Способи заробітку в мережі

3490
  • Advego Plagiatus
  • Реєстрація і вхід в Адвего
  • Як купувати статті
  • Як почати заробляти на Advego
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні мова піде про роботу з біржею копірайтингу під назвою Адвего.

    Про суть Seo копірайтингу я вже писав, а сьогодні хочу поговорити про те, як на цьому можна швидко заробити, і про те, як замовити статтю для просування свого сайту (її потім можна буде розмістити через Міралінкс або WebArtex).

    Навіть якщо ви пишете статті для свого сайту самі, то для статейного просування цілком може підійти Адвего, бо можливості людини не безмежні, щоб робити абсолютно все самому.

    Способи заробітку в мережі

    У цій біржі копірайтингу можна замовити унікальний контент за досить демократичними цінами і перевірити тексти на унікальність у програмі Advego Plagiatus. Правда в інтернеті можна знайти досить багато нарікань до якості матеріалів куплених там (відгуки про Etxt і Textsale, як правило, більш втішні).

    Ну, а що ви хочете? Або дорого, або як вийде. За ціною, починаючи від 1$ за 1000 знаків, можна буде отримати вже цілком якісні матеріали. Звичайно ж, для свого улюбленого сайту такі тексти я б не став купувати, але для статейного просування цілком підійде (головне, щоб Міралінкс їх прийняв).

    Біржа Адвего і програма Advego Plagiatus

    Крім цього, тут можна розжитися не тільки унікальними текстами для самостійного просування свого сайту. Ви можете створювати будь-які завдання. Наприклад, можна попросити всіх бажаючих проставити відкриту посилання на ваш ресурс будь-якими доступними для них способами. Причому, це може коштувати всього лише кілька рублів за виконану роботу, що досить дешево, навіть для посилань проставлених з форумів.

    Ну і ще, особисто для мене ця біржа зручна тим, що я можу поповнювати в ній баланс за рахунок бонусів, які отримав в Профіт Партнері (Цоп Рекламної мережі Яндекса). За кожен зароблений в Профіті рубль ви отримуєте один бонус, а потім можете їх перевести на свій рахунок в Адвего:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Так, звичайно ж, курс обміну бонусів Профіту не дуже високий, але ж це абсолютно на халяву, що саме по собі дуже приємно. До речі, в Профіт Партнері можна за бонуси замовити статті і ще в ряді інших бірж копірайтингу, що не може не радувати:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Вибір — це завжди добре. Загалом, мені подобається Профіт Партнер і я раджу заробляти на показі контекстної реклами саме через цей Цоп — ви нічого не втратите в грошах, бо Яндекс платить з своєї частки (можете почитати інтерв’ю з керівником Профіт Партнера і подивитися фотки), а натомість отримуєте бонуси, які можна потім витратити (хоча б на реєстрацію в популярному Яндекс Каталозі).

    Так, ще в цій біржі можна скачати Advego Plagiatus — програму, спеціально створену для перевірки унікальності текстів (хоча багато замовники вимагають перевірку тільки через Текст.ру). Коли ви замовляєте написання статті, то при її виконанні біржа перевіряє текст на унікальність, але Плагиатус все одно не буде зайвим.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Можна буде за допомогою Plagiatus пошукати, у кого в мережі знаходяться скопійовані у вас тексти (копіпаст), і спробувати змусити їх проставити посилання на першоджерело, якщо вони ще цього не зробили. Ось, наприклад, скопіювавши в буфер обміну фрагмент останньої статті я дізнався, що це стовідсотково не унікальний текст (воно й зрозуміло), але важливо те, що цю статтю ще ніхто не скопіпастив і Плагиатус знайшов її тільки на моєму блозі:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Не унікальні фрагменти тексту в програмі Адвего Плагиатус підсвічені жовтим фоном. Можна також вказати Url-адресу веб сторінки, текст якої потрібно перевірити на унікальність. Далі тиснете на синю стрілку праворуч від поля вводу Урла, а після завантаження тексту зі сторінки вже перевіряєте її на унікальність з допомогою останньої кнопки панелі інструментів вікна програми:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Як ви можете бачити, стаття розміщена на моєму блозі вже пару років була не раз скопипасчена, що кілька засмучує, хоча в пошуковій видачі вона як і раніше знаходиться на високих позиціях. Взагалі існує думка, що в найближчому майбутньому скопійовані фрагменти будуть працювати точно так само, як зараз працюють відкриті для індексації зворотні посилання.

    От би здорово було. Правда для цього пошукачі мають зі стовідсотковою ймовірністю навчитися визначати авторство статей. Однак, у своїх налаштуваннях Яндекс вже робить кроки в цьому напрямку, додавши в арсенал панелі Вебмастера вкладку «Оригінальні тексти», а Гугл і так індексує інтернет настільки швидко, що скоро ймовірність визначення авторства в ньому буде дуже високою, хоча можна буде підстрахуватися за допомогою зв’язування свого сайту і аккаунта в соціальній мережі Google+.

    Реєстрація в Адвего, вхід і замовлення на біржі статей

    Але повернемося до біржі копірайтингу і почнемо з реєстрації. На головній сторінці Advego у правому верхньому куті клацніть на кнопку «Реєстрація». Відкриється вікно, в якому вам потрібно буде заповнити всі обов’язкові поля, включаючи псевдонім, під яким вас будуть бачити інші користувачі. Традиційно, для підтвердження реальності зазначеного поштової скриньки, вам доведеться перейти по посиланню з отриманого після реєстрації листа.

    Давайте почнемо з роботи на біржі в якості замовника унікальних текстів. Ясна річ, що вони коштують грошей, тому вам потрібно буде поповнити свій баланс перш, ніж приступати до замовлення. Якщо бонусів Профіт Партнері у вас немає, то поповнити баланс можна буде зі свого гаманця в WebMoney. Для цього вам потрібно вибрати з верхнього меню «Замовнику» — «Поповнити рахунок». Мінімальна сума для введення становить 5$.

    Для початку вам слід створити кампанію в Адвего для того, щоб систематизувати свої замовлення і відстежувати кількість вже написаних статтею і кількість грошей на це витрачені. Для цього з верхнього меню потрібно буде вибрати «Замовнику» — ліфт праворуч від кнопки «Кампанії» — «Додати»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    На сторінці, що відкриється, ви повинні будете дати їй назву, вибрати категорію за замовчуванням для замовлення статей, а також додати опис кампанії (можна скопіювати тайтл вашого сайту, клацнувши за однойменною посиланням):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Все, тепер можна переходити до замовлень на написання текстів у Advego. Хоча, звичайно ж, ви можете скористатися вже готовими статтями з магазину цій біржі (однойменна закладка у верхньому меню), але найкращим варіантом буде саме замовлення на написання. Чому? Та тому, що в магазині живуть матеріали досить посередньої якості і до того ж не заточені під ваші конкретні завдання.

    Критика цій біржі копірайтингу здебільшого відноситься саме до купленим вже готовим статтями. В той час, як замовляючи написання текстів на вашу суто особистим завданням, ви, швидше за все, отримаєте досить-таки якісний продукт. До того ж, зможете згодом відсіяти поганих авторів і працювати тільки з майстрами своєї справи, отримуючи на виході зрозумілі унікальні матеріали за порівняно невеликі гроші. Тому магазин статей в Адвего йде лісом.

    Отже, для створення нового замовлення вам потрібно буде вибрати з верхнього меню «Замовнику» — «Нове замовлення». Відкриється просто величезна форма, але лякатися не варто, бо ми планомірно розберемо всі вхідні в нього поля і пункти.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Спочатку ви вибираєте кампанію, до якої буде віднесено дане замовлення. Потім вибираєте тематику і мова майбутньої статті. Як я вже згадував трохи вище, в Advego можна замовляти не тільки тексти. Тому для нового замовлення вам доведеться з випадаючого списку «Тип роботи» вибрати варіант «Статті». Я як-то робив замовлення на проставлення відкритої посилання на мій блог і в тому випадку вибирав варіант «Інше».

    Далі вам потрібно визначитися з тим, який текст ви хочете отримати на виході:

  • Копірайтинг — автор повинен буде самостійно його написати
  • Рерайтинг — автор просто перекаже якусь публікацію своїми словами, але дуже близько до тексту за змістом
  • Переклад — ну, тут все зрозуміло
  • Копіпаст — тут, я навіть не знаю що сказати — це зло і в сучасних реаліях просування справа практично безперспективна.
  • Ну, а якщо ви хочете отримати в результаті рекламний огляд свого ресурсу, то поставте галочку у відповідному полі. Я особисто замовляю тексти для просування по певних пошукових запитах (підбираю їх заздалегідь у статистикою запитів Яндекса), тому цю галочку ніколи не ставлю. Продовжимо вивчати форму нового замовлення в Адвего.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Перші кілька пунктів не мають відношення до написання статей і ставляться до виконання інших типів завдань. Мабуть, варто тільки поставити галочку (на всякий випадок) у показаному полі. Ну, а далі вам потрібно як можна більш точно описати суть завдання, яке повинні виконати автори біржі (якщо їх влаштує призначена вами плата).

    Нюанси статті замовлення і прийом роботи в Advego

    Далі вказуєте мінімальна кількість символів, включаючи пробіли), яке повинно бути в заказываемом вами тексті. Якщо ви замовляєте його для її подальшого додавання в Міралінкс, то мінімальна кількість символів в ньому потрібно буде збільшити до 2500, бо в Міралінкс, при вимозі 2000 символів, в рахунок не йдуть прогалини, а в Адвего прогалини вважаються.

    Там же ви призначаєте плату за виконувану роботу, і тут можна почати з певної суми, а якщо бажаючих взятися за виконання замовлення серед авторів цієї біржі не знайдеться, то цінник логічно буде підвищити.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Далі вам потрібно буде вказати ключові слова, які допоможуть авторам зрозуміти тематику майбутньої статті і які вони повинні будуть вжити в тексті потрібну вам кількість разів. Природно, що тематика замовленого вами матеріалу повинна співпадати з тематикою тієї сторінки вашого сайту, яку ви хочете просунути.

    Природно, що в Міралінкс ви розміщуєте не просто статтю, а статтю з проставленою з її тексту зворотнім посиланням на одну з статей вашого сайту, яку ви просуваєте за обраними ключовими словами.

    Таким чином ви досягаєте максимальної природності появи посилання веде на ваш ресурс. Пошуковики проіндексують нову статтю на тому сайті, де ви її розмістіть (через Міралінкс) і відразу ж разом з текстом вони проіндексують і гіперпосилання.

    До того ж ця посилання буде проставлена з абсолютно тематичного документа, що теж є істотним плюсом в просуванні. Звичайно ж, статейное просування є більш важким, ніж вічними посиланнями на біржах подібних Gogetlinks, GetGoodLinks.ru або RotaPost, але зате і більш ефективним. Ну, а Advego дозволяє звести до мінімуму ваші витрати з написання статей.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    По мірі роботи з біржею у вас будуть накопичуватися певні переваги, і тих авторів, робота яких вас влаштовує, зможете додавати у білий список. Тому на даному етапі оформлення замовлення ви зможете вибрати з випадаючого списку варіант «Білий список» або ж ввести псевдоніми ваших улюблених авторів в трохи нижче приведену форму. Також ви зможете дозволити або заборонити обговорення вашого замовлення.

    В полях «Обмеження для одного автора» має сенс поставити скрізь одинички або як вам заманеться. Далі ви вказуєте кількість текстів, яке хочете замовити в Адвего з даної тематики, а ще задаєте час, що відводиться автору на написання, і час, відведений вам самим на перевірку його роботи.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    З приводу кількості замовлених текстів. По ідеї, можна використовувати не зовсім чесний по відношенню до авторів спосіб, який, однак, допоможе вам в досить короткі терміни виявити хороших авторів і занести їх в білий список, для того щоб потім працювати тільки з ними. Я ось про що. Припустимо, що вам потрібна тільки одна стаття з цієї теми, але ви можете вказати кількість рівну десяти, наприклад.

    Таким чином у вас буде можливість оцінити якість написання відразу ж у десяти авторів в Advego, а прийняти роботу тільки у одного або декількох, яких ви додасте в білий список. Виходить своєрідний тест-драйв авторів, дозволяє швидко сформувати свій кістяк копірайтерів. Але не варто цим зловживати, бо виконавці напишуть про вас погані відгуки і вам важко буде реалізовувати замовлення на цій біржі.

    Також пошук хороших авторів можна вести і з допомогою стандартних можливостей біржі, вибравши для цього з верхнього меню «Замовнику» — ліфт кнопки «Автори» — «Кращі автори»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Але повернемося до наших баранів. Після того, як ви натиснете на кнопку «Додати до замовлення», потрапите на сторінку «Картка», де вам потрібно буде ще раз уважно перевірити і натиснути на кнопку «Запустити», щоб статус змінився з «Зупинений» на «Запущено в роботу».

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Всі замовлення модеруються адміністрацією Адвего, що може зайняти кілька годин. Усі ваші заявки будуть доступні з верхнього меню «Замовнику» — «Замовлення». Як тільки буде виконаний хоч один з них, ви побачите верхній частині будь-якої сторінки цієї біржі (якщо ви ввійшли під своїм акаунтом) відповідне повідомлення (або ж можете вибрати з верхнього меню «Сервіс» — «Оголошення», де акумулюються всі повідомлення системи).

    Клікнувши по ньому, ви потрапите на сторінку, де зможете перевірити роботу автора. Там будуть приведені результати перевірки тексту на унікальність (біржа виконує її своїми засобами, але ніхто не заважає вам це перевірити Плагиатусом). Там же здійснюється попередня перевірка правопису, про результати якої вам так само повідомляється (можете перевірити, використовуючи онлайн сервіси виправлення помилок пунктуації):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    У вас буде три варіанти подальших дій після написання автором замовленої вами в Advego статті:

  • Схвалити роботу, натиснувши на кнопку «Прийняти». В цьому випадку вам запропонують написати повідомлення автору, наприклад, подякувати за виконану роботу, додати його при бажанні в чорний або білий список, а також підвищити оплату за добре виконану роботу на певний відсоток. Після цього замовлення буде оплачений, і якщо у вас це була остання робота, то він буде зупинений.
  • Відмовити, якщо робота не відповідає вашим вимогам
  • Повернути на доопрацювання, якщо помічені недоліки можна виправити
  • Як заробити в Адвего авторам (виплати)

    Вам для початку заробітку на цій біржі точно так само потрібно буде пройти реєстрацію, а потім перейти на сторінку пошуку замовлень. Для цього потрібно з верхнього меню вибрати «Автору» — «Пошук роботи». В результаті побачите набір фільтрів, за яким зможете відсортувати найбільш підходящі вам замовлення.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Ви обираєте ціновий діапазон, в якому готові працювати (для текстів це буде ціна за 1000 знаків), вибираєте тип роботи (написання статті, створення теми на форумі, написання коментаря; до речі, з’явилася окрема біржа коментарів Qcomment, про яку я вже писав) і вибираєте категорію, в якій ви відчуваєте себе впевнено.

    Можете також заздалегідь вказати сортування, тобто той порядок, в якому буде вибудовуватися список підходящих вам замовлень на біржі Адвего. Можна ще вказати саме тих вебмайстрів (однойменне поле), замовлення яких хочете виконувати або ж, навпаки, вказати тих поле «Чорний список»), замовлення яких не хотіли б бачити в результуючому списку.

    Після натискання на кнопку «Шукати» ви побачите список карток замовлень, які задовольняють заданим вами критеріям та розсортовані в заданому вами порядку. У правому верхньому куті кожної картки ви можете побачити оцінку цього замовлення, а також почитати коментарі до нього, якщо такі є (наприклад, що вебмастер не оплачує замовлення тощо).

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Повний текст завдання приховує під однойменною спойлером, а також важливо буде ознайомитися з тим, що приховує вкладка «Параметри», розташована в самому низу картки замовлення (там фактично знаходиться техзавдання на виконання роботи — ключові слова, кількість робіт з однієї Ip тощо).

    Ще в Advego можна заробляти, продаючи статті в магазин. Для цього потрібно вибрати з верхнього меню «Магазин» — «Продати». Вибираєте категорію, до якої можна віднести ваше творіння, вказуєте тип тексту (копірайтинг, рерайтинг і т. д.) і мову. Далі вводите заголовок продаваної статті, а також її повний і короткий текст (тільки його зможуть бачити вебмастера до покупки повного варіанту).

    Також вказуєте ключові слова і опис (а можливо, примітка), ну і вводите суму, за яку готові з нею розлучитися (або результуючу ціну або ціну за 1000 знаків). Ставите ще ряд галочок і додаєте ваш шедевр в магазин.

    Виплати з Адвего мають свої нюанси. По-перше, мінімальна сума виплат складає 5$, а по-друге, перша виплата буде здійснюватися близько тижня. Інші платежі вже на такий термін затримуватися не будуть. Отже, для початку вам потрібно вибрати з верхнього меню «Сервіс» — «Виведення коштів».

    Якщо гаманець для виплат ви ще не вказали (це повинен бути Z-гаманець WebMoney і якщо його у вас немає, то прочитайте про реєстрацію гаманця вебмані), то вам запропонують пройти по посиланню в особисті дані і зробити це («Сервіс» — «Особисті дані» — «Платіжні відомості»):

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Далі просто замовляєте виплату потрібної вам суми («Сервіс» — «Виведення коштів») і чекаєте, коли грошики капнуть на ваш гаманець. Єдине обмеження буде полягати в тому, що якщо ви поповнили свій баланс в Advego за рахунок бонусів з Профіт Партнера, то вже вивести ці гроші через біржу ви не зможете — тільки витратити на замовлення статей або будь-якої іншої роботи.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу