Використовуємо програми

3553
  • Реєстрація Apple ID
  • Епл Айді без кредитної карти
  • Як користуватися iTunes?
  • Як синхронізувати Айтюнс з Iphone?
  • iTunes і App Store
  • Підвищуємо зручність використання
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Потихеньку обрастаю гаджетами від компанії Apple — дуже сподобався їх безкомпромісний підхід до зручності користувача.

    Все почалося з Ipad 2, який мені дістався безкоштовно завдяки участі у конкурсі від компанії Профіт Партнер. Спочатку він був у розпорядженні сина, який потім поміняв його на останню версію, а Ipad 2 перейшов мені у спадок.

    Використовуємо програми

    Як з’ясувалося, щоб повноцінно користуватися гаджетом потрібно в обов’язковому порядку створити Apple ID, встановити на комп’ютер програму iTunes, зареєструватися в ній і навчитися нею користуватися, щоб мати можливість синхронізувати свої дані на ipad (iphone) з айтюнс, а також мати можливість скачувати безкоштовно або купувати додатки в магазині Apple Store. Власне, про це і піде мова в цій статті.

    Реєстрація Apple ID за допомогою iTunes на комп’ютері

    Епл айді — це обліковий запис (що це таке?), за допомогою якого ви зможете здійснювати покупки в магазині додатків AppStore, завантажувати на свій пристрій відео, фото та книги. А також створювати резервні копії (синхронізувати).

    Щоб створити Apple ID нам знадобиться програма Айтюнс, яку можна завантажити з офіційного сайту Apple.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Встановлюється програма iTunes в точності, як і будь-яке інше додаток на вашому комп’ютері, і має підтримку російської мови. Крім цього ви можете відразу ж зрозуміти, що саме вона дозволить вам робити і які можливості надасть:

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    На одному з кроків вам запропонують поставити галочку про прийняття угоди про використання даного софта. При першому запуску буде запропоновано відкрити доступ для Apple до вашої медіатеки, щоб у неї були завантажені фотки артистів та обкладинки дисків. Мені це не треба, тому я вибрав варіант скасувати.

    Після завантаження та установки програми iTunes на комп’ютер має сенс відразу ж натиснути на розташовану вгорі зліва кнопку «Увійти» і зареєструватися в Айтюнс, тобто створити новий акаунт.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Натискаємо кнопку «Створити Apple ID». Продовжуємо, погоджуємося з умовами реєстрації.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Далі нам пропонують заповнити відомості, тут потрібно ввести адресу своєї електронної пошти, на яку в подальшому прийде лист з підтвердженням реєстрації та пароль від неї.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Щоб убезпечити свій профіль краще відповісти на питання і ввести ще один адреса поштової скриньки. Якщо такий вже є, то на нього в подальшому буде відправлено новий пароль. Далі вводимо свою дату народження. Якщо вам менше 18 років, то раджу ввести іншу дату, так як багато додатків дозволено завантажувати тільки повнолітнім користувачам.

    Потім тиснемо на кнопку «Продовжити», після чого вам запропонують відразу ж ввести дані вашої кредитної карти, з якої можна буде оплатити покупку додатків в App Store. Чи можна створити епл айді без карти? Звичайно ж, можна, але доведеться почати реєстрацію спочатку.

    А якщо підходяща кредитка у вас є, то заповніть всі потрібні поля і клікаєте по розташованої внизу кнопці «Створити Apple ID. Після цього вам має прийти лист — підтвердіть реєстрацію, дотримуючись інструкції в ньому. Вітаю, тепер у вас є особистий Apple ID! Можна починати роботу з iTunes.

    Як зареєструвати Apple ID без кредитної картки?

    Якщо раптом виявилося, що підходящої кредитної карти у вас немає або ви з якихось причин не хочете використовувати її дані, тобто альтернативний спосіб реєстрації, який трохи більш заплутаний, але зате не вимагає введення даних вашої картки.

    Отже, спочатку заходьте в програму Айтюнс і з випадаючого меню маленької стрілки, розташованої в лівому верхньому кутку, вибираєте пункти «iTunes Store» — «Домашня сторінка».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Прокручуєте відкриту сторінку Айтюнса вниз до кінця і в правому нижньому кутку дивіться чий прапор відображається в кружечку. Якщо Росії або України, то все нормально, а якщо іншої країни, то клікаєте по ньому мишею і вибираєте одну з озвучених вище держав.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Якщо з цим розібралися, то прокручуєте цю ж сторінку трохи вгору і знаходите в правій колонці блок «Топ безкоштовних додатків».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Клікаєте по його заголовку і у вікні, itunes тиснете на кнопку «Безкоштовно», розташовану під будь-яким з наявних там додатків (не важливо яким).

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    З’явиться вже знайоме вам вікно «Зареєструватися в Айтюнс», де треба буде знову ж натиснути на кнопку «Створити Apple ID»:

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Далі ви, як і при звичайній реєстрації описаної вище, вказуєте свій Емайл, придумуєте пароль, відповідаєте на три питання і залишаєте свій резервний Емайл, який допоможе вирішити ситуацію з загубленим паролем і іншими неприємними речами. Тиснете кнопку «Продовжити».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Найцікавіше нас чекає саме на другому кроці, де потрібно ввести дані своєї кредитної карти. Тепер же за замовчуванням вибрано варіант «Ні» в області «Спосіб платежу».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Вам залишиться тільки заповнити поля ПІБ, адресою і телефоном (напевно, не обов’язково вони повинні бути реальними, але це вже вам вирішувати). Ніяких даних про картах вводити не потрібно, тому просто тиснете на розташовану внизу кнопку «Створити Епл Айді».

    Все, тепер заходите в свою поштову програму, знаходите там два листи від Apple, надіслані на зазначені вами основний і запасний Емайлы. Клікаєте на них посилання для підтвердження існування даних поштових скриньок і вводите свій Apple ID, а також придуманий пароль до нього.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Мене, правда, поставив у глухий кут саме перший пункт, бо ніякого набору цифр, які можна було б асоціювати з ID, мені в листі не прислали. Все виявилося набагато простіше. Епл Айді — це той Емайл адресу, яку ви вказали при реєстрації в якості основного.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Резервний Емайл теж слід підтвердити, т. к. він може вам надалі знадобитися для відновлення пароля і заміни контрольних запитань, відповіді на які ви забули.

    Як користуватися iTunes?

    Для початку потрібно авторизуватися в Айтюнс, якщо це дійство не відбулося автоматично після закінчення реєстрації. Цієї мети служить кнопка «Увійти», розташована зліва вгорі. Після кліка по ній ви побачите знайоме вікно авторизації, куди потрібно ввести Apple ID і придуманий вами пароль.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Самий якісний софт та ігри, як правило, платні. Тому потрібно зареєструвати свою картку, а якщо її немає, то можна легко її отримати без комісії у Ківі — QIWI Visa Card Plastic і.

    Для додавання реквізитів карти, в лівому верхньому куті вікна iTunes клікаєте по вашому епл айді і обираєте пункт «Обліковий запис».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    У вікні знаходимо пункт «Спосіб оплати» і натискаємо трохи правіше по посиланню «правка».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Все просто: вводимо номер картки, код безпеки та інші дані. При першій реєстрації у вас з рахунку знімуть один рубль, щоб перевірити її достовірність.

    Далі можна підключити пристрій до комп’ютера. Як тільки айтюнс побачить це пристрій, його ім’я з’явиться в правому верхньому кутку програми. Наприклад, Iphone.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Якщо потім підключити до комп’ютера Ipad з USB при вимкненому Айтюнсе, то це викличе його запуск і він автоматично визначить підключений до нього гаджет, а ще відобразить його вже у вигляді такої ось кнопки:

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    На кнопці праворуч буде розташований трикутник спрямований вгору (подібний ви могли бачити на програвачах компакт дисків, де він служив для вилучення носія). Я за нього випадково клацнув спочатку, чекаючи появи контекстного меню, а замість цього кнопочка випарувалася і мій Ipad відключився від комп’ютера.

    Довелося закривати і знову відкривати iTunes, щоб підключення з моїм планшетом було відновлено. Клікати потрібно трохи лівіше і тоді вам відкриється все різноманіття внутрішнього світу вашого гаджета. На першій вкладці «Огляд» відкривається сторінка з його назвою та моделлю, а також з усіма іншими даними. Заряд акумулятора, ємність, серійний номер.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Тут же можна буде оновити програмне забезпечення свого гаджета (перевірити наявність та завантажити нову версію iOS) або відновити його стан до заводських налаштувань (кнопка «Відновити Ipad»), тобто стерти всі особисті дані і привести пристрій до того стану, в якому ви його придбали (на жаль, на подряпини це не поширюється).

    Виходить, що звідси можна керувати вашим «яблучком», а також створювати резервні копії або відновлюватися з них. Ви їх можете навіть зашифрувати для більшої надійності, якщо зберігаються на Iphone або Ipad дані носять конфіденційних характер. За замовчуванням, програма iTunes образ планшета або телефону створить на вашому комп’ютері, але можна буде зберегти важливі дані в хмарі, що у Apple називається iCloud.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Створювати резервні копії, синхронізувати Iphone, Ipod або Ipad з iTunes) дуже важливо, так як при втраті даних, або покупки нової версії гаджета, можна завантажити всі програми заново — в цьому випадку нам не доведеться знову шукати і купувати.

    Причому, як показано на розташованому трохи нижче скріншоті (другому), можна буде налаштувати автоматичну синхронізацію одразу при підключенні пристрою (по USB), а також можна налаштувати синхронізацію по wi fi між вашим комп’ютером з iTunes і вашим Iphone.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Всі ці дані можна зберігати не тільки на комп’ютері, але і в хмарному сховищі, так званим iCloud.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    C його допомогою можна завантажувати деякі дані, наприклад, для збереження ігор прямо на гаджет без підключення до комп’ютера через інтернет.

    Як синхронізувати Iphone, Ipod або Ipad з iTunes?

    Також внизу розташувалася дуже зручна і цікава панель, тут ми можемо наочно зрозуміти, що конкретно займає місце на внутрішній пам’яті і скільки. А ще можна натиснути кнопку «Синхронізувати».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    А що ж саме буде синхронізуватися між комп’ютером і Iphone, Ipod або Ipad? Ну, це вже вам самим віддається на відкуп — просто пройдіться по всіх інших вкладках верхнього меню і поставте галочки в потрібних місцях.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Виходить, що тут можна завантажити музику, відео або фото з комп’ютера на пристрій і назад, але не тільки. Причому, є можливість створити свою власну музичну бібліотеку (не з треків куплених в магазині apple, а з своїх, які живуть на вашому комп’ютері).

    Для цього відкрийте папку з вашою музикою в провіднику (або Тотал Коммандере), а в iTunes перейдіть на вкладку «Музика».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Після цього перейдіть в провіднику усі потрібні треки і перетягніть їх на порожній простір в програму, як показано на скріншоті.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Деякі типи музичних файлів iTunes запропонує конвертувати в зручний для цієї програми формат:

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Прямо в Айтюнс можна цю музику і відредагувати, і навіть послухати. Натисніть на будь-яку іконку музичного файлу правою кнопкою миші і виберіть пункт «Відтворити» з контекстного меню. На верхній панелі, де раніше красувалося надкушене яблуко, з’явиться плеєр.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Якщо натиснути на стрілочку в цьому самому плеєрі, то відкриється вікно, де можна вибрати, яка музика за який буде програватися. Якщо вас не влаштовують ці «сірі нотки» замість обкладинки улюбленої групи, то можете змінити її як і назва.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Для цього знову натисніть на іконку правою кнопкою миші і виберіть «Відомості». Відкриється вікно, там ви можете написати назву, альбом і т. д. Щоб змінити обкладинку, спочатку скопіюйте потрібне зображення, а потім відкрийте вкладку «обкладинка» і натисніть вставити. Краса.

    Щоб скинути цю музику на пристрій, натисніть на кнопку пристрої (Iphone або Ipad) праворуч зверху, а у вікні, перейдіть на вкладку «Музика», де можна буде вказати, що конкретно копіювати. Ну, а для початку синхронізації натискаємо на кнопку «Готово», розташовану верху вікна праворуч.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Якщо все вийшло, то замість плеєра з’явиться смуга, що показує завантаження музики.

    Відмінно, музика у вас на Iphone або Ipad є. А фільми не бажаєте через Айтюнс синхронізувати? Процес затоки відео на гаджет приблизно такий же, як і музики, в лівому верхньому кутку знаходимо кнопочку і вибираємо там «Фільми». Таким же способом, як і у випадку з музикою, перетягуємо відео файли в програму і натискаємо на кнопку «Готово». Точно так само можна закачувати і книги.

    iTunes і App Store

    Фільми, книги, музика — все є. Але що ж ще потрібно для повного щастя? Звичайно ж, доступ до магазину з мільйонами додатків на будь-який смак, можна отримати як з гаджета, так і з комп’ютера за допомогою айтюнс.

    Натискаємо кнопочку «iTunes Store», яка знаходиться в правому верхньому куті. Перед нами відкривається магазин, де можна придбати фільми, музику та програми. Фільми з музикою у нас вже є, так що натискаємо «App Store».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Великі транспаранти зверху — це нові й популярні програми. Праворуч можна вибрати категорію або, спустившись трохи нижче, ще який-небудь розділ. Якщо ви захотіли отримати безкоштовний додаток, то натисніть кнопку «Завантажити» або «Купити», у разі, якщо воно платне. Для його установки доведеться ввести пароль, придуманий раніше при створенні Apple ID.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Скачана або куплена програма буде жити у вашому обліковому записі Apple ID, і ви завжди зможете встановити її на ваш гаджет. Для цього підключіть його до комп’ютера і перейдіть на вкладку «Програми» в iTunes. Знайдіть там візуально або за допомогою рядка пошуку тільки що викачане додаток і натисніть знаходиться навпроти нього кнопку «Встановити».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Якщо потрібно встановити з Айтюнс на ваш Iphone або Ipad ще які-небудь програми або гри, то так само натискаєте на кнопку «Встановити» навпроти них. Напис зміниться «Буде встановлено». Далі переходите вниз і тиснете на розташовану там кнопку «Застосувати».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Почне процес синхронізації, в ході якого ваше нове додаток буде успішно встановлено на ваш гаджет.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Загалом-то, ніхто вам не заважає підключитися по WI-Fi до інтернету і вже безпосередньо з яблучного гаджета бродити по просторах App Store в пошуках потрібного софта або ігор. Однак, різноманітність варіантів тільки додає зручності.

    Підвищуємо зручність використання Айтюнс і App Store

  • У iTunes є можливість відкриття лівого бічного вікна, яке значно спрощує роботу у програмі. Щоб відкрити цю панель натисніть Ctrl +S в Windows і alt + cmd + S на Mac.
    Використовуємо програмиВикористовуємо програми
  • Щоб не втратити плеєр з вашою музикою в море вікон, ви можете поставити міні плеєр поверх усього і він буде постійно відображатися в потрібному місці. Для цього потрібно вибрати з випадаючого меню (лівий верхній кут) пункт «Налаштування».

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

    Перейти на вкладку «Доповнення» і поставити галочку напроти пункту «Тримати міні плеєр поверх всіх вікон». Також там можна включити аналогічне вміння і для відео програвача.

    Використовуємо програмиВикористовуємо програми

  • У iTunes можна створити кілька бібліотек. Зробити це можна, якщо при його запуску утримувати клавішу Shift на Windows або alt на Mac. Далі з’явилася на табличці вибираємо пункт «Створити медіатеку».
    Використовуємо програмиВикористовуємо програми
  • У програмі передбачений ще низку гарячих клавіш для швидкого доступу до тих чи інших меню.
    Використовуємо програмиВикористовуємо програми
  • Ну ось, тепер ви можете використовувати, на перший погляд, дуже складну і наворочену програму, але в кінці-кінців зручну і функціональну. Мабуть, це все, що я хотів розповісти про праву руку власника Apple продукції.

    До речі, якщо вам потрібно скинути на комп’ютер з вашого Iphone або Ipad знімки і ролики, зроблені на ньому, і у вас є аккаунт в Дропбоксе або Яндекс Диску, то досить буде встановити на гаджет відповідне мобільний додаток і воно дозволить вам це робити автоматично. Читайте докладніше про те, як користуватися Дропбокс і як увійти і створити Яндекс Диск.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу