Як створити інтернет-магазин

5091

Здрастуйте, шановні читачі блогу . З моменту появи перших хмарних сервісів по створенню сайтів і магазинів пройшло не так вже багато часу. Сьогодні сформувалося 5-10 лідерів ніші конструкторів інтернет-магазинів, і є ще десятки тих, хто тільки вступив на «стежку» конкуренції з цими монстрами.

Як створити інтернет-магазин

Багато потенційні інтернет-торговці (у тому числі працюючі з постачальниками через дропшиппинг) поспішно вибирають найбільш розрекламовані, що випадають на першій сторінці пошукових систем конструктори, навіть не вдаючись у деталі. Розчарування часто приходить через усвідомлення того, що доводиться переплачувати за ті чи інші функції розкручених сервісів, за відсутності своєчасної підтримки, так як у «гігантів» часто немає часу на індивідуальний підхід до кожного клієнта та вивчення його потреб.

1minute.website — непоганий приклад конкурентоспроможної альтернативи в плані саме продуманості, сучасності платформи для створення інтернет-магазину. Конструктор хоч і досить молодий, але цікавий з точки зору запропонованого функціоналу. Що ж, давайте розглянемо його ближче, спробувавши з’ясувати – а чим же він такий цікавий?

Створення сайту магазину в конструкторі 1minute.website

В принципі, навіть з першого погляду видно, що 1minute.website в повній мірі відповідає стандартам сучасного, інтуїтивно зрозумілого сервісу: головна сторінка виконана у вигляді міні-лендинга (що це таке?), складається з 5-ти чітко визначаються візуально блоків. Хоча, тільки з цього було б необачно судити, але тим не менш.

Шаблоны для интернет-магазинаЯк створити інтернет-магазин

Натиснувши на червону кнопку меню «Створити магазин» користувач потрапляє у велике меню вибору шаблонних дизайн-форматів. Всі шаблони структуровані тематично — від моди та прикрас до електроніки і товарів хенд-мейду. Головне те, що ці шаблони практично не потрібно «допілівать», вони повністю готові до використання і продумані до дрібниць.

Зареєструватися на 1minute.на сайті можна тільки після вибору шаблону: перед користувачем вискакує маленьке віконце, в якому він може вказати свою пошту, або ж – просто авторизуватися через одну з соцмереж.

Регистрация в 1minute.websiteЯк створити інтернет-магазин

Відразу після авторизації відбувається перенаправлення в загальне меню майбутнього сайту. Навіть з першого погляду тут все досить просто і зрозуміло – основні керуючі блоки розташовуються з лівої сторони екрану і нагорі. Тобто і це можна віднести до головних переваг сервісу, до візуальної налаштування сайту можна приступити відразу ж, у кілька кліків миші. Власне, в цьому і є основна принадність визивиз (що бачу, то і отримую) редакторів і конструкторів.

Редактор конструктора интернет-магазиновЯк створити інтернет-магазин

Починати потрібно з основних налаштувань, що дозволяють грамотно і красиво підлаштувати товарні розділи сайту. У безкоштовної версії 1minute.website дається можливість підкоригувати фото-пропорції пропонованого магазином того чи іншого товару і включити пошукову функцію по сайту. Інші тарифи дозволяють підключити безліч вже більше індивідуальних і корисних функцій, на зразок особистого кабінету користувача, купонів, підписки на розсилку або можливості залишати відгуки.

У меню налаштування оплати можна підключити Робокассу або Яндекс-касу (причому в різних валютах). Також запросто можна підключити розділ по доставці товару.

Настройка приема платежейЯк створити інтернет-магазин

Особливу увагу бажано приділити меню підключаються сторінок сайту, до кожної з яких можна прописати основні мета-теги (Title, Description, Keywords). При цьому сайти на платформі 1minute.website індексуються досить швидко.

Возможность прописать метатеги для каждой страницы магазинаЯк створити інтернет-магазин

Розділ «Домен (ім’я сайту)» дозволяє або зареєструвати нову адресу, або перенести створений магазин на свій, вже існуючий домен (наприклад, безкоштовно отриманий в Freenom).

Товари в інтернет-магазин (з усіма супутніми візуальними елементами) додаються через меню «Товари». Тут же можна додати і опис до кожного товару майбутнього магазину, проставити теги для індексації. Відредагувати вміст, до речі кажучи, можна і за допомогою візуального редактора на самому сайті, коли він вже буде готовий.

Добавление товаров в интернет-магазинЯк створити інтернет-магазин

Всю статистику відвідування сайту можна відслідковувати через спеціальне меню, що відображається з правого боку екрану (при кліках на його підрозділи, воно розгортається).

Тарифи і плани 1minute.website

Тепер про найважливіше – про те, у скільки обійдеться ця платформа для власника інтернет-магазину.

Людям, які вже користувалися подібними сервісами, тарифна сітка здасться досить гнучкою: найдорожчий тариф «Store» обійдеться всього в 299 рублів в місяць. Найдешевший тариф — 0 рублів, безкоштовна версія дозволяє додати до 50 товарів.

Щодо простенький тариф «Shop», розрахований на завантаження 100 товарів (при власному домені, індексацією ключових позицій на власних сторінках і деяких інших «булочками»), буде коштувати всього 99 рублів на місяць.

Не можна не згадати і про досить вигідною партнерській програмі сервісу, яка гарантує 50 % від платежів всіх залучених клієнтів довічно!

1minute.website: підсумкові переваги

Навіть поверхневе знайомство з інтернет-конструктором дає можливість виділити кілька плюсів від роботи з ним. Це:

  • Дуже дружелюбне юзабіліті, дозволяє розібратися з усіма тонкощами і нюансами побудови свого магазину за кілька хвилин вдумливого вивчення.
  • Наявність безлічі шаблонів, які дають змогу сконструювати свій сайт рівно таким, яким би хотілося його бачити.
  • Відмінний функціонал, що підключаються до свого магазину модулів, з можливістю його перенесення на вже існуючий домен.
  • Низька ціна та наявність безкоштовної версії для особливо недовірливих.
  • Зручний і інтуїтивно зрозумілий моніторинг відвідувачів, допомагає відстежити шлях будь-якого клієнта на сайті і зрозуміти, що саме потрібно цільової аудиторії.
  • Создать магазин бесплатноЯк створити інтернет-магазин

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу