладі, який я вже наводив — партнерці відомого людини (Тобто Попова). Перейшовши за посиланням ви отримаєте можливість ознайомитися з умовами (навіть подивитися відеоролик). Инфопродукты там вебмастерского напрямки і загального комп’ютерного (цікаві широкій аудиторії речі типу управління часом, роботи з бэкапами тощо). Якщо це вам далеко, то можете спробувати схожий продукт, але з ухилом в фотографію і її обробку (фотошоп тощо). Принцип той же.

    Партнерські умови і там, і там хороші. Вони цілком підходять і для арбітражу, оскільки сума відрахування за одну продаж цілком пристойна і дозволяє використовувати контекст для залучення рефералів (клієнтів). Якщо б ціна курсів була істотно нижче (або нижче був би відсоток), то багато арбитражники відразу б відмовилися навіть тестувати конверт (конверсію). Для тих же, хто використовує свій сайт (паблік\групу вконтакте), взагалі все чудово (500 — 3000 рублів з продажу, і це тільки спочатку, бо в майбутньому з ростом числа продажів відраховуються відсотки будуть рости).

    Комиссии за продажи по партнерской программеЗнайти гроші в мережі

    І це тільки відрахування від рефералів першого рівня, тобто тих, хто перейшовши по вашому партнерському посиланню купив той чи інший відеокурс. Але цей або інший ваш реферал теж може почати продавати ці курси вже за своєю рефссылке (зареєструвавшись у партнерці). І ви буде отримувати нехай і суттєво менший, але все ж відсоток від цих продажів теж.

    У його ж рефов теж може виникнути бажання заробити, тому і з їх продажу ви будете отримувати відсоток, і так аж до рефов четвертого рівня. У мене, наприклад, продажу у моїх рефералів другого рівня проходять суттєво частіше, ніж у мене (ну, просто їх багато), і в сумі мені це приносить більший дохід. Тому багаторівнева партнерка дозволяє (при інших рівних умовах) заробляти значно більше, ніж однорівнева.

    В принципі, можете особливо і не вчитуватися (вглядатися) в опис наведеною в якості прикладу партнерської програми, а відразу прокрутити промо-сторінку (лендінгем) до кінця і натиснути на розташовану в самому низу кнопку «Реєстрація«.

    У цій партнерці вам традиційно пропонується вказати свої ПІБ, e-mail і номер мобільника, а також обрати спосіб виведення з партнерської програми зароблених грошей (а чого далеко ходити) і придумати той самий унікальний ідентифікатор, який додається в кінці рефссылок (в інших рефералках він може генеруватися автоматично, а тут його можна зробити красивим). По ньому система буде розуміти, що ця особа є ваш реферал і за його покупки вам потрібно буде мзду відстебнути.

    Регистрация в партнеркеЗнайти гроші в мережі

    Після цього вам видадуть пароль і покажуть посилання для входу у свій партнерський кабінет (посилання — в закладки браузера, пароль запам’ятати).

    Доступ в партнеркуЗнайти гроші в мережі

    В партнерському кабінеті вас радо зустрінуть і запропонують кінце подивитися. Може навіть і зробити це варто, бо там можна багато чого почерпнути.

    На головній ви побачите вашу поточну процентовку за рефам різного рівня (у мене вона трохи вище базової, бо багато курсів продав), зароблені за весь час співпраці суму, а також кількість переходів за вашим рефссылкам за сьогодні і за вчора:

    Партнерский кабинетЗнайти гроші в мережі

    Це не окрема партнерка, а саме партнерський кабінет, де мають місце жити безліч офферов. Всі їх можна переглянути на вкладці «Партнерські посилання» з лівого меню:

    Офферы в партнерке ПоповаЗнайти гроші в мережі

    Хочете продавати окремі курси? Вибирайте перший варіант, під спойлером знайдете рефссылки на всі наявні зараз у продажу курси:

    Выбор оффера для работыЗнайти гроші в мережі

    Можна вибрати варіант лендинга (розгорнутий або спрощений), а також вартість курсу, який будете продавати (найчастіше є розширені версії, які коштують дорожче і відсотків приносять більше).

    Якщо цікавить саме залучення рефералів другого рівня (тобто отримання доходів не безпосередньо від продажів курсу, а від залучення нових партнерів в цю реферальну програму), то вибирайте другий варіант (рефссылка там буде тільки одна).

    У цій партнерці є також і безкоштовні промо-курси, всередині яких будуть вшиті ваші реферальні посилання вже на платні курси. Виходить такий фінт вухами, коли ви пропонуєте щось безкоштовно, а якщо людину цікавить і він купує розширену версію курсу, то ви отримуєте свої відсотки.

    реферальные ссылки на бесплатные промо курсыЗнайти гроші в мережі

    Партнерський кабінет з офферами з другого прикладу виглядає точно також, хіба що у нього расцветочка інша і продавати пропонують курси з іншої тематики. Все інше, що є в цих панелях управління офферами, можна вважати неосновним функціоналом (рекламні матеріали, знижкові купони, укорачиватели посилань), але це теж в якійсь мірі може збільшити ваші доходи в цій партнерці.

    Після того, як з партнерським кабінетом освоїтеся, виберете собі оффер, який будете юзати, то настає саме час почати думати в сторону методів зливу трафіку на цей оффер (партнерку). В принципі, розмістити рефссылку ви можете там, де вам заманеться. Хоч на своєму сайті у вигляді гіперпосилання або у вигляді барвистого банера, хоч в підписі на форумі, хоч в оголошенні контекстної реклами.

    Головне, щоб рефссылка, банер або ваші оголошення в контекстній рекламі (або де ще ви арбитражите) приводили нових цільових відвідувачів на ресурс власника партнерки, які потенційно будуть зацікавлені в його товар або послугу. А у випадку арбітражу важливо буде і співвідношення витрати/доходи, щоб в одну мить не вилетіти в трубу.

    Після цього залишиться тільки сама дрібниця — налагодити виведення зароблених грошей в реал .

    Де розміщувати свою рефссылку (де закидати мережі)?

    Що стосується способу залучення користувачів інтернету в партнерку. Тут, як мені здається, потрібно вибирати найбільш близький і відповідний до вашої сутності спосіб. Наприклад, я так влаштований, що не можу себе змусити проводити ризикові вкладення (якщо є стовідсоткова гарантія, та й то сто разів подумаю — вкладені гроші мені в будь-якому здаються великими, а очікуваний виграш завжди занадто малим, щоб ризикнути). Цього вже не змінити. З іншого боку, вкладати не гроші, а свою працю я готовий і навіть отримують від цього невимовне задоволення.

    Тому я ніколи не використовував арбітраж для роботи з партнерками взагалі, а токмо задіяв наявні вже у мене майданчика (сайти) для роботи з партнерками (в основному саме цей блог). Шлях не такий вже й ідеальний, бо перші пару років про будь-які доходи взагалі говорити не доводилося — задоволення отримував чисто від якісно виконаної роботи і показань лічильників. Але з часом все ж це дає результат.

    У цьому випадку (при використанні своїх сайтів або їхніх груп/пабликов в соцмережах), як мені здається, більший ефект дає не розміщення банерів з вшитою в них партнерської посиланням, а написання теметических матеріалів, куди акуратненько і помірно додаються реферальні посилання. Тут, звичайно ж, все залежить від вашої здатності збуджувати бажання», як, наприклад, це робить Олександр Борисов (в його випадку виходять не статті, а чи не проповіді). У цьому випадку можна заробити дуже навіть пристойно.

    Комусь влом самому возитися з сайтами і він їх просто купує (безпосередньо або за допомогою Телдери). Використовувати їх можна для різних способів, у тому числі і для заробітку на партнерках. Знову ж таки, в силу описаних вище причин цей шлях не для мене, але багато хто йде (і досить успішно) саме за нього — кожному своє.

    Є і безкоштовні (або не дуже затратні) способи намагатися залучити рефералів за своєю партнерському посиланню. Якщо ви, наприклад, активно спілкуєтеся на тематичних форумах, то є варіант використання партнерської посилання в підписі (або окремих повідомленнях).

    Також багато хто намагається спамити ними по коментарям тематичних блогів, соцмереж, сервісів питань\відповідей (вручну або автоматично за допомогою Хрумера). Не скажу, що це дієвий спосіб, але тим не менш. Також можливий спамм і в листах, але це вже пальцем в небо, бо неможливо хоч як-небудь окреслити цільову аудиторію.

    Всі інші способи залучення клієнтів в партнерські програми можна віднести до арбітражу трафіку:

  • Наприклад, ви можете за допомогою Яндекса або Гугла (або рейтингів блогів/сайтів) відшукати популярні в потрібній тематиці ресурси, і поспілкувавшись з їх власниками домовитися про розміщення партнерських банерів (можете самі малювати або замовити їх, а можете використовувати ті, що надає партнерка) або про розміщення рефссылок (у наскрізних блоках або в теметических статтях, вже наявних на сайті або написаних під ваше замовлення).
  • Те ж саме можна сказати про паблики та групи в соціальних мережах (Фейсбук, Вконтакті тощо). Шукайте відповідні групи чи сторінки, після чого домовляєтеся з їх власниками про розміщення вашої замітки з реферальными посиланнями. Наприклад, для мережі Вконтакте є каталог з громадами розбитими на категорії, якими можна скористатися для пошуку джерел цільового трафіку.
  • Контекстна реклама Яндекс Директ або Гугл Адвордс. Якщо є досвід роботи з цими сервісами — чудово. Якщо ні, то спочатку вивчіть тему. У будь-якому випадку спочатку доведеться проводити тестові розміщення на предмет того, чи вдасться відбити з допомогою обраної вами партнерки вкладених у залучення цільового трафіку кошти. Якщо вийдете в плюс, то можна буде нарощувати обсяги і працювати над підвищенням конверсії (оптимізувати як самі контекстні кампанії, так і лендінгем).
  • Тізерна реклама — у багатьох тематиках цей канал залучення трафіку раніше рулить. Як правило, вартість залучення трафіку тут нижче, ніж в контексті, але і конверсія буде поменше в силу складності з виділенням саме вашої цільової аудиторії.
  • Таргетована реклама — реклама в соціальних мережах, яка буде показуватися тільки цільовій аудиторії (останнє залежить від того, наскільки грамотно ви налаштуєте таргетинг). Подивіться для прикладу статті Як у Вконтакте налаштувати показ реклами тільки для вашої цільової аудиторії і Ретаргетінг під Вконтакте
  • Якщо знаєте, де можна купити дорвейный трафік, то це теж варіант. Незважаючи на те, що дорвеї не є добре, багато власників партнерок і офферов з задоволенням приймають такий трафік, бо особисто їм фіолетово до моральної сторони питання — тільки бізнес (продажу) і нічого особистого.
  • Які партнерські програми вибрати?

    Вибір дуже великий. Це і добре, і погано одночасно. Добре, тому що є що вибрати, а погано, тому що працювати по всьому фронту не вийде і доведеться щось вибирати. Найчастіше зрозуміти, чи підходить вам ця партнерка чи ні, можна лише після деякого досвіду роботи з нею. Більшість комерційних онлайн-сервісів мають свої партнерські програми. Перераховувати їх все тут, думаю, не має сенсу.

    З тих варіантів, які підійдуть практично всім, це:

  • Вже згадані партнерки Попова і Лук’янової
  • Є ще так звані агрегатори партнерських програм (CPA рекламні мережі), серед яких можна виділити:
  • Адмитад
  • Leadgid
  • Можливо, що ви теж запропонуйте щось цікаве і гідне уваги.
  • Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу