Способи заробітку в мережі

3032
  • Реєстрація в Textsale
  • Як заробити новачкові
  • Поради з написання статей
  • Як знайти контент в Textsale
  • Введення і виведення коштів з Текстсейла
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні буде стаття про одну з найпопулярніших бірж контенту і копірайтингу — Текстсейл (трохи раніше я писав про свій досвід роботи з Адвего і Etxt).

    Примітна ця стаття тим, що писав її не я, а професійний копірайтер з цієї самої біржі, яка відома під ніком «angli4anka». Якщо вам цікаво, скільки грошиків мені було не шкода на це витратити і скільки могли б отримати особисто Ви за такий же працю, то дочитайте (або прокрутіть) цю публікацію до кінця.

    Способи заробітку в мережі

    Textsale – це один з найбільш популярних магазинів унікального контенту. Тут копірайтери заробляють (читайте про всі способи заробити гроші у мережі), а покупці вкладають гроші в просування своїх сайтів.

    Система об’єднує понад 240 тисяч користувачів. За всю історію свого існування вона не зазнала істотних змін, однак це не завадило їй стати однією з лідерів рунета в своїй області.

    Реєстрація в Textsale і знайомство з біржею

    Тут можна знайти готові матеріали по темі ціною або замовити їх написання авторам. SEO копірайтинг, рекламні тексти, інформаційні статті – все це доступно вебмайстрам та оптимізаторам. Копірайтери ж можуть писати Текстсейл на актуальні і цікаві їм теми і викладати їх у вільний продаж. Крім того, тут вони можуть знайти замовника і писати статті на замовлення.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Інтерфейс порталу не настільки простий, щоб його можна було вивчити за кілька годин, однак поступово, в процесі роботи, можна вникнути у всі її тонкощі. Щоб спростити знайомство з системою, ми опишемо в даному пості ключові моменти і розповімо про підводні камені, які можуть чекати як копірайтерів, так і замовників/покупців контенту.

    Процедура реєстрації досить проста: ви знаходите на головній сторінці у правій колонці кнопку «Реєстрація», після чого у вікні, що відкриється вкладці заповнюєте всі необхідні форми, погоджуєтеся з правилами системи, клікаєте по кнопці «Реєструвати!», після чого на вказаний email прийде лист для активації облікового запису.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Номер доларового (WMZ) гаманця WebMoney можна вказати як при реєстрації, так і після неї, зайшовши у свій кабінет. Для цього можна буде з правого меню вибрати «Профайл (опції)» або ж на сторінці вашого профілю натиснути на кнопку «Змінити»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Перед реєстрацією на Текстсейл настійно рекомендуємо ознайомитися з правилами (ви з ними якраз і погоджуєтеся): вони дуже знадобляться в майбутньому. Слід окремо зазначити, що на одному ip адресі може існувати лише 1 запис, в іншому випадку можливий бан.

    Нік для роботи в системі – це ваша візитна картка. Намагайтеся зробити його легко запам’ятовується. Якщо ви – копірайтер, то нік може вплинути на ваше подальше кар’єрне зростання. Нехай у ньому, наприклад, відображається тематика, в якій ви краще розбираєтеся; або ж напрямок, в якому ви працюєте: seo-копірайтинг, неймінг, рекламні тексти та ін. Вибір ніка на Textsale – дуже відповідальний крок для замовника, т. к. ім’я в системі повинно викликати довіру.

    Текстсейл для копірайтерів — як заробити новачкові

    На біржі багато хто працює: домогосподарки, студенти, люди з вищою освітою і навіть школярі. Такий вид заробітку під силу будь-якому, хто вміє складати слова в речення, а речення в зв’язний текст. Звичайно ж, без знань правил письмового російської мови тут не обійтися. Отже, розглянемо схему роботи.

    Перше, що потрібно зробити, починаючи роботу на Текстсейл – це створити презентабельне портфоліо. Для початку вистачить і однієї статті. При цьому важливо не кількість, а якість: вкладете в неї всю душу, напишіть про який-небудь скандальної проблеми, про те, чим ви живете, чим дихаєте. Вона повинна викликати емоції, а не містити сухі факти.

    Вистачить і 1000-1500 знаків, щоб підірвати і спонукати адміністрацію на розміщення посилання на ваш текст на головній сторінці, що дасть шанс знайти першого замовника. Не забувайте про правила російської мови: ретельно, вздовж і впоперек, перевірте текст на помилки правопису і розставити коми перед розміщенням в портфоліо. Після публікації його не можна буде змінити: тільки видалити.

    Отже, припустимо, текст ми написали. Потрібно його розмістити в категорії «портфоліо» на Textsale. Зверніть увагу: стаття повинна бути унікальною, тобто не раніше опублікованих в Інтернеті.

  • Праворуч на панелі інструментів знаходимо посилання «портфоліо»

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Заповнюємо форму, що з’явилася

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Натискаємо «Перегляд», і якщо відображення матеріалу нас влаштовує, ставимо галочку навпроти слів «Стаття відображається правильно». Далі клікаєм «Опублікувати».

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Слід зазначити, що текст Текстсейл перед публікацією буде проходити модерацію, тобто перевірятися на унікальність (замовники іноді вимагають в обов’язковому порядку використовувати сервіс антиплагіат Текст.ру) і відповідність правилам системи. Це може зайняти деякий час (1-2 тижні, іноді більше). Після того як ваш твір буде опубліковано, ви побачите його, перейшовши на сторінку «Портфоліо»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Якщо з якихось причин ви захочете видалити матеріал, клацніть по відповідній кнопці.

    Тепер, поки чекаємо перевірки, починаємо працювати над заповненням свого власного магазинчика. Як і в житті, покупців буде тим більше, чим більше буде для них вибір товарів. В даному випадку наш товар – це інтелектуальне творіння, виражений у текстовій формі. Отже, починаємо створювати власні статті.

    Для початку виберемо найбільш актуальну тему на Textsale на даний момент:

  • В меню зліва гукнемо по посиланню «Пошукові запити».

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Дивимося, що шукають покупці. Пошукові запити вгорі, біля яких стоїть зелена цифра зі знаком «+», самі затребувані, тобто на них великий попит. Червона цифра означає, що запит починає здавати позиції, тобто його актуальність падає.

    Таким чином, вибираємо ключову фразу з зеленої цифрою, що знаходиться вгорі списку і приблизно уявляємо, який матеріал можна написати. Так, наприклад, візьмемо позицію 2 зі словом «сайт». Під цей запит підійдуть будь-які теми про розкручування і про те, як самому безкоштовно зробити сайт.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Ще один спосіб знайти актуальну тему для статей на Текстсейл – це ТОП категорій за попередній місяць. Знайти його можна за посиланням «новини системи» зліва в меню сайту або ж на головній сторінці в рубриці «Останні новини». На скріншоті нижче ми бачимо, що ТОП очолює категорія «Будівництво».

    Якщо у вас багатий досвід в цій темі – можна її брати, в іншому випадку краще писати про щось інше. Взагалі, коли обираєте тематику, тверезо оцінюйте її складність, інакше ви ризикуєте отримати негативний рейтинг і закінчити свою кар’єру в самому її початку.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

  • Слід зазначити, що теми в Топі категорій і в «Пошукових запитах» досить великі, а покупці вимагають щось більш конкретне. Тобто якщо вам сподобалася категорія «Краса і здоров’я» не пишіть, як важливо бути гарним: такий матеріал ніхто не купить.

    Виберіть тему «манікюр», а всередині неї – якусь різновид дизайну нігтів (наприклад, френч, його види, як він робиться тощо). Ще один момент: бажано, щоб у статті була структура, тобто введення і висновок, підзаголовки, нумеровані списки.

    Отже, визначилися з темою, написали матеріал. Далі – розміщуємо. Для цього клікаєм «Продати статтю» в правій колонці Textsale і заповнюємо запропоновану форму на сторінці. Після натискання кнопки «Попередній перегляд» з’явиться сторінка, внизу якої потрібно буде вказати ціну.

    Натискаємо «Розмістити на продаж» і наш матеріал з’являється в списку статей . Тепер ми можемо його відредагувати, додати фотографії або видалити. До речі, сам текст після розміщення не редагується, можна лише змінити опис, ціну та інші налаштування.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Біля товару буде намальований синій квадратик: це означає, що стаття ще не перевірена на копії. Після того як перевірка буде пройдена, він забарвиться в зелений колір.

    Поради з написання та розміщення статей на Текстсейле

  • Заголовок повинен бути інформативним, або інтригуючим, так як на нього в першу чергу звертає увагу замовник.
  • Обов’язково вказуйте В описі, про що матеріал, його основні моменти. Якщо це seo текст, напишіть, які ключевики і скільки записів ви використовували.
  • Не завищувати ціну: спочатку потрібно набрати рейтинг, тому ставте 0,5-1 $ за 1000 знаків. Недорогі статті розкуповують найшвидше. До речі, рейтинг нараховується за кожну продаж: +1 бал за сам текст, +1 за позитивний відгук.

    Якщо тексти неунікальні або неякісні, рейтинг знижується. У ваших інтересах писати корисні матеріали без помилок. Але і не затягуйте з підняттям цін. Коли відчуєте, що досить натреновані, набралися досвіду, вивчили правила російської мови, поступово піднімайте собі ціну.

  • Не пишіть на побиті теми, навіть якщо вони популярні. Скористайтеся пошуком вгорі сайту Textsale, щоб дізнатися, чи є вже такі тексти у продажу в інших копірайтерів. Так, наприклад, за запитом «коліки» знайшлося 278 матеріалів. Природно, якщо ви напишете про кольках у немовляти і додайте цей текст, то він може висіти на біржі роками.
  • Розміщуйте серії статей на одну тему і в описі вказуйте, що у вас є ще схожі тексти: так ви отримуєте шанс знайти оптового покупця.
  • Багато починаючі автори воліють написати 1-2 статті і потім чекати, поки вони продадуться. Повірте: очікування може затягнутися на довгі місяці. Щоб цього не сталося, розміщуйте в день по кілька своїх статей, і чим більше, тим краще (без втрати якості, звичайно). У деяких авторів в їх магазинах у вільному продажу буває викладено 500 матеріалів і більш.

    По мірі того, як товари будуть продаватися, пропонуйте покупцям свої послуги: можливо, одному з них потрібно копірайтер для довгострокового співробітництва. Щоб зв’язатися з людиною, який придбав у вас товар, потрібно зліва в профілі на Textsale клікнути по посиланню «Статті (+ред.,фото, стир.)». Далі відрегулюйте фільтр так, як показано на скріншоті:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Як правило, вгорі списку показуються ще не продані матеріали, а внизу – ті, які вже купили. Навпроти назв куплених товарів є посилання «Покупець», біля якої знаходиться квадрат з проставленою оцінкою за роботу (він може бути порожнім, зі знаком «+» або «-»).

    Клікаємо по цьому посиланню і переходимо в профіль покупця, де знаходимо «Написати приватне повідомлення для…» і відправляємо декілька слів з пропозицією про співпрацю.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    В основному копірайтери воліють стабільність і гарантовану оплату за свою працю, і тому розшукують постійних замовників. Коли у вас набереться на рахунку мінімум 6 доларів, найкраще витратити їх на рекламу у верхньому блоці: так і статті з свободки швидше будуть продаватися, і замовник, можливо, запропонує співпрацю.

    Щоб розмістити рекламу, знайдіть у правому блоці на Текстсейле посилання «Реклама аккаунта» та перейдіть по ній.

    На ефективність оголошення впливає його помітність і зміст. Текст повинен бути за розміром не більше 50 символів з пробілами. Придумайте красиве пропозицію, яка буде відображати те, що ви можете дати потенційному замовнику.

    У повідомленні можна вказати результат, який він отримає від співпраці з вами: збільшення трафіку на його сайт, отримання постійних читачів, готовність клієнта купити товар/послугу після прочитання вашої статті тощо Не розміщуйте рекламу на Textsale, маючи низький рейтинг (до 20) і бідний запас матеріалів (1-10). Ніж «гарніше» ваша статистика, чим краще портфоліо, тим більше ймовірність, що замовлення віддадуть саме вам.

    Ще один спосіб отримати роботу – це перейти у «нову форму замовлень», посилання на яку знаходиться в правій частині під описом вашого профілю. Натисніть «підібрати замовлення» і знайдіть те завдання, яке вам подобається, звертаючи увагу на його ціну.

    Якщо не знайдеться нічого цікавого, періодично заглядайте в «замовлення»: можливо, трапиться що-небудь вартісне. Якщо ваш рейтинг дуже малий, то ймовірність знайти роботу таким способом близька до нуля, тому краще набрати його допомогою наповнення свого магазину.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    У «Публічні замовлення» на Textsale знаходяться оголошення замовників про пошук копірайтерів для виконання тієї чи іншої роботи. Знайти їх можна за однойменною посиланням у лівій частині сайту над категоріями. Для авторів, які не мають «зірок» (тобто пишуть по ціні до 2 в.е. за 1000 знаків або продають мало статей), вхід туди платний, коштує 10 доларів в місяць. Можна спробувати оплатити доступ і спробувати щастя: періодично потрібні як досвідчені автори, так і новачки.

    Отже, щоб почати шукати замовника через «Публічні замовлення», оплатимо доступ. Для цього перейдіть за посиланням «Профайл (опції)» в меню праворуч, поставимо прапорець там, де це необхідно і гукнемо «Сплатити!»:

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Далі переходимо безпосередньо в оплачений нами розділ, і там стають доступними оголошення замовників. Клікаємо по назві одного з них та на сторінці пишемо кілька слів про готовність взяти замовлення.

    Доступ на Текстсейл можна отримати і безкоштовно. Після того як ваш рейтинг досягне 20 і з’явиться можливість перевіряти тексти на унікальність допомогою Copyscape, збільште ціну за статті у вільному продажі до 2$ за 1000 і пишіть багато якісних текстів. Так у вас з’явиться шанс отримати зірку.

    Textsale для веб-майстрів — як знайти контент

    Як правило, вебмайстрів тут шанують і люблять, адже саме вони приносять гроші в систему. Тому і ставлення до них відповідне. Плюс для вебмайстрів в тому, що вони можуть вибрати для себе контент з будь-якої ціною будь-якої якості.

    Крім того, вони можуть зробити там замовлення будь-якому автору. Отже, якщо ви – покупець контенту ви можете купити готовий текст, скориставшись наявними на Текстсейле засобами пошуку: простий і розширений, а також пошук статей в категоріях.

    Щоб знайти відповідний текст по ключовому слову або фразі, досить простого пошуку (знаходиться вгорі сайту). Розширений пошук надає більше можливостей: матеріали фільтруються по категорії, ніку копірайтера, ціною тощо

    Достатньо просто заповнити необхідні поля. Ключове слово (фразу) пробуйте вводити як у нижньому, так і у верхньому регістрі по черзі, щоб досягти більш точних результатів.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі
    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Ще один спосіб пошуку на Текстсейле – за категоріями. Вони представлені зліва в меню сайту після «Портфоліо копірайтерів». Розподіл за темами тут дуже докладний.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Далі в результатах пошуку з’являться статті з першими 400 символами тексту. Якість роботи, звичайно ж, оцінити по настільки малому обсягом складно, тому будемо аналізувати і інші параметри. По-перше, розглянемо короткий опис: наскільки воно точне і правильне, є у статті ключові фрази та ін. Звичайно ж, варто звернути увагу і на заголовок: якщо в ньому є помилки – краще таку статтю не купувати.

    Ще один важливий момент – це оцінка рейтингу та профіль автора тієї чи іншої статті. Автори на Textsale, біля ніка яких є зірки, пишуть за ціною від 2$ за килознак і вище, і в основному з позитивними відгуками. Їх текстів можна довіряти, так як автори дорожать заробленої репутацією. Якщо ви хочете подивитися детальну статистику роботи того чи іншого автора, під першими 400 символами тексту знайдіть нік копірайтера і клацніть по ньому. Відкриється сторінка профілю.

    Там можна побачити відсоток позитивних і негативних відгуків, дату реєстрації, якість роботи тощо Також в профілі знаходяться інші статті автора і тексти з портфоліо, щодо якості яких можна судити про професіоналізм копірайтера. Портфоліо дозволить вам визначитися з вибором, якщо у автора немає зірок і потрібні саме недорогі (до 2 $ за 1000 знаків) тексти хорошої якості.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Можна купувати статті на Текстсейле по одній або масово. У першому випадку кликніть в результатах пошуку за назвою вподобаного матеріалу, поставте прапорець під ним біля слів «Згоден оплатити і отримати товар» і натисніть «Отримати!».

    У другому випадку можна відзначити, що сподобалися статті прапорцем «Масова купівля», поставити прапорець навпроти «Вчинити масовий платіж» та (якщо потрібно) навпроти «Відзначити всі».

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Якщо у вас поки немає коштів для купівлі текстів на Textsale, але ви плануєте їх придбати в майбутньому, натисніть на посилання «додати в кошик», розташовану над ціною. Заглянути в кошик можна на правій панелі сайту, перейшовши за посиланням «Корзина (відібране)». Звідти ж можна видалити або купити зазначені товари.

    Зробити замовлення копірайтеру можна одним із запропонованих нижче способів:

  • У блоках реклами на сайті, які розміщені у лівій, нижній та верхній частинах, а також в категоріях, вибрати одного з копірайтерів. Ніки авторів клікабельні, вони ведуть в їх профілі, звідки можна написати приватне повідомлення з пропозицією про співпрацю.
  • Розмістити заказ на Текстсейле. Для цього скористайтесь новою формою замовлень, або звичайної. У новій формі можна вказати конкретний нік копірайтера або відфільтрувати авторів за кількістю зірок.
    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Пам’ятайте: «зіркові» автори в основному беруть тільки замовлення вище 2$ за 1000 знаків. Найчастіше замовники користуються звичайною формою.

  • Фінансові операції на біржі Textsale

    Покласти гроші на свій аккаунт в системі Textsale досить просто: вони приходять моментально. А ось вивести їх можна буде через 1-2 дні після того, як буде перевірено, що вони зароблені чесним шляхом і ви нікому нічого не повинні.

    Отже, для проведення фінансових операцій (введення, виведення коштів, купівлі статей, оплати реклами та інших послуг) потрібно вказати wmz-гаманець (якщо він не був вказаний при реєстрації) у системі Вебмані. Є й інші способи покласти гроші на рахунок, але про них трохи пізніше.

    Отже, вказуємо номер гаманця. У меню праворуч перейдемо за посиланням «Змінити номер гаманця» і встановимо необхідну комбінацію цифр. Після цього в тому ж меню знаходимо «Поповнити баланс» і вводимо потрібну кількість wmz.

    Також можна покласти гроші на свій рахунок на Текстсейл іншими способами: через банкомат, банківським переказом, за допомогою електронних платіжних систем тощо Цими операціями займається сервіс Robokassa. На Текстсейл ви вказуєте кількість.е., які вам потрібні, і після переходите на цей сервіс.

    Там все досить просто: ви вибираєте спосіб оплати, вказуєте свої дані (напр., номер пластикової картки), вам надсилають інформацію для оплати на email, і протягом 45 хвилин потрібно поповнити рахунок.

    Способи заробітку в мережіСпособи заробітку в мережі

    Щоб покласти кровно зароблене на свій гаманець, потрібно спочатку вказати його, і потім натиснути в меню справа «Вивести гроші». Вказуємо суму і чекаємо: через 1-2 дні кіпер весело задзвенить віртуальними монетками.

    Про Textsale можна прочитати багато суперечливих відгуків від різних людей. Проте слід розуміти, що ніхто з адміністрації біржі не зашкодить чесному трудягу, який буде приносити в систему дохід.

    Читайте правила, не порушуйте їх, робіть свою роботу старанно – і будете заробляти. Вебмайстрам ж хочеться порадити не робити поспішних покупок, а уважно знайомитися з описами товарів і рейтингом їх авторів.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу