Тестуємо онлайн-сервіси

3984
  • Що таке кешбэк простими словами
  • Cash Back на платежі банківськими картками
  • Кэшбэк в АлиЭкспресс і інших інтернет-магазинах
  • ЕПН — максимальний повернення в АлиЭкспресс
  • ЛетиШоп — Кеш Бек в 1000 онлайн-магазинів
  • Інші популярні Cash Back сервіси
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Останнім часом в інформаційному просторі все частіше чується слово «кэшбэк». Воно давить, привалирует і атакує наш мозок. Нас явно хочуть кудись заманити або залучити цим ще не зовсім звичним юшку словом.

    Напевно, першою асоціацією з ним буде щось пов’язане з пластиковими картами і якимись там процентами відрахувань за покупку за ним. Але насправді кэшбэк поширюється набагато ширше банківської сфери.

    Тестуємо онлайн-сервіси

    Виявляється, що вже багато користувачів мережі не мислять собі покупки в інтернеті без кешбека, бо це дозволяє істотно заощадити. У чомусь це можна порівняти з промо-кодами на знижку, але тут все ж схема дещо інша, але не менш ефективна. Так що ж таке Cash Back? Давайте розбиратися.

    Що таке кешбэк простими словами

    Цим терміном (словом) користуються для позначення свого роду знижки, яка, правда, не застосовується перед покупкою (тобто не знижує початкову ціну), а після (постфактум). Виражається кэшбэк зазвичай у відсотках від суми, яку ви витратили. У буквальному перекладі ця фраза означає «гроші назад» або якщо виражатися більш лаконічно, то «повернення частини витрачених грошей».

    Використовується Cash Back у різних сфера комерційної діяльності, але нам з вами це слово найчастіше буде зустрічатися при поводженні з платіжними картками банків при оплаті товарів в інтернет-магазинах. Як я вже говорив, про першому варіанті знають майже всі, а про другий поки ще дещо меншу кількість людей, хоча там заощадити на «постскидках» вийде набагато більше (іноді в рази).

    А навіщо банкам та інтернет-магазинах повертати нам частину грошей? Чому б їх не залишити собі? Це що за меценатство таке? Може бути це розлучення (лохотрон)? Поспішаю вас заспокоїти, що кэшбэк так само вигідний банкам і магазинам, як і нам з вами (а може бути навіть більше). Погодьтеся, що набагато краще себе почуваєш, коли розумієш, що це не «безкоштовний сир» (який апріорі небезпечний), а цілком вигідну «доброго дядька» підприємство. Але як вони отримують вигоду з знижок? Давайте розбиратися.

    Для них (банків та інтернет-магазинів) головне — це продати послугу або товар. У звичайному випадку для цього потрібно витратитися на рекламу (на ТБ, в інтернеті, в газетах тощо). У вартості товару чи послуги вже закладена ціна реклами. Вже! Але якщо зробити рекламу ефективнішою (тобто знизити її частку в кожному товарі або послузі), то і ціну можна знизити.

    Ось саме цієї мети і служать різні акції, знижки, розпродажі і наш з вами герой огляду — кэшбэк. Погодьтеся, що якщо рекламують знижки, то віддача від реклами в рази підвищується і ці знижки (правда, в нашій реальності вони найчастіше виходять вигаданими) не вдарять по кишені продавця, бо знизять відсоток рекламної складової в кожній одиниці товару.

    Cash Back ж — це взагалі чудова річ. Одна справа купити товар дешевше, а зовсім інша — отримати частину грошей з купівлі тому. Навіть з психологічної точки зору це може бути привабливо. Ну, а банкам і продавцям це вигідно насамперед тим, що якийсь час ці гроші (ваш кэшбэк) можна «крутити», тобто використовувати у своїх цілях. Для нас це дрібничка, а для них додаткова вигода і хороший аргумент за «кешбек» при виборі варіанта пропонованої «завлекательной знижки».

    Cash Back на платежі банківськими картами — як цим користуватися

    Давайте спочатку за кэшбэку банківських карт пробіжимося. Ми з’ясували, що це інструмент залучення нових держателів карток, тому їх використання для людей стає вигідніше, ніж платити «кешем» (готівкою), т. к. частину грошей за покупки повертається. Ну, а банку вигідно мати ваші гроші на своїх картах, бо їх можна «обертати» (давати в борг під великі проценти).

    Крім цього, банки беруть з магазинів відсоток за оплату товарів їх картою і цей відсоток або повністю покриває закладений в карті кешбек, або по більшій частині його компенсує. Загалом, у програші банк з будь-якого не залишиться — про це можете не хвилюватися. Тобто Cash Back за платіжними картками — це жодним чином не «безкоштовний сир», а чудова «відкладена знижка», яка вигідніше звичайної (діючої відразу знижки, бо грошики все одно залишаються в обороті.

    Що нам з вами вигідний кэшбэк платіжних карт? Очевидно, що таким чином можна заощадити (дрібничка, а приємно). Але все ж варто вивчити пропозиції різних банків з цього приводу, бо:

  • У різних банків може бути різний відсоток по Cash Back. Тут треба вибирати золоту середину між зручністю і вигодою.
  • Деякі банки пропонують «гроші назад» тільки за покупки в певних магазинах, бензоколонках, кафе, ресторанах і т. д. Будьте уважні, бо це може серйозно міняти «розклад».
  • Досить часто банки можуть змінювати відсоток повернутих при купівлі грошей, що називається, «по акції». Припустимо, в цьому місяці великі знижки (високі відсотки за кешбеку) на «все для ремонту», а завтра — на щось інше.
  • Загалом, щоб отримувати від цього максимальну вигоду, потрібно завжди бути в курсі». Напевно має сенс підписатися на e-mail або SMS розсилку банку, щоб не упустити свій «золотий кэшбэк».

    Прикладом може служити Карта Альфа-банку — кешбек 10% на автозаправки і 5% на кафе ресторани (демонструє вибірковий варіант і варіант з різними відсотками одночасно):

    Пример карты с кешбэкомТестуємо онлайн-сервіси

    Кэшбэк в АлиЭкспресс і інших інтернет-магазинах

    Чому саме АлиЭкспресс? Ну, тому що це найбільший інтернет-магазин в світі за кількістю товарів і числа покупок. У рунеті він так само є лідером, і наші з вами співвітчизники вже досить давно призвичаїлися повертати частину грошей з АлиЭкспресс використовуючи кэшбэк.

    Але на відміну від банків, самі магазини повернення грошей не пропонують (ви ж все одно до них зайшли на сайт і заманювати вас не потрібно). Для цього існують спеціальні CashBack-сервіси, де потрібно зареєструвати і придбати товар зі списку магазинів, з якими цей кеш-бек сервіс співпрацює.

    У цьому випадку, всі проблеми з пошуком та залученням нових клієнтів в магазині, бере на себе такий сервіс, отримуючи від магазину відсоток з продажів, яким він і ділиться з нами шляхом повернення частини витрачених грошей. Загалом, схема заробітку і отримання вигоди всіх учасників процесу зрозуміла. Виходить, що вигідний кешбек і сервісів, і магазинах, і нам з вами (покупцям).

    Отже, насамперед треба вибрати кешбек-сервіс, з яким ви будете співпрацювати. Як це зробити? Ну, напевно, варто вивчити їх пропозиції (який відсоток знижки вони пропонують для потрібного вам магазину), почитати відгуки (тут, правда, дуже мутно, бо конкуренти намагаються нашкодити один одному) і, нарешті, спробувати.

    Робота з різними Cash Back сервісами може відрізнятися, але суть полягає в тому, щоб купити товару в потрібному магазині так, щоб при цьому вам потім повернули частину грошей. Деякі сервіси дозволяють вибирати товари різних магазинів прямо на своїй вітрині (як, наприклад, у цьому кешбек-сервісі).Хтось надає можливість ввести адресу сторінки товару в спеціальну форму, щоб до нього застосовувався повернення частини грошей.

    Деякі кешбэк-сервіси надають спеціальні плагіни для браузерів, встановивши які ви будете оперативно отримувати інформацію про розмірі одного відсотка повернутих грошей для відкритого в браузері сайту магазину, а так само цей плагін дозволить цей самий кэшбэк активувати.

    Останнє дуже важливо, і вам не завадить уважно вивчити хелп того кеш-бек сервісу, який плануєте активно використовувати, щоб через недогляд чи неуважність не потрапити в халепу. Так раджу відключити в браузері плагіни блокуючі рекламу (Adblock тощо), бо є ймовірність, що вони заблокують передану інформацію з сервісу на сайт інтернет-магазину, в результаті чого знижка може не застосовуватися. Також не варто використовувати режим інкогніто. Загалом, є нюанси і треба бути уважним.

    Але я так і не відповів який сервіс краще використовувати? Відповідь очевидна — той, який надасть вам найбільш вигідні умови для даного конкретного магазину. Для АлиЭкспресс це буде один сервіс, для Плеєр.ру — другий і т. д.

    Адже можна зареєструватися у всіх з них (або основних) і для кожного конкретного випадку вибирати найбільш вигідний. Правда, в деяких кешбек сервісах є обмеження на мінімальну суму для виводу (у кого-то це десятки рублів, а у кого-то і сотні), тому набирати мінімалку при використання відразу декількох сервісів буде довше.

    Забігаючи трохи вперед наведу приклад. Є два найпопулярніших кешбэк-сервісу: ЕПН і ЛетиШоп. Перший надає більш високий кэшбэк, а другий зібрав «під себе» майже тисячу магазинів (в тому числі і вітчизняних типу Плеєр.ру, Мвидео тощо). Але от щодо АлиЭкспресс наведене внизу відео-тестування показало перевагу EPN (тут же можна роботу з плагінами подивитися на власні очі).

    Тестуємо онлайн-сервіси«alt=»»>

    Але давайте все ж подивимося, які сервіси існують і в чому їх особливості та переваги.

    Кэшбэк сервіси EPN і ЛетиШоп

    Природно, що всі їх перерахувати я не зможу, але на основних обов’язково зупиню вашу увагу. Спочатку трохи докладніше опишу два лідируючих сервісу, а потім коротенько інші.

    Як отримати максимальний CashBack в АлиЭкспресс через сервіс ЕПН

    EPN (E-COMMERCE PARTNERS) — високі відсотки кешбека для АлиЭкспресс і ряду інших популярних шопів (Banggood, Gearbeast, Ozon, Asos та ін). Для активації знижки можна перейти за назвою магазину прямо з головної сторінки ЕПН, або ввести посилання на сторінку з товаром в приведену форму, потім натиснувши на кнопку «Купити з кеш-беком»:

    EPN Cash BackТестуємо онлайн-сервіси

    Є плагін ePN CashBack Plugin для зручності пошуку і застосування фішки «гроші назад». Після встановлення плагіну потрібно буде ввести в нього логін і пароль отримані при реєстрації в EPN, після чого можна сміливо йти на сайт цікавого вам магазину і жати на кнопку «Активувати кеш бек».

    как получить кэшбэк на алиэкспрессТестуємо онлайн-сервіси

    Ще можна і мобільний додаток ePN Cashback встановити для спрощення покупок з телефону або планшета.

    Так само цей чудовий сервіс і тим, що він представляє з себе партнерську програму самого популярного у світі онлайн-магазину АлиЭкспресс. Що це означає? Ну, ви можете розмістити де завгодно (форум, соцмережа, коментар, свій сайт або блог) посилання (пропущену через EPN) на будь-який товар з Алі і отримувати чималий відсоток з усіх здійснених продажів. Загалом, можна не лише економити, а й заробляти. Більш детально читайте на цій сторінці.

    Висновок кешбека (і партнерських винагород) можливий вже починаючи з суми 0,2$ на електронні гаманці (вебмані, яндекс гроші, ківі) або на пластикову карту (банківський рахунок).

    ЛетиШоп — Кеш Бек в 1000 онлайн-магазинів

    ЛетиШоп — у цього кешбек сервісу не надто високий відсоток за повернення грошей з АлиЭкспресс (за порівняння з ЕПН), але зате в його обоймі мало не тисяча онлайн-магазинів (включаючи популярні в рунеті).

    Летишопс - кэшбэк в магазинахТестуємо онлайн-сервіси

    Як вам, наприклад, повернення 21% вартості на Плеєр.ру. Цей інтернет-магазин і так демпінгує (у нього майже на всі самі «смачні» ціни), а тут ще така божевільна сума буде повернена через ЛетиШоп. Шкода, що під час апгрейда свого комп’ютерного парку я про це не знав. Правда, на різні групи товарів відсоток повернення буде різним (від 1 до 21 відсотків).

    Для купівлі просто переходите в магазин з сайту ЛетиШопа, або можете встановити розширення Letyshops в свій браузер, щоб бачити Cash Back для відвідуваних онлайн-магазинів і його оперативно застосовувати.

    Letyshops кэшбэк плагинТестуємо онлайн-сервіси

    При активованому повернення грошей іконка плагіна буде зеленою, а при ще не активованому — червоною. Врахуйте це при покупках.

    Інші популярні Cash Back сервіси

  • КэшФоБрендс — вважається чи не найкращим з усіх кешбек сервісів в плані вигоди і надійності отримання повернень. Виводити можна суми починаючи від одного рубля на пластикові карти, ел.гаманці або рахунок мобільного телефону. Співпрацює з майже тисячею магазинів, де можна отримати досить пристойний відсоток повернення (наприклад, на AliExpress cashback до 10%).

    Cash4BrandsТестуємо онлайн-сервіси

    Є можливість отримати безкоштовні купони на додаткові знижки. Так само, якщо ви знайдете інший cashback-сервіс з великим відсотком повернення, можете зв’язатися з адміністрацією Cash4brands і отримати від них більш вигідну пропозицію.

    Для отримання повернення грошей за покупку, в потрібний магазин потрібно заходити тільки зі сторінок цього сервісу, знайшовши і клацнувши по назві магазину в списку, або скориставшись пошуком вгорі сторінки.

  • АлиБонус — узкоспещиализированный кешбек сервіс, орієнтований на повернення частини грошей тільки при покупках в АлиЭкспресс. Зворотний досить великий відсоток — 10%. Але він накопичувальний. Спочатку у вас буде 7%, а ось із зростанням кількості покупок буде рости і отчисляемый відсоток (аж до заповітної десяточки).

    Кэш бэк на покупки в АлиЭкспресс в сервисе АлибонусТестуємо онлайн-сервіси

    Для активації кешбека достатньо буде натиснути на кнопку на головній сторінці сервісу, або встановити на свій браузер їх розширення. Висновок повернутих за покупки грошей можливий на QIWI, Webmoney, Яндекс-гроші, карти російських і українських банків, а також на рахунок номера телефону.

  • Alme.ru — це кэшбэк-сервіс, який пропонує отримати знижки на товари та послуги в безлічі сфер. Так, можна знайти вигідні пропозиції в категоріях:
  • краса і здоров’я;
  • взуття та одяг;
  • спортивні товари;
  • все для туризму та подорожей;
  • товари для дітей;
  • доставка їжі;
  • прикраси;
  • товари для ділянки, будинку;
  • розваги, дозвілля;
  • зв’язок та інтернет;
  • послуги;
  • освіту;
  • фінанси (кредити, страхування, карти тощо).
  • AlmeТестуємо онлайн-сервіси
    *при кліці по картинці вона відкриється в повний розмір у новому вікні

    У Alme є власне розширення для браузерів: кэшбэк зараховується при купівлі, коли воно активно (повинна висвітлюватися зелена іконка).
    Виплати в даному кэшбэк-сервісі можна замовляти по досягненні мінімалки 500 рублів. При цьому суми повинні бути кратними 500 грн.

    Способи виведення:

  • WMR;
  • Яндекс.Гроші;
  • Ківі;
  • рахунок мобільного телефону;
  • банківські рахунки/картки.
  • З Alme також можна заробляти в партнерській програмі: кожен активний реферал, якого ви приведете, принесе по 200 рублів. Якщо реферал вирішить також взяти участь у партнерці, то ви можете заробити з нього до 50 000 рублів за запевненням кэшбэк-сервісу. Справа в тому, що в реферального програмі кілька рівнів, і з кожного рівня ви будете отримувати дохід.

  • Бігліон Кэшбэк — відомий сервіс знижок і купонів теж запустив кэшбэк платформу, в базі вже є всі великі магазини.

    Биглион КэшбэкТестуємо онлайн-сервіси

    Цікаво, що повернення доступний не тільки на онлайн-покупки, але в звичайних магазину — потрібно просто фотографувати чек. Також є плагін для браузера, які завжди підкаже якщо є можливість заощадити.

  • КопиКот — кэшбэк сервіс з безліччю інтернет-магазинів (більше тисячі, включаючи купівлю авіа та ЗАЛІЗНИЧНИХ квитків), з яких можливе повернення грошей. Є плагін для браузерів для вашої зручності, а також в лівому меню КопиКота ви зможете знайти і застосувати промокоди для отримання додаткової знижки. Там же будуть приведені проводяться акції і суперкэбеки мають місце бути.

    кэшбэк в сервисе копикотТестуємо онлайн-сервіси

    Висновок можливий на пластикові карти або різні системи електронних грошей, а так само на рахунок мобільного телефону. Мінімальна сума для виводу — 500 рублів.

  • А в цілому

    Є вираз: заощадив — вважай заробив. І я його повністю підтримую. Якщо є можливість купувати товари чи отримати банківську карту з поверненням частини грошей (хоч і невелике), то нею не варто нехтувати. Інша справа, що для більшої економії потрібно буде провести порівняння відсотків за кешбеку в різних сервісах, щоб вибрати краще. Але навіть найгірший відсоток повернення буде краще, ніж взагалі ніякого.

    Трохи тут заощадили, трохи там — ось вам і сума для покупки чогось додаткового, чого при іншому розкладі ви собі не змогли б дозволити. ІМХО.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу