Як розкрутити сайт самому

3240

Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні я хочу просто проінформувати Вас про досить приємною речі. В інтернеті з’явилася можливість безкоштовно замовити повноцінний SEO аудит вашого сайту. Щоб в коментарях зазря пір’я не тупили — стаття не замовна, але, можливо, мене все ж спровокували до її написання, надіславши на пошту посилання на результати аналізу блогу . Лист прийшов від досить відомого агрегатора під назвою Мегаиндекс.

Як розкрутити сайт самому

Я вже якось писав про різні безкоштовні плюшки від Megaindex, якими, до речі, користуюся мало не щодня. Спочатку подумав, що в листі буде ще і пропозицію написати рекламну статтю для чергового піару платного сервісу.

Навіщо потрібен аудит сайту і наскільки це важливо

Тепер, власне, про те, а навіщо взагалі потрібен аудит сайту саме вам, коли і так все працює на ура. Напевно, для того, щоб запрацювало ще краще. Останнім часом я досить часто вступаю в суперечку з радикалами, які вважають, що зараз вже не треба думати про Seo оптимізації — пошуковики розумні і самі визначать, хто є «ху».

Інша крайність — вічний пошук простих і однозначних рішень. Ну, типу, зроби це і буде тобі щастя (Топ). По-моєму, вже очевидно повинно бути всім, що впливає на успішне просування не один і не два фактори, а цілий їх скоп. Причому, навіть найбільш впливовий з них, без урахування всіх інших, просто-напросто не спрацює. У вашого проекту має бути все, абсолютно все на належному рівні.

У тексті повинні бути ключові слова, за якими ви плануєте просуватися в Топ пошукових систем. Якщо їх не буде або пошукова система не зрозуміє ваших жаргонних (але крутих) оборотів, то і Топа не буде ніколи. Підбір ключових слів потрібно проводити обов’язково, бо ви не завжди зможете вгадати сподівання ваших майбутніх читачів і які саме слова вони ці сподівання повивають при зверненні до пошуку.

Ну і основний фокус, на мій погляд, зараз полягає в тому, щоб органічно вписати ці ключі в текст і щоб вони при цьому не маячили як більмо на оці у Яндекса і Гугла. Елементарна статистика розподілу тих або інших слів і їх відхилення від норми зможе виявити неприродність і спробу розлучення пошукача, чого вони, ох як не люблять.

Та й взагалі, SEO вже перестало мати якесь відношення до спаму ключами в тексті і анкор посилань. Зараз у це поняття закладається той же зміст — зробити сайт і його окремі сторінки здатними займати високі місця в пошуковій видачі, але вже без порушення (видимого) їх правил, за які однозначно можна отримати по шапці.

Все просування складається з десятків дрібниць, які практично нічого не дають в плюс, але зате можуть істотно опустити в мінус. Наприклад, віддають всі ваші сторінки сайту помилку 404 замість 200 коду відповіді. Дурниця, адже сторінки при цьому чудово відкриваються і люди їх читають. Проте пошуковики ваші унікальні, офігенний і жахливо корисні опуси просто-напросто не помічають (чи не індексують і не враховують при ранжируванні).

Однак, сам по собі правильну відповідь сервера нічого не додасть вам у просуванні. І таких дрібниць (на перший погляд) існує вагон і маленький візок. Ви можете вкласти мільйони в посилання, але не отримати на виході абсолютно ніякої віддачі.

І це розуміють агрегатори і Мегаиндекс зокрема. Вони зацікавлені в тому, щоб їх сайти потенційних і реально існуючих клієнтів відповідали хоча б мінімальним вимогам що пред’являються пошуковими системами. Інакше покупка посилань не принесе результату, а клієнт при цьому буде звинувачувати в першу чергу агрегатор.

Звідси і ростуть ноги у безкоштовних семінарів, конференцій, освітніх відеопрограм, а також різних сервісів, які всі разом покликані допомогти потенційним і реально існуючим клієнтам агрегаторів врубитися в необхідність роботи над своїми сайтами, а не просто здійснювати тупу закупівлю посиланнями наплювавши на все інше.

Комплексне просування — тренд сьогоднішнього дня в рунеті. Зрозуміло, що в буржунете по-іншому вже й не мислять здійснювати розкручування інтернет-проектів, а ми ось тільки зараз до цього дотопали. Сьогодні і завтра вже не можна буде покластися на одні тільки зворотні посилання, нехай навіть з мега крутих сайтів. Якщо сам проект убоге Р, то потрібно в першу чергу вкладати в його розвиток і доопрацювання до прийнятих пошуком стандартів.

І, за великим рахунком, мені по барабану мотиви, які сподвигают агрегатори йти назустріч вебмайстрам — головне, що у нас з вами з’являється можливість отримувати знання з різних освітніх заходів, а також використовувати для аналізу і аудиту безкоштовні сервіси. Без агрегаторів і їх шкурних інтересів це було б не можливо.

Ну, а щодо Мегаиндекса хочу сказати, що мені дуже імпонує їх керівник (зовсім ще молодий чоловік), який акумулює в собі таку кількість розуму і цілеспрямованості, що не домогтися успіху цей агрегатор просто не зможе.

Він на неї приречений. І їх халявні сервіси (особливо щодо визначення видимості сайту в пошукових системах Яндекс і Гугл) напевно здорово допомагають у залученні нових клієнтів.

Безкоштовний аудит в Мегаиндексе

Ну от, а тепер і аудит сайту, який у першу чергу направлений на виявлення тих недоліків, які заважають ресурсу успішно просуватися. Можете самі подивитися, скільки всякої всячини я дізнався перейшовши по надісланої в листі посиланням.

Мене дуже вразила вкладка «Перелінковка», де можна подивитися кількість зовнішніх і внутрішніх вхідних посилань на кожну окрему сторінку вашого сайту, а також подивитися адреси сторінок, що посилаються.

Крім цього, для кожної сторінки розраховується своєрідний аналог PR, за значенням якого можна судити про те, чи вірно ви зробили внутрішню перелінковку і ті сторінки вашого ресурсу виявилися найбільш прокачаним посиланнями (всі програми роблять це є платними).

Також вразило вміст укладена у вкладці «Вхідні посилання». Це просто чума. Там у вигляді графіків і таблиць статистичні дані щодо найбільш популярним словами в анкор вхідних посилань, за значенням ТІЦ донорів та за кількістю слів у анкор:

Як розкрутити сайт самомуЯк розкрутити сайт самому

Що мене порадувало, так це пояснюють підказки, які проявляються при утриманні курсору миші над збентежили вас показником або ж заголовку стовпця таблиці. Взагалі, інформації надається дуже багато (можна подивитися биті посилання, дублі сторінок, коди відповіді сервера, мета теги для всіх сторінок), хоча стадія бета-тестування відчувається у деякої незавершеності деяких відліків.

Цим безкоштовним сервісом аудиту можна користуватися не тільки для аналізу і вишукування недоліків у власному ресурсі, але і для вивчення конкурентів. Що саме дивитися і на що звертати увагу, вирішувати, звичайно, вам, але, напевно, варто подати заявку на безкоштовне створення звіту для свого проекту.

Хоча, можна просто ввести URL свого сайту на головній сторінці сервісу і дочекатися звіту. Можливо, що між цими звітами є якась різниця.

Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу