Тестуємо онлайн-сервіси

2136
  • Для когось підійде конструктор сайтів Вікс і чому
  • Вибір шаблону та створення сайту в онлайн редакторі
  • Які елементи можна додати в конструкторі Вікс
  • Збереження, публікування і налаштування сайтів в Wix
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Конструктори сайтів з’явилися вже давно і деякі з них навіть встигли спочити в бозі, як, наприклад, Яндекс.Народ, який проіснував більше десяти років і зараз перейшов під крило Юкоза. Причому, найбільшу популярність отримали саме онлайн версії, а не програми для домашнього комп’ютера.

    Багато хто з подібних конструкторів надають свої послуги безкоштовно, але при цьому розміщують на створених сайтах рекламу. Wix в цьому плані не є винятком, але відрізняється він наших російських насамперед своєю яскравістю і помітністю використовуваних в ньому безкоштовних шаблонів (великі картинки, слайдшоу, соковиті кольори і т. п. буржуазні витребеньки, до яких ми в рунеті ще не звикли).

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Досить часто по телевізору помічаю різницю між тим, як одягаються європейці і тим, що я бачу на вулицях свого міста. У нас все в основному одягнені в щось таке не помітне і насамперед виникає асоціація з сірою масою, а ось за бугром якраз все навпаки. І сайти у них всі такі позитивні і веселенькі. Ось точно так само відрізняються на перший погляд рунетівский Юкоз і конструктор світового масштабу Wix.

    Крім цього у буржуина дуже гарне юзабіліті — більшість операцій виконується інтуїтивно і принцип Drag and Drop у них є превалюючим. В їх візуальному редакторі все можна тягати мишею і вибирати все необхідне з контекстного меню. Ну, а діапазон сайтів, які можна створювати в цьому умовно-безкоштовне конструкторі, простягається від презентабельних візиток до феєричних інтернет-магазинів.

    Для когось підійде конструктор сайтів Вікс і чому

    Примітно, що працюючи з цим онлайн конструктором ви взагалі можете не мати уявлення ні про Html, ні про CSS. При створенні свого сайту на Joomla або Вордпрес (це найпопулярніші безкоштовні движки сайтів) ви, звичайно ж, теж можете використовувати візуальний редактор, але в Wix це зводиться на зовсім інший рівень. Тут збуваються всі мої мрії, які я мав при вивченні Джумлы.

    Мені так хотілося взяти і розтягнути мишкою якийсь елемент дизайну, чуйний його посунути або ж замінити в ньому текст прямо зі сторінки. А замість цього мені доводилося йти в адмінку і ламати голову, в який саме з її численних гілок знаходиться потрібна мені налаштування. І це ще добре, якщо потрібну дію можна було здійснити через адмінку.

    Більшість змін у дизайні Джумли-сайту доводилося проводити безпосередньо редагуючи CSS файли шаблону або навіть влізаючи в код php файлів, що насправді було ще складніше. Тут вже без доброго розуміння мови стилів і розмітки було не обійтися.

    Досі пам’ятаю, що п’ять років тому цілий день провозився, щоб змінити колір тексту в якомусь меню. Ні, зараз би я зробив на раз, бо вже встиг навіть свою версію підручника з Html зварганити і наповнити матеріалами саморобний довідник по CSS, але тоді це було реально складно і я мало не в істериці бився, коли у мене це все-таки вдалося зробити.

    Перші кроки найскладніші і тут основні труднощі виникають саме в тому, щоб зрозуміти, яким це таким хитрим чином все так організовано, що не можна безпосередньо виділити потрібний текст на сайті і перефарбувати його, як, наприклад, це робиться в Word. Дуже складно зрозуміти і прийняти за даність, що для цього потрібно буде лізти в такі нетрі, що відразу хочеться піти напитися.

    Навіть з використанням сучасних CMS створити сайт є непростим завданням для повного профана в цій справі. Не в усіх, хто гіпотетично може стати популярним автором, переважає логічне мислення. А без нього робота з будь-яким движком стає абсолютно неможливою.

    Можна, звичайно, найняти «профі» і він (у перервах між лекціями в універі) щось там зробити, але ви не зможете в разі необхідності внести навіть найпростіші зміни в це створіння і змушені будете за будь-якої дрібниці шукати допомогу на стороні.

    Конструктор сайтів Wix вас повністю позбавляє від всіх перелічених проблем, з якими стикаються новачки. Навіть володіючи «гуманітарним складом розуму» створити сайт-візитку в ньому можна буде за півгодини. Ніяких складних логічних побудов. Потрібно пересунути блок — хапаєте його мишею і рухаєте. Потрібно додати новий — вибираєте його з меню і знову мишкою тягніть в потрібне місце.

    Текст форматуєте як у Ворді, в два-три кліка вставляються фотогалереї з вражаючими ефектами, створюються випадають меню (на які в Joomla можуть піти тижні тупления), додаються товари в інтернет магазин, підключаються розширення для Wix від сторонніх розробників (наприклад, форуми, чати, можливість коментувати сторінки, кнопки соціальних мереж та багато іншого).

    При бажанні можна вставити Html-код за допомогою спеціального міні-програми (модуля), на деякі сторінки або навіть на цілий розділ можна буде повісити замок (перегляд тільки після введення пароля).

    Дизайн сайту (використовувані кольори оформлення і фону) і шрифти можна міняти буквально в два кліка. Якби ви знали, яких зусиль коштувало мені поміняти шапку на своєму першому Джумли-сайті або змінити колірну гамму деяких елементів. Це я вже потім відкрив для себе «великий і жахливий» Фаербаг, а до цього був взагалі якийсь жах і знущання над психікою.

    Ну, так, труднощі загартовують — попадись мені на очі Wix, я б, можливо, і не став блогером. Але все ж, переносячись тому, я б робив сайт саме в цьому конструкторі. У всякому разі у мене склалося саме таке враження після знайомства з ним. Це вже зараз задумаюся, а чи не занадто важким виходить вихідний код сторінки і як до цього поставляться пошуковики.

    До речі, в плані SEO оптимізації розробники при створенні сторінок дають можливість прописати для них Тайтл, Дескріпшн і Кейвордс, так само як і для головної. Можливо, що я ще не дуже розібрався в функціоналі, але не помітив чогось схожого на вже стали традиційними блоки «схожих матеріалів» та хлібних крихт.

    Проблем з дублювання контенту, які часто виникають у сучасних CMS, тут по ідеї, не повинно бути, бо всі сторінки ви створюєте фактично вручну. Є, до речі, можливість приховати сайт від індексації, мабуть з допомогою robots.txt або мета тега robots. Ну, а інші способи Сео оптимізації вам доступні — ключові слова в тайтлі і тексті, а так само зворотні посилання з тематичних ресурсів.

    Конструктор цей можна назвати умовно-безкоштовним, бо він реально дозволяє зробити свій сайт і опублікувати його в інтернеті. З цим не посперечаєшся. Однак, при цьому виникає два «але». По-перше, реклама, яка буде відображатися на вашому проекті (правда, сам банер не виділяється і займає дуже мало місця на сайті), а по-друге, неможливість прикрутити до нього домен другого рівня.

    Можливо, читаючи цю статтю ви знаходитесь на тій же стадії знайомства з вебмастерингом, що і я п’ять років тому. Тому поясню, що на безкоштовному тарифі у Wix ваш сайт буде жити на домені третього рівня виду:

    http://vasy_pupkin.wix.com/название-сайта

    У той час як набагато перспективніше, в плані просування в пошукових системах і заробітку на цьому сайті, буде прикрутити до нього доменне ім’я другого рівня (які вважаються справа наліво) виду:

    http://vasy_pupkin.ru

    І тут важливо навіть не те, щоб домен був в зоні ru (хоча це може дещо прискорити індексацію первісної ресурсу Яндексом), а саме другий рівень. Загалом, так буде набагато простіше жити і розвивати проект далі, хоча в цьому випадку доменне ім’я вже доведеться купувати (хоча, є варіант безкоштовного одержання у реєстратора Freenom, але там є нюанси, про які читайте за наведеною посиланням). Купити домен можна буде як в самому конструкторі сайтів (крім регіональних зон), так і в будь-якому іншому зручному для вас місці (у реєстратора або посередників).

    Отже, щоб отримати можливість прикрутити до сайту домен другого рівня доведеться перейти на платний варіант роботи з цим конструкторам сайтів. Розробникам теж хочеться їсти, та й утримувати штат в кілька сотень співробітників і величезний парк хмарних серверів коштує не дешево.

    Платних тарифів кілька і вони наочно показані на цьому скріншоті.

    Тарифы в ВиксеТестуємо онлайн-сервіси

    Як бачите, мінімальний тариф можна порівняти з вартістю звичайного віртуального хостингу (хорошого). Але правда на сайті при цьому як і раніше буде крутитися реклама від Wix, хоча вже з’явиться можливість встановити Гугл Аналітікс. Щоб прибрати рекламу, потрібно буде перейти на один з трьох, що залишилися більш дорогих тарифів.

    До речі, в якості бонусу в цьому випадку вам дадуть купон на 75$ для покупки реклами в Google AdWords і купон на 50$ для замовлення реклами у Фейсбуці. Ну, і крім цього дадуть безкоштовний домен, правда терміном лише на один рік, після чого його доведеться вже оплачувати зі своєї кишені, як я зрозумів. Але все одно, досить приємний презент.

    Бонусы в ВиксТестуємо онлайн-сервіси

    Найдорожчий тариф знадобиться тільки у разі створення на базі цього конструктора інтернет-магазину, а різниця між другим і третім полягає лише в розмірі дискового простору (до речі, не найщедріші цифри наводяться за порівняння з тарифами хостингу, але і файлів движка у вас тут не буде) і обмеження трафіку.

    Оплачувати Преміум в Wix можна як щомісяця, так і погодно. В останньому випадку, природно, буде знижка близько двадцяти відсотків. Крім цього, якщо протягом двох тижнів після покупки преміум тарифу ви передумаєте, то гроші вам повернуть. Виходить своєрідний тестовий період.

    Чомусь мені здалося, що оплатити Преиум можна буде у Пайпалах (палицях), бо це спосіб використовуваний де-факто в буржунете, але на даний момент можливо проплатити тільки за кредитною карткою безпосередньо.

    Мене це дещо спантеличило і я вирішив мучити трохи підтримку. Загалом відповіли, що:

    Ми зараз спілкуємося відразу з декількома російськими платіжними провайдерами і шукаємо максимально зручне і ефективне рішення, яке дозволить не тільки оплачувати наші пакети. але і товари в інтернет-магазині. Проте на даний момент, ми не можемо точно повідомити терміни і вже тим більше, що саме за провайдери це будуть.

    Вибір шаблону та створення сайту в онлайн редакторі Wix

    Гаразд, перейдемо до короткого опису можливостей цього умовно-безкоштовного конструктора сайтів. Для початку вам доведеться зареєструватися.

    У більшості буржуйських сервісів розробники вміють користуватися інструментами аналітики і знають як оптимізувати «воронку конверсії», і саме тому на Wix максимально проста форма реєстрації, яка тільки може бути. Вона з’явиться у спливаючому вікні після натискання на кнопку «Логін/Реєстрація» у правому верхньому куті головної сторінки.

    Регистрация в ВиксТестуємо онлайн-сервіси

    Щоправда, її легко сплутати з формою входу в конструктор (у мене так і вийшло). Але не суть, вас автоматичні авторизує на сайті після реєстрації і система дасть вам дивне ім’я, на зразок мого — a36671. Що примітно, саме вона буде стояти на початку домену (при використанні безкоштовного аккаунта):

    http:/a36671.wix.com/vasy

    Але це ім’я можна буде поміняти, перейшовши з верхнього меню в «Мій акаунт» — «Налаштування». Загалом, на етапі становлення вашого проекту це буде не так вже й важливо, а потім ви завжди зможете перейти на перший преміум тариф і отримати можливість підключення домену другого рівня.

    Відразу після реєстрації вам буде запропоновано вибрати категорію того проекту, який збираєтеся створювати на базі цього онлайн конструктора.

    Создание сайта в онлайн конструктореТестуємо онлайн-сервіси

    Власне, це потрібно для того, щоб система відразу ж запропонувала десяток інший відповідних тематичних шаблону. Ви вільні вибрати будь-який з них або ж можете розробити свій власний дизайн з нуля.

    Выбор шаблона для сайта в ВиксеТестуємо онлайн-сервіси

    Напевно, все ж простіше буде скористатися готовим рішенням і переробити щось по дрібниці, бо у дизайнерів особливе бачення колірних поєднань і розташування елементів, яке у простих смертних не розвинене.

    Під кожним шаблоном будуть розташовані кнопки «Перегляд» і «Редагування». У першому випадку ви теж зможете перейти в режим редагування, якщо натиснете на розташовану над шаблоном кнопку. Тому не важливо яку з них натискати.

    Ось. Редактор досить простий і всі його елементи управління зосереджені в лівій колонці і верхньому полі. Почнемо з першої іконки лівої колонки «Сторінки».

    Создание страницы сайта в онлайн конструктореТестуємо онлайн-сервіси

    Принцип роботи цього онлайн конструктора досить простий — ви збираєте сайт з окремих сторінок, які автоматично пов’язані з наявними меню. Однак, окремі пейджы можна буде виключити з меню за допомогою показаної на скріншоті галочки, а так само зробити їх вкладеними (вийде випадаюче меню). Для цього просто зсуваєте її мишкою вправо. Можливий тільки один рівень вкладеності.

    Для кожної сторінки можна змінити її назву та відображення в Урлі, а так само прописати для неї тайтл, дескріпшн або кейвордс. Перемикатися між редагуванням різних сторінок можна буде ще і з верхнього меню, показаного на скріншоті. Якщо це буде потрібно, то доступ до деяких з них можна запаролити з допомогою галочки «Захист сторінки».

    Ну, і в цьому відео дівчина досить наочно все це демонструє (краще один раз побачити):

    Тестуємо онлайн-сервіси«alt=»»>

    Змінювати порядок сторінок можна простим перетягуванням їх мишею вгору або вниз (це потрібно для зміни їхнього розташування в меню). Щоб створити копію вже повністю налаштованої вами веб-сторінки досить натиснути на посилання «Дублювати», а щоб попрацювати над її дизайном — на кнопки показані на скріншоті:

    Дублирование страниц в ВиксеТестуємо онлайн-сервіси

    Так, ще важливий момент. Деякі елементи на сайті повинні бути наскрізними (зазвичай з хедера, футера або сайдбара, тобто з обважування) і конструктор Wix дозволяє зробити це одним кліком лівої кнопки миші по потрібному блоку і установкою галочки «Показати на всіх сторінках» в контекстному меню.

    Настройка сквозных элементов на сайтеТестуємо онлайн-сервіси

    Загалом, все просто навіть для новачків. Йдемо далі і потрапляємо в меню вкладки «Дизайн» конструктора Wix. Тут ви зможете управляти колірними схемами елементів і фону, а так само вибрати використовувані на всьому сайті шрифти.

    Фон можна задавати як з допомогою заливки потрібним вам кольором, так і за допомогою фонового малюнка, який може бути завантажений з вашого комп’ютера або взятий з безкоштовною колекції цього конструктора сайтів. Фон можна зробити нерухомим, а можна поставити галочку, щоб він прокручується разом зі сторінкою.

    Задаем фон для сайта в ВиксТестуємо онлайн-сервіси

    На вкладці «Кольори» ви зможете вибрати їх співвідношення для різних елементів сайту. Є таке поняття, як поєднуються кольори, які здадуться такими більшості відвідувачів вашого проекту.

    настройка цветовТестуємо онлайн-сервіси

    У наведеному списку як раз і будуть показані такі комбінації, але якщо ви володієте талантом дизайнера, то можете щось підкоригувати в потрібному наборі, натиснувши на кнопку «Налаштувати панелі».

    Ну, а вкладка «Шрифт» дозволить задати гарнітуру для всього сайту.

    Выбираем шрифты для сайта в онлайн конструктореТестуємо онлайн-сервіси

    Хоча ви можете виділити будь-який блок з текстом (подвійним кліком по ньому) і налаштувати його відображення допомога дуже широкого набору інструментів, чимось нагадують старий добрий Ворд.

    Які елементи дозволяє додати на сайт конструктор Вікс

    Йдемо далі і відкриваємо вкладку «Додати» у нашому онлайн конструктор сайтів, яка представляє з себе аналог коробки з детальками Лего.

    Конструктор сайтовТестуємо онлайн-сервіси

    Тут ви знайдете всі елементи, які тільки можуть бути додані на створюваний сайт. Давайте я коротко пробегусь за ним:

  • Текст — це те, що, власне, і робить ваш проект цінним в очах пошуковиків. Унікальний текстовий контент (що це таке?) дозволяє вашому проекту ранжируватися за тим чи іншим пошуковим запитам і саме він є самим головним, а не дизайн або медійний контент (відео і фото).

    Ставитеся до наповнення сайту контентом дуже відповідально і вивчіть матеріали наведені вище. Ну, а стосовно нашого онлайн конструктору вставити текстовий блок (це може бути окремо заголовок чи абзац) досить просто — просто вибираєте потрібне, а потім перетягує з’явився блок в потрібне місце.

    Потім двічі клікаєте по ньому і виділяєте вже наявний там текст, потім вставляєте або набиваєте свій. На панелі форматування знайдете і іконку для вставки посилання, що дозволить вам реалізувати основну функцію гіпертексту:

    Вставляем ссылкиТестуємо онлайн-сервіси

  • Фото — вони необхідні практично на будь-якому проекті, бо дозволяють привернути увагу, знизити стомлюваність при читанні текстів, так і просто бути наочними ілюстраціями. Додаються за допомогою відповідного пункту, де вам буде запропоновано кілька варіантів:

    Вставляем фото в ВиксеТестуємо онлайн-сервіси

    Під кліпартом розуміється безкоштовна колекція векторних зображень зібрана в цьому конструкторі (або ваша графіка), а фото ви можете просто вставити зі свого власного комп’ютера, пізніше перетягнувши мишею в потрібне місце і розтягнувши його до розміру потрібно. Можна буде заодно відразу ж вирішити, чи потрібна вам для нього рамка чи ні.

    Работа с графикой для сайтаТестуємо онлайн-сервіси

    Власне, будь додану фотку можна змінити, вибравши з контекстного меню відповідний пункт (обрізати, повернути, висвітлити, накласти ефекти тощо). Там же ви знайдете і іконку видалення, а також переміщення її на передній або задній план, якщо кілька елементів на вашому сайті йдуть внапуск.

  • Галереї — ну, власне, зараз мало який проект в буржунете не використовує фотогалереї, наприклад, всі ті ж слайдшоу або якісь інші способи представлення не тільки фоток, але і тезових, наочних карток, переглянувши які відвідувач зрозуміє суть і призначення даного проекту.

    Конструктор Wix на даний момент вміє створювати шість різновидів галерей, показаних на цьому скріншоті.

    Создаем в Виксе галерею для сайтаТестуємо онлайн-сервіси

    Нічого складного в цьому немає, а для прикладу можете подивитися як створюється слайд шоу:

    Тестуємо онлайн-сервіси«alt=»»>

  • Медіа — тут вам допоможуть вставити сайту відео ролики з Ютуба або звукову доріжку з якогось там невідомого мені сервісу. Все дуже просто, у всякому разі для вставки ролика з труби достатньою буде вказати його Урл і поставити кілька досить очевидних галочок.

    Вставляем видеоТестуємо онлайн-сервіси

  • Форми і лінії — це смужки, блоки та інші додаткові елементи дизайну, які можуть вам знадобитися. Набагато простіше це спробувати, ніж читати моє опис. Вперед.
  • Кнопки і меню — тут, мабуть, більше значення має додавання різних кнопок на сайт (текстових або графічних), на які можна буде повісити посилання. Меню ж у вас вже буде, якщо при виборі безкоштовного шаблону в цьому конструкторі не взяли пустушку.
  • Інтернет магазин — якщо ви придбали найдорожчий преимиум аккаунт, зможете створити галерею товарів і додати кошик на всі сторінки свого сайту. Як і що там робити я поняття не маю, але є досить докладний опис.
  • Соціальні мережі — звичайні кнопочки соціалок (Фейсбук, Google+ і Twitter), які в тому числі можна згрупувати в панель.

    Кнопки социальных сетей в WixТестуємо онлайн-сервіси

    Природно, що немає кнопки Вконтакте (хоча, після спілкування з техпідтримкою з’ясувалося, що вона буде додана в найближчому майбутньому) і Однокласників, але їх кнопки можливо додати за допомогою спеціального розширення для вставки Html код, який ви знайдете трохи нижче на вкладці Apps.

    СоцсетиТестуємо онлайн-сервіси

  • Apps — як я зрозумів, тут зібрані найпопулярніші розширення для цього онлайн конструктор сайтів (їх повний список можна знайти на самій нижній вкладці), які реалізують ряд досить затребуваних користувачами завдань.

    Це вже згадана вище вставка довільного Html коду, а також форми зворотного зв’язку, яка потрібна по суті для будь-якого проекту.

    Ще мені здалася дуже цікавою і затребуваною можливість вставки Гугл Карти на свій сайту із зазначенням на ній точки розміщення вашого офісу або чого б то не було ще. Раніше, до речі, я писав про те, як вставити карту Яндекса на сайт, але такої можливості в цьому конструкторі поки ще не реалізовано.

    Гугл карты в WixТестуємо онлайн-сервіси

    Таким же способом можна вставляти флеш на сайті, кнопку оплати через пайпал, нові фотки з Флікр, список ваших товарів з Ебая і щось там ще.

  • Створення списків — ну, це не зовсім списки в Html розумінні, але подібні речі ви часто бачите на різних сайтах:

    Создание списков в конструктореТестуємо онлайн-сервіси

    Правда на відміну від Вордпресс вміст цих списків створюєте вручну, а не движок, і їх оновленням теж доведеться займатися самостійно, причому досить регулярно, якщо інформаційний сайт або новинний.

  • Ось, власне, ми і пробіглися по основним можливостям онлайн конструктора сайтів — їх досить багато, інтерфейс сучасний, зручний і часто зрозумілий без будь-яких пояснень. У цьому сенсі Wix має значно більш низький поріг входження, ніж та ж Joomla або навіть Вордпресс. Для новачка це просто рай.

    Наступна вкладка з лівого меню редактора називається «Налаштування» і там ви зможете при бажанні підключити домен другого рівня (попереднє зробивши апгрейд до преміум аккаунта), а також додати ще два домену в якості дзеркал (аліасів).

    Там же ви зможете прописати тайтл, дескріпшн і кейвордсы для головної сторінки сайту, додати контактну інформацію про себе, вказати посилання на свої акаунти в соціальних мережах, додати аватарку, а ще підключити Гугл Аналітікс до свого сайту на Wix і створити індивідуальну фавиконку, яка буде відображатися в браузерах і у видачі Яндекса. Останні два пункти будуть доступні тільки після оплати преміум тарифу.

    Ну, і остання вкладка в редакторі по лівій стороні — Wix Apps Market. Тут живуть всі наявні розширення для цього онлайн конструктора, створені сторонніми розробниками. Деякі з них повністю безкоштовні, а деякі мають преміум можливості, що відкриваються тільки після оплати.

    Wix Apps MarketТестуємо онлайн-сервіси

    Власне, тут дуже багато — форуми, чати, коментарі, варіанти інтернет магазинів і багато всього того, призначення чого я навіть не розумію. Приємно здивувала наявність модуля контекстної реклами Google Адсенс, який дозволить вам заробляти на створеному в Wix сайті.

    Збереження, публікування і налаштування сайтів створених у Вікс

    Тепер давайте подивимося, що знаходиться на верхній панелі конструктора Wix.

    Возможности ВиксаТестуємо онлайн-сервіси

    Зліва розташований список вже створених вами в конструкторі сторінок, між редагуванням яких ви можете перемикатися. В середині розташовані кнопки, що дозволяють зробити відкат назад або повернутися, а також кнопки копіювання і вставки. Ну, а трохи правіше ви зможете включити відображення сітки для точного позиціонування елементів і лінійку по краях вікна браузера (відлік на ній йде в пікселях).

    Кнопка «попередній Перегляд» дозволяє побачити редагується вами сторінку очима відвідувача. Наприклад, тільки у цьому режимі можна перевірити роботу випадаючих меню. Далі розташована кнопка, якою раджу користуватися як можна частіше — «Зберегти». При першому використанні вас спантеличать питанням про назву створюваного вами сайту:

    Предпросмотр сайтаТестуємо онлайн-сервіси

    Ну, а коли ваш новий проект буде повністю вилизаний і, можливо, до нього буде вже підключений домен другого рівня, то тоді можна скористатися кнопкою «Публікація». Після цього ваш ресурс буде доступний в інтернеті, в тому числі і пошуковим системам, якщо ви поставили галочку «Дозволити пошуковикам знайти мій сайт» SEO налаштуваннях.

    SEO настройки в ВиксеТестуємо онлайн-сервіси

    Ну, і кнопка «Апгрейд» дозволить оплатити один з чотирьох потрібних вам платних тарифів у цьому, загалом-то безкоштовний конструктор сайтів.

    Тепер давайте вийдемо з редактора і зайдемо на головну сторінку Wix, після чого перейдемо по вкладці «Мій акаунт» з верхнього меню.

    Ваш аккаунт в ВиксеТестуємо онлайн-сервіси

    Відкриється сторінка зі списком вже створених вами в цьому онлайн конструктор сайтів, перейти до управління будь-якого з яких можете за допомогою відповідної кнопки:

    Онлайн конструктор сайтовТестуємо онлайн-сервіси

    Тут зможете перейти до його редагування, а також, наприклад, підключити домен другого рівня, подивитися історію всіх вироблених з них змін (при бажанні можливо подивитися збережену версію сайту або навіть відкотитися на неї), а ще можна буде дублювати вже створений вами проект, щоб використовувати його як основу для нового.

    Загалом, інструментарій дуже і дуже багатий, тому в рамках однієї статті його не вийшло навіть повністю охопити, не те, що повністю описати. Можливо, що по мірі використання даного конструктора у мене з’явиться бажання написати про ще якісь його можливості та особливості.

    Так само рекомендую ознайомитися зі статті: Свіжі оновлення від найбільшого онлайн-конструктора Вікс

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу