Освоюємося з інтернет-грошима

3578
  • Які можливості дає гаманець в Perfect Money
  • Реєстрація і вхід в особистий кабінет
  • Як відновити ID і пароль для входу
  • Настроювання облікового запису в ПерфектМани
  • Як поповнювати гаманці і виводити гроші
  • Обмін PerfectMoney на рублі
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Хочу продовжити огляд електронних валют, і сьогодні у нас на черзі Perfect Money — основний конкурент популярної анонімної платіжної системи Payeer, а так само частково анонімної ОкПей і Пайза.

    Всі ці платіжки користуються попитом у тих, хто вводить або виводить гроші з різних високо ризикованих схем отримання доходів, на кшталт Хайпів (фінансових пірамід) і їм подібних, бо традиційні системи платежів таких речей цураються.

    Освоюємося з інтернет-грошима

    Компанія Перфект Мані зареєстрована в Панамі і блокує рахунки (за їх запевненням) тільки у разі вирішення панамського суду, не підкоряючись міжнародним вимогам. На жаль, фірмових платіжних систем на кшталт Пайонер або еПейментс тут випустити не вийде, але зате на ваш залишок на рахунку будете щомісяця нараховуватися 4% (з розрахунку річних), що навіть більше, ніж у звичайному банку.

    Так само, як і АдваКеш, дані електронні гроші буває вигідніше і зручніше вводити або виводити через сторонні обмінники (трохи нижче я покажу приклад виведення Перфектов через мій улюблений обмінник 60сек), які такі обміни підтримують повсюдно. Найбільш вигідний курс обміну можна шукатися за допомогою сервісів БестЧейндж і КурсЕксперт, або інших сервісів моніторингу обмінників.

    Але, про все по порядку…

    Які можливості дає гаманець в Perfect Money

    Дана платіжна система веде свій звіт з 2007 і їй активно користуються мільйони людей по всьому світу, обговорюють, лають, хвалять і багато чого ще роблять. Аудиторія у них, звичайно ж, специфічна і на форумі манимейкеров є навіть окрема гілка по цій платіжній системі, де обговорюються різні варіанти введення і виведення коштів, блокування гаманців, відновлення паролів і багато іншого.

    Зверніть увагу, що офіційний сайт Perfect Money знаходиться в доменній зоні IS, тобто за адресою perfectmoney.is. Я про це згадую, щоб ви не попалися на вудку фішерів, які можливо будуть намагатися забрати у вас акаунт надсилаючи на пошту підроблені листи нібито від цієї платіжної системи. Будьте пильні.

    Кілька років тому на Perfect Money навіть відкрилася кредитна біржа, у зв’язку з чим з’явилася можливість верифікації (що це таке?) свого гаманця, бо це є додатковим критерієм довіри користувачів і самої системи до вас. Після проходження верифікації (відсилаєте скан паспорта, скан будь платіжки із зазначенням адреси та номер свого мобільника) ви можете починати нарощувати індекс кредиту довіри, який у них називається Trust Score.

    Так само верифікація аккаунта дозволяє розширити ліміти на операції з гаманцями і знизити відсоток стягуваної комісії. Наприклад, для верифікованих користувачів відсоток за внутрішній переклад в ПерфертМани буде складати 0.5%, в той час, як для неверифицированного користувача — аж 1.99%. Різниця четерехкратная і при активному використанні системи верифікація стає дуже вигідною.

    Хоча, звичайно ж, біржа кредитів в Перфект Мані якщо і не лохотрон, то вже точно хайп з шаленими відсотками щоденного доходу (з якими ця платіжна система в основному і співпрацює), бо ймовірність повернення відданих вами позичальникові грошей буде приблизно п’ятдесят відсотків (або віддадуть, або ні), незважаючи на його нульовий Trust Score.

    PerfectMoney, правда, гарантує в разі не повернення кредиту блокування рахунку позичальника і примусового відбирання у нього необхідної суми, але шахраї часто встигають спустошити свій гаманець до настання судного години. Причому сума кредиту зовсім не дає гарантії його повернення — можуть і по одному долару набрати з тисячі простачків, а потім звалити.

    Верифікація в системі не є обов’язковою і ви можете цілком собі отримувати, вводити і виводити гроші з Perfect Money анонімно. Але… У разі підозри з боку системи в тому, що ви робите шахрайські дії, ваш гаманець можуть заблокувати.

    А от щоб його розблокувати, вже доведеться висилати скан паспорта і вказувати номер мобільника, тобто фактично проходити верифікацію. Телефон та скан паспорта так само знадобляться в разі відновлення пароля для входу в свій гаманець.

    Ще одна відмінність Перфект Мані від будь-якої іншої платіжної системи полягає в тому, що вони виплачують 4% щомісяця (з розрахунку річних) з тієї суми, що у вас зберігається на рахунку. Це трохи схоже на банківський вклад, але під більш високий відсоток і з дещо більшими ризиками, бо страхування вкладів тут немає.

    Як мені здається, більшість все ж використовують PerfectMoney в основному як засіб швидкого вводу або виводу (або переказу) з різних сервісів, де заробляють або підробляють. Ще раз підкреслю, що плюс цієї платіжної системи в тому, що Перфекты можна легко обміняти на що завгодно (реальні гроші, електронні гроші або криптовалюту) практично в будь-якому обміннику подібному вже згаданого вище 60сек або BaksMan, ProstoCash, WMGlobus, 24PayBank.

    Рівень безпеки роботи з Перфект Мані можна назвати цілком прийнятним. Здійснюється визначення IP-адрес, з яких ви заходите на сайт системи, і в разі їх відмінності вам на вказаний при реєстрації e-mail вишлють одноразовий пін-код, який потрібно ввести додатково в спеціально відкриту форму.

    Там же можливо підключення отримання одноразових кодів підтвердження операцій у вигляді sms-повідомлень на ваш мобільник (при роботі з деякими операторами стільникового зв’язку можуть виникати проблеми або затримки в кілька годин до приходу СМС з кодом підтвердження) або ж отримання графічного файлу зі списком одноразових кодів, які потрібно буде вводити.

    Раніше введення і виведення Perfect Money був можливий тільки на банківський рахунок через SWIFT (з комісією 2% і мінімалкою в 300$), або через мережу онлайн обмінників безпосередньо або при посередництві сервісу моніторингу кращих курсів обміну. Однак, на хвилі популярності кріптовалюти (що це?) з’явилася можливість вводити і вводити гроші в Перфект Мані допомогою свого биткоин-гаманця.

    Комиссии в перфект маниОсвоюємося з інтернет-грошима

    Так, забув сказати, що в Перфектах за замовчуванням у вас буде три гаманця: у золоті (у тройських унціях), доларах і євро. Але можна буде додати ще одні в BTC, тобто в биткоинах, натиснувши на кнопку «Додати рахунок» на сторінці перегляду вашого облікового запису в особистому кабінеті):

    Добавление кошелька в Перфект МаниОсвоюємося з інтернет-грошима

    Між вашими гаманцями в різних валютах гроші можна змінювати за внутрішнім курсом системи (близьким до ринкового, треба сказати). Для цього просто клацніть по потрібному гаманцю правою кнопкою миші і виберіть варіант «Обміняти»:

    Обмен валют между кошельками перфектманиОсвоюємося з інтернет-грошима

    У доларах, євро і биткоинах можна створювати за три гаманця (на скріні видно, що у мене, наприклад, два рахунки в євро), а ось в золоті тільки два, але не суть важливо. Важливо, що дана платіжна платіжна система намагається ловити хвилю і дозволяє працювати з криптовалютой, причому відсоток на її введення\виведення нульовий, або близько того (введення без комісії, а висновок — 0.5%).

    Реєстрація і вхід в особистий кабінет Перфект Мані

    Для цього вам потрібно буде на головній сторінці сайту Перфект Мані вибрати з верхнього меню пункт «Реєстрація». Якщо у вас є інтерфейс російською, то можете вибрати потрібну мову з розкривного списку, розташованого вгорі сторінки:

    Регистрация в перфект маниОсвоюємося з інтернет-грошима

    У вас відкриється сторінка з формою реєстрації, де повинні будете повідомити інформацію про себе. Так як справа пов’язана грошима (нехай і електронними), то раджу вказувати свої реальні особисті дані по уникнення подальших проблем з управлінням вашим рахунком в Perfect Money або його відновленням, в разі блокування або втрати пароля (або будь-якого іншого форс-мажору).

    Регистрация и вход в PerfectMoneyОсвоюємося з інтернет-грошима

    Дані в форму реєстрації краще вводити латинськими буквами (транслітом). Обов’язковими є тільки поля, позначені зірочками. При наборі пароля ви можете скористатися екранною клавіатурою, піктограма якої розташований праворуч від поля введення пароля. Це знизить ймовірність його злодійства програмами, аналізують набираються на фізичній клавіатурі символи.

    А взагалі, рекомендую створювати складні паролі і зберігати їх в Keepass — реально робочий і безпечний варіант. Ну, або записувати в файл, але зберігати його знову ж таки в зашифрованою через Truecrypt папці.

    При реєстрації в Перфект Мані ви вільні вибирати тип облікового запису. Варіант бізнес-аккаунта підійде тим, хто має намір встановлювати АПІ цієї платіжної системи до себе на сайт для прийому платежів.

    Після того, як ви введете всі дані і натиснете на кнопку «Реєстрація», на зазначений вами при реєстрації E-mail прийде лист із вашим індивідуальним номером в системі (Your personal Member ID) і вашої персональної реферальним посиланням, за допомогою якої ви зможете залучати в систему нових користувачів (рефералів) і отримувати 1% річних з мінімального залишку за місяць на рахунку залученого вами користувача.

    Вхід в свій гаманець PerfectMoney здійснюється на однойменній сторінці, де ви вводите присланий в листі ID і придуманий пароль при реєстрації:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як я вже згадував, за замовчуванням йде відстеження IP адреси, з якого ви заходили в гаманець останній раз, і якщо він змінюється, то крім основної форми входу з’являється додаткове вікно для вводу Пін-коду, який буде скинуть на вашу поштову скриньку, вказану при реєстрації (на даний момент самий стійкий до злому ящик надає Google в сервісі Гмаил, де у вас буде двох етапна аутентифікація):

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як відновити ID і пароль для входу в особистий кабінет

    Якщо при вході ви забудете свій ID в системі Perfect Money, то просто клацніть по посиланню «Забули?» і введіть на сторінці, той Емайл, що вказували при реєстрації. Без будь-яких додаткових питань і затримок забутий ID буде висланий вам на пошту.

    Все набагато складніше, якщо при вході ви виявите, що забули пароль PerfectMoney. Тут доведеться починати цілу процедуру його відновлення. Для початку потрібно буде клацнути по посиланню «Lost password» на сторінці входу:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    На першому кроці майстра вам запропонують заповнити поля форми з зазначенням вашого ID в платіжці Перфект Мані, адресу знято з підписки, який використовувався при реєстрації, та номеру мобільного телефону, на який прийде підтверджує код СМС і до якого ви реально повинні мати доступ:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Тут же до вас на стільниковий телефон прийде СМС з кодом, який і потрібно буде ввести на другому кроці майстра відновлення пароля:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Ну і після цього нам, нарешті, нададуть можливість довести, що ми і є власник того гаманця, пароль якого відновлюємо. А як це довести? Досить буде вислати скан свого паспорта і будь квитанції про оплату чого завгодно з вказаними на ній вашою адресою:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Кожен документ завантажуємо з допомогою кнопок «Виберіть файл» і після цього тиснемо на кнопку «Complete», протягом трьох днів пароль для входу у ваш гаманець на PerfectMoney буде висланий вам на електронну пошту.

    Я сам недавно забув пароль від свого гаманця, який зареєстрував ще в далекому 2009 році (тоді у Перфекта була акція для вебмайстрів — за розміщення банера платили по десять доларів в місяць на кожну одиницю значення Пейджранк головної сторінки) і поновлював його за цією схемою. Правда, скрін я не послав свого паспорта, а першого-ліпшого з Яндекс картинок, однак, менше ніж через добу пароль вже лежав у моїй поштовій скриньці.

    Настроювання облікового запису в особистому кабінеті ПерфектМани

    Власне, одразу після успішного входу ви потрапляєте в свій обліковий запис (профіль):

    вход в личный кабинет перфект маниОсвоюємося з інтернет-грошима

    За допомогою посилання «Додати рахунок» ви можете створити один з чотирьох типів гаманців у Перфект Мані: долари, євро, биткоины або золотий еквівалент троянської унції. Особисто я використовую доларовий еквівалент і євро.

    За посиланням «Змінити налаштування» ви зможете потрапити на сторінку, де можна буде поміняти пароль для входу в свій гаманець (туди ж ви потрапите вибравши останній пункт верхнього меню «Налаштування»), а також налаштувати додаткові заходи безпеки, перейшовши за посиланням «Змінити параметри безпеки«:

    Настройка безопасности аккаунта в PerfectMoneyОсвоюємося з інтернет-грошима

    За замовчуванням включена лише перевірка IP-адреси, з якого ви заходили в останній раз на сайті PerfectMoney.is (перевірка автентичності користувача). Однак, можна задіяти SMS-авторизацію, і тоді при кожному вході в свій гаманець вам будете приходити СМСка з одноразовим кодом. Послуга ця платна і обійдеться вам в десять центів за одне повідомлення.

    Більш економний і не менш надійний варіант полягає у виборі опції «Кодова карта», на якій будуть записані одноразові коди для кожного входу на сайт Perfect Money:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Це звичайна картинка, яку можна зберегти на своєму комп’ютері і набирати паролі з неї при кожному вході в гаманець. Вона так само прийде у вигляді вкладення до листа на ваш поштовий ящик (графічний файл у форматі PNG). Коли тридцять одноразових паролів закінчаться, ви будете вільні згенерувати собі ще стільки ж на цій сторінці.

    Зі сторінки налаштувань свого особистого кабінету ви ще можете перейти за посиланням «Управління верифікацією«, де вам доведеться підтвердити своє ім’я з допомогою сканів паспорта, свою адресу з допомогою будь платіжки і свій мобільник з допомогою надісланого в СМС код. Проходити верифікацію в Перфект Мані чи ні — вирішувати вже вам.

    Нагадаю, що неверифіковані користувачі системи будуть мати урізані ліміти і більш високі комісії за внутрішні переклади. Але комусь анонімність важливіше всього.

    Як поповнювати гаманці і виводити гроші з PerfectMoney

    Всі основні операції зі своїм гаманцем ви можете проводити, вибираючи їх з верхнього синього меню. Наприклад, щоб поповнити свій рахунок потрібно буде зайти на вкладку «Enter»:

    Как можно вводить деньги в Perfect MoneyОсвоюємося з інтернет-грошима

    Як бачите, поповнення з банківського рахунку лімітовано мінімалкою в 300 баксів, хоча комісія тут буде не висока — 0.5%. Дешевше тільки поповнення в биткоинах — 0% комісії. Непоганим варіантом, на мій погляд, буде використання одного з онлайн-обмінників з найбільш вигідним вам курсом обміну, який можна знайти використовуючи сервіси моніторингу БестЧейндж і КурсЕксперт.

    При здійсненні внутрішнього перекладу ви зможете здійснити як звичайний «Одиничний платіж», так і платіж за розкладом. При цьому ви зможете використовувати захист платежів протекцією, що так само може бути корисним. Загалом, все як у людей. За внутрішні перекази, правда, стягується невелика комісія у піввідсотка (для верифікованих користувачів) і 1.99% — для неверифицированных. Зі списком всіх комісій Perfectmoney ви зможете ознайомитися на цій сторінці.

    Виведення коштів зі свого гаманця здійснюється на однойменній вкладці:

    Освоюємося з інтернет-грошимаОсвоюємося з інтернет-грошима

    Висновок на банківський рахунок доступний тільки для верифікованих аккаунтів, тому або проходите цю процедуру, або користуйтеся послугами онлайн-обмінників. Якщо користуєтесь криптовалютой, то низька комісія на висновок в биткоинах вам може здатися привабливою.

    Я б рекомендував вибирати з наступних обмінних пунктів, які займають лідируючі позиції в рунеті за вигідністю курсів і надійності:

  • Ramon Cash
  • 60сек
  • Ychanger
  • Platov
  • BaksMan
  • ProstoCash
  • 24PayBank
  • Ну, або шукати свої варіанти в БестЧейндж і КурсЕксперт.

    Обмін Perfect Money на рублі (висновок в Ощадбанк)

    Чим чудові онлайн обмінники, так це безліччю варіантів виведення аж до перерахування грошей на рахунки в популярні російські банки.

    Можна, звичайно ж, виводити і шляхом обміну на інші електронні гроші популярні в рунеті, наприклад, Ківі або Яндекс гроші, які вже у свою чергу можна буде перевести в готівку з допомогою прив’язаних до них карти (читайте про це в статтях про карту QIWI Visa і банківську карту Yandex Money).

    Але я вирішив показати всі на прикладі виведення перфект мані на рахунок в Ощадбанку. Власне, самого рахунку в ощад можна і не відкривати — достатньо мати на руках хоча б одну їхню картку. Просто зателефонуйте в їх підтримку і дізнайтеся номер банківського рахунку, до якого ця карта прив’язана.

    Запишіть його і зможете використовувати для виведення грошей з інтернету в реал (достатньо вказати номер рахунку і свої ПІБ). Зрозуміло, що анонімність в цьому випадку втрачається, але кому що.

    В якості прикладу я використав свій улюблений обмінник 60сек — у нього майже завжди найкращі або близькі до кращих курси обміну, а його надійність я перевіряв вже незліченну кількість разів за останній рік. Отже, поїхали.

    P.s. Раджу у вибраному вами обміннику зареєструватися, бо в багатьох з них діють накопичувальні знижки і з кожним новим обміном ви будете економити трохи більше із-за зменшення справляється з вас комісії.

    Відкриваєте сайт 60сек і переходите на першу вкладом верхнього меню «Обмін». У вікні вибираєте спочатку що будете змінювати (у нашому випадку перфекты), а потім, що саме хочете отримати взамін (в нашому випадку рублі ощад).

    Обмен Perfect Money на рублиОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після вибору напряму обміну трохи нижче з’являться кілька полів, які потрібно заповнити. В нашому випадку потрібно вказати свій гаманець в Perfect Money, з якого потрібно буде вивести гроші. Потім ваші контактні дані — Емайл та номер рахунку в Ощад (як його отримати, дивіться трохи вище), а так само ПІБ, на які цей рахунок зареєстрований.

    Після цього тиснете на кнопку «Обміняти», погоджуєтеся з умовами і переходите до оплати даної операції (попередньо авторизуйтеся у цьому ж браузері ПерфектМани, бо оплата буде проходити на їх сайті):

    Оплата обмена перфектмани на рублиОсвоюємося з інтернет-грошима

    Після натискання на кнопку «Перейти до оплати» вас перекине на сторінку Перфекта, де потрібно оплатити платіжне отримання виставлене обмінником:

    Платежное поручение Perfect Money выставленное обменникомОсвоюємося з інтернет-грошима

    Вибираєте звідки будете платити (рахунок або їх ваучер), дивіться дані про записі обмінника і тиснете на кнопку «Зробити платіж», після чого вас ще раз попросять ввести свій ID і пароль від аккаунта в Перфект Манях.

    Потім ви знову переглядаєте дані (в тому числі, бачите комісію призначену за цей переклад — у мене аккаунт не верифицирван і тому утримують майже 2% комісії, а могли б лише 0.5%) і підтверджуєте платіж розташованої внизу кнопкою:

    Подтверждение платежа в PerfectMoneyОсвоюємося з інтернет-грошима

    Все, вас можна привітати — платіж проведений. Запишіть на всякий випадок номер транзакції і можете сміливо тиснути на кнопку «Продовжити», щоб повернутися в обмінник.

    Платеж завершенОсвоюємося з інтернет-грошима

    Вас там повідомлять, що ваша заявка обміну ПерфектМаней на рублі успішно прийнята:

    Обмен перфектманей на рублиОсвоюємося з інтернет-грошима

    На пошту вам доведеться лист від обмінника з докладною разблюдовкой обміну посиланням, по якому можна буде відслідковувати долю вашої заявки.

    Залишиться тільки почекати кілька хвилин, поки вам на телефон прийде СМС-ка від ощадбанку про прихід грошей на рахунок (якщо у вас включено СМС-інформування) або поки не прийде лист від обмінника на вказаний e-mail з підтвердженням успішного виконання заявки та посиланням на сторінку, де буде наведено інформацію про успішне завершення перекладу рублів на ваш рахунок в Ощад:

    Завершение обмена перфектов на рублиОсвоюємося з інтернет-грошима

    От і все. Просто, а головне швидко та надійно. При цьому курс обміну цілком прийнятний, а якщо б я не полінувався і верифицировал свій аккаунт в ПерфектМанях, то зекономив би ще 1.5% на комісії платіжної системи за внутрішній переклад гаманець обмінника.

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу