Вибираємо хостинг і домен

3053
  • Що таке хостинг і які вони бувають
  • Віртуальний хостинг
  • Віртуальний виділений сервер (VPS/VDS)
  • Виділений сервер, хостинг в хмарі і колокація
  • Рейтинги хостингів для сайтів
  • Здрастуйте, шановні читачі блогу . Сьогодні хочу поговорити про таке поняття як хостинг, починаючи з того, що це таке (для тих, хто тільки до нас приєднався), і закінчуючи його впливом на просування сайту. Отже, почнемо.

    Hosting — це послуга про надання обчислювальних потужностей для розміщення інформації. Розміщувати сайт або ще що-небудь на своєму домашньому комп’ютері не зручно і не вигідно. Набагато ефективніше орендувати сервер або його частина (див. що таке сервера) в спеціальному дата-центрі, або розмістити там свій власний server, за якими будуть доглядати.

    Вибираємо хостинг і домен

    Хостинг забезпечує своїх клієнтів (орендують їх або розміщують своє обладнання) швидкісним каналом доступу в інтернет і підтримку стабільної роботи обладнання 24 години в суті (в ідеалі). Загалом, ви спите, а ваш сайт працює, і саме за це ви платите хостеру гроші (хоча бувають варіанти і безкоштовного хостингу — іноді навіть дуже привабливі).

    Хостерів (компаній, що надають подібні послуги) на ринку дуже багато. Який же вибрати хостинг? О, це питання питань. Ще більше масла у вогонь підливає той факт, що від вашого вибору може залежати майбутня доля вашого сайту.

    Що таке хостинг і які вони бувають

    Хостинг сайтів

    Слово це є похідним від host (вузол), а що означає слово хост я вже писав. Найчастіше під цим терміном розуміють хостинг сайтів — це коли хтось надає вам «шматочок» сервера (спеціального службового комп’ютера з потрібною і працює практично без участі людини). Цей сервер весь час підключений до мережі (само собою, електричної, ну і інформаційної, тобто до інтернету) і ви можете використовувати виділений вам «шматочок» для розміщення на ньому файлів і бази даних свого сайту(ів).

    Тут є багато нюансів і моментів, що впливають на вартість цієї послуги. Все залежить від розміру шматка» сервера (що виділяються для вас ресурсів), від виду послуги (віртуальний хостинг або віртуальний виділений сервер), ну, і від «крутості» самого сервака (іноді доводиться використовувати відразу декілька серверів для розподілу високого навантаження). Ціна, відповідно, може коливатися від півтора сотень рублів і до багатьох тисяч доларів (в місяць).

    Є кілька груп, на які можна розбити надаються хостерами послуги по розміщенню сайтів. Детальніше ми поговоримо про це трохи нижче, а поки їх просто перерахую:

  • Віртуальний хостинг — багато (дуже багато) сайтів на одній апаратній одиниці (сервері — службовому комп’ютері). Є обмеження споживаних ресурсів, але сусіди можуть «штовхатися ліктями». Зате дешево і користуватися дуже просто.
  • Виділений віртуальний сервер (VPS\VDS) — сайтів на одному серваці й може бути багато, але впливу один на одного вони вже не повинні чинити. Трохи дорожче, але набагато складніше, бо вам дають тільки «контейнер», а набивати і налаштовувати ви будете самі (або наймете кого).
  • Виділений сервер — ви отримуєте в своє одноосібне розпорядження «всю залізку». Ніяких сусідів і вся моща сервака тільки ваша. Ціна в цьому випадку залежить від крутизни «залізяки». Ну, а всі налаштування — це ваш головний біль.
  • Хмарний hosting — вам виділяють ресурс в хмарі, тобто не на певній апаратній одиниці, а взагалі (в пулі з купою хост-машин видимих як одна хмара). Фішка в тому, що все це можна легко масштабувати без суворої лінійки тарифів (з нуля до нескінченності). Найчастіше оплата стягує тільки за спожитий ресурс.
  • Колокація — просто привозите свій власний сервер (ящик) в датацентр хостера і його ставлять в стійку (або ще куди), підключать до мережі, інтернету та моніторингу. Все інше як і у звичайного виділеного сервера, але тут ви не платите за оренду сервера, а за оренду місця в серверній.
  • До сайту знаходиться на такому хостингу прив’язується доменне ім’я (типу — цей домен при перевірці виявився вільний) через так звані NS записи робляться в панелі реєстратора доменів, де ви це імечко придбали або отримали безкоштовно, наприклад, в Freenom). Поміняєте хостинг — доведеться міняти і NS записи на нові, зате ім’я сайту залишиться незмінним незважаючи на його фізичний переїзд в інше місце. Якщо все це не зрозуміло, то читайте статтю про зв’язок хостингу, домену DNS сервера (вам сподобається, гарантую).

    File Hostings

    Є ще й так звані хостинги файлів, які так само називають хмарними сховищами або як там ще. Це дещо інше і до сайтів прямого відношення не має, але згадати про це, напевно, все ж варто (хоча б, щоб не було плутанини в голові). Такі хостинги файлів, як правило, «в базі» безкоштовні, але для повноцінної роботи все ж потрібен буде платний аккаунт (хоча, кому як).

    Що це таке? Ну, я їх перерахую нижче і можна більше нічого не писати. Там люди бережуть те, що їм дорого і шкода було б втратити (фотографії, відео, документи, паролі та іншого виду файли), а так само те, чим хочуть поділитися з іншими. Давайте їх списочком:

  • Диск для зберігання файлів від Яндекс
  • Хмара Гугла
  • Дропбокс (родоначальник файл-хостингів)
  • Хмара Майл.ру
  • OneDrive
  • На своєму компі ви створюєте папку (точніше вона створюється автоматом) і кидаєте в неї все, що хочете синхронізувати з вашим шматком дискового простору на файл-хостингу. Розмір шматка залежить від тарифу (на безкоштовному сильно мало, звичайно). Крім зберігання іноді ще зустрічається можливість відновлення видалених файлів, а так само можливість спільної роботи над документами.

    Загалом, нічого складно, звичайна побутова річ доступна кожному і зрозуміла. У хостерів у цьому випадку теж є дата-центри з купою серверів, але розміщувати на них можна тільки файли (ніяких баз даних, ніяких доменів, ніяких серйозних налаштувань).

    Так, ось поки писав подумав, що, напевно, фото-хостинги типу Радикала, Picasa або Яндекс Фоток теж можна віднести до цього ж розряду. Більше, я думаю, на цю тему говорити не будемо, тим більше що є докладні публікації за всім цим послуг (так, так, hosting — це насамперед послуга, як ми пам’ятаємо).

    Віртуальний хостинг

    Цей вид послуги дуже часто називають просто hosting або послуга розміщення сайтів. Надають її практично всі хостери, хіба що крім тих, хто спеціалізується виключно на виділених серверах (віртуальних і реальних). Короткий опис я наводив вище, а тому перейдемо відразу до справи.

    У чому плюси віртуального хостингу

  • Дешево — за цілком помірні гроші (іноді навіть менше ста рублів в місяць) ви можете отримати цілком дієздатна «стійбище» для свого сайту(ів).
  • Відразу після замовлення послуги ви отримуєте всі необхідні дані (логіни та паролі від панелі керування тощо) для того, щоб почати перенесення вже наявного у вас сайту або ж створення нового. Все можна зробити самому без проблем (рівень початкової школи).
  • Техпідтримка хостера (якщо вона відповідає високим стандартам капіталізму) повинна буде допомагати вирішувати всі проблеми з сайтом, бо віртуальний хостинг — це колгосп, яким керує сам хостер. Більшість проблем буде в його юрисдикції. Для вас це величезний плюс.
  • Ваш сайт(и) зможе іноді виходити за рамки (стіни) віртуального паркану, що обмежують максимальний відсоток споживання загальних для всіх ресурсів сервера (хост-машини, тобто службового комп’ютера, на якому всі сайти і живуть). Якщо це буде відбуватися не занадто часто, не надто сильно і не дуже тривалим.
    Хоча, деякі хостери тимчасово відключають таких порушників (інші ж просто попереджають — я в свій час таким чином близько року відтягував переїзд на VPS у свого поточного хостера).
  • Послугу хостингу можна отримати навіть безкоштовно, причому таких пропозицій на ринку не так уже й мало (в наведеній статті їх кілька десятків). Зрозуміло, що обмежень там буде ще більше, техпідтримка вам буде нічого не має, а умови і відносини можуть бути відповідними. Але слово «безкоштовно» іноді переважує все інше.
  • У чому мінуси віртуального хостингу

  • Вплив сусідів на серваку. Їх, швидше за все, буде багато (до кількох сотень) і кого-небудь з них будуть іноді Ддосить, хтось сам буде створювати занадто велике навантаження гальмуючи роботу вашого сайту(во). Тому стабільність і швидкість роботи тут будуть дещо нижче, ніж якби це залежало тільки від працездатності «заліза».
    Я свого часу вирішував цю проблему звертаючись до техпідтримки з проханням перенести мене на інший сервер. Це був, як правило, новий, ще не забитий до відмови сервак, і якийсь час стабільність роботи була хорошою. Потім починалося все по новій.
  • Всі сайти віртуального хостингу виходять в мережу з під однієї IP адреси (якщо ви не докупили виділений). Це може негативно вплинути на ваш сайт, якщо сусіди виявляться з касти «недоторканних» або просто «поганих». Чим дешевший тариф, тим більше буде сусідів і більше імовірність отримати не за що» від пошукачів або від роскомнадзора, або кривих рук інтернет-провайдерів виконують його розпорядження.
  • Віддаленість дата-центру, де розташований сайт до його кінцевих споживачів (відвідувачів). Багато хостери не мають своїх дата-центрів, а просто орендують скільки-то серверів у «оптовиків». Найсмачніші співвідношення ціна/якість у буржуїв (у всякому разі так було до подорожчання долара) і ваш хостинг від рунетовського провайдера насправді може дислокувати в Європі або навіть Штатах.

    Проверка по IP хостингаВибираємо хостинг і домен

    Це не айс в плані швидкості відкривання сторінок вашого сайту на комп’ютерах жителів рунета (при інших рівних умовах швидкість відповіді сервера буде нижче з-за великого числа вузлів на шляху). В тестовий період перевірте місце розташування вашого сайту, наприклад, тут, на предмет «віддаленості від народу» (перевірка йде по WHOIS домену).

  • Так що ж це таке, віртуальний хостинг? Як ви побачили, це досить суперечливе, хоча і популярний вид послуги, т. к. він повністю підходить новачкам і досвідченим вебмайстрам, бо задовольняє їх основним вимогу: дешево і сердито (просто). Інше питання — у кого отримувати цю послугу, і це, насправді, ох який не просте питання.

    На що дивитися при виборі хостингу

  • На відгуки — трохи нижче я наведу список сайтів з рейтингами хостингів і з відгуками про них, а так само ряд форумів, де все це обговорюється. Однак, конкуренція на ринку висока, ідеальних хостерів немає (щоб за 10 рублів надавали всі і на рівні), а тому скрізь ви знайдете негатив (найчастіше результат конкурентної війни — не обов’язково бути кращим, якщо можна принизити основних конкурентів). Загалом, морок.
  • На роботу техпідтримки — віртуальний hosting майже цілком лежить на плечах команди хостера і від якості їх роботи залежить вашу душевну рівновагу (іноді навіть психічне здоров’я).
    У хостерів є, як правило, тестовий період (безкоштовний), за термін якого складно оцінити стабільність роботи, але зате можна оцінити техпідтримку. Зверніться до них у суботу ввечері і подивіться на швидкість і повноту відповіді (уявіть, що ваш сайт не доступний і втрачає позиції в пошукових системах). Виносьте мозок і дивіться на реакцію.
  • На технічні характеристики наданої послуги. Загалом, потрібно провести маркетингове дослідження на предмет, де те ж саме можна знайти дешевше і з не дуже поганими відгуками. Якщо ви не досвідчений вебмастер, то вас буде цікавити щось з цього списку:
  • Розмір дискового простору на вінчестера сервака, що виділяється під файли вашого сайту(ів) (хоча більшості інтернет-проектів вистачить і мінімуму з того, що зараз пропонують).
  • Ще прийнято дивитися на тип жорстких дисків в серваці й — круто, якщо це будуть швидкі SSD, а не повільні HDD (вінчестери).
  • Іноді бувають обмеження по трафіку (він залежить від відвідуваності вашого сайту), але знову ж таки у більшості випадків на це можна особливо не дивитися.
  • Кількість сайтів та баз даних для них (а так само FTP користувачів і Емайл ящиків, якщо останнє необхідно), які ви зможете створити на даному тарифі — вибирайте з вашої поточної потреби, бо потім без проблем перейти на інший тариф (без перенесення сайту).
  • Допустимі межі навантаження на сервер (відсоток від процесорного часу, займаного обсягу оперативки, числа одночасно виконуваних процесів і т. д.). Зазвичай на «афіші» хостера про це не особливо поширюються, але з’ясувати цю справу варто, щоб потім розуміти за що вас тимчасово заблокували або чому пропонують перейти на більш високий тариф (або взагалі на VPS).
  • Операційна система, під якою працює на хостингу. Зазвичай це або Лінукс, або Вінда. Остання, як відомо, не безкоштовна і це може відбитися на вартості тарифів. Так само під Віндою не буде такого зручного файлу віддаленого управління сервером (мається на увазі програмою веб-сервера типу Апач, а не «залізякою») як .htaccess. Чумова річ, яка дозволяє зробити багато, якщо не все.
  • Країна, де сервера фізично розміщені. Причини дивіться вище (в мінусах віртуального хостингу).
  • Віртуальний виділений сервер (VPS/VDS)

    Багато хто (або майже всі) хостинг-провайдери пропоную таку послугу, як віртуальний виділений сервер. Давайте розберемо, що це таке? Його ще часто позначають скороченнями VPS/VDS (соромно не знати між ними відмінності, але я не знаю — а може їх просто немає?). Розшифровуються ці абревіатури так — VPS (virtual private server) і VDS (virtual dedicated server). Начебто одне і те ж. Ну, нехай так і буде.

    А ось відміну від описаного вище віртуального хостингу у віртуального сервера є, і вони, треба сказати, носять фундаментальний характер. Обидва типи послуг віртуальні, бо на реальному сервері (залізній коробці з «фаршем») таких віртуальних коробочок (контейнерів) буде як мінімум кілька. Тобто вони знову будуть ділити ресурси сервера між собою, але сусіди по хост-машині у разі VPS/VDS вже не повинні будуть відчувати присутності сусідів (в теорії).

    Саме це (перехід з «колгоспу» хостингу «фермерське господарство» VPS), як правило, і є основною причиною переїзду з хостингу на віртуальний сервер. Хостер може вас до цього змусити, коли більш високого тарифу (за створюваної навантаженні на сервер) у нього не буде (а його не обов’язково виявиться).

    Для нього це буде порятунком від головного болю — ваш проблемний сайт більше не буде викликати сотні звернень від сусідів по хост-машині (сервера). Ну, а для вас VPS/VDS може стати придбанням «головного болю», але про все по прядку.

    Плюси віртуального виділеного сервера в якості хостингу

  • Зникнуть проблеми пов’язані з надмірним навантаженням вашого сайту на сервер провайдера — тепер за межі виділених вам (за тарифом) ресурсів (процесорного часу, обсягу оперативки) ви вийти ніяк не зможете.
  • Тарифи VPS/VDS передбачають розміщення досить потужних проектів», які на звичайному віртуальному хостингу ні на якому тарифі просто «не влізуть» за створюваної ними навантаженні (трафіку, процесорної навантаженні або необхідної оперативної пам’яті).
  • Комусь дуже важливо контролювати весь процес, що на звичайному хостингу зробити не можливо. VPS/VDS дає простір для творчості — ставите на нього будь-яку операційну систему (віртуальний сервер подібний віртуальній машині на звичайному комп’ютері, тобто є імітацією роботи з реальним «целіковим» сервером), будь на нього ставите (веб-сервер, поштовий або DNS плюс будь-які зв’язки і будь-який захист по вашому бажанню та вмінню) і будь-яку кількість сайтів, баз даних, FTP-акаунтів і т. п…
  • Тарифи віртуальних серверів передбачають виділення одного або декількох IP-адрес, що дозволяє відсторонитися від негативу, створюваного мимовільними сусідами по Айпі, які будуть мати місце на звичайному хостингу.
  • Початкові тарифи VPS/VDS (з малим виділеним ресурсом) найчастіше бувають порівнянні або навіть нижче тарифів звичайного хостингу.
  • Мінуси властиві VPS/VDS

  • Найчастіше, на самих нижчих тарифах віртуальних серверів ваші сайти будуть «крутитися» повільніше, ніж на віртуальному хостингу. На жаль і ах. Мене це років п’ять тому неприємно вразило і змусило ще рік посидіти в «колгоспі» періодично викликаючи невдоволення хостера високим навантаженням. Тут вже до сусідів «на ділянку не залізеш», а виділених на мінімальних тарифах ресурсів буває замало для того, щоб всі «літало».
  • Тарифи віртуального виділеного сервера для середніх по навантаженню і потужних проектів часто наближаються до тарифів реально виділених серверів і дуже кусаються. Тому буває доцільно витратитися на оптимізацію навантаження сайту на сервер (хоча б кешування налаштувати), щоб не платити надмірно багато.
    Наприклад, у мене тариф за 800 рублів на місяць (за умови оплати за рік) на Инфобоксе. Що сказати? Вистачає мені його зазвичай (якщо «редиски» не балують) за очі (не більше 20% мої сайти відбирають від виділеного ресурсу, але краще з запасом мати). І це при гарній посещалке. А все завдяки безкоштовному ХиперКэшу (див. попередню посилання).
  • Хостер надає вам тільки контейнер (віртуальну машину), а вже начинка і її працездатність — ваша турбота. Впораєтеся? Нічого страшного, якщо немає. Я теж нуб в адмініструванні серверів (я цього боюся як вогню!).
    Просто платіть тим, хто «в темі» (я в цьому плані віддаю перевагу саме техпідтримку хостингу, бо фрілансеру довіряти сайт стрьомно) і через годину-другу отримуєте працездатний сайт(и) з усіма необхідними для його адміністрування налаштуваннями, зв’язками, логінами і паролями (аля віртуальний хостинг по простоті).
  • Знову ж таки, всі проблеми з сайтом на вашому VPS/VDS — це вашим проблеми. Якщо хост-машина в порядку, то З ви будете колупатися самі якби чого, ну або платити тому, хто вам це все налаштував. Особисто я зазвичай роблю так — звертаюся в техпідтримку, кажу що готовий оплатити і описую завдання. Вони відмовляються, дають посилання на опис того, що треба зробити (в Лінуксі через командний рядок — ЖАХ!!!), але потім все роблять і в дев’яносто відсотків випадків безкоштовно. Инфобокс все ж рулить в цьому плані. Але, може десь ще краще, де нас немає…
  • Країна, де VPS/VDS фізично розміщені, знову ж таки може відрізнятися від тієї, де проживає ваша основна аудиторія. Треба з’ясовувати чи перевіряти під час безкоштовного періоду тестування (такою є майже у всіх). Причини розміщення серверних потужностей в інших країнах у російський провайдерів зводяться зазвичай до економіки. Наприклад, у Инфобокса раніше (не знаю як зараз) були сервера не тільки в пітерських дата-центрах, але і в європейських. Але при замовленні віртуального сервера можна було вибрати бажану країну, що я і зробив.
  • На що дивитися при виборі віртуального виділеного сервера в якості хостингу

  • Виділяються вам ресурси — кількість оперативної пам’яті, місце на жорстких дисках, еквівалентна процесорна потужність, число виділених IP і т. п. Вибирати можна протестувавши тарифи, наприклад, безкоштовний тестовий період і зрозумівши, який мощі вам вистачає (краще з запасом). Природно, що за великі ресурси доведеться більше платити, але гальма або перевантажений і постійно зависающий сервер вам теж, напевно, навряд чи припаде до душі.
  • Ціна — показник для багатьох дуже важливий, але його треба обов’язково розглядати в купе з якістю. У мого хостера середні (навіть ближче з низьким) розцінки, але якість (останні пару років точно) послуги VPS/VDS на висоті. За інших не скажу, треба читати відгуки. Але тут теж палиця о двох кінцях (нижче наводжу приклад, коли проблеми можуть носити тимчасовий характер і в реальності вже не проявлятися).
  • Система віртуалізації — не знаю точно, які є і які краще, але можете погуглити на тему. Зазвичай це позначається на швидкості і стабільності роботи сайтів, а також на вплив сусідніх контейнерів на одній хост-машині один на одного.
    У Инфобоксе був час, коли з цим (або з технічним парком) були трабли і я навіть переїжджати надумав. Думав, думав, тягнув, ще думав і дочекався того, що у них все стало ОК. Причому останні пару років взагалі питань до них немає (була Ддос атака, але це будь сервак будь-якої потужності ляже, якщо постаратися). Не, молодці хлопці — чогось кардинально змінили і трабли зійшли на немає. Добре, що не переїхав.
  • Відгуки — вже у другому пункті про це говорив, але все одно це важливо. Хоча б важливо розуміти, що ви не знайдете ні одного хостера тільки з «вау» відгуками. Це може бути у молодих гравців ринку, яких ще не почали «клювати» конкуренти. Так і позитивні відгуки ви самі знаєте де замовляються і скільки коштують (не знаєте — гуглите і дізнаєтеся). Загалом, обидві сторони кругом все заспамили і фіг розберешся є там взагалі хоч якийсь відсоток реальних рецензій або всі суцільні фейк.
  • Техподдежка — помістив її наприкінці, бо на VPS/VDS ви самі собі техпідтримка, якщо, звичайно ж, тільки щось глобальне не сталося виходить за межі вашої компетенції (віртуального контейнера — хостмашина зависла або канальне обладнання).
    Хоча я як і раніше в першу чергу терзаю техпідтримку, і якщо вже вони самі не лагодять мій сервак (в Инфобокс зараз навіть зателефонувати стало можна, що я активно експлуатують), то щось обов’язково радять (щоб відстав вже нарешті я, коли сайт висить, стаю просто нестерпним і впертим до одуру).
  • Виділений сервер, хостинг в хмарі і колокація

    В принципі, тут особливо говорити нічого. Реальний виділений сервер відрізняється від віртуального тільки тим, що ніякої віртуалізації тут немає — всі ресурси «залізяки» тільки ваші. Всі налаштування та контроль роботи З — теж ваша турбота. Але тут нічого нового порівняно з VPS/VDS не додалося. Зрозуміло, що цінник буде починатися вже з великих сум, бо сильно слабкі компи немає сенсу тримати в дата-центрі, бо місце вони займають і затія не окупиться.

    Колакация — це майже те ж саме, тільки сервак ваш рідний і знайомий), але розміщується він у дата-центрі хостера з тієї причини, що йому потрібен цілодобовий доступ в інтернет, живлення від мережі, прийнятні умови розміщення та протипожежний нагляд. Основна перевага — платите тільки за розміщення і впевнені в можливості свого «заліза».

    Хмарний хостинг. Штука загадкова, але має одну важливу особливість — дуже широкі рамки масштабування (найчастіше це можна робити на льоту). Можна отримати у користування ресурс, який ні на одному фізичному сервері не отримаєте. До того ж оплата часто йде тільки за реально спожитий ресурс, що дозволяє істотно економити.

    Є і мінус — це, як правило, велика ціна (наприклад, у порівнянні з звичайним хостингом або VPS/VDS) і деяка «непрывычность» чи що. Що це за хмару таке? З боку це виглядає як один надпотужний (безмежний ресурсу) сервак, на якому можна нарізати довільного розміру VPS/VDS з абсолютно будь-яким співвідношенням пам’яті, процесорної потужності, місця під файли і т. п.

    Мій хостер надає хмарний хостинг, де можна самому забрати собі потрібні ресурси просто перемістивши движки процесора, пам’яті і т. п. І оплата теж йде тільки за спожитий ресурс, але я як і раніше сиджу на віртуальному сервері. Напевно, з-за прямування принципом «від добра добра не шукають», «краще ворог хорошого», або «не чини те, що не ламалося». Загалом, в лом переїжджати і пробувати, а так все повинно бути чудово.

    Рейтинги хостингів для сайтів

    Напевно, картина у вас в голові трохи прояснилася (або навпаки я вас заплутав?) з приводу того, що таке hosting і яким він буває. Саме час приступити до вибору варіантів розміщення вашого сайту. Але в який бік дивитися? З чого вибирати? З чого починати? Де почитати відгуки (і заплутатися остаточно)?

    Нічого вибирати не потрібно, все вже зроблено за вас — просто повторюйте за мною і буде все ОК. Ні? Хочете шукати свій шлях? Так, будь ласка. Навіть ще і місць «подсыплю», де можна отримати хоча б приблизний напрямок для пошуку.

    Відразу обмовлюся, що наведені нижче рейтинги хостингів цілком собі можуть бути заангажованими, а тому використовувати їх варто для ознайомлення, а не для прийняття до дії. Дивіться, читайте, порівнюйте, вибирайте:

  • ХостОбзор
  • Hosting101
  • HostDb
  • Рейтинг хостингів від Пінг-Адмін
  • Хостинг-Ніндзя
  • Гілка про вибір хостингу на Серч
  • Pickuphost
  • Hostings
  • CmsMagazine
  • З хостингів, якими я коли-небудь користувався можу запропонувати протестувати:

  • Инфобокс — довго вони йшли до ідеальної стабільності і таки дійшли на мою радість. Саме цим варіантом (віртуальним сервером за тарифом «Linux VPS на SSD») я зараз користуюся.
  • Реєстр.ру — відмінні варіанти розміщення сайтів від самого відомого реєстратора доменних імен. Дуже зручно, коли все під рукою (і керування доменом, і розміщення сайту).
  • FASTVPS — найвідоміший сервіс з надання віртуальних серверів. Неймовірно популярний і просунутий в цьому відношенні. Докладний огляд FASTVPS дивіться за посиланням.
  • AvaHost — цікаве рішення, яке я детально розібрав на гвинтики в статті про вибір ідеального хостингу на прикладі AvaHost.
  • NeoServer — VPS і VDS сервер на будь-який смак і гаманець. Відмінне спеціалізоване рішення з дуже хорошою реалізацій. Подробиці читайте в статті про VPS від NeoServer
  • HostiMan — є безкоштовний варіант з можливістю потім перейти на платний (із зростанням запитів). Детальніше про HostiMan читайте за посиланням.
  • Проголдхост — був моїм першим хостингом. Як з ним справи йдуть зараз не знаю, але те, що він досі існує вже багато про що говорить.
  • Offerhost — серйозний гравець на ринку входить за багатьма показниками в еліту преміум-хостингів. Огляд Offerhost ви знайдете за посиланням.
  • HandyHost — теж непоганий варіант, докладніше про яку можна почитати в статті про вибір ідеального хостингу на прикладі Handyhost
  • А коли вдосталь навыбираетесь і начитаетесь, то повертайтеся до мого перевіреного варіанту 🙂

    Удачі вам! До зустрічей на сторінках блогу