Способи заробітку в мережі

2056
  • Як можна заробляти з Gold-Affiliate
  • Промоматеріали Gold-Affiliate для залучення покупців
  • Перспективи використання партнерки для заробітку
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . За останні пару років я описав вже досить багато способів заробітку на своєму сайті (і без нього), починаючи з систем контекстної реклами Яндекса і Гугла, агрегатора партнерських програм Адмитад і закінчуючи тизерами, а також партнеркою по инфопродуктам. Їх відмітною рисою була відносна універсальність, тобто працездатність на сайтах різних тематик.

    Наш сьогоднішній герой відрізняється високою вибірковістю. Хороший конверт (конверсія відвідувачів, які перейшли по рекламному посиланню до числа оплачених замовлень) обіцяє бути лише на тих ресурсах, аудиторія яких в тій чи іншій мірі ласа на різного виду ювелірні вироби із золота і срібла (ланцюжки, браслети, годинник, кільця, кулони, намиста, а також запонки, затиски для краваток і інші дрібнички).

    Способи заробітку в мережі

    Зрозуміло, що по більшій частині це буде цікаво представницям прекрасної половини людства (рунета). Тому, якщо у вас вже є ресурс жіночої тематики (подарунки, краса, мода, весільні справи тощо), то робота з партнерською програмою Gold-Affiliate може дати вам досить-таки серйозний додатковий заробіток (від 10 до 30 відсотків від суми замовлення). Також добре повинні «вистрілити» сайти безпосередньо про золото і прикраси, ну і «ювелірні» дорвеї.

    Хоча, є й інший варіант. Партнерка пропонує встановити скрипт свого інтернет-магазину на ваш сайт (наприклад, на спеціально купленому під цю справу насиченому домені), який ви потім будете просувати по відповідним ювелірним запитам. У рунеті конкуренція за ним не така вже й серйозна, як в буржунете, що дає можливість з часом отримувати фактично «пасивний дохід».

    Як можна заробляти з Gold-Affiliate

    Даний тип партнерської програми не варто плутати з платниками, фейковим годинах або фармою. Gold-Affiliate — повністю біла і легальна партнерка, з роздільною здатністю і ліцензією на торгівлю золотом. Все законно.

    Товар продається з сайту партнерської програми, а відпускається зі спеціально обладнаного складу навченим персоналом. Покупець має можливість оглянути товар перед оплатою (при самовивозі і доставці кур’єром). Весь товар (золоті і срібні вироби) має пломби та бирки.

    Орієнтована партнерська мережа виключно на покупців з Росії. Можливий самовивіз з Москви, або доставка куплених виробів кур’єром по Москві і області. В інші куточки нашої неосяжної батьківщини доставка здійснюється по передоплаті службою «EMS Пошта Росії». Ну і, звичайно ж, звичайним післяплатою клієнт магазину теж може скористатися. Подробиці описані на сторінці «Доставка і оплата».

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Якщо сильно перебільшувати, то це інтернет-магазин розташований за адресою kupizoloto.com, який має свою реферальну програму (по ній виплачується певний відсоток з вчинених покупцями замовлень).

    Ви розміщуєте спеціальну посилання у себе на сайті (у тексті тематичної статті або у вигляді банера взятого в Gold-Affiliate ) і отримуєте озвучений вище відсоток від тих сум, що витратить ваш реферал (читайте хто такий реферал) в цьому магазині.

    Оплата для клієнтів цього магазину (в тому числі і залучених вами за реферальним посиланням) можливо практично всіма доступними в рунеті способами. Все, що я описував, потрібно перш за все для того, щоб переконатися в «білою» схемою роботи даної партнерки. Це дуже важливо, бо дає надію на довгострокове співробітництво, на відміну від платників і фарми.

    Отже, існує два способи співробітництва вас і Gold-Affiliate:

  • Ви реєструєтесь у них на сайті, вказавши при цьому адресу свого сайту, який будете використовувати для залучення трафіку. Тут варто обмовитися, що приймається і дорвейный трафік, тому, у разі його використання, слід вказувати в полі Url doorway.com.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    В партнерку приймається будь-легальний трафік (контекстна реклама, соціальні мережі). В поле «сайт» в цьому випадку потрібно перерахувати джерела трафіку. Наприклад, так і написати — «купівля трафіку на Адсенс». Однак, забороняються будь-які види email-розсилок, не приймають трафік з ламаних сайтів, а також отриманий іншими нелегальними способами.

    Чекаєте приблизно добу, які необхідні для модерації, і отримуєте доступ до реферального посиланню і промоматериалам (банерів), які розміщуєте на своєму тематичному сайті або, наприклад, у своїй групі Вконтакте або Фейсбук (можна і з дорвеїв трафік за цим рефссылкам лити). Всі переходи по партнерському посиланню (у неї буде унікальна приставка на кінці) будуть враховані, і в разі вчинення цими користувачами покупок, через деякий час ви отримаєте свій відсоток з цих угод.

  • Якщо перший спосіб вам не підходить, або ви хочете його посилити, то можете зареєструватися, вказавши у полі «сайт» — «буду робити свій магазин», і після отримання пароля завантажити скрипт інтернет магазину з вказаної сторінки їх форуму (він доступний тільки для зареєстрованих в Gold-Affiliate користувачів).

    Движок онлайн магазину називається ocStore і заснований він на базі Opencart. Заливаєте його на свій сайт. Можете під цю справу купити новий домен, або зробити магазин на старому сайті з тематикою співзвучною продаж ювелірних виробів (наприклад, на піддомені або у папці). На сторінці скачування і наведених там гілках форуму описана його установка та принципи роботи з адмінкою. Ось, наприклад, FAQ (що таке Faq?) за часто виникаючих питань користувачів.

    В результаті у вас вийде аналог їх основного магазину kupizoloto.com, але лише на вашому власному домені. Там може бути присутнім вся наявна в Gold-Affiliate номенклатура ювелірних виробів (12 000 найменувань), або ви можете зробити вузькоспеціалізований інтернет магазин, наприклад, тільки по весільних атрибутів або тільки за чоловічим прикрасам.

    В даному магазині у вас буде доступ в адмінку, де зможете поміняти (уникализировать) тайтли і опис виробів, налаштувати на свій розсуд дизайн, встановити свій водяний знак на фото товарів і зробити ще масу налаштувань.

    В принципі, робота з меншою кількістю виробів буде простіше в плані внутрішньої оптимізації, так і зовнішньої (закупівлю посилань). Взагалі, просування інтернет-магазину в пошукових системах має свої нюанси, з якими ви можете ознайомитись перейшовши за наведеним посиланням.

  • Ось, до речі, я, як людина, що не має великого досвіду в просуванні інтернет магазину, спробував би, напевно, створити контент-проект (а не магазин) на ювелірну тему (нішевий, можливо). Підібрав би ключові слова в Яндексі, як писав у попередній статті, і почав би потихеньку спантеличувати копірайтерів (швидше за все, з ContentMonster і Etxt) написанням під них статей.

    На такому сайті можна було б використовувати як банери (наприклад, по периферії), так і реферальні посилання з самих статей, які працюють, як правило, не в приклад як ефективніше. У всякому разі на даному блозі це однозначно так, так і на деяких інших моїх проектах.

    Правда залучати відвідувачів на контент-проект по запитах «купити» вже не вийде і тут, можливо, буде оптимальним рішенням об’єднання інтернет-магазину та інформаційного розділу в межах одного сайту.

    Промоматеріали Gold-Affiliate для залучення покупців

    Про створення партнерського інтернет-магазину досить докладно написано на їх тематичному форумі, а я хочу зупинитися на тих рекламних матеріалах, які пропонує партнерка Gold-Affiliate. Вони призначені для вставки в шаблон вашого сайту або ж безпосередньо в текст публікації. Зрозуміло, що ефективно працювати буде тільки на сайтах мають цільову аудиторію, якій можуть бути цікаві золоті і срібні прикраси.

    Промо-матеріали зібрані на вкладці «Банери» з верхнього меню (воно доступно лише для авторизованих користувачів).

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Власне, є три типи рекламних матеріалів, якими ви можете скористатися для залучення на сайт КупиЗолото.сом клієнтів, які можуть потім перерости у покупців.

    У всіх випадках переходи з вашого сайту або групи в соціальній мережі будуть здійснюватися по реферального посиланню, яка безпомилково дозволить системі записати витрати залучених вами клієнтів вам в актив, і після оплати зроблених ними замовлень виплатити обумовлений відсоток.

    Що примітно, цей самий відсоток ви можете визначати самі (в межах від 10 до 30 відсотків від вартості товару). Робиться це в налаштуваннях промоматеріалів.

  • Звичайна реферальне посилання — вибираєте категорію, на яку вона буде вести.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    У рядку «Комісія партнера» ви зможете вибрати той відсоток, який ви отримаєте в результаті продажу товару за вашої рефссылке. За промовчанням вибрано варіант «10% — без додаткової націнки». У цьому випадку відвідувач, перейшов при кліці по ротатору, побачить реальні ціни магазину КупиЗолото. Але ви можете і поскупитися, вибравши більш високий відсоток.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Правда в цьому випадку на товар буде накладена додаткова націнка, що, природно, знизить ймовірність його покупки. Тому з цією настройкою слід експериментувати, домагаючись оптимального співвідношення числа покупок отримуваного з кожної з них доходу. Не забудьте натиснути на кнопку «Застосувати» і скопіювати отриману пряму посилання.

  • Банери — тут все просто. Вибираєте потрібний вам розмір і типаж банера з наведеного списку і копіюєте його код, натиснувши на посилання «Показати код банера». Вийде приблизно так:
  • Ротатор — найцікавіша, на мій погляд, штуковина. Являє собою прямокутний блок, розміри якого ви можете задавати в налаштуваннях. Також можемо задавати кількість товарів, яке буде відображатися в цьому блоці по горизонталі і вертикалі.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    При кожному оновленні сторінки будуть відображатися інші товари. Їх можна буде у налаштуваннях ротатора відфільтрувати за ціною (задаєте допустимий діапазон), за належністю до певних категорій (перераховуєте їх ID) або ж вказати безпосередньо ID тих товарів вашого магазину Gold-Affiliate, які повинні в цьому ротаторі крутитися.

    Виглядати ротатор від Gold-Affiliate , наприклад, може так:

    [customscript]gold[/customscript]

    Якщо ви як і я, будете вставляти його код в статтю блогу на WordPress, то слід це робити з довільних полів. При вставці коду в статтю безпосередньо ротатор відображатися буде, але посилання з нього не будуть вести на ті товари, що на ньому зображені (мабуть, якийсь фрагмент коду WordPress обрізає). Якщо код вставляєте в шаблон блогу, то подібних проблем, природно, не виникає.

    Рішення при вставці ротатора Gold-Affiliate безпосередньо в текст полягає у використанні «Довільних полів». Для початку на сторінці написання або редагування статті в Вордпрес натисніть на розташовану в правому верхньому куті кнопку «Налаштування екрану» і поставте галочку напроти пункту «Довільні поля»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Під статтею з’явиться область з однойменною назвою, де вам потрібно буде натиснути на «Введіть нове», після чого вказати в лівій формі ідентифікатор короткого коду (латиницею і без пробілів), а в праву вставити код, отриманий в конструкторі ротатора Gold-Affiliate :

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Тепер відкриваєте ваш функціональний WordPress файл functions.php (живе він в папці з вашою темою оформлення, а детальніше про його можливості читайте за наведеною посиланням).

    Додайте в нього трохи нижче наведений код (але з розумом і попередньо зробіть бекап, а цю роботу проводите не з адмінки Вордпресс, а підключившись до сайту по ФТП і відкривши цей файлик в Нотепад++):

    function customscript_shortcode($atts, $text) {
    global $post;
    return get_post_meta($post->ID, $text, true);
    }
    @add_shortcode(‘customscript’,’customscript_shortcode’);

    Після цього в статтю або статичну сторінку можна буде вставляти код, отриманий в конструкторі ротатора, з допомогою такої конструкції, де замість «yandexmap» вставити використовуваний вами ідентифікатор:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Перспективи використання партнерки для заробітку

    Отже, підсумовуючи. Якщо у вас є сайт або група в соцмережі з відповідним контингентом користувачів, то питання про те, щоб спробувати партнерку Gold-Affiliate, начебто стояти не повинно. Що називається, «на ловця і звір біжить». Найпростішим варіантом буде використання згаданих вище промоматеріалів.

    Онлайн ринок золотих виробів суттєво поступається ринку офлайновому, але він постійно розширюється, бо купувати в інтернеті стає трендом. Ювелірний ринок дуже великий, і перспективи хороші. Треба просто від’їдати крок за кроком шматочок пирога в офлайнових магазинів.

    Може здатися, що золото вибирати онлайн складно, але, як мені здається, тут якраз все в порядку. Фотки товарів великі та чіткі, так і нюхати його не потрібно, як, наприклад, парфуми. Можна спокійно, нікуди не виходячи з дому, все подивитися, порівняти, вибрати. Ті ж, хто відчуває дискомфорт, можуть приїхати в пункт самовивозу і спокійно подивитися вибрані вироби там.

    У них на форумі прочитав відповідь техпідтримки на питання щодо якості продукції:

    За нашим виробам можу сказати, що це прямі поставки з заводів-виробників, з усіма необхідними правдивими бирками і пробами. Тобто якщо написано «золото» — це золото, якщо «срібло» — то срібло. Також є дозвіл Пробірної палати та всі необхідні ліцензії. І що найголовніше — є постійні покупці, а це кращий «знак якості» 😉

    Якщо відповідного ресурсу у вас немає, то можна спробувати його створити, поставивши на нього скрипт магазину (з обов’язковою уникализацией всіх описів і назв, бо в іншому випадку буде проблемно утриматися в індексі Яндекса). Я б ще та контентну частина на такому проекті активно розвивав (статті з вставкою у них рефссылок або обертання), бо на неї можна було замкнути частина наявних пошукових запитів по обраній вами тематиці.

    Як зібрати семантичне ядро я писав у попередній статті. Якщо підібрати слова в Slovoeb для будь-якого прийшов в голову популярного запиту (що відноситься до ювелірних виробів), то стає видно, що конкуренція за ним хоч і є, але все ж вона не позамежна.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Сама по собі партнерська програма Голд Афіліат працює вже близько чотирьох років — з 2011 року. Перспективи її подальшого існування та розвитку досить безхмарні, бо схема роботи з партнерами і з клієнтами магазину абсолютно «білі». Це я до того, що на розкрутку нового сайту, напевно, буде потрібно час, але краще починати зараз, коли конкуренція в тематиці ще не безмежна (буде визначена фора),

    Ну і крім всього іншого, у партнерки Gold-Affiliate є своя власна партнерська програма. Тобто в цьому випадку ви можете залучати до неї не клієнтів, яким потрібні золоті або срібні прикраси, а людей бажають на ній заробити.

    Тому, якщо у вас є сайт про заробіток в інтернеті або на вашому ресурсі є такий розділ, то не завадить спробувати заробити на залучення рефералів в Gold-Affiliate. В результаті вам буде виплачуватися 5% їхнього доходу (само собою, що не з їхньої кишені, а з коштів самої партнерки).

    Такі ось пироги. А ви що думаєте про все це?

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу