Освоюємося з інтернет-грошима

1594
  • Маржинальна торгівля простими словами
  • Чому саме БитМекс?
  • Як і на чому заробляють в BitMex
  • Реєстрація та налаштування безпеки
  • Як почати працювати на біржі БитМикс
  • Як заробити на падаючому ринку криптовалют
  • Разом
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу продовжити у цій статті тему бірж биткониов і альктоинов, яку я почав оглядами бірж Exmo і Binance. Першу з них активно використовують в рунеті (в основному для виведення кріптовалюти), а другу — як майданчик, де торгуються сотні альткоинов.

    Сьогодні ж я хочу поговорити про воістину унікальному інструменті для заробітку, повноцінного аналого якого досі немає в мережі — це біржа BitMex. Вона дуже сильно відрізняється від всіх інших криптобирж і приваблива настільки, що за сумами проходять на ній торгів є лідером у світі.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Її основна відмінність — це можливість заробити до ста разів більше, ніж при торгівлі тими ж сумами і з тими ж ставками на більшості інших бірж. Природно, що і програти можна теж більше. Але тут є цілий ряд відмінно працюють інструментів, що дозволяють знизити ризики. До того ж, ця біржа має солідну репутацію і функціонал, тому все залежить тільки від вашого бажання все це багатство використовувати.

    Відразу хочу обмовитися (поки не забув), що при реєстрації за цим посиланням біржа протягом півроку буде брати з вас знижену комісію, так що не застосуйте заощадити.

    Маржинальна торгівля з плечем простими словами

    Що таке маржинальна торгівля? Що таке кратне плече? Навіщо це все потрібно? Питання відмінні, але відповісти на них у всіх деталях і подробицях можна тільки написавши книгу на кілька сотень сторінок. Зрозуміло, що в рамках однієї статті всього не пояснити, та і читати ви не будете. А тому спробую пояснити суть простими словами, що називається, на пальцях.

    Маржа — це ваша вигода, прибуток, різниця між витраченими грошима і отриманими (хоча вона може бути і негативною, тобто виражати збиток від операції). Маржинальна торгівля — це коли ви отримуєте можливість кратно збільшити ваш дохід (маржу з угоди). Кратність збільшення називають плечем.

    Наприклад, торгуючи своїми грошима розміром в 100$ ви, припустимо, отримали прибуток 1$ (1% від вкладеної суми). А от якби ви почали ті ж самі (успішні) торги, але вже з плечем x5, то з тієї ж вкладеної сотні баксів ви б отримали прибуток 5$ (тобто вже 5% від вкладеної сотні).

    Природно, що справедливим буде і протилежне. Якщо при звичайній ставці ви програли б 1$ (маржа -1%), то при ставці з плечем x5 (п’ятикратним збільшенням) ви програєте вже 5% від вкладеної вами суми (сто баксів), тобто 5$.

    Маржинальная торговляОсвоюємося з інтернет-грошима

    Таким чином, маржинальна торгівля дозволяє швидше заробляти (в рази), але при цьому настільки ж кратно і збільшує ризики втрат. Не треба плутати це справа з кредитом. Ви не залишитеся повинні біржі купу грошей програвши ставку. По-любому більше суми лежить на вашому депозиті ви не втратите. Якщо говорити конкретно про BitMex, то ви не втратите більше суми угоди, що є ще більший гуд.

    Якщо повернутися до нашого прикладу, то ви ж не берете у біржі кредит в 400$, щоб з своєї сотні зробити п’ять сотень. Немає. Ви просто домовляєтеся вважати, що це як би 500$. Вигравши угоду ви повертаєте біржі взяті 400$, але от отриманий прибуток повністю забираєте собі, так само як і вкладену сотню. Зрозуміло? Мені не дуже, але ви розумніший мене.

    Що ще сказати? Ризик маржинальної торгівлі на біржі BitMex полягає ще і в тому, що чим вище ви візьмете плече, тим більше будуть ризики втратити всю суму угоди (не всього депозиту, тобто вашого рахунку на цій біржі, а лише конкретно вкладені в дану угоду засоби), якщо… Блін, а ось тут починаються деталі. Ну, да ладно, давайте вже по порядку.

    Чому саме БитМекс?

    Отже, як я вже говорив, біржа БитМекс є лідером за сумою проведених на ній торгів. Це добре видно на такому чудовому сервісі, як КоинМаркетКап, про який я вже досить докладно писав у статті за наведеним посиланням.

    Объемы торгов на бирже БитМексОсвоюємося з інтернет-грошима

    3.5 мільярда доларів — це добовий обсяг торгів на цій біржі. На порядок більше, ніж у найближчого конкурента. Так, на BitMex биткоины торгуються не безпосередньо (тому за замовчуванням рейтинг і не показує її на першому місці), але це зовсім не благає того факту, які величезні гроші прокачуються через цей сервіс. Ви тільки подумайте — три з гаком лярда зелені!

    Це я до того, що ви можете не боятися, що БитМекс вас кине і втече з вашими грошиками. Ваші грошики (якими б вони великими не були) для них ніщо, а от репутація для них все. Єдиний ризик — це те, що ваш аккаунт можуть зламати, тому не застосуйте включити двофакторну аутентифікацію (що це таке?), як буде показано трохи нижче.

    Я назвав BitMex в заголовку криптовалютной біржею. Однак, тут ви не зможете купити риплы продавши битки або ж не зможете за долари придбати ефіри. Яка ж тоді це біржа? А ось така — маржинальний. Більш того, ви через неї навіть биткоины поміняти на щось інше не зможете. Поповнення депозиту і виведення грошей тут проходить тільки в битка.

    Тобто, це ні в якому разі не аналог мульти-обмінника, як це було у випадку з криптобиржей Binance і вже тим більше, не аналог зручного виведення крипти в фіат, як це було у випадку з біржею Ексмо. Це інструмент для заробітку грошей (збільшення депозиту).

    Як і на чому заробляють в BitMex

    Вийде у вас тут заробляти, не вийде — це питання інше. Але суть БитМекс — це інструмент для швидкого заробітку. Це не так ризиковано, як хайпи (піраміди), але доходи теж можуть бути порівнянними.

    На звичайній криптобирже ви купуєте і продаєте реальну криптовалюту, а заробляти на різниці курсу покупки і продажу. Само собою, що ваш заробіток там дуже сильно залежить від поточного курсу валют і його тренда.

    Заробляти на падаючому курсі бикоина або інших альктоинов на звичайних біржах у вас не вийде (точніше, це не так то вже й просто). Можна, звичайно ж, чекати і не продавати валюту до зміни напрямку тренду в бік зростання, але це буде свого роду простий з неясною перспективною.

    А ось в BitMex можна заробляти і на падаючому, і на зростаючому курсі. Тут головне — це вгадати напрям тренда. На цій біржі навіть не настільки важливо саме значення курсу кріптовалюти, на курсі якій ви граєте, а важливо те, наскільки сильно буде змінюватися курс і наскільки вдало ви зробили ставку — на пониження (шортів) або на зростання (лонг).

    У наведеному нижче ролику показано з чого починати, де і на що дивитися (ціна ліквідації, ваш профіт, кнопки управління, додавання маржі тощо), як створювати ордера, де і що дивитися на графіках.

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Чому тут можна заробляти на падінні курсу? Де тут логіка? Все стане зрозуміліше, якщо я скажу, що торгуєте в Битмекс ви не биткоинами і не альткоинами, а так званими контрактами (диревативами — надбудовами над активами). Контракт — це свого роду парі на зростання або падіння курсу (чого завгодно, але в даному випадку — криптовалют).

    Ваші активи на цій біржі — це биткоины, які ви ввели на депозит. На них ви можете придбати потрібну кількість вам контрактів, кожен з яких прирівнюється по вартості до одного долара. Але оплачувати їх покупку ви будете наявними на рахунку биткоинами.

    Грубо кажучи, контракт — це договір про те, що якщо курс обраної вами кріптовалюти буде рухатися в потрібну вам сторону (рости або падати — напрямок задається при оформленні ставки вибором між «лонг» і «шорт»), то ви зможете покласти в свою кишеню різницю наявну на той момент, коли ви цю угоду закриєте. Якщо з напрямком не вгадали, то після закриття угоди ви понесете втрати у вигляді різниці курсів.

    Все просто. Це схоже на ставки на тоталізаторі, коли ви вибираєте біле або чорне. Ну от, а тепер додайте ще сюди поняття маржинальної торгівлі і плеча, які ми розглянули в самому початку статті. Давайте на прикладі.

    Припустимо, ви хочете купити 100 контрактів, але при цьому бажаєте торгувати з плечем x5, щоб збільшити можливий дохід. Тоді за ці сто контрактів з вашого депозиту спишеться тільки 20 баксів. Якщо в результаті ви вгадали напрямок і закрилися в плюсі, то цей плюс весь візьмете собі, а 80 віртуальних баксів повернуться біржі. Але якщо ви програєте, то весь програш вычтется з ваших 20 баксів (повинні ви точно не залишитеся).

    Зрозуміло, так? Виграш буде вище в п’ять разів, ніж при торгівлі без плеча, але і програш теж. Однак є ще один нюанс — це так званий курс ліквідації. Якщо ви зробите ставку, але не вгадаєте, а курс валюти почне різко рухатися в протилежну від вашої ставки бік, то при досягнення курсу ліквідації ви втратите всю суму, яку поставили. Всю, а не лише частину, як у випадку закриття в мінусі.

    Так от, чим з більшим плечем ви торгуєте, тим ближче буде курс ліквідації до того, за яким ви уклали угоду. Тобто тим вище ризики втратити всю ставку. Іноді при дуже високому плечі близькому до сотні можна тільки відкритися і тут же все злити не встигнувши навіть ойкнути. Тому новачкам торгувати з плечем вище x5 категорично не рекомендується. А для початку і x2 або x3 буде цілком достатньо.

    Є відмінне відео розповідає про ряд ефективних методів відсунути ціну ліквідації на біржі БитМекс:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Загалом, ось такі пироги з кошенятами. Правда, можу вас трохи заспокоїти. У BitMex є можливість підстрахуватися у вигляді розумних стоп-лімітних ордерів, які при розумній торгівлі вбережуть вас від великих втрат. Чуйний у цьому розібравшись можна взагалі намагатися не виходити з зони беззбиткової торгівлі. Але якщо б це було так просто, то все б тут тільки й заробляли, а ніхто нічого не втрачав. Але так не буває.

    Реєстрація та безпеку входу на біржу BitMex

    Реєстрація тут дуже проста. Як я вже згадував вище, якщо ви зареєструєтесь перейшовши на сайт біржі за цим посиланням, то протягом півроку вам буде надаватися знижка на стягуються сервісом комісії за проведені операції. За різні операції там різні комісії, але думаю, що зекономлені (нехай і невеликі) гроші вам не завадять.

    Регистрация в БитмексОсвоюємося з інтернет-грошима

    Капча (що це таке?) тут досить оригінальна, але і одночасно проста — потрібно перетягнути повзунок ліворуч направо. І все. Після цього залишиться тільки підтвердити Емайл, перейшовши за посиланням із прийшов листи. Після цього вас автоматом авторизує на сайті сервісу.

    Відразу раджу активувати двофакторну авторизацію, бо в цьому сервісі ви маєте справу з грошима, а значить, можуть з’явитися охочі у вас їх забрати. Майже всі нарікання на роботу біржі пов’язані саме зі зломами належним чином незахищених акаунтів. Простий пароль або ненадійне його зберігання приводять до очікуваних наслідків.

    Зробити це можна, натиснувши в правому верхньому куті на свій Емайлу і вибравши зі списку пункт «Аккаунт і безпека»:

    Защита 2FA входа на биржу БитМексОсвоюємося з інтернет-грошима

    На сторінці, що відкрилася, вам залишиться тільки вибрати варіант 2FA захисту. Я вибрав традиційний Google Authenticator (можна і додаток Authy використовувати — не суть важливо).

    У цьому випадку вам потрібно буде встановити цей додаток на свій телефон (якщо його ще немає), після чого відкрити його і натиснувши плюсик на верхній панелі відсканувати штрих-код, який з’явиться на сторінці сайту BitMex:

    Связываем BitMex с Google AuthenticatorОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після сканування штрих-коду телефоном, програма видасть вам шестизначний цифровий код, який потрібно буде ввести на наведеному нижче скріншоті, після чого натиснути на кнопку «Відправити»:

    Активация двухфакторной аутентификации в БитмексОсвоюємося з інтернет-грошима

    Важливо! Не забудьте зберегти (надійно — на папірці або в спеціальних програмах для зберігання паролів) зазначений на цьому скріншоті код (не цифровий, а буквений). Це дозволить вам відновити доступ до біржі Битмикс у разі втрати телефону або будь-якого іншого форс-мажору (просто введете цей код у Google Authenticator вже на іншому телефоні).

    Все, тепер при кожному вході на сайт BitMex вам доведеться крім постійного пароля вводити і одноразовий, який видасть вам додаток Google Authenticator для даного сервісу (зверніть увагу, що набір цифр змінюється кожні 20 секунд для більшої безпеки).

    Як почати заробляти на біржі БитМикс

    Ну, для початку вам потрібно буде внести гроші на депозит (баланс вашого рахунку) в БитМексе. Як я вже говорив, зробити це можна тільки в биткоинах. Для цього потрібно перейти з верхнього меню вкладку «Запис» і натиснути на велику зелену кнопку «Депозит»:

    пополнить депозит в BitMexОсвоюємося з інтернет-грошима

    Де взяти биткоины? На початку статті я наводив ряд криптовалютных бірж дозволяють це зробити. Є ще варіант з обмінними пунктами (тут мій рейтинг обмінників на поточний момент наведено). Я особисто використовують тільки ті, що вже перевірив неодноразово:

  • 24PayBank
  • Ramon Cash
  • 60сек
  • Ychanger
  • Platov
  • BaksMan
  • ProstoCash
  • Серед них я шукаю кращий курс обміну по потрібному мені напрямку за допомогою сервісів моніторингу курсу криптовалют (що це таке?):

  • КурсЕксперт
  • BestChange
  • Зверніть увагу, що в БитМекс биткоины позначаються абревіатурою XBT, а не BTC, як всі звикли. Це ще раз підкреслює, що на цій біржі йде торгівля не реальними битками, а деривативами. Зате проходять тут торги взагалі ніяк не позначаються на курсі криптовалют (вони йдуть як би поверх природного процесу).

    А раз немає реальних торгів впливають на курс реальних криптовалют, то звідки ж він у цій біржі береться. А він обчислюється як середнє значення даних взятих з двох найпопулярніших бірж, що торгують реальними валютами. Це як би страхує вас від дій «китів», які можуть підминати ринок під себе.

    Ну, власне, все. Пора переходити безпосередньо до опису біржі і того, як на ній торгувати. Але тут є проблемка. Це тема на десяток статей, так і будете ви все це читати? Чи Не краще один раз побачити? От і я так думаю, тим більше, що є відмінні ролики на тему роботи і заробітку в BitMex.

    Перший ролик — це продовження першого. Тут розповідається про просунутий інтерфейс в БитМИкс і показано використання класних інструментів (типу розумних стоп-лімітних ордерів, що дозволяють не злити все в відро і при цьому зберігати свою вигоду).

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Як не втратити і навіть заробити на падаючому ринку криптовалют

    Ну, і на затравку хочу запропонувати відмінне відео на тему заробітку в умовах падіння курсів валют. Більшості людей зрозуміло як заробляти на зростанні курсу: купив дешевше — продав дорожче.

    А як же грати на пониження? Та практично точно так само, якщо, звичайно, це робити не на звичайних криптобиржах, а на таких, які торгують свопами і ф’ючерсами (Битмекс як раз з цієї когорти, хоча я це ще, по-моєму, і не згадував).

    Природно, що розповідається про те, як правильно заробляти «граючи на пониження» (шортити — робити ставки на падіння курсу) через нашу улюблену (вже!) біржу BitMex:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Ну, і ще один корисний ролик з лайфхаком по заробітку на цій крипто-біржі:

    Освоюємося з інтернет-грошима«alt=»»>

    Разом

    Актуальність біржі БитМикс розкривається, як мені здається, саме зараз, бо яким-небудь іншим способом заробляти на ринку криптовалют в період його затяжного падіння досить складно. А тут, по суті, немає різниці куди в довгостроковій перспективі рухається курс.

    Є і ряд інших особливостей цього сервісу, з-за яких на нього так само варто звернути увагу:

  • Можна сказати, що він унікальний і дуже демократичний до трейдерам — хоч зі ста сатошами заходьте і торгуйте.
  • Швидкість роботи і потрасяющий функціонал інтерфейсу. У роликах ви, напевно, вже бачили, що всі вікна можна тягати мишею, а так само ордера на графіку можна коригувати знову ж простим «драг енд дроп».
  • Дуже велика ліквідність (що це?) — тут торгує людей більше, ніж де б то не було. А це в свою чергу гарантує стабільність, бо біржі не доведеться компенсувати за свій рахунок перекоси в балансах ставок.
  • Просто чумова кредитне плече (особливо по битку). Знову ж таки, новачкам там високо стрибати не варто, але завжди радує перспектива.
  • Ну де ще ви зможете заробляти на пониженні курсу криптовалют, та ще з таким розвиненим інструментарієм і такими маржинальними можливостями?
  • З очевидних мінусів:

  • Не всі розуміють маржинальну систему торгів.
  • Як по мені, так зависока комісія за виведення биткоинов з депозиту. Хоча, останнім часом вона все ж істотно знизилася:
    Комиссия за вывод в БитМексОсвоюємося з інтернет-грошима
  • А Ви що думаєте?

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу